Uz britansku vizu dobijas irsku ali uz irsku ne dobijas britansku.
Irska viza se vadi tako sto se posalju britanskom konzulatu u BG: 2 fotografije, izvod iz maticne, pasos, izvod iz banke na pola godine, motivaciono pismo, rezervacije aviona i smjestaja, osiguranje i popuni se formular. Procedura traje 3 nedjelje mak ih popa.
Ono sto bih volio da mi neko pomogne jer sledece. Gospodja iz konzulata mi je javila da ne mogu iz Londona za Dablin da idem jer ne mogu preko londona u tranzit za zemlje EU. Iako sam joj objasnio da sa istog aerodroma idem za Dablin i da mi je razlika izmedju letova 2h. Online mi kaze da mi ne treba tranzit viza a ona mi prica drugu pricu.
Pitanje i molba.
Britanska ambasada me je uputila na ovu smrdljivu agenciju Teleperformance iz PG iz Mall of montenegra, ali vjerovali ili ne nema nigdje broja telefona, maila ili bilo cega osim adrese. Cak sam i infromacije zvao i kaze da su naveli sve osim broja telefona. Tako da ukoliko neko ima neki kontakt broj ili nacin kako da ih kontaktiram bio bih do neba zahvalan.
Izgleda da cu izabrati neku drugu destinaciju za zimsko putovanje sve su prilike.
P.S.
PG - BG povratne su 98eur cijeli februar
Last edited by Gandalf_White; 27-01-15 at 11:07.
One Ring to Rule them all...
Bookmarks