Page 19 of 41 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast
Results 451 to 475 of 1013

Thread: Odgoj u Islamu.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Да сведемо ту једначину на њену основу: Може ли свемогућ бити ограничен у могућностима ? Наравно, питање је у суштини да ли је а=б и наравно да је одговор једино Не.

Онда слиједи контрапитање теоретичара који каже зашто он не може да створи камен који не може да подигне, и на одговор јер је свемогућ он каже па ето контрадикторности. Не, свемогућ заиста може створити било какав камен, али не може ограничити сопствене могућности. И ту долазимо до кључног концепта монотеизма - Божије намјере. Свемогућ може створти било какав свијет законитости и било какав свијет материје. Шта ће се у том свијету дешавати зависи искључиво од његове воље која је људима по предању апсолутно недокучива. Да ли ће камен бити подигнут или не, зависи искључиво од његове воље. Јер могућност да обичан смртник подигне нешто зависи од законитости које владају у његовом универзуму - маса, тежина, гравитација, сила, и тако даље. Човјек посједује довољно снаге да се одупре тој и тој маси и подигне је у ваздух. Тај свијет законитости не постоји у божијем свијету. Не постоји ни на нама најближој планети, а камо ли у домену апсолутног и свемогућег. Да би нешто уопште могло бити подигнуто, мора бити створено прво то, па свијет законитости који ће да владају у том простору. Ево примјера, и мале дигресије.

По Библијском предању, Бог је узео форму човјека. У тој форми, он је дошао међу људе са одређеном намјером, и представио се као пророк. Он није могао спријечити тиране да га разапну, нити је могао спријечити људе да гријеше, нити руљу да га гађе трулим воћем. Наравно, Бог као свемогућ то јесте заиста могао спријечити. Али то није била његова намјера. И његова намјера је смртницима била апсолутно недокучива и несазнатива, јер да су могли сазнати да је Исус Бог, па они би били у равни са самим Богом. У овом концепту лежи одговор на многа друга питања религије. Питање које се често поставља је "Зашто Бог ради то што ради ? Зашто је створио свијет, људе и њихове проблеме?". То је за нас једнако несазнатљиво и неразумљиво како је било и неразумљиво Исусово присуство. Баш као што људи ни употребом највеће логике и знања нису могли сазнати Божије намјер тада (да испашта за људске гријехе), тако ни ми не можемо ма колико се трудили, да појмимо логику нечег што је апсолутно изван нашег домашаја, и интелектуалног и чулног.

Према томе, долазимо до закључка о том питању. Пошто да би нешто подигли, на начин на који људи разумију концепт подизања (у оквиру силе гравитације која влада на планети земљи), ми морамо имати планету земљу и њене природне законе. Но то је све људско, и људима сазнатљиво и докучиво. Но тамо, гдје нема ни законитости, ни времена ни простора ни материје, а оно логично је да не може бити ни камена нити нешто може бити подигнуто када на ничему не стоји и не налази се у димензији. И ето рјешења - Бог дакле заиста може опет створити земљу, свијет законитости на њој, довољно тежак камен, а затим узети људску форму и заиста постићи неуспјех у подизању камена.

Надам се да си задовољан одговором.
    Previše mentalne gimnastike da bi se opravdala vrlo jednostavna nelogičnost koja je proizvod ljudskog neznanja. I danas imaš ljude koji vjeruju u krajnje nelogične natprirodne stvari koje nisu vezane za religiju, stvari za koje većina ljudi ne bi nikad pokušala da nađe opravdanje baveći se ovakvim trikovima. Zašto bi tretirali religiju i ideju boga drugačije kad dolazi od istog izvora?
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Naravno svi se radjamo goli, bicemo goli i na sudnjem danu. Samo sto to nikoga nece zanimati jer ce biti obuzet svojim stanjem i brigama.
    Pazi ja sam napisao fino da ne govorim samo o vjernicima nego ima i ljudi kojih vjera ne zanima ali kazu da to sto nudisti rade je lose djelo. Ti si sad otisao predaleko ulazeci u dubinu tog problema a ja sam to samo naveo kao jedan od mogucih primjera da ljudi imaju razlicite "standarde" svako za sebe. Zato je Bog i propisao zakon po kojem cemo se ponasati.
    E sad ti kazes da smo mi licemjerni jer radimo dobra djela i za njih ocekujemo nagradu. Ne, mi znamo da nas to ceka jer nam je nas Gospodar to obecao kroz brojne ajete (velike nagrade za dobra djela) a On je onaj koji nikada svoje obecanje nece prekrsiti.
    Ti kazes da radis dobra djela - sto je za svaku pohvalu. Ali nisi napisao zbog koga ti to radis. Dakle izbjegavas da kazes ono za sta nas optuzujes. Da istina je da mi vjernici radimo dobra djela zarad zadovoljstva svoga Gospodara, a on je zadovoljan sa takvim djelima sa kojima cemo i biti korisni drustvu i sa kojim niko od nas nece imati zlo.
    Ti kazes da radis dobra djela zarad opsteg dobrocinstva i kako bi ljudi imali koristi od tebe, znaci li to da ti radis dobra djela zbog ljudi? Znaci jos ovo pitanje Zbog koga ti radis dobra djela? Ako ih radis zbog sebe opet si sebican, ako ih radis zbog ljudi pa to je upravo licemjerno kao sto ti kazes za nas vjernike..
    I eto necu te vise zamarati na pitanjima jer ne volim puno da se raspravljam. Jer niti cu ja popustiti od mog stava a niti ti od tvog
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Capitalist View Post
    Previše mentalne gimnastike da bi se opravdala vrlo jednostavna nelogičnost koja je proizvod ljudskog neznanja. I danas imaš ljude koji vjeruju u krajnje nelogične natprirodne stvari koje nisu vezane za religiju, stvari za koje većina ljudi ne bi nikad pokušala da nađe opravdanje baveći se ovakvim trikovima. Zašto bi tretirali religiju i ideju boga drugačije kad dolazi od istog izvora?
    Опширно сам писао да бих обухватио више тема, али логички проблем заправо уопште и није проблем, јер полази од погрешне претпоставке. Људи подижу ствари рукама јер су физичка бића у физичком свијету. Свемогући не помјера нити ствара ствари користећи руке. Свемогући помјера и ствара искључиво вољом. Његова воља не може наићи на отпор. Према томе, да би створио камен који је немогуће физички подићи, мора створити физички свијет и физичко биће. Јер он сам у физичком свијету у којем је концепт подизања камена једино и реалан, не обитава, нити је тог цијелог концепта уопште и било прије него ли га је он сам и створио.

Наравно, ово је чисто одговор на логички проблем који је постављен, што би ти рекао ментална гимнастика. У крајњем случају, вјеровати у нешто или не то заиста јесте субјективна ствар.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Da istina je da mi vjernici radimo dobra djela zarad zadovoljstva svoga Gospodara, a on je zadovoljan sa takvim djelima sa kojima cemo i biti korisni drustvu i sa kojim niko od nas nece imati zlo.
    Kako si postavio stvari onda nije ni cudo sto pises kako pises.. neka je tebi gospodar zadovoljan, samo da ne trazi zrtve pa cemo lako..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Naravno svi se radjamo goli, bicemo goli i na sudnjem danu. Samo sto to nikoga nece zanimati jer ce biti obuzet svojim stanjem i brigama.
    Pazi ja sam napisao fino da ne govorim samo o vjernicima nego ima i ljudi kojih vjera ne zanima ali kazu da to sto nudisti rade je lose djelo. Ti si sad otisao predaleko ulazeci u dubinu tog problema a ja sam to samo naveo kao jedan od mogucih primjera da ljudi imaju razlicite "standarde" svako za sebe. Zato je Bog i propisao zakon po kojem cemo se ponasati.
    E sad ti kazes da smo mi licemjerni jer radimo dobra djela i za njih ocekujemo nagradu. Ne, mi znamo da nas to ceka jer nam je nas Gospodar to obecao kroz brojne ajete (velike nagrade za dobra djela) a On je onaj koji nikada svoje obecanje nece prekrsiti.
    Ti kazes da radis dobra djela - sto je za svaku pohvalu. Ali nisi napisao zbog koga ti to radis. Dakle izbjegavas da kazes ono za sta nas optuzujes. Da istina je da mi vjernici radimo dobra djela zarad zadovoljstva svoga Gospodara, a on je zadovoljan sa takvim djelima sa kojima cemo i biti korisni drustvu i sa kojim niko od nas nece imati zlo.
    Ti kazes da radis dobra djela zarad opsteg dobrocinstva i kako bi ljudi imali koristi od tebe, znaci li to da ti radis dobra djela zbog ljudi? Znaci jos ovo pitanje Zbog koga ti radis dobra djela? Ako ih radis zbog sebe opet si sebican, ako ih radis zbog ljudi pa to je upravo licemjerno kao sto ti kazes za nas vjernike..
    I eto necu te vise zamarati na pitanjima jer ne volim puno da se raspravljam. Jer niti cu ja popustiti od mog stava a niti ti od tvog
    Ti kazes da radis dobra djela - sto je za svaku pohvalu. Ali nisi napisao zbog koga ti to radis. Dakle izbjegavas da kazes ono za sta nas optuzujes.
    Kad uradim nešto dobro, ja to ne radim zbog nekoga. Jednostavno učinim ponekad nešto dobro, ne znam zašto je to toliko teško prihvatiti. Ne tražim ništa za uzvrat, a ako dobijem štogod ja zahvalim.

Kao što sam rekao mi se svi rađamo goli i tek kasnije naučimo sram. Nauče nas mame i tate u našim pripadajućim kulturama. U drugim kulturama postoje druge vrste srama.

Ti osjećaš sram i smeta tebi. Nije nudista kriv što su tebe naučili da se stidiš golotinje. Ne čine oni zlo nego ti samom sebi.

To je kao priča sa lopovom u prodavnici kada ga uhvate da je ukrao čokoladu sa štanda i koji viče:

- "Nisam ja kriv, prodavac je kriv jer je ostavio čokoladu svima na dohvat pa ja nisam mogao odoljeti."

Moć čovijeka je da prevaziđe svoje porive i da se postavi racionalno prema sebi, kada to uradi onda mu ne smetaju mnoge stvari na svijetu i dosta toga postane irelevantno.

Najlakše je suditi druge prema svojim uvijerenjima i uvjek vidjeti sebe kao apsolutnog pravednika.

Zato je šteta uvijek dobro mjerilo nečega kada se mjere dobra djela. Nudisti ne čine štetu sebi ni tebi svojim tjelom, ti samo osjećaš lični sram koji je proizveden tvojom kulturom i odrastanjem. Čovijek se mora izdići iz toga, prevazići svoje porive i uvidjeti gdje se nalazi prava šteta i da li je u opće ima.

Ali doklegod povredu svojih poriva smatraš štetom nikada nećeš naučiti da prepoznaš pravu štetu, onu štetu koja stvarno povrijeđuje ljude i što je najgore sam ćeš praviti štetu (koja fizički povrijeđuje druge) ne primjećujući je, jer će biti maskirana iza povrede ličnih poriva.
    Last edited by funestis; 09-01-15 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ne trazim ni ja nista zauzvrat od ljudi za moja dobra djela, ali ce Allah svakoga nagraditi za svoja dobra djela (osim one koji ne budu vjerovali u njega i budu mu pripisivali druga, njihova ce djela biti u prah pretvorena).
    "Kazi im povijest o Nuhu!Kada on rece narodu svome:"O narode moj, ako vam je dodijao moj boravak medu vama i moje opominjanje Allahovim dokazima, -a ja se stalno uzdam u Allaha, - onda se zajedno sa bozanstvima svojim odlucite, i to ne krijte; zatim to nadamnom izvrsite i ne odgađajte!" "A ako glave okrenete pa, ja od vas nikakvu nagradu ne trazim, mene ce Allah nagraditi, meni je naređeno da budem musliman".
    (Kur'an ; Junus 71. - 72. ajet)
    Hvala na odgovorima.
    Last edited by Archi; 09-01-15 at 14:36.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne trazim ni ja nista zauzvrat od ljudi za moja dobra djela, ali ce Allah svakoga nagraditi za svoja dobra djela (osim one koji ne budu vjerovali u njega i budu mu pripisivali druga, njihova ce djela biti u prah pretvorena).
    Objasni mi ovo: ako neko cini dobra djela i ne vjeruje u Allaha nego u Buda i vjeruje u drvo.. oce li im Allah njihova djela sprzit i u prah pretvorit? Shvatas li kako su postavljene stvari? Ako ne vjerujes u mene onda si gotov, neces moc ni zivjet ni umrijet jer sam ja gospodar, a ti ako mislis znaci sumnjas, a cim sumnjas onda ja mozda nisam gospodar, a to ne moze tako!
    Moze se diskutovati i filozofirati o proslosti i o buducnosti, ali sadasnjost, ovaj trenutak dok citas to je nesto sto treba da bude samo tvoje, tvoj izbor, volja, odluka...a ti si svoje trenutke sadasnjosti dao gospodaru da bi imao ono sto je neizvjesno..
    Momak, ovo bi sve bilo smijesno da nije tragicno.. A najjace od svega je sto neces ukapirati ni jedno slovo ovoga napisanog, nego ces uraditi copy/paste nekih recenica kojih se niko ziv ne pridrzava.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

