Page 10 of 36 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast
Results 226 to 250 of 881

Thread: Zavjere [ moguće i nemoguće ]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobro brate, necu da se raspravljam sa tobom ali mislim da nisi ni malo upravu.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Za posmatranje tijela na tolikoj udaljenosti se koriste infracrveni teleskopi jer se njima "vidi" koja je materija prisutna (svaka ima drugu boju ) i koja je temperatura u pitanju tako da i ta tvoja logika pada u vodu.
    Pomocu infracrvenog spektra ne moze da utvrdimo tacnu vrijednost temperature na tim daljinama a kamoli hemiski sastav.Kad to kazem,mislim precizno u stepen.A svaki stepen i svaki postotak nekog elementa gore-dolje je od fundamentalnog znacaja za prevodnjenje neorganske u organsku materiju.
    Pomocu infracrvenog zracenja mozemo saznati da je planeta topla,da je gasovita,da je velikim dijelom sastavljena od npr. vodonika ali kakav je to dokaz za nastajanje zivota.
    Jedno je fizika drugo je hipoteza.Recimo ako naucnik kaze da su moguce kosmicke crvotocine,to se uzima kao da postoje.Postujem Ajnstajna,da se ne misli da koga omalovazavam,nisam budala da sebe izdizem,ko sam ja u svemu tome,ovo je forum i diskutujemo,ali nauka pobija i ono sto je rekla,znaci daje sve tacnije objasnjenje.Njutn i Ajnstajn su zna se, za fiziku kao u matematici 2+2 je 4,ali imaju teorija koje ce se svakako pobiti i koje vec jesu.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    179
    Thanked in
    68 Posts

Izmjerim temperaturu ispred kuce i pokaze mi jednu vrijednost, podjem u prodavnicu i na reklamni displej mi pokaze drugu. Mi ovdje ne mozemo da utvrdimo u stepen a ne na planetu daleku 70 svjetlosnih godina. Da si ti tamo na tu neku planetu, da imas sve instrumente ovoga svijeta, svo znanje koje ti treba i da gledas u planetu Zemlju ne bi moga sigurno rec ima li zivota ili nema. Moga bi da pricas jedino o vjerovatnoci tako da ti ta prica o 100procentnoj preciznosti ne pije vodu.
    "Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne znam za planete ali za zvijezde moze da se odredi toplota i tacan sastav supstanci koje se nalaze na toj zvijezdi.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Da ne postujemo naša vjerovanja kako bi nešto trebalo da djeluje evo objašnjenja kako se detektuje različita materija na planetama udaljenim xxx svjetosnih god. :
    Last edited by Rakun; 16-11-14 at 00:30.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Manu View Post
    Izmjerim temperaturu ispred kuce i pokaze mi jednu vrijednost, podjem u prodavnicu i na reklamni displej mi pokaze drugu. Mi ovdje ne mozemo da utvrdimo u stepen a ne na planetu daleku 70 svjetlosnih godina. Da si ti tamo na tu neku planetu, da imas sve instrumente ovoga svijeta, svo znanje koje ti treba i da gledas u planetu Zemlju ne bi moga sigurno rec ima li zivota ili nema. Moga bi da pricas jedino o vjerovatnoci tako da ti ta prica o 100procentnoj preciznosti ne pije vodu.
    Ako bi vec mogli da tamo posaljemo sondu onda ne bi trebalo ispitivati ni temperatiru i nista vec bi vidjeli ima li zivota ili nema,da ne banalizujemo toliko,ali na tolike razdaljine nase metode proucavanja nisu relevantne da znamo ima li zivota ili ne,sve je u domenu moguceg,mi ne znamo ni u nasem sistemu ima li zivota ili ne a ne toliko daleko.Ali ako vjerujete da su vanzemaljci uticali na nas,nasu planetu pa bar i dolazili onda vjerujte sta mogu,ja zbog razloga koje sam naveo znam da je nemoguce.A da se bez mnogo filozofije pitamo jeli bilo toga ili ne dovoljno govori napredak civilizacije i kako napredujemo.Da su uticali na nas mnogo toga bi bilo bolje,ne bi se mucili ovoliko,ali teoreticarima zavjere oni su SAD-u poslali posebne poruke kako da uniste planetu i otputuju sa njima,kako da osvoje svijet i slicne gluposti.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post
    U svemiru ne postoji materijal koji može izdržati takvu eroziju kada brzina kretanja dosegne brzinu 30% brzine svjetlosti. Znači iako teoretski svemirski brod se može kretati brzinama o 99.99999999% brzine svjetlosti, realno ta brzina je tek negdje blizu 30% brzine svjetlosti. Najtvrđi materijal u svemiru je neutronijum i civilizcija koja može izrađivati svemirski brod od tog materijala je možda milion godina ispred naše civilizacije, ali čak ni oni ne mogu se kretati brže od 30% brzine svjetlosti jer neutronijum pri toj brzini erodira samo zbog sudara sa atomima vodonika iz međuzvjezdanog prostora skoro trenutno.

Neutronijum je posljednji materijal prije nastanka crne rupe od kojeg se sastoje neutronske zvjezde. 1 kašičica tog materijala teži nekoliko milona tona.

Detalji o neutronijumu: http://www.forum.cdm.me/showthread.p...24#post3732724
    Moj problem sa tvojim postovima je što sve gledaš is sadašnje perspektive tj. pišeš kao sveznajuća osoba. Koliko se Periodni sistem promijenio samo u zadnjih 50 god ? Mogu li da kažem da se sjutra neće otkriti materijal tvrđi od tog neutronijuma i da je milijardu m2 btog materijala teško 2 grama - NE MOGU DA TVRDIM JER NISAM VIDOVIT ili ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Koliko mi znamo može li univerzum biti kliker sa kojim se neko igra (kao na kraju MiB ) ? - KOLIKO MI ZNAMO, MOGUĆE JE
    Last edited by Rakun; 16-11-14 at 00:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moj problem sa tvojim postovima je što sve gledaš is sadašnje perspektive tj. pišeš kao sveznajuća osoba. Koliko se Periodni sistem promijenio samo u zadnjih 50 god ? Mogu li da kažem da se sjutra neće otkriti materijal tvrđi od tog neutronijuma i da je milijardu m2 btog materijala teško 2 grama - NE MOGU DA TVRDIM JER NISAM VIDOVIT ili ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Koliko mi znamo može li univerzum biti kliker sa kojim se neko igra (kao na kraju MiB ) ? - KOLIKO MI ZNAMO, MOGUĆE JE
    Ja mogu da tvrdim da neće nikad postojati ništa tvrđe od neutronijuma. Jednostavno zato što nije potrebno ništa tvrđe od neutronijuma. Civilizacija koja može proizvesti stabilni neutronijum i koristiti ga kao građevinski materiojal je toliko napredna da joj materijal (bilo kakav) više nije ni potreban.

To što si napisao nema smisla kada se stavi u kontekst potrebne tehnologije da se u opće proizvede takav materijal.

Osim toga periodni sistem se nije mjenjao od kada ga je sastavio Mendeljev već se dopunjao. promjena znači da je nešto u njemu bilo pogrešno i da je zahtijevalo ispravku, međutim nije.

niz 1,2,3,4,5,6,7......n

je posve isti niz brojeva kao i ovaj 1,2,3,4,5,6,7,8......n i poštuje potpuno ista pravla inkrementacije.

Samo je dodata osmica.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Osim toga periodni sistem se nije mjenjao od kada ga je sastavio Mendeljev već se dopunjao. promjena znači da je nešto u njemu bilo pogrešno i da je zahtijevalo ispravku, međutim nije.
    Semantika. A osim toga nije se samo dopunjavao već su i mijenjane atomske težine nekih postojećih elemenata npr. Magnezijuma

Ja mogu da tvrdim da neće nikad postojati ništa tvrđe od neutronijuma. Jednostavno zato što nije potrebno ništa tvrđe od neutronijuma. Civilizacija koja može proizvesti stabilni neutronijum i koristiti ga kao građevinski materiojal je toliko napredna da joj materijal (bilo kakav) više nije ni potreban.
    Ti u predprošlom postu napisa' da neutronijum nije dovoljno tvrd da podnese brzinu veću od 30% brzine svjetlosti tako da je očigledno da neko može imati potrebu za tvrđim materijalom.
    Osim toga potpuno je irelevantno da li je nama je u ovom trenutku potrebno nešto tvrđe od neutronijuma. Do prije 150 godina nam nije bio potreban ni jedan metal lakši od aluminijuma pa se kasnije stvorila potreba za njim.
    Osim osim toga ne diskutijemo o tome šta je nama potrebno već šta je potrebno ET-ju da bi došao do zemlje.

Da zaključimo
    Postoje jake indicije da na "svega" dvadesetak svjetlosnih godina ima planeta koje bi po našim standardima podržale život
    Da li je moguće preći tu razdaljinu za veoma kratko vrijeme ? U teoriji postoji.
    Ako uzmemo da je funestis u pravu za aksimalnu brzinu od 30% brzine svjetlosti ET bi od najbliže naseljive planete do nas putovali nešto više od 100 godina što za nekog ko je razvio kriogeniku nije problem, a možda imaju životni vijek par hiljada godina pa im nije neki problem tih 100 godina
    Da li je ono što mi smatramo uslovima za život jedino u čemu se može razviti inteligentan život ? NIJE JER I NA ZEMLJI POSTOJE ŽIVOTINJE (ne mikroorganizmi već životinje)KOJE ŽIVE U EKSTREMNIM USLOVIMA

Nego već postoje teme za ovakve priče, ovdje je tema "teorije zavjere" pa bih ponovo pokušao da pokrenem Roswell i Area 51
    Last edited by Rakun; 16-11-14 at 01:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Semantika. A osim toga nije se samo dopunjavao već su i mijenjane atomske težine nekih postojećih elemenata npr. Magnezijuma

Ti u predprošlom postu napisa' da neutronijum nije dovoljno tvrd da podnese brzinu veću od 30% brzine svjetlosti tako da je očigledno da neko može imati potrebu za tvrđim materijalom.
    Osim toga potpuno je irelevantno da li je nama je u ovom trenutku potrebno nešto tvrđe od neutronijuma. Do prije 150 godina nam nije bio potreban ni jedan metal lakši od aluminijuma pa se kasnije stvorila potreba za njim.
    Osim osim toga ne diskutijemo o tome šta je nama potrebno već šta je potrebno ET-ju
    Jedina tvrđa tvar od neutronijuma je materijal od kojega je izrađena crna jama, taj materijal može izdržati bilo koju brzinu, i pored težine se uvijek kreće svim mogućim brzinama uključujući i svjetlosnu (dosta je rješiti formulu održanja ugaonog momenta za kolapsirajuću kuglu), kreće se i kroz vrijeme i napred i nazad i nema nikakvu strukturu već je samo neprolazni i kontinuitani blok materijala.

Između ta dva materijala ne postoji niti jedan mogući stepenik koji može stvoriti solidnu strukturu (nisam čak ni siguran dali neutronijum može imati solidnu strukturu ili se isto radi o superfluidu) osim kvarkgluonske plazme, superfluida koji se ponaša kao bose-enstejnov kondenzat.

Pazi ti možeš maštati o takvim stvarima, ja ne maštam već pokušavam projecirati u budućnost ono što znam, na nekim temeljima. Ne izmišljam stvari iz neba pa u rebra.

Nešto tvrđe od neutronijuma, naprosto ne, nije moguće.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    22 Posts

Nikola Tesla je bio uvjeren da sve u svemiru, od galaksije do elektrona ima svijest. Da je Kosmos jedan razumni živi organizam. Tesla je smatrao da je Svemir - integralni organizam, koji se sastoji od više djelova koji su slicni, ali se razlikuju po razlicitoj frekvenciji vibracije. Svaki dio je paralelni svijet. Ulazeci u rezonancu sa frekvencijom nekog drugog svijeta, mi kao da otvaramo prozor u taj paralelni svijet. Tako se može, po njemu, putovati Kosmosom.

nego da se ide dalje sa zavjerama..evo još jedne, prava poslastica

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Jedina tvrđa tvar od neutronijuma je materijal od kojega je izrađena crna jama,
    koliko mi znamo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

koliko mi znamo
    Kao što sam naveo u mom postu, naprosto nema mjesata za tvrđi materijal, osim ako ti nemaš neku ideju da između neutronijuma i crne jame uguraš još neku supstancu koja može zadržati formu (quarkgluonska plazma nema formu iako se nalazi upravo na tom potezu već je bose-enstejnov kondezat).

To da mi znamo ne stoji ako ne postoji način da se nešto novo ugura između a da ne prekrši fundamentalne zakone.

Kada je Mendeljev napravio svoj periodni sistem elemenata on je predvidio postojanje drugih elemenata, ostavio je prazna polja i čitav niz da se popunjava sa sve težim elementima. Ali je jasno iz njegove podjele da ne postoji element -1. Znači neke stvari naprosto nisu moguće jer krše fundamentalne zakone na kojima je bilo koja podjela počiva (ne govorim samo o periodnom sistemu, u slučaju neutronijuma radi se recimo o gradaciji kroz gustinu koju diktira masa).

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Kao što sam naveo u mom postu, naprosto nema mjesata za tvrđi materijal, osim ako ti nemaš neku ideju da između neutronijuma i crne jame uguraš još neku supstancu koja može zadržati formu (quarkgluonska plazma nema formu iako se nalazi upravo na tom potezu već je bose-enstejnov kondezat).

To da mi znamo ne stoji ako ne postoji način da se nešto novo ugura između a da ne prekrši fundamentalne zakone.

Kada je Mendeljev napravio svoj periodni sistem elemenata on je predvidio postojanje drugih elemenata, ostavio je prazna polja i čitav niz da se popunjava sa sve težim elementima. Ali je jasno iz njegove podjele da ne postoji element -1. Znači neke stvari naprosto nisu moguće jer krše fundamentalne zakone na kojima je bilo koja podjela počiva (ne govorim samo o periodnom sistemu, u slučaju neutronijuma radi se recimo o gradaciji kroz gustinu koju diktira masa).
    Ponavljam ono što sam već napisao
    Ne da se samo dodaju novi elementi već se vrši update atomskih težina elemenata.
    Prema tome KOLIKO MI ZNAMO. Ako tvrdiš da znamo čega sve ima u univerzumu onda aminujem sve što napišeš
    Last edited by Rakun; 16-11-14 at 14:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ponavljam ono što sam već napisao
    Ne da se samo dodaju novi elementi već se vrši update atomskih težina elemenata.
    Prema tome KOLIKO MI ZNAMO. Ako tvrdiš da znamo čega sve ima u univerzumu onda aminujem sve što napišeš
    Ja mogu da govorim samo o onome što znam i zato sam te pitao:

osim ako ti nemaš neku ideju da između neutronijuma i crne jame uguraš još neku supstancu koja može zadržati formu
    Ako znaš nešto, reci.

Quote Originally Posted by Rakun
    Po ovome komentaru vidim da u opće ne razumiješ poentu periodnog sistema i da nisi razumio zašto sam napisao da ne postoji elemenat -1.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Jedina tvrđa tvar od neutronijuma je materijal od kojega je izrađena crna jama...
    Čovječe, ti ne praviš razliku između subatomske čestice i elementa.

Kolika je tvrdina neutrina? Koje su to njegove fizičke osobine.

Nešto tvrđe od neutronijuma, naprosto ne, nije moguće.
    Epic!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Last edited by Xerxes; 17-11-14 at 14:08.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

osim ako ti nemaš neku ideju da između neutronijuma i crne jame uguraš još neku supstancu koja može zadržati formu (quarkgluonska plazma nema formu iako se nalazi upravo na tom potezu već je bose-enstejnov kondezat).
    Naravno da imam:

U središtu galaksije xy paralelnog svemira xyz postoji ljubičasta rupa u čijem centru se nalazi element tvrdonijum koji je 56x tvrđi od neutroniuma, ali problem je taj što se pri prenošenju u našu dimenziju tvrdonijum raspada pri kontaktu sa tamnom materijom pa ga vanzemaljci zvani Globujući Vogoni(daleki rođaci običnih Vogona sa kojima dijele ljubav prema rakovima) prenose u našu dimenziju u tečnosti koja se dobija destilovanjem paučine jodnonogih paukova koji žive u Nebuli zvanoj Rakunovo oko.

Možda sam u pravu
    Last edited by Rakun; 18-11-14 at 00:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tvrdonijum :lolblue:, ali kad pogledash ova prica u prethodnih 20 postova odgovara ovom topiku "moguce i NEMOGUCE teorije" jedino ovo "zavjera" je visak.
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Što se tiče tog videa sa obdukcijom vanzemaljca, barem su ga napravili originalnog. Za tako važnu stvar prilično Low Tech autopsija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Xerxes
    a ovo je vec nesto sto radi na tome da pobrka istinu, a zasto? zato sto ako bi neko htio da preko fotoshopa sakrije raketu i umjesto nje stavi avion zasto nebi preko rakete stavio avion a ne iza nje da se raketa vidi? zar nije smijesno
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    tvrdonijum :lolblue:, ali kad pogledash ova prica u prethodnih 20 postova odgovara ovom topiku "moguce i NEMOGUCE teorije" jedino ovo "zavjera" je visak.
    Zašto tačno misliš da je to što sam napisao netačno ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A dobro ti sad precerujes u trolu ali stvarno su neke teorije izbacene u zadnje vrijeme bash ono nekako nadrogirane
    istrajan budi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Naravno da imam:

U središtu galaksije xy paralelnog svemira xyz postoji ljubičasta rupa u čijem centru se nalazi element tvrdonijum koji je 56x tvrđi od neutroniuma, ali problem je taj što se pri prenošenju u našu dimenziju tvrdonijum raspada pri kontaktu sa tamnom materijom pa ga vanzemaljci zvani Globujući Vogoni(daleki rođaci običnih Vogona sa kojima dijele ljubav prema rakovima) prenose u našu dimenziju u tečnosti koja se dobija destilovanjem paučine jodnonogih paukova koji žive u Nebuli zvanoj Rakunovo oko.

Možda sam u pravu

Hvala što me zajebavaš i za trollovanje.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by 1ucid View Post
    A dobro ti sad precerujes u trolu ali stvarno su neke teorije izbacene u zadnje vrijeme bash ono nekako nadrogirane
    Hvala što me zajebavaš i za trollovanje.
    Niti zajebavam niti trolujem samo repliciram na tvoju tvrdnju da je nešto nemoguće

Da li u teoriji mogu postojati paralelne dimenzije ? MOGU (da li su u pitanju paralelne dimenzije po principu "mjehura" ili "membrane" potpuno nebitno )
    Da li u teorijskom paralelnom univerzumu mogu teorijski vladati drugi fizički zakoni ? MOGU
    Da li u svemiru postoji rasa zvana Globujući Vogoni ? Možda, a s' obzirom da postoji beskonačno - n planeta pogodnih za život ja bih rekao vjerovatno
    Da li postoji vrsta jednonogi pauci koji žive u nebuli zvanoj Rakunovo oko ? Možda

Jedino što je nemoguće je postojanje Boga kakvog ga opisuju avramske religije
    Last edited by Rakun; 18-11-14 at 01:27.

Page 10 of 36 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)