Benz-a
Da vidimo sta bi Fabija izabrao 😂
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Benz-a
GS je brutalan.
Ovaj dolje je totalno bezlican i vozi kao da je izasao 2000e.
TAKUMI
Ja ne navijam ni za koga, samo kazem da imaju sve diplome sa potpisom japanera.
Sto se tice djelova, ja sam cekao za plastiku manje od 2 nedelje, i plastika je stigla iz japana, ne neka snj.
Ne reklamiram, nisam placen za to, samo pricam ono sto znam, i sto cujem, i sto sam cuo.
Lexus vozim od 2004-e, poceo sam ovim...
Onda sam presao na ovo, usput, LS400 je najbolji auto ikad napravljen:
I tako dalje...
Ti si godinu dana posle toga, ili mozda 2 godine, kupio Toyotu, koja se i dan danas vozi bez jednog jedinog problema. Taj auto i dalje ima fabricke sijalice, stara je 11 godina.
Potpuno si u pravu, crkavaju. Evo npr. meni je crkla sijalica pozadi, prije 10 dana, nisam morao ali sam kupio sve sijalice, 12 komada, u Efel, 13,5 eura.
Vjeruj mi, da je tako, da je samo 0.03%, ne bih nikad razmisljao o tome.
Ali e daleko od 0,03, zapravo to je nekih 30% manje od drugog najboljeg, a to je Infiniti.
Posto te odlicno znam, daleko od toga da si ovakav, nego te bas boli KRC za svaku sitnicu, budis se ujutro, stavis debelu i staru guzicu u kozni sic Audija, i krenes na posao, i rikne ti DSG, auto ti ima 15000 km. Osjecao bi se odlicno i bas bi te bolio KRC sto ti nece priznat garanciju i sto ces morati da platis 5000 eura.
Budimo realni, treba da imate to da bi vidjeli what's what.
A znam da imas vremena, evo baci pogled:
Nego, stari moj kaze da je nemoguce objasniti okean zabi koja je navikla da zivi u bari.
TAKUMI
E to za Audija i 15k km i crkavanje menjaca pa jos ti ne priznaju garanciju ovdje je stvarno.......uzas!
Mada..... mozda i treba tako. Kako ono JUAN kaze? ("Dok je ovaca za sisanje...")
Dobro neko rece - pola ljudi u Delti su bez centa u dzep. Dodju tamo, parking dzabe, prosetaju, vide se s ponekim i nazad.
A nazad ide sa VW/Audijem i razmislja ima li nafte ili plina dovoljno do kuce!?
Tacno treba pocet naplacivati parking tamo.
Potpuno si u pravu, ne lici ni na sta, ali obrati paznju na kilometrazu u miljama i stanje auta:
I takav je svaki. Najbolja koza koja postoji, drvo od Yamahe (piano divizija) i td.
3.0 24V, potrosnja oko 11. Sad im 3.5 V6 sa 306 KS trosi 9 litara. I zamisli koliko je truda ulozeno tu, kakvi su se materijali koristili i o kakvoj preciznosti pricamo.
Ovaj gore je izasao 2001-e kao model za 2002-u. Voice navy, Mark Levinson, grijanje sjedista, totalna izolacija...
Daj da vidimo sto su drugi imali tada.
Last edited by Fabia_Elegance!; 21-01-15 at 23:16.
TAKUMI
Sta god da su imali ili nemali ovo je uzasno dizajniranoZa kvalitet svaka cast... Al jel im problem bio da naprave i lijep i kvalitetan auto tada?
Auto je dizaniran da bi bio "lijep" amerima, i kao ovakav je bio najprodavaniji Lexus u SAD.
Vjerovatno im dizajn nije bila najbitnija stvarcica ali kada su uspjeli sa svime onda su odjebali dizajnera i angazovali novi tim, 2004-e ja mislim, L finnese i td. Prvi model je bio IS, pa LS i ES.
![]()
TAKUMI
Ovaj se pojavio 2006-e:
E sad, poznato je da Mercedes kupuje nove Lexuse cim izadju da ih prostudira, isto je bilo i sa ovim, pa kada su trebali izbacit E klasu coupe, samo su radili copy/paste i sve OK, 4-5 godina posle:
![]()
TAKUMI
Vezano za servis u Efelu, pricah vec nedje na ovoj temi problem prijatelja koji je imao kad je dosao za svoju Toyotu V8 nakon servisa i jos nekih intervencija..
Last edited by AmFi; 22-01-15 at 06:01.
odma da ti recem. fabija se ne slaze sa tobom.
aj sto covjek fali lexus nego sto sad odma i efel je top hahahahaha. a dje pocece onog gaze sliku da drzi u novcanik. strana momak top sve najbolje. e jel moguce ovo
f6
Ao ahahahahah
NK NM300 placena 85k? Cega burazeru? i vozi se auto duze od pola godine u Niksic. Uz duzno postovanje Amfi.
A prica slomili mu retrovizor na tojotu, aloe? DJe je bio kad su ga slomili? Eno ih kamere upaljene, sad sam radio servis na moju tojoticu sve sam vidio u milimetar, nije mi niko mogao slomiti retrovizor, zalijepiti ga super lijepkom, sve to zapakovati i tako dalje. A evo ja nijesam strucan ni priblizno kao vecina ljudi odje.
Radio sam 3 servisa u efel od ljetos kad smo uzeli novi auto tamo na 5, 15 i 30k, i svaki put sam ga ja tamo vozio i smrdim u cekaonicu i gledam kamere.
Gledas kamere i igras PS3.
Nego, na 5, 10 i 15? WTF?
TAKUMI
Placena 85 000€, ne pitah apoeni koji su bili.
Vozi se vec dugo sad u NK.
I da slomili mu retrovizor i kasnije novi stavili. A covjek nije dokon da sjedi i ceka da se sve zavrsi. Nego je dovezao auto i otisao dalje i kasnije dosao po auto.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Ne, ja sam rekao na 5, 15 i 30, a zapravo je bilo na hiljadu, 15 i 30. Onaj na hiljadu dje ne vozis preko 2k obrtaja, to je nista, samo kontrola jer sam je motor imao 14km prejenih kad smo je uzeli.
Mada su mi namjestali izduv jer sam osjetio da nije to-to kako treba a bilo me strah da ja cackam nego sam njima rekao da mi ga pricvrste.
Koje su ti ulje sipali?
TAKUMI
Samo za Fabiolu :-D
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks