View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 49 of 165 FirstFirst ... 394546474849505152535999149 ... LastLast
Results 1,201 to 1,225 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Скрибоман и социопата Жељко Ивановић сада пише већ четврти да ја памтим текст у којем флејмује НОВУ, Мандића и Медојевића. Мислим да сваке године објави по један овакав идентичан текст са мањим модификацијама. Најчешће пред оснивање неке нове партијице грађанске профилације. Тиче се нарафски, Црне Горе и њене будућности

Наравно, текст прожет трејдмарк Ивановићевом патолошком фрустрацијом Србима, и његовим шовинистичким, малограђанским, затуцаним, неписмеим, чаршијским, и необразованим односом према том народу, и потребом да "описмени" Србе за потребе 21. вијека.

http://www.vijesti.me/forum/novi-i-nova-812256

Protesti s kraja 80-ih, na koje se poziva Mandić, otvorili su krug nasilja, pljačke i nepravde, u kome se vrtimo dvije i po decenije. I zbog čega se danas protesti nameću kao jedino rješenje! Mandićevo pozivanje na to iskustvo paradoksalno je i čudno. Slobo je rahmetli, Mira u azilu, Momir u kafani, Šešelj na zatvorskom dopustu - nema više relevantnog političara koji bi se pozvao na to vrijeme i te junake.
    Ивановић заборави да помене да су Вијести једине преживјеле свог оснивача, деведесете

Da li je došlo vrijeme da i Srbi u Crnoj Gori dobiju modernog lidera koji će na naracionalniji način zastupati njihove interese?!
    Да убацим ово у транслејтор

Да ли је дошло вријеме у којем ће Срби одарбати неког бриселског потрчка који ће да жртвује интересе сопственог народа на олтару западњаштва, либерализма, евроунијаћења и крупног бизниса, преда имовину Српске Цркве на управљање свјетовним бољшевићким насљедницима безбједосних служби и њиховим подружницама које су данас промијениле име али не и методе, и долазити редовно на брифинге у улицу Џона Џексона како би добио упуте о томе што данас јесте, модерно, тренди, савремено и профитабилно. Укратко, да ли ће доћи човјек који ће од Срба направити народ по калупу - Модерне Србе 21. вијека ? Да ли ће доћи човјек који ће ушкопити, еутаназирати и измочугати Србе како би они коначно постали "Нација на издисају" попут осталих угашених народа у тамници народа званој ЕУ ?
    Не, заиста се надам да неће.

Malo je tužno to sa Andrijom Mandićem. Mnogo prije Aleksandra Vučića krenuo je u emancipaciju većinski konzervativnog i tradicionalnog srpskog biračkog tijela
    Аха, важи.

Српско бирачко тијело је прије свега српско, и то је оно што боде Ивановића у ребра. То што је конзервативније и традиционалније од Црногорског то сте се претпостављам ви тако сложили на гумну предвођеним Радем Бојовићем и остлаим војводама.

Žao mi nekako dođe čak i to što Andrija nije prihvatio ubjeđivanje brata Tome (Nikolića) da uđe u Milov kabinet, iako smo tada takav njegov gest slavili kao herojski.
    Не сумњам

Možda bi bio manje štetan prozapadni Andrija u Milovom mafijaškom zagrljaju, nego nanovo radikalni i antizapadni, u opozicionom rovu.
    Ово ко смије и ко не смије оснивати партије и звати се опозицијом изгледа уређују и контролишу Вијести, па зле духове ишћерују преко своје дневне новине.

U odbranu svoje, politički gledano, samoubilačke pozicije, Mandić najčešće poteže narod kojeg pledira da predstavlja.
    Лоше му иду прогнозе

Samo što ne kaže, znate kako su nezgodni ovi moji Srbi, kako da im ja propovijedam međuvjersku toleranciju, EU vrijednosti...
    Смраду један удбашки.

Problem nije u glavama naših Srba, već u glavama njihovih lidera. Zar iskustvo iz Srbije nije poučno
    Овај није нормалан. Он слави Вучића и Николића.

Izgubili su sve tuče sa Đukanovićem
    Мислим да нико више туча са Ђукановићем није изгубио од вас, могли би сте лекције да дијелите

Slučaj Herceg Novog pokazuje da se društvo ipak mijenja. Građanima je dosta istih likova i iste priče. Iako još nije jasno da li je novski Izbor i pravi izbor, ili još jedna DPS ujdurma, samo glasanje je pokazalo da su i Milić i Mandić, i Gojković i Medojević, i Nova i SNP, i PZP i DNP - poraženi. Niko od nih ne pomišlja da se suoči sa tom činjenicom. Zato niko od nih neće odstupiti, već će čekati da im partije odumru. Šteta. Sve je moglo drugačije.
    Ја мислим да ти благе везе немаш како размишља просјечни новски бирач и чиме се руководио бирајући на изборима, па мало овдје спинујеш.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    rublja je danas pala 9% tako da moraće opet da guraju devizne rezerve, da su ponudili Ukrajini 100 milijardi za Krim mislim da bi ga trke prodali
    Grijesis NSX, ovo je odavno spremano Ukrajina ne bi smjela da ga proda od Amerike. Ovo je Rusiju cekalo pa da je pravila Ukrajini svecani ispracaj u nato, tako da nijesu pogrijesili sto su ga povratili. Jedino se Rusiji mora zamjeriti sto nije bila rigoroznija poslije zvjerstva iz Odese.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo vam vijesti iz Rusije: uvjetna kazna od 3,5 godine za poznatog kriticara putinovog rezima Alekseja Navaljnog, 3,5 godina robije za njegovog brata.

Slucaj protiv brace Navaljni u potpunosti je falsificiran i iskonstruiran. Putinov je rezim zbog najavljenih masovnih prosvjeda u Moskvi, Petersburgu u drugim velikim gradovima odlucio presuditi uvjetnu kaznu oporbenjaku, ali uzeo je kao taoca njegovog brata.

Sud je potvrdio da biti poduzetnik u Rusiji je biti potencijalni robijas! I da je redovita isplatu plata, dodataka i naknada zaposlenima te placanje svih poreza "legalizacija prljavog novca"

Druga je poruka za investitore: "Imate porodicu? Dakle mi imamo TAOCE za uzeti!"

Sud je potvrdio da u putinovoj Rusiji, kao sto u svakoj banana republici, samo putinovi prijatelji i ljubiguzi imaju pravo neometano ostvarati dobit.

Poruka za svakog kriticara putinovog rezima: "Za vas ne vazi niti Ustav, niti zakonodavstvo Ruske Federacije. Za vas imamo posebni "cjenovnik". Cak i prelazak na crveno svijetlo kostat ce vas nekoliko godina robije!"

Prema mojoj ocjeni:

Braca Navaljni su POLITICKI OSUDJENICI, kojim odmah treba ukinuti gnusnu politicku presudu!

Putinova Rusija je STARI GULAG U NOVOM PAKIRANJU!

Pukovnik KGB-a Putin je ubjedjeni NEOSTALJINIST.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    rublja je danas pala 9% tako da moraće opet da guraju devizne rezerve, da su ponudili Ukrajini 100 milijardi za Krim mislim da bi ga trke prodali
    Janukovich bi za 100 milijardi prodao cijelu Ukrajinu i pomogao Putinu da sredi Moldaviju za dezert
    Ridin' on the black train

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Evo vam vijesti iz Rusije: uvjetna kazna od 3,5 godine za poznatog kriticara putinovog rezima Alekseja Navaljnog, 3,5 godina robije za njegovog brata.

Slucaj protiv brace Navaljni u potpunosti je falsificiran i iskonstruiran. Putinov je rezim zbog najavljenih masovnih prosvjeda u Moskvi, Petersburgu u drugim velikim gradovima odlucio presuditi uvjetnu kaznu oporbenjaku, ali uzeo je kao taoca njegovog brata.

Sud je potvrdio da biti poduzetnik u Rusiji je biti potencijalni robijas! I da je redovita isplatu plata, dodataka i naknada zaposlenima te placanje svih poreza "legalizacija prljavog novca"

Druga je poruka za investitore: "Imate porodicu? Dakle mi imamo TAOCE za uzeti!"

Sud je potvrdio da u putinovoj Rusiji, kao sto u svakoj banana republici, samo putinovi prijatelji i ljubiguzi imaju pravo neometano ostvarati dobit.

Poruka za svakog kriticara putinovog rezima: "Za vas ne vazi niti Ustav, niti zakonodavstvo Ruske Federacije. Za vas imamo posebni "cjenovnik". Cak i prelazak na crveno svijetlo kostat ce vas nekoliko godina robije!"

Prema mojoj ocjeni:

Braca Navaljni su POLITICKI OSUDJENICI, kojim odmah treba ukinuti gnusnu politicku presudu!

Putinova Rusija je STARI GULAG U NOVOM PAKIRANJU!

Pukovnik KGB-a Putin je ubjedjeni NEOSTALJINIST.
    Ista stvar je i kod nas pa smo po izjavama EU zvaničnika lokomotiva razvoja ... svudje vlada mafija samo je pitanje ko koga podržava ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Ista stvar je i kod nas pa smo po izjavama EU zvaničnika lokomotiva razvoja ... svudje vlada mafija samo je pitanje ko koga podržava ...

Nadam se da sam dao reputaciju, probao sam.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Скрибоман и социопата Жељко Ивановић сада пише већ четврти да ја памтим текст у којем флејмује НОВУ, Мандића и Медојевића. Мислим да сваке године објави по један овакав идентичан текст са мањим модификацијама. Најчешће пред оснивање неке нове партијице грађанске профилације. Тиче се нарафски, Црне Горе и њене будућности

Наравно, текст прожет трејдмарк Ивановићевом патолошком фрустрацијом Србима, и његовим шовинистичким, малограђанским, затуцаним, неписмеим, чаршијским, и необразованим односом према том народу, и потребом да "описмени" Србе за потребе 21. вијека.

http://www.vijesti.me/forum/novi-i-nova-812256

Ивановић заборави да помене да су Вијести једине преживјеле свог оснивача, деведесете

Да убацим ово у транслејтор

Не, заиста се надам да неће.

Аха, важи.

Српско бирачко тијело је прије свега српско, и то је оно што боде Ивановића у ребра. То што је конзервативније и традиционалније од Црногорског то сте се претпостављам ви тако сложили на гумну предвођеним Радем Бојовићем и остлаим војводама.

Не сумњам

Ово ко смије и ко не смије оснивати партије и звати се опозицијом изгледа уређују и контролишу Вијести, па зле духове ишћерују преко своје дневне новине.

Лоше му иду прогнозе

Смраду један удбашки.

Овај није нормалан. Он слави Вучића и Николића.

Мислим да нико више туча са Ђукановићем није изгубио од вас, могли би сте лекције да дијелите

Ја мислим да ти благе везе немаш како размишља просјечни новски бирач и чиме се руководио бирајући на изборима, па мало овдје спинујеш.

Говедо је у једној ствари у праву, док је Меде и Манде и њихове политике за Мила "Спасиоца Црне Горе" нема зиме.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Говедо је у једној ствари у праву, док је Меде и Манде и њихове политике за Мила "Спасиоца Црне Горе" нема зиме.
    Nekako mu je promaklo da se u tekstu žestoko pljuje po Đukanoviću
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Nesterenko je naglasio da u brojnim razgovorima sa običnim građanima Crne Gore nikada nije osjetio da su okrenuli leđa Rusiji.
    Vjerojatno doticni misli na onu cinjenicu, da mu nitko od Crnogorace ne pluje u facu niti ga ne psuje na javnim mjestima ...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Nesterenko je naglasio da u brojnim razgovorima sa običnim građanima Crne Gore nikada nije osjetio da su okrenuli leđa Rusiji.
    Vjerojatno doticni misli na onu cinjenicu, da mu nitko od Crnogorace ne pluje u facu niti ga ne psuje na javnim mjestima ...

Sad si se osjetio kompetentnim da komentarises postupke gradjana CG ...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) je proglasio Vladimira Putina za Person of Year 2014. kao covjeka, koji je na najuspjesniji i najefikasniji nacin doprineo razvoju korupcije i promovirao organizirani kriminalitet u vlastitoj zemlji.
    Drugo- i treceplasirani su Viktor Orban i ... Milo Djukanovic

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Ako znamo što navedena organizacija OCCRP tefteri kao korupciju... onda je se dobro naći među prvo troje.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Sad si se osjetio kompetentnim da komentarises postupke gradjana CG ...
    Vjerojatno nisi primjetio rijec "vjerojatno", koju sam uporabio u recenici.
    Daj ti malo da pomognem: vjerojatno=vErovatno.
    Dopustio sam onu mogucnost, ali nisam je naveo kao cinjenicu.
    Dakle ne vidim u svom postu nisto, sto bi licilo na ma koju interpretaciju ili "komentiranje postupaka gradjana CG".
    Trebas biti precizan tijekom komentiranja tudjih poruka ...
    Last edited by A+A; 31-12-14 at 14:02.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Dakle ne vidim u svom postu nisto, sto bi licilo na ma koju interpretaciju ili "komentiranje postupaka gradjana CG".
    Šta ima na Manežnajom trgu? Koliko vas se skupilo?

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Postupak je to sto nikog ne pljujemo i to uctiv postupak, pogotovo ne onog ko govori istinu, koja te ocigledno boli.

Vidim da imas neku fobiju od ekavice, pa odma impliciras nju, ja je konkretno ne koristim, ali mi ne smeta. No razumio sam te odlicno sigurno si u meni prepoznao Srbina iz Crne Gore, odma da naglasim da nijesam jedan od njih i da mi se njihova mrznja prema Crnoj Gori gadi, doduse ni svi Srbi iz Crne Gore ne mrze Crnu Goru. Oni ce sad u glas odma da je ne mrze, ali njeno utiranje i utapanje u veliku srbiju nije nista drugo no najgora mrznja.

Sad pazi kad mi se gadi mrznja Srba iz Crne Gore prema Crnoj Gori, kakvo tek gadjenje izaziva mrznja Rusa iz Rusije prema Rusiji ili ne daj Boze Crnogorca iz Crne Gore prema Crnoj Gori. U pocetku sam mislio da se ne slazes sa Putinom i njegovom politikom, ali tvoji postovi ne mogu prikriti da bi ti Rusiju podcinio onima kojima voda na usta procuri kada pomisle na njene resurse, da im sve to proda pa da im je jos duzna kao sto boljeziveci lizisahani urnisase Crnu Goru. Gradjani Rusije su to procitalli za vrijeme Jeljcina i oni svjesno biraju Putina velikom vecinom. Recimo onaj Navalnji ili kako vec bijase je juce dobio podrsku od manje od 20000 ljudi u Moskvi, a da je dobio podrsku od 100000 ljudi to je manje od 1% stanovnika Moskve, zamisli kakav mu je to protivkandidat. To je narod Rusije iskazao na izborima ko treba da ga vodi, isto kao da odje na silu zapad pocne da nam namece mandica da vodi Crnu Goru ako bi boljeziveca koalicija stavila intetrese Crnogoraca ispred interesa zapadnih partnera, no znaju oni dobro sto ih drzi na vlast.

Dakle ti bi trebao biti precizniji prije nego drugi put zarezis put mene, SIKTER !!!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Postupak je to sto nikog ne pljujemo i to uctiv postupak, pogotovo ne onog ko govori istinu, koja te ocigledno boli.
    Ne radi se o postupku, nego vec o suzdrzavanju od postupka, cemu je dokaz uporaba glagola s cesticom "ne".

Vidim da imas neku fobiju od ekavice, pa odma impliciras nju, ja je konkretno ne koristim, ali mi ne smeta. No razumio sam te odlicno sigurno si u meni prepoznao Srbina iz Crne Gore, odma da naglasim da nijesam jedan od njih i da mi se njihova mrznja prema Crnoj Gori gadi, doduse ni svi Srbi iz Crne Gore ne mrze Crnu Goru. Oni ce sad u glas odma da je ne mrze, ali njeno utiranje i utapanje u veliku srbiju nije nista drugo no najgora mrznja.
    Ne, imam dosta iskustva za identificirati crnogorskog Srbina, a kamoli "VelikoSrba" iliti "Slavenosrba" (c) Starcevic

Sad pazi kad mi se gadi mrznja Srba iz Crne Gore prema Crnoj Gori, kakvo tek gadjenje izaziva mrznja Rusa iz Rusije prema Rusiji ili ne daj Boze Crnogorca iz Crne Gore prema Crnoj Gori. U pocetku sam mislio da se ne slazes sa Putinom i njegovom politikom, ali tvoji postovi ne mogu prikriti da bi ti Rusiju podcinio onima kojima voda na usta procuri kada pomisle na njene resurse, da im sve to proda pa da im je jos duzna kao sto boljeziveci lizisahani urnisase Crnu Goru. Gradjani Rusije su to procitalli za vrijeme Jeljcina i oni svjesno biraju Putina velikom vecinom. Recimo onaj Navalnji ili kako vec bijase je juce dobio podrsku od manje od 20000 ljudi u Moskvi, a da je dobio podrsku od 100000 ljudi to je manje od 1% stanovnika Moskve, zamisli kakav mu je to protivkandidat. To je narod Rusije iskazao na izborima ko treba da ga vodi, isto kao da odje na silu zapad pocne da nam namece mandica da vodi Crnu Goru ako bi boljeziveca koalicija stavila intetrese Crnogoraca ispred interesa zapadnih partnera, no znaju oni dobro sto ih drzi na vlast.
    Sto se tebe tice, mene uopce ne zanimaju niti tvoji stavovi, niti tvoja osoba (zamisli samo).
    Ali ono sto si napisao jest prava glupost, jer samo primitivna osoba (druga je opcija "potpuna neupucenost") moze poistovjeciti neki POLITICKI REZIM s ZEMLJOM.
    Putinov rezim NIJE Rusija. Ona cinjenica, sto je Putin skoro uspio ponovno pretvoriti Rusiju u carstvo udbasa i zatvorskih cuvara, nikako ne sluzi kao dokaz toga da on uziva iskrenu podrsku vecine stanovnistva.
    Eto, sigurno znas za onu razinu podrske koju uziva Debeli Vodja iz Sjeverne Koreje. Je li ta podrska iskrena? Hoce li ona ostati na istoj razini ako doticni bube ukinuo svoj GULAG? Sumnjam se ...
    Uziva li Putin podrsku vecine Rusa? Jest ... trenutacno. Hoce li je i dalje uzivati, ako se cijene kruha, heljde te krumpira budu skocile petostruko? Vjerojatno.
    Hoce li tada ostati na vlast? Vjerojatno.
    Hoce li ostati na vlast, ako se medjunarodni pritisak na njegovu tajkunsku bandu bude porastao?
    Najvjerojatnije je da nece.
    Putinov rezim je rezim tajkuna, korumpiranih duznosnika i lopova svih vrsta. Ako ne budu imali sto da pljackaju, onda nece tribati Putina, NIKAKO!
    Boli ih *** za narod.
    Boli Putina *** za narod, jer je izgubio svaku vezu sa stvarnoscu i zivi u nekom paralelnom svemiru.
    Siguran sam da u taj trenutak, kad Rusima budu nestali "kruh i igre", a tajkunima lova, Putin ce izgubiti svoje Predsjednistvo i pobjeci ce u Zimbabwe ili kod Debelog Vodje. Slucaj je Janukovic tome odlicni dokaz.
    Toliko o tome i ...
    PS
    Dakle ti bi trebao biti precizniji prije nego drugi put zarezis put mene, SIKTER !!!
    Sad se jasno vidi da nikako nisi Srbin.
    sikter
    ovaj izraz se smatra najvećim stepenom uvrede u Turskoj
    Nou koment.
    Last edited by A+A; 01-01-15 at 09:03.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Sretna Nova Godina svima!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Cestitam sretnu Novu Godinu svima u CG: Crnogorcima, Hrvatima, Albancima, Ciganima, Bosnjacima, Srbima, a i Rusima, Kinezima i ostalim strancima
    Last edited by A+A; 01-01-15 at 11:00.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo vidite kako putinov rezim siri mrznju prema susjednjoj zemlji:
    Rusija. Kubanski kraj.
    Pitanje na ispitu za studente pravnog faksa (!!!)
    "Ukrajina kao prijetnja nacionalnoj sigurnosti (Rusije)"

Ovo vam nije Rusija, nego je PUTINISTAN u njihovom najgnusnijem "cetnickom" obliku.
    Nou koment

Thanks Thanks Given 
    2,544
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Mediji u Rusiji su prije 5-6 godina objavili, uoči izbora za gradonačelnika Moskve, da je Navaljni suvlasnik jedne kompanije u Crnoj Gori. Naravno, nije to nezakonito, ali nije dobro to kriti. Ujedno, to malo odudara od imidža koji lider opozicije pokušava napraviti.
    On je tvrdio da nema nikakvu kompaniju u Baru i isticao kako je Crna Gora korumpirana država koja je za potrebe ruskih vlasti izmislila čitavu priču.
    Naši organi su potvrdili da su Navaljni i još dvoje ruskih državljana registrovali kompaniju još 2007. godine. Potvrdili su i da postoji potpisana dokumentacija (Navaljni, svojeručno). Bilo je još nekih komentara od strane naših vlasti na račun navaljnog, ali to je manje važno. Navaljni, na te tvrdnje naših vlasti, nije reagovao.
    ---
    Navaljni je u Moskovskom sudu osuđen na tri i po godine uslovno po tužbi za pranje novca i nezakonito prisvajanje 26 miliona rubalja od kozmetičke firme Iv Rošer (Yves Rocher), a njegov rođeni brat Oleg je za isto djelo osuđen na tri i po godina zatvora.
    Moguće je da se radi o političkom progonu, ali činjenica je da se francuska kompanije nije oglasila po ovom slučaju.
    ---
    Interesantna je činjenica kako se prilikom borbe protiv korumpiranih vlastodržaca i apsolutista ( a Putin to u manjoj ili većoj mjeri jeste) rijetko kad podupire "čista" osoba.
    Obično se kao lider forsira neko koga će sjutra, ukoliko zatreba, lako biti prozvati, ucijeniti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Francuska firma se oglasila pa povukla optuzbu, a u sustini i ovo joj je dobra reklama i jos besplatna. Navalni je na izborima dobio 27% glasova i nije to mali politicki kapital a traziciti cistog tajkuna u Rusiji je pomalo iluzorna rabota. Njegova opozicionarnost mi pomalo lici na onog naseg koji zestoko trgovao sa aluminijumom, samo sto ovaj ima pomalo veze sa VTB Bank ili Transnieft

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Mediji u Rusiji su prije 5-6 godina objavili, uoči izbora za gradonačelnika Moskve, da je Navaljni suvlasnik jedne kompanije u Crnoj Gori. Naravno, nije to nezakonito, ali nije dobro to kriti. Ujedno, to malo odudara od imidža koji lider opozicije pokušava napraviti. On je tvrdio da nema nikakvu kompaniju u Baru i isticao kako je Crna Gora korumpirana država koja je za potrebe ruskih vlasti izmislila čitavu priču. Naši organi su potvrdili da su Navaljni i još dvoje ruskih državljana registrovali kompaniju još 2007. godine. Potvrdili su i da postoji potpisana dokumentacija (Navaljni, svojeručno). Bilo je još nekih komentara od strane naših vlasti na račun navaljnog, ali to je manje važno. Navaljni, na te tvrdnje naših vlasti, nije reagovao.
    "Vasi organi" nisu nisto "potvrdili", jer kao dokas navodne "svojerucnosti" ma kojeg potpisa sluzi samo rezultati grafoloske ekspertize. "Vasi organi" te rezultate nemaju, dok Navaljni ima.
    Rezultati grafoloske ekspertize jazno dokazuju, da su potpisi Navaljnog FALSIFICIRANI.
    Navaljni je objasnio da su on s par prijatelja planirali registrirati pravnu osobu u CG za kupovinu nekretnina, ali su brzo od tog odustali.
    Medjutim, ona "njegova" tvrtka na neki misrteriojozni nacin bila je registrirana u PKCG. Najvjerojatnije predstavnik agencije, koju su angazirali, falsificirao je potpise osnivaca za ubrziti proces registracije. Ali to je samo pretpostavka Navaljnog.
    Stovise, ona "njegova" tvrtka nema cak ni registraciju u poreskoj Upravi, jer niti Navaljni niti drugi "osnivaci" vise nikakad nisu ponovno stigli u Crnu Goru.
    To make a long story short: Navaljni i njegovi prijatelji jesu narucili registraciju pravne osobe kod neke CG-agencije ili nekog crnogorskog odvjetnika, ali izgubili su interes i ukinuli taj proces na pola puta. Sto se tice samog Navaljnog, on cak nije ni potpisao statut tog poduzeca i njegov potpis je bio falsificiran. https://navalny.livejournal.com/863598.html

Navaljni je u Moskovskom sudu osuđen na tri i po godine uslovno po tužbi za pranje novca i nezakonito prisvajanje 26 miliona rubalja od kozmetičke firme Iv Rošer (Yves Rocher), a njegov rođeni brat Oleg je za isto djelo osuđen na tri i po godina zatvora. Moguće je da se radi o političkom progonu, ali činjenica je da se francuska kompanije nije oglasila po ovom slučaju.
    U presudi se pise da su pocinili krivicna djela prevara i legalizacija prljavog novca tijekom pruzenja usluga prijevoza robe. Po misljenju putinovog drzavnog odvjetnistva prevara je bilo ono sto je njihova tvrtka narucivala usluge prijevoza kod pojedinacnih kamiondjija pa je ih prodavala "Yves Rocher-u" za vise novca!
    Ispada da po misljenju putinovih udbasa svaki, ama bas svaki poduzetnik ili poduzece, koji kupuju robu ili usluge jeftinije pa ih prodaju skuplje su lopovi i prevaranti!

Kao dokaz "legalizacije prljvavog novca" putinovo drzavno odvjetnistvo iznijelo je cinjenice da su braca Navaljni:
    - registrirali pravnu osobu prema zakonodavstvu Ruske Federacije
    - isplacivali plate radnicima
    - isplacivali sve poreze

Tijekom sudjenja predstavnici "Yves Rocher-a" vise puta potvrdili su da njivova tvrtka NIJE BILA OSTECENA i da su prvi put culi za ikakvu "stetu" bas u prostorijama Istraznog Ureda Rusije od casnika te sluzbe!

Interesantna je činjenica kako se prilikom borbe protiv korumpiranih vlastodržaca i apsolutista ( a Putin to u manjoj ili većoj mjeri jeste) rijetko kad podupire "čista" osoba.
    U svakoj zemlji gdje je na vlasti autoritarni, neostaljinisticki i nedemokratski rezim, kao sto je danasnja "putinova" Rusija, biti protivnik rezima automatski znaci biti "kriminalac" nakon nekoliko montiranih procesa. Cak i zbog prelazka na crveno svijetlo neki oporbenjak moze dobiti par godina robije, da ne kazem zbog pjevanja pjesmica.
    Istovremeno vazi i obrnuto: svaki se pravi lopov ne treba brinuti za svoju sigurnost, buduci da je clan "putinove ekipe". Bivsi Ministar obrane Rusije je tome odlicni dokaz.
    Last edited by A+A; 03-01-15 at 11:10.

Thanks Thanks Given 
    2,544
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Francuska firma se oglasila pa povukla optuzbu, a u sustini i ovo joj je dobra reklama i jos besplatna. Navalni je na izborima dobio 27% glasova i nije to mali politicki kapital a traziciti cistog tajkuna u Rusiji je pomalo iluzorna rabota. Njegova opozicionarnost mi pomalo lici na onog naseg koji zestoko trgovao sa aluminijumom, samo sto ovaj ima pomalo veze sa VTB Bank ili Transnieft
    Francuska firma se oglasila pa povukla optuzbu. Ne izvodim zaključak, ali upućuje na oprez.

Inače, preciznosti radi treba navesti da je Navaljni dobio 27% 2013. na izborima za gradonačelnika Moskve.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Мислим да су резултати до сада показали да је спасиоц ДПС-а СДП који сваки пут превесла бираче да је опозиционо настројен, као и грађанске партијице што држе по 2-3 мандата, по систему стара фора нова будала.

OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) je proglasio Vladimira Putina za Person of Year 2014. kao covjeka, koji je na najuspjesniji i najefikasniji nacin doprineo razvoju korupcije i promovirao organizirani kriminalitet u vlastitoj zemlji.
    Drugo- i treceplasirani su Viktor Orban i ... Milo Djukanovic
    Ах, нова фасцинација запада, Виктор Орбан. Колико се они само навране на неког кад је непослушан ММФ-у и остатку тог ортаклука, невјероватно.

Thanks Thanks Given 
    3,194
    Thanks Thanks Received 
    3,232
    Thanked in
    1,567 Posts

Quote Originally Posted by Дирижабл View Post
    Мислим да су резултати до сада показали да је спасиоц ДПС-а СДП који сваки пут превесла бираче да је опозиционо настројен, као и грађанске партијице што држе по 2-3 мандата, по систему стара фора нова будала.
    ti lizisahani se ne bi pitali nista kad bi u CG postojala prava procrnogorska opozicija ali dps nikad nece dozvoliti da takva partija predje 10ak%, ovako njima lijepo sdpu lijepo "opoziciji" koja svjesno statira u predstavi isto tako a narod kad je tupav bolje ni ne zasluzuje
    She is only here to annoy herself!

Page 49 of 165 FirstFirst ... 394546474849505152535999149 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)