dje pazarit malo kvalitetnije auto osigurace one starije vece. ako uopste ima razlike međ njima
Sto moze bit da mi je jutros auto malo teze upalio i izbacio bijeli dim pozadi? Sinoc je bio napolje, obicno ga ostavljam u garazu tako da nisam imao ovako nesto. Akumulator je 55a mozda je zato teze zaverglao ali bijeli dim mi nije jasan, Golf 1.9 tdi pd
Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
Ahhaha cuo sam.![]()
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Oce i ja imam.sa tim problem svake zime e se cuje usi me bole
Ne mora da znaci mada prvo njih provjeri. 13,5 Sam ja placao boshove
Ja sam prije 15 dana registrova' auto sa ljetnjim gumama, niko nije gleda' ni pita' koje su. Mislim da cak ni dubinu sare nisu mjerili, samo su napumpali sve 4 gume da budu iste (to im je valjda obavezno).
Koliko ja znam grijaci idu u cilindar da ga ugriju, jer tako dolazi do eksplozije nafte u cilindrima pod pritiskom. Ne znam kako oni mogu ugrijat' naftu, posebno ne razumijem ove price 1.9 dizel Volkswagenov pali bez grijaca, razumijem da se nema para, ali koliko je taj motor izvikan kod nas, to nije normalno. Nista nije bolji od Opelovog dizela.
Neka auta imaju i grijac nafte, ali ne taj. A ni Sparco nije mislio na njega nego na grijace sto griju komoru za sagorijevanje.
TAKUMI
Nije ti do grijaca stara ni do akumulatora.
Imao sam istog golfa 1.9 TDI, cim bi temperatura spustila ispod 0 teze mi je palio. Ostavio ga jednom prilikom kumu, nije ga mogao upaliti jer obicno je morao da se drzi kljuc jedno 5-6 sekundi dok ukrese, jednom kad upali nije bilo problema. Ipak je to auto staro 18-20 godinaU slucaju da ti je trojka. Isto mi je tako izbacao bijeli dim prvo par minuta rada
Posto sam ovo zadnje nekoliko dana radio istrazivanja, zvao ljude itd kako da se ponasam sa autom u zimskim uslovima evo da podijelim sa vama. Ukoliko ko krece na skijanje ili daleki sjever.
Prvo, pogresno je misliti da se aditiv sipa da bi sprijecio smrzavanje nafte. Aditiv se sipa da bi procistio sistem dovoda goriva, i da bi ga drzao cistim. Zbog rada motora, razne necistoce (sumporova jedinjenja itd) se zalijepe unutar pumpe ili crijeva, aditiv podmazuje i sprijecava stvaranje novih naslaga, izmedju ostalog i parafinirane nafte koja ne da da upali.
Da bi se osigurali da ovo radi pri velikim temperaturama, preporucuje se da auto upalite uvece prije nego legnete da radi jedno 15-20 min i ujutro isto tako, kako bi sistem provrtio gorivo i pokupio eventualne naslage.
Prije neki dan pomogao sam momku iz bara jer su mu blokirale kocnice na neko novo auto, ne mogu se sjetit bijase li honda ili nesto. Preporucljivo je pomjeriti auto po malo jednom dnevno da do ovoga ne bi doslo. Mozda je dosadno cimati se, ali ako vam je auto napolju vjerujte mi nije naivno.
Znaci ne mozete vjerovati kako sam sagorio 31og kad mi je auto stalo posle 80km, jer je led zacepio dovod goriva... I kolike sam muke imao prije toga da ga upalim i da ga vucem i svastaljepse je po pola sata svaki dan posvetiti nego ostati na putu
Last edited by Gandalf_White; 03-01-15 at 10:15.
One Ring to Rule them all...
kad je sve u redu pali to ka mina,ja sam npr.324d palio prije 15-16 godina na zabljaku -20 i kusur je bilo i to iz prve.Tada ne bijashe nikakvih aditiva za naftu no naspesh pun rezervar nafte i u njega roknesh 10 kila benzina
Gandalf postoje aditivi za ciscenje sistema postoje za smanjenje trenja, a postoje i za snizavanje tacke mrznjenja nafte.
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
sve je to go ****
Meni je na golf 1.9 tdi na -23 u bihac palio auto bez problema,malo duze grijaci ostanu upaljeni,ostalo sve extra![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks