više mase i veličine znači manju brzinu i izdržljivost, nekih 185-190/110 (otprilike Cainove mjere) je idealno
moja tendencija je bila da naglasim kako je pekovic i citav taj "gen" crnogorsko-hercegovski mocan, svi su visoki koshcati i jaki a ovaj crnac je vec nekog tamo africkog porijekla, sto opet ne znaci da su crnci slabi nego eto.., a Pekovic da se bavio mma-om sigurno bi bio jos masu jachi i bolje gradjen. Ali isto treba rec da su fizicke predispozicije samo pocetna prednost, kako bi se on stvarno snasao u ringu i koliko bi bio dobar i uspjesan u tome to vec tesko moze iko bit siguran.
istrajan budi.
više mase i veličine znači manju brzinu i izdržljivost, nekih 185-190/110 (otprilike Cainove mjere) je idealno
She is only here to annoy herself!
jes ali npr. imas semmy schilt-a koji sve u kick-boxu tamani upravo zbog ovoga o cemu sam pricao, mada to nije mma, ali svejedno visociji i krupniji jesu sporiji i brze se umaraju ali ako te jednom poklopi ti si gotov, to je faktore kojeg ne smijes zanemarivat ako te krupni borac potrefi aj zdravo stari, evo cain je dos santosa 2 put premlatio ali ga je u prvom mecu dos santos samo jednom strefio, samo jedan udarac je rijesio mech, znaci ne mozes to da zanemaris.
istrajan budi.
e ali da li bi ga dos santos strefio da ima 130 kila a ne 110 ili bi mu se cain izmaka? tu svaka stotinka odlučuje
She is only here to annoy herself!
Ne znam ko ce jos osporiti Klicka. Pregazio ovog k'o plitak potok.
UFC 180 Fabricio Werdum vs Mark Hunt
http://punditsviewpointmma.blogspot....mark-hunt.html
Bellator Joe Schilling vs Melvin Manhoef
Kako mi izgleda nekako kao da je Hunt prodao ovaj mec. To nije bio on. Previse opusten i prebrzo pao. Ruke vise dolje nego u gard.
Isto je to i meni palo na pamet ali rekoh da ne pricam...
Lupali su njega i jace nego ovaj koljenom i duze pa nije pao. Ovo mi sve izgleda nekako isfolirano. Cijelo vrijeme ruke dolje nize... ne znam... Nesto mi nevjerovatno. A i previse su mi drugarski izgledali, grljenje, pa pravljene selfija. Iako Hunt ne ispusta telefon iz ruke![]()
Last edited by Dusan.; 17-11-14 at 01:15.
Werdum je nesto na kraj reka "..oxygen.." predpostavljam da je mislio nesto u smisli da se hunt nije imao vremena da se prilagodi na manjak kiseonika jer je to ipak nadmorska visina od 2000 metara ako sam dobro razumijo onog komentatora, dok je npr. Werdum proveo dva mjeseca vjezbajuci I prilagodjavajuci se atmosferi sto je moguve razlog zasto se hunt brzo umorio
istrajan budi.
Da je prodao mec ne bi bacao onakve udarce da rizikuje da nokautira werduma...jednom ga je i bacio udarcem u predjelu uha...a tu su cesti nokauti.
Hunt je imao samo 3 neđelje za pripreme (dobio poziv poslije povrede Velasqueza) i morao da skine oko 20 kg, što je kg dnevno, da bi prošao vagu.Rekao bih da zbog toga i velike nadmorske visine na koju nije bio pripremljen, nije bio na vrhuncu u ovom meču.Prvu rundu je bio odličan.Werdum je lukav borac,inteligentan i uvijek spreman da iskoristi manu protivnika.Nevjerovatno je kako umije psihološki da navuče protivnika, da ga dovede u nezgodan položaj i iskoristi to.Kod njega ništa nije slučajno.
Werdum je trebao da se bori za pojas jos prije Travisa Browna,pa se Cain povrijedio i onda je morao tu borbu da odradi,sad se Cain opet povrijedio pa ponovo do te borbe ne dolazi... nije nemoguc scenario da je Werdum rekao nemojte me zajebavat,cekat cu Caina,a onda White da spasi event rekao Huntu evo ti brdo para da prodje Werdum jer zasluzuje borbu za pravi pojas...
Sto znam,sve mi je nekako cudno izgledalo,Werdum nije dobio nekom dominacijom pa da kazemo da se Hunt umorio,jeste pao od onoga koljena ali se nesto nije ni branio,a nije bio ni uzdrman ...
20kg za onolikog coeka nije problem skinut, jel realno ima vodurine kolko oces u sebi. Gsp koji je isklesan i suv ko sibica ima 10kg na dan borbe vise nego prethodni dan, nije vala onda ni hantu debelom 20kg problem za 3 nedjelje.
Sto se ostalog tice, nije nemoguce da je mec namjesten, ali opet i taj scenario mi ima nelogicnosti.
U svakom slucaju jedva cekam mec sa Cainom.
Hunt o meču protiv Werduma
Ne sprdajte se ljudi namjesten mec, hunt je isha da ga nokautira non stop
istrajan budi.
Da, o tome i ja pricam. Nije iskljuceno.
mishko_ajkula, ne mozes reci "debeli Hunt", ne znam koliko ti imas kg, i visine ali on onako "Debeo" moze da istrci vise i od tebe i od mene i bilo koju vjezbu da odradi bolje, on je dugo u tome pa i neka ima 130kg.
Ali opet mi je nerealno da neko moze da izbaci SAMO 20kg vode za 10-20-30 dana? To mi nije bas prejasno. Nemoguce samo da vodu izbaca, pa je li je on uopste i pije do mjerenja ili trpi, muci se... sta?
Sto se tice CAIN vs WERDUM, mislim da nece Werdumu lako bit, znajuci Cainov kardio i sposobnosti. Meni je Werdum ljigav borac nekako. Ne osporavam kvalitet njegov, ali ...
Ups! tek sad vidjeh, hunt je ustvari mrsav...moja greska...izvinjavam se..
Sto se tice izbacivanja vode, informisi se malo...90% boraca koje gledas u ufc za 24h od 7 do 10kg povrati, a ne za tri nedjelje.
Debljem covjeku je naravno lakse da izbaci vecu kolicinu tecnosti... e sad kako je to hunt uradio obzirom da je mrsav to ne znam.
nije neki veliki problem to skidanje kilaze,postoje razne tehnike koje koriste,uglavnom se voda izbaca iz tijela i povrati se nakon 24h.
jedan od najpoznatijih nutricionista (zaboravih kako se zove),inace je nutricionista vecini boraca,uspio je da za 24 sata sa 95 kg dodje na 85 kg,i narednog dana opet vrati 95 kg,to je bilo objavljeno nedje,muka mi sad da kopam po netu. Bigfoot je za jednu borbu skidao i vracao 26kg,a Hunt nema 130 nego preko 150kg van treninga. Jedna od metoda brzog skidanja kilaze,osim sauna,dozvoljenih diuretika itd. je i lezanje u kadi sa bas mnogo vrelom vodom pa svako malo izadje i onda ga spatlama struzu kao moleri zid
Jes, gleda sam to skidanje sa shpatlama na onaj tuf
istrajan budi.
Promijenjen Žižiću protivnik, bori se protiv Tyrone Brunsona 22-3, 21 pobjeda nokautom. