Page 33 of 1402 FirstFirst ... 2329303132333435363743831335331033 ... LastLast
Results 801 to 825 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kako Archi satanizuje sve sto kazemo.

Receno je da ne treba da se nosi po javnim institucijama. Sta ti privatno radis nikoga ne zanima, nosi na ulici u prodavnici gdje hoces ali ne mozes da posaljes u skolu dijete pa kad neko dijete koje je zadojeno mrznjom otvori glavu tvom djetetu jer to dijete sebe distancira od ostalih tako sto se pokriva u zemlji gdje to nije tradicija.

Ja nosim mantiju svakoga dana privatno ali u javnim institiuacijama ili na posao ne.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ja postavim zakone koji potvrdjuju ono o cemu ja pricam a ti kazes "Receno je" ? Jes mozda su to rekli na komentarima ispod onog clanka u cdm.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    @Mojsije
    Zakon u te islamske drzave je takav da takvu nosnju ne dozvoljavaju. I eto nisu te odmah strpali u zatvor i sjekli ruke noge kao sto vecina takvim predstavlja islamske zemlje vec si lijepo dobio opomenu.
    ZAKON u Crnoj Gori dozvoljava ovakvu nosnju sto mozes procitati iz ugovora ciji sam PDF postavio. Dozvoljava takvu nosnju cak i za slikanje na licnu kartu. I samo iz tog razloga ne vidim razlog zasto bi se neki bunili da neko nosi hidzab kada mu to ZAKON Crne Gore dozvoljava.
    Molim lijepo sto bi rekla Maja.
    Zamisli da svi u skoli nose bijelo, a ti crveno. I odudaras na kilometar, i svi upiru prstom u tebe i izbjegavaju te. A naci ce se i oni koji cete maltretirati i tuci.

Ne, to nije dobro ni za ostalu djecu ni za onog koji to nosi. Obavezno ukinuti.

P.S. Zakoni i ugovori su promjenljiva stvar, lako se mijenjaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u vezi popovskih mantija...bas bih volio vidjeti grupaciju ili pojedinca koja bi pokusala zabraniti nosenje mantija u javnim institucijama.ateistima bi to bila zadnja greska u zivotu.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

mnogima ce biti bolje kad shvate da vise ne zivimo u komunizmu,a isti ti proklinju taj komunizam.
    ovo je demokratija,za koju se svi zalazemo,ljudska
    prava,vjerske slobode...svidjalo nam se to ili ne,ne mozemo svi bit isti,ne zivimo u $evernu koreju

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by BonBon View Post
    Zamisli da svi u skoli nose bijelo, a ti crveno. I odudaras na kilometar, i svi upiru prstom u tebe i izbjegavaju te. A naci ce se i oni koji cete maltretirati i tuci.

Ne, to nije dobro ni za ostalu djecu ni za onog koji to nosi. Obavezno ukinuti.

P.S. Zakoni i ugovori su promjenljiva stvar, lako se mijenjaju.
    Kazes da prihvatas ono sto bi sociolozi rekli na ovo pa procitaj gore u postu iznad sta kaze sociolog po ovom pitanju. Svi njeni drugovi su saglasni sa ovim i niko je nece izbjegavat nije ona babaroga ako ima hidzab. Moja sestra je studirala u Cg i imala je hidzab. Konsultovala se sa rektorom i svim profesorima i svim drugovima i SVI su joj dali punu podrsku i prihvatili je sa hidzabom isto kako su je prije prihvatali i bez njega. Samo sto je njoj bilo puno lakse sa hidzabom jer da bi obavila molitvu mora imati hidzab, a ne moze svaki cas da stavlja i da skida hidzab kada je van kuce itd itd.
    Dakle niko ne zeli da provocira sa bilo cim jednostavno treba da prihvatimo to da zivimo sa muslimanima koji drze do svojih vrijednosti.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Kazes da prihvatas ono sto bi sociolozi rekli na ovo pa procitaj gore u postu iznad sta kaze sociolog po ovom pitanju. Svi njeni drugovi su saglasni sa ovim i niko je nece izbjegavat nije ona babaroga ako ima hidzab. Moja sestra je studirala u Cg i imala je hidzab. Konsultovala se sa rektorom i svim profesorima i svim drugovima i SVI su joj dali punu podrsku i prihvatili je sa hidzabom isto kako su je prije prihvatali i bez njega. Samo sto je njoj bilo puno lakse sa hidzabom jer da bi obavila molitvu mora imati hidzab, a ne moze svaki cas da stavlja i da skida hidzab kada je van kuce itd itd.
    Dakle niko ne zeli da provocira sa bilo cim jednostavno treba da prihvatimo to da zivimo sa muslimanima koji drze do svojih vrijednosti.
    Hahahah Vukadinovic, DPS-SDP instant sociolig, analiticar, politicar i sve ostalo po potrebi :lolblue: Onog istog DPSDP koji je i potpisao taj ugovor.

Treba napraviti ozbiljnu diskusiju sa više eminentnih i uglednih sociologa i psihologa, a ne donijeti sud na osnovu jednog politočkog vikača.

P.S. Ne razumijem to oko molitve, da se moli u skoli? Gdje, na casu, u holu, u toaletu?? Zar vi ne treba da kleknete i klanjate prilikom molitve? Nakaradluk.
    Last edited by BonBon; 21-01-15 at 15:35.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

licno sam protiv nosenja, cisto iz razloga identifikacije nikakvih drugih.
    ne mogu vjerovat da se za izdavanje dokumenata moze sa hidzabom slikat.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Закон је јасан.Та дјевојка има право да носи хиџаб и то право јој нико не може и не смије оспоравати.Зашто су јој покушали оспорити то право, то је већ ствар политичких убијеђења доброг дијела професора у барској гимназији.

Што се тиче генерално негативних коментара на вијест, њих можемо сврстати у двије категорије: Прва су они који су послиједица вјерске мржње, а други су они који су послиједица незнања.
    Ових првих нажалост има доста, они су ехо прошлости.Али молим људе који припадају исламској вјери да се не примају и да разумију ове друге, јер хиџаб свакако дјелује чудно некоме из Никшића, Боке, Цетиња, Даниловграда, Колашина, Мојковца, Плужина, Жабљака, Шавника.Једноставно у тим крајевима има врло мало муслимана и они о томе врло мало знају.

Ја лично далеко више поштујем цуру која носи хиџаб, од напаљених клинки у допичњацима које ћемо имати прилику да видимо на улици чим мало отопли.Мени то личи на повратак неким ранијим традицијама, више него религијски осјећај.

Ипак појава бурке или недај боже шеријатског закона на нашим просторима би било нешто што би потпуно угрозило нашу нацију.
    Копање религијских ровова је јако опасно и још сам раније говорио ако не буде било међувјерских бракова, ми нећемо постојати као јединствена нација. Али нисмо ми православци позвани да сређујемо односе међу нашом браћом муслиманима, њихов је избор желе ли да буду дио цивилизованог свијета или не.
    Исти избор је и пред нама, а нешто ми не дјелује да смо сви правилно одабрали.

Зато Држава мора помоћи вјерским институцијама да се изборе са радикализмима и скретањима, било да се ради о вехабијама, зилотима или нечем трећем.
    Last edited by BAR; 21-01-15 at 16:43.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Kad bi se ti malo edukovala i naucila kada u Islamu djevojka postaje zena (punoljetna) sve bi super bilo. U Islamu djevojka sa prvom menstruaciom postaje punoljetna.
    I ne znam sta tu glumis cura ima 16godina, ti si se sa 16 godina sigurno igrala barbika nisi znala za nista drugo. Aham.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Vi bi trebali da postujete maloljetna bica uopste ako ste punoljetni ili ako poznajete zakon. Ne znam zasto vrijedjate tu djecu.
    Кад дијете уђе у године да може да има своје дијете, онда више дијете није, у моралном смислу свакако, и мора да води рачуна о свом понашању.Те средњошколске године су јако осјетљиве.

Sto se tice ove price oko nacije, hahahahaha ... Koje to "nacije" da mi je znati....pa i vrijedjanje muslimana time sto ih kao po njihovom 'nevjernik' nazivate bracom... e tu je stvarno znanje izvanredno.
    To je direktna uvreda za odraslog muslimana, ali boo...
    Forum trpi svasta.
    Maloljetnu djecu u marame i zabradjivanje da ih ovi religijski manijaci seksualno pohotno ne odmjere i procijene kao zrele zene-muskarce, i ok...
    Gadluka..
    Hvala Lepo
    Браћа по нацији, јединствена недјељива.Давно је вјера на овим просторима постала више индетитетска а не духовна ствар.Зато не бих да улазим у догматске ствари.Ко је хтио да разумије, разумио је.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Boze ti mene sacuvaj koliko ima zatucanog svijeta. U dostini glava blizu smo serijata i slicnih prosperitetnih uredjenja.

Nadam se da policija radi svoj posao.

http://www.cdm.me/drustvo/hronika/te...i-u-crnoj-gori

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

G. BAR, razumjelo se dobro, pa i to oko "Nacije"... Mislim da te folove sektaskog tipa braca-sestre, ili religiozne.. preskocimo...
    Није се разумјело видим ја.Али није ни битно.Ко те ствари није понио из куће неће их ни као формирана особа стећи.
    Mislim da nakon ponizavanja maloljetnih djevojcica i njihovog oblacenja zbog Vaseg sex nagona i mentalne konstrukcije, ili dodvoravanja Vasoj "braci".. mi vise nema sta da kazemo. Barem ne Vi meni.
    Hvala Lepo
    То је ствар части, улгеда и личног дигнитета.Ваљда се човјек облачи адекватно и пристојно ради себе, а не ради околине.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Crna Gora konstanto, 100 godina, nece i ne trudi se da prigrli sve gradjane kako valja, no se radi po potrebi i zadatku. Otuda i ove licemjerne reakcije. Valjda nekakvo nezadovoljstvo pripadanju vecinskog naroda i priznanju sebi ovakav neuspjeh, pa bi nesto tu kao da se suzbije i nastaju nekakva zgrazavanja.. Ne znam...

Koliko se sjecam barska gimnazija je imala javno izlozen kucni red, nista se oko burki nije spominjalo.

Vise mi smetaju one dzamije i crkve nove sto se grade no ovo, cini se nikad manje vjernika a vise crkvenjaka.

Takodje, sto se malo glasova culo kad nam u glavnom gradu u centralnom parku dominantno stoje obiljezja drzave koje 99% stanovnistva ne zna dje je ni da li postoji. Je li ona utemeljena u nasu istoriju? Ili je svima odgovara lijepo uredjen park i novac koje se za to da i ko zna ko sve primio?

Ne serite.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Obozavam ovakvu toleranciju, dje smo svi puni ljubavi jedni prema drugima, zagrljeni pjevamo Hakuna matata.
    Bas me interesuje reakcija da se neko ovako pojavi u skoli u rozajama
    http://www.e-novine.com/files.php?fi..._325910481.jpg

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Obozavam ovakvu toleranciju, dje smo svi puni ljubavi jedni prema drugima, zagrljeni pjevamo Hakuna matata.
    Bas me interesuje reakcija da se neko ovako pojavi u skoli u rozajama
    http://www.e-novine.com/files.php?fi..._325910481.jpg
    I kad onda čujem priču o neutralnosti, pacifizmu, međuvjerskom skladu i ostalim utopijama. A ovdje bi svako, kome bi bio interes, po x osnova mogao da zaprži čorbu kad god poželi, uz minimalan utrošak šibica. Koncentracija neobrazovanog stanovništva, podložnog indoktrinaciji bilo koje vrste je na bliskoistočnom nivou. I onda se neko zanosi kako mi civilizacijski pripadamo zapadu. Ovo samo diktatura može dovesti u red. Samo život pod strahovladom. Komunizam je bio civilizacijski Mont Everest, teško da ova svijest može bolje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni je zao sto vjerovah u gradjansku CG
    Hahahahahaha. Kakav vicadžija.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    U ovoj drzavi dominira hriscanstvo, i nije karakteristicno bit zaflacan, nosit burke, hidzabe i slicno. I zbog toga ne podrzavam nosenje istih na javnim mjestima. Ako oni brane zapadnjacke slobode u njihove drzave. mozemo i mi da ne gledamo tu njihovu ''slobodu''.
    Vi, mi, oni...
    Utuvi u glavu da ovdje muslimani nijesu ono što si ti tamo u Dubaiu.
    Muslimani su ovdje domaćini, ti si tamo gost.
    Kapito?

Isto kao što ovdje prije neki dan izbjeglice sa Kosova, Hrvatske i Bosne; koji veze sa Crnom Gorom nemaju, protestovaše ispred i u ime Crne Gore što dolazi Tači, a kasnije plivahu za krst časni pjevajući "KOSOVO JE SRCE CRNE GORE..."

Samo sam posmatrao i smijao se kako se prosječni Crnogorac ibreti nad onim što neki tamo rade u ime njih.

Dobro, nijesu sve bili ti došljaci, imalo je nešto i domaćih, ali suština je bitna.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

majina je mrznja prema muslimanima izgleda jaca od zelje da crna gora bude nezavisna i prosperitetna zemlja,cim joj ovako malo treba da se kaje sto je bila za nezavisnost.cisto sumnjam da je ikad bila iskreno za tu ideju,kad smo vec kod toga

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Ово је иначе јако глупа прича.Слободно наставите без мене.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Srećom pa je narod s primorja ipak na višem novou svijesti od ostatka zemlje, pa se ovakvim stvarima dolje ne pridaje važnost koliko među nama 'śevernjacima'.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ово је иначе јако глупа прича.Слободно наставите без мене.
    prica je takva da fino sjedis citas i smijes se, pa se malo cudis koliko je prikrivenih fasista , finih kulturnih ali sa jednom dvije rijecju vidis da je to tu nedje u blizini. tesko se moze sto iz kuce doneses tako lako sakriti.
    kazem ti samo citaj kao da si na viceve ili smjesne slike.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    prica je takva da fino sjedis citas i smijes se, pa se malo cudis koliko je prikrivenih fasista , finih kulturnih ali sa jednom dvije rijecju vidis da je to tu nedje u blizini. tesko se moze sto iz kuce doneses tako lako sakriti.
    kazem ti samo citaj kao da si na viceve ili smjesne slike.
    Ех да су барем фашисти, имали би свијест о важности нације.Прије бих рекао да су обичне клерикалне:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo se nedajte iznervirati. Vicadzija je to stari.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Ne znam kako je u zemljama EU, SAD, Kanadi... regulisano odijevanje djece u školama. Prisjećajući se nekih novinskih napisa čini mi se da je bilo nekih "sukoba" u Francuskoj vezano za tu problematiku.
    Vidim dovoljno razloga da djevojčicama koje to žele bude dozvoljeno nošenje hidžaba. Manje je onih koji ne idu u prilog tome. No, buni me činjenica da u svom osvrtu na slučaj u Baru sociolog Vukadinović, a čini mi se i dio forumaša, jednako tretira i burke, što je iz mog ugla gledanja apsolutno neprihvatljivo ne samo u školi nego u bilo kojoj ustanovi u kojoj je bitan identitet osobe sa kojom radite ili stupate u kontakt.
    ---

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Burke samo kad je pismeni zadatak u skoli ili kad treba da odgovaraju za ocjenu

Page 33 of 1402 FirstFirst ... 2329303132333435363743831335331033 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)