A najjace od svega sto si se zalijepio ti za mene licno kao da sam ti ne znam sta uradio. Druze pusti me da zivim svoj zivot. Skacem li ja tebi po glavi za svaki post zato sto ne vjerujes? Koliko si samo uvreda meni uputio a da ti ni jednom nisam losom rijecju uzvratio. Zar tebi to nije dovoljan dokaz mog odgoja da ne nasjedam na provokacije. Ako ti se ne svidja ova tema i moj nacin razmisljanja kao vjernika jednostavno ne moras da je pratis. Eto nadam se da si ti mene sad ukapirao.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Israphel View Post
    Ateista ne može biti dobar, on može biti samo koristan, a korisni su i magare i konj i krava....

Orgazmično!

To što ti misliš i u svojoj glavi imaš neke navodne paradoxe koji...
    Navodni paradoksi

No dobro, pošto si osoba koja je iščitala Kuran...

Ima li što u njemu o transvestiji?

Ono kad se neko ko je ženko pretvara se da je muško i obratno...

Licimjerju?

Lažovima? -

Mislim da vama to ne smeta...zašto?

Vaš fanatizam ne proizilazi iz duhovnog već duševnog - koje se projektuje kroz ove stavove.

Kažete (prikazujete) odgoj ..
    Last edited by gaul; 09-01-15 at 17:08.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    13 Posts

Ne trazim ni ja nista zauzvrat od ljudi za moja dobra djela, ali ce Allah svakoga nagraditi za svoja dobra djela (osim one koji ne budu vjerovali u njega i budu mu pripisivali druga, njihova ce djela biti u prah pretvorena)
    I ovako se radjaju ateisti . Ukratko , u zagrobnom zivotu ce mi neki od potencijalnih Bogova reci :Pazi ovo , super je to sto sto si ti dobar bio i to ,neka si ti pomogao mnogim ljudima i sve (ne kazem da sam , ali ajde zamislimo situaciju da sam naslednik Majke Tereze ), ali ono , nisam ti ja bio u mislima dok si to radio , tako da aj ti dolje polako ? I sad sve i da imam cvrst dokaz​ da postoji Bog , ja treba da ga postujem ?
    A clever person solves a problem. A wise person avoids it.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Nesh0 View Post
    I ovako se radjaju ateisti.
    Nisi svjestan koliku si istinu rekao: http://www.salon.com/2014/06/12/athe...legal_partner/
    Rast ateizma u "kolijevci Islama". Važno je napomenuti da je Saudijska Arabija veoma razvijena zemlja sa velikim stepenom visokoškolaca. To nije slučajnost.
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Capitalist View Post
    Nisi svjestan koliku si istinu rekao: http://www.salon.com/2014/06/12/athe...legal_partner/
    Rast ateizma u "kolijevci Islama". Važno je napomenuti da je Saudijska Arabija veoma razvijena zemlja sa velikim stepenom visokoškolaca. To nije slučajnost.
    Zamisli, kroz koju godinu (max 15) Saudi Arabija bude proglasila sekularnu državu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A najjace od svega sto si se zalijepio ti za mene licno kao da sam ti ne znam sta uradio. Druze pusti me da zivim svoj zivot. Skacem li ja tebi po glavi za svaki post zato sto ne vjerujes? Koliko si samo uvreda meni uputio a da ti ni jednom nisam losom rijecju uzvratio. Zar tebi to nije dovoljan dokaz mog odgoja da ne nasjedam na provokacije. Ako ti se ne svidja ova tema i moj nacin razmisljanja kao vjernika jednostavno ne moras da je pratis. Eto nadam se da si ti mene sad ukapirao.
    Posto imas stavove koje imas, zanimalo me da ih objasnis, normalno da sam imao komentare i pitanja. Zao mi je sto si sve ovako ukapirao.. Zelim ti srecu kakvu god da pojmis.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Veceras u 20h na televiziji vijesti.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Francuzi likvidirali braću Kuaši i sve teroriste u gradu!
    http://www.kurir.rs/planeta/video-uz...clanak-1654334

Čudno pišu riječ "odgoj"...

Što je jako interesantno...svi ovi mučenici su zapravo ljudi sa kriminalnom istorijom. Šljam! Počev još od maloljetničkog doba.

Zanimljiv klip...

... treba saslušat razloge, obrazloženje - ovog mučenika.

Čovjek prvenstveno nema pojma šta je želio da kaže, protiv čega protestvuje.
    Prvenstveno ne umije da govori.
    Na jasna pitanja baca teške nebuloze. Ni njemu samom nisu jasne.

Pa ide ono zamuckivanje, sa uzrečicom ''?svaćate'' - e pa ne svaćamo dibidus ništa.

Kad već neko se lati ultimativnog čina, ubiti nekoga sa namjerom ili velikim rizikom da budeš sam ubijen. Majku mu, moraš imati neki jasan stav.

Što se da i ovdje na ovoj temi viđet...ljubav i mir na način zločina i ubijanja.
    Koja šizofrenija ...
    Last edited by gaul; 09-01-15 at 19:30.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Moze li se kod Abua ufatit veza da nas preskoci ili ako ne moze da se bombas ranese na neku livadu pa ako i strada koja krava ili ovca?

Sent from my GSXR1000 @ 299
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    1,728
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Evo ođe ću. Je li poligamija zabranjena u CG, i ide li se u zatvor zbog toga?
    Čuo sam da jeste da pa da se raspitam
    Last edited by Tripleta; 09-01-15 at 22:06.
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Naravno da ide brate.

Krivicno djelo.
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    1,728
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Znam jednog čovjeka koji ima 2 žene (bigamija) ali mora da je prijavio samo jednu.
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Posto te interesuju tudji zivoti znas ih onda sigurno i puno vise. Samo sto ovi drugi imaju po 5 ljubavnica, a to je ok. To je normalno. A ako neko ima dvije zene koje obje tretira kao ZENE a ne kao seksualnu robu to je onda problem. Eto kakvo smo mi drustvo.
    Prijavi ga slobodno ako ce te to ispunit u zivotu samo te moram razocarati jer ga ne mogu optuziti sa obzirom da opstinsko vjencanje moze da se obavi samo jednom
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Tripleta jel ozenjen sa obije?

Ako nije onds to nije bigamija.
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    1,728
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Posto te interesuju tudji zivoti znas ih onda sigurno i puno vise. Samo sto ovi drugi imaju po 5 ljubavnica, a to je ok. To je normalno. A ako neko ima dvije zene koje obje tretira kao ZENE a ne kao seksualnu robu to je onda problem. Eto kakvo smo mi drustvo.
    Prijavi ga slobodno ako ce te to ispunit u zivotu samo te moram razocarati jer ga ne mogu optuziti sa obzirom da opstinsko vjencanje moze da se obavi samo jednom
    Ne pada mi na pamet da prijavljujem čovjeka, samo pitam jer razmišljam da i ja imam 2,3. :mrgreen:

Quote Originally Posted by djordje1990 View Post
    Tripleta jel ozenjen sa obije?

Ako nije onds to nije bigamija.
    A izgleda nije čim je zabranjeno

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

@Archi koje to 'mi' drustvo? U citavu zapadnu civilizaciju je bigamija zabranjena. A kakva god da je ta civilizacija, najnaprednija je na nasoj planeti.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    1,728
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

A i taj čovjek ih sigurno ne gleda kao seksualne objekte čim ima dvije žene, a drugu je upoznao i doveo kući tek nakon godinu dana življenja sa prvom. :lolblue:On da je pravi vjernik ne bi gledao druge žene i dovodio ih kući kad već ima jednu, nego oće da mu je kući, da nije klasična ljubavnica

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Nekoliko vjerodostojnih hadisa na temu da ne gledamo tudja posla:

"Ne uhodite jedni druge, ne spijunirajte, ne prekidajte odnose i ne zavadjajte se, nego, Allahovi robovi, budite braca." (Buharija i Muslim)

"Ko sakrije sramotu svoga brata na dunjaluku, Allah ce sakriti njegovu i na dunjaluku i na ahiretu." (Buharija i Muslim)

"Istinski musliman je o*naj od cijeg jezika i ruku su sigurni ostali muslimani." (Buharija i Muslim)

"Covjek nece biti pravi vjernik sve dok komsija ne bude siguran od njegovih pakosti i podlosti." (Buharija)

"O skupe, ima o*nih koji su priznali vjerovanje jezikom, ali iman im jos nije usao u srce! Ne ogovarajte muslimane i ne istrazujte njihove negativnosti, jer o*naj ko bude istrazivao mahane brata muslimana, Allah ce istrazivati njegove, a kome Allah bude istrazivao mahane razotkrit ce ga i osramotiti makar i u njegovoj kuci." (Tirmizi i Ebu Dawud)
    17 Al-Isra, 37:

Page 19 of 41 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)