Kako volim kad nasem narodu auta trose manje nego sto je fabricki propisano...
6 godina kod mene jtd sedma ce sad...samo jedan senzor otisao na motoru,nikakvih problema. Na sta treba obratiti paznju..na pratece stvari,plivajuci zamajac,kvacilo, turbina da li pusta ulje i dijagnostika...motor jedan od najboljih dizela danasnjice...moj je kraj 99g a CR je a npr VW to ugradjuje tek od 2006g...
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Kako volim kad nasem narodu auta trose manje nego sto je fabricki propisano...
za koje god auto covjek ovdje da pita odgovor je "to je smece od auta"...
na osnovu cega vi to procjenjujete,jeste li toliko kvalifikovani da tako lako govorite sta je smece sta nije?
jedan kaze ford je smece jer je fusion ruzan,drugi kaze crkava mu delfi,alo crkava mu delfi,pazite sto prica covjek...
ja skoro cijeli zivot radim posao vezan za autoindustriju,imam nekoliko licenci (ford,mazda,jaguar,land rover...),tesko da postoji neki model auta kod nas a da nisam makar nesto radio na njemu itd. Pa opet se ne usudjujem da tako lako govorim sta je smece a sta nije i ako u nesto nisam siguran ja pitam...
polako momci,ne ubijajte svakome volju u auta koja vi licno ne volite,ako zelite da pomognete navedite neki primjer ako znate da je nekome nesto crkavalo,a ne da pricate da to crkava na sva kola...
ima ovdje ljudi koji se razumiju ali je vise onih koji mlate praznu slamu,zato sam i prestao da posjecujem ovaj pdf.
Ja ili ti?Isto kao ona prica za mercedesa i potrosnju,evo ti link pa citaj
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=1347
I sad mi objasni kako ti spusti potrosnju za litar u odnosu na fabriku?
Da ne zaboravis ovo nase ocajno gorivo i jos ocajnije puteve?
Tako sto stavim na slepu, i nju vozim dok merdzo radi. I tako za odredjene kilometre racunam potrosnju
A sjasi vise sa mene i sa potrosnje ja ti pricam sta i kako je 14g voznje toga auta i ti mi kenjas odje sad i izbacas sta je rekao kurta i murta.
Usreredi se ti na tvoj otpad audija i pusti djavola.
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
da imas licencu za yugo tako bi i njega branio
evo ispadose prsli fordovi i fiati najbolje kupovine ikada, auta stara po 15+ godina koja se raspadaju kad sidju sa trake a ne posle pola miliona u prkno, pusti pricu da te zamolim zabole me tuki nek kupi šatl ali mi nikako ne ide u glavu da auto koje je najjeftinije u klasi moze da bude najbolje u klasi bilo kad
Kako si ti isfrustrirani mladi čovjek...
Jesi siguran da ti ne fali malo.........?
Last edited by Raquel; 05-12-14 at 16:27. Reason: @AmFi
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Ne razumijem potrebu laganja potrosnje?Sta sa tim dobijas?Imas fabricke podatke i tebi svako auto trosi manje od fabricke(isto je bilo i za mercedesa,samo mnogo drasticnije)
Ajde evo ti jos jedan link
http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Ro...el_consumption
I opet manje od fabricke potrosnje na nase gorivo i puteve.Nastavi da lazes sam sebe
Potrebe nema da lazem. Ja sam ti rekao kako jeste 14g. I onda mi ti prosipas pricu odje.
Inace sad se vozi totota rav4 2.0 d4d
L i trosi evo vec pola godine ovako:
Grad 7,7 do 8,3
Otvoreni 6,2 do 6,5
Kombinovano (kako se i najvise vozi) 6,9 do 7,2
Sad mi daj nove podatke tvoje da vidimo podudaraju li se
Sent from my LG_G3 using Tapatalk
Last edited by AmFi; 05-12-14 at 16:38.
sva su autag smece i sva trose 3 litra i kraj price ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
a necu druze oko tebe sigurno![]()
Alo strucnjaci :P, jel istina da ova novija auta (recimo 2005-to +) ne valja vozit sa malo goriva, da oce pumpa visokog pritiska da rikne tako jer se ona hladi sa naftom? Pa je pozeljno uvjek imati pola rezervoara ili tako nekako.
Ovo sam procitao par puta na netu, pa me interesuje jel se neko nalupao posteno ili tu ima neke istine...
To vazi za svako auto no sto nas narod voli pod lampicom da vozi je druga stvar
ja ne znam sta se ovdje desava. ja sam mojom skodom 110 prezadovoljan. trosi tu do pola litra grada, van i manje. zavisi kako je vozim. a da se razumijemo, ne stedim je. a te gluposti o pumpi visokog pritiska, 200 na sat, spejs satlovima, ja odma da vam kazem, to vam ne postoji. jedino mozda ova nafta koja hladi nesto. jer sam cuo, sa strane, od malo vecih strucnjaka, da ako nemas bar malo nafte u auto, a da je auto dizel, valjda zbog tog hladjenja, auto nece da upali. kao zastita neka ili boga pitaj sta. ista stvar za benzinca.
Ko visoko leti, jeste.
Jedno pitanje ako neko zna:
U srbiji sam sa autom i treba da idem dalje po evropi, problem je sto sam zaboravio da izvadim zeleni karton. Mogu li nekom poslat kopiju saobracajne/polise pa da ga on izvadi i posalje mi postom?
Mozes je izvaditi na granicu slobodno,tj ponudice ti da je izvadis na licu mjesta
Po MNOGO skupljoj cijeni
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks