Ne da čovjek svoje oružje, pa to ti je... Jao najdraža, što me ne rodi neđe u Teksasu ili Luizijani da sjedim na tremu i pucam ko mi uđe nepozvan u avliju.
And I'll burn in hell before I sell my rights away from me
It's high time we embrace the tool that keeps all men free
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Aca iz Orthodox Kelta i braca iz Alogie napravili strasan bend
One Ring to Rule them all...
Brus d Vojs Dikinson
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Mnogo mocna stvar!
Metal - muzika u kojoj je Sat(k)ana moc...
Čega se sjeeetiiiiiiiiiiih![]()
Are you suggesting coconuts migrate?
bih ti udario repliku
Mislim da bi ove momke lako bilo dovest na Lake,ne vjerujem da su skupi
poslastica...
Are you suggesting coconuts migrate?
Imam pitanje za prave metalce? Da li je metal muzika po sebi korisna(tj. buntovnicka),koristi se metaforama tj. krv,zrtve i cuda ili ne?
Kao i pop, hip hop, country, ljudi generalizuju metal na osnovu par pjesama koje su čuli, a te pjesme teško da mogu da prezentuju čitav žanr.
Dva ispada koje ljudi najviše navode kao razloge zbog kojih ne vole metal su:
''Samo neki debili koji vrište, ne razumijem ih ništa'' - Prilično sam siguran da su ti bendovi koji "vrište" u svojim pjesmama baš u manjini ... to vrištanje je ograničeno samo na neke ekstremne pod-žanrove, i većini metalaca pa i meni rijetko kad prija da ih slušam ...
"Tekstovi su depresivni, šokantni, krv, sektaši, sotona aaaAAAA" - Ovo dođe isto kao da kažemo da se čitav hip hop svodi na novac, žene, gangstere, kriminal. Naravno da ima dosta bendova koji se samo na to fokusiraju i to im je glavna tema, a ima čak i nekih koji pjevaju o tome iz čiste komercijale ... dobar dio ovih najbrutalnijih i najpoznatijih metalaca su u stvari pobožni, porodični, dobrodušni ljudi ... Metal je poslednjih par godina baš razvio mnogo mnogo različitih žanrova, i za svakoga ima po nešto. Naravno ne poričem da stvarno postoje neki divljaci, tipa norveški black metal kojima je samo u glavu paljenje crkava, ali daleko od toga da je metal uzrok tome.
Jedini problem metalaca je elitizam ... čak i kroz Podgoricu možeš da naiđeš na masu takvih slučajeva, koji će da te nazovu pozerom ako slučajno ne znaš da postoji neki bend koji oni slušaju, ili im se ne sviđa bend koji ti slušaš ...
Meni lično, metal je nekad služio kao bjekstvo od nekog bijesa, frustracije, otuđenja, sad ga možda slušam iz nekih drugih razloga, ali kad god pokušam da se prisjetim i osvrnem na neke najsrećnije momente mog devetnaestogodišnjeg života, uvijek su mi pri vrhu metal svirke ... odavno sam odlučio da kad god budem u mogućnosti otići ću na neku svirku ili koncert, jer mi je to jednostavno neki ventil ... popijem nešto u granicama normale, i prosto uživam slušajući bilo koji bend, totalno zaboravim na sve i miran sam posle toga nedelju dana ... To je jednostavno neka pobuna protiv mediokriteta i praznine našeg društva ... metal se ne boji da kaže ono "Fu.ck you, I won't do what you tell me" i mislim da je to jedan od razloga zbog kojih ga većinom slušaju mlađe generacije i moji vršnjaci. Šutka je takođe jedan od tih ventila, zna svako ko je bio u šutku da većina metalaca odmah skoči da te podigne ako padneš, i da nema tu nikakvog nasilja ... naravno ne kažem da nema manijaka, tipa na Sepulturinim koncertima gdje trče sa žiletima, i ako padneš pozdravi se sa životom, ali to je već druga priča ...
Ovo je sve 50 puta bolje objasnio Sam Dunn u svom dokumentarcu Metal: A Headbanger's Journey koji preporučujem svakome ...
Last edited by Maleni; 25-01-15 at 17:39.
Veliko hvala na odgovoru,tako sam i mislio. Ali slozices se samnom da metal muziku ruze bolesnici koji metaforcne tekstove predstavljaju iskrivljeno,pa se zbog toga kod naroda a posebno u nasem govori da su metalci satanisti,sektasi i sl.
Izvinjavam se ljudi, ali stvarno ne mogu samo jednu pjesmu odabrati... :listening_headphone
Last edited by jablanfilip; 02-02-15 at 10:06.
Dva remek-djela, a i kako da ne budu kad je vokal sličan onom koji je imao Roni Džejms Dio
Još dva remek-djela
Jedna od najseksualnijih i najluđih pjesama što sam čuo ... ikada,
i jedna od najvećih istina ispjevanih...ikada, istina o prolaznosti mladosti i života.
i još dva remek-djela rok i metal muzike i dosta od mene
Ova pjesma me podsjeća i na naše pretke, na njihovu žrtvu i neprolaznu slavu, jer i oni su se često i prečesto borili protiv znatno brojnijih vojski
a ova stara epska stvar podsjeća na svakog kralja i vladara odnosno diktatora koji je umislio da mu je sam Bog (ili Bogovi kao u doba faraona i antike) dao da vodi, često u propast, svoj narod i državu.
Toliko od mene bar na neko vrijeme
Vi svi sa foruma budite dobro i dobri i uživajte u dobroj muzici. Nemojte da ne uživate
Pozdrav do proljeća.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks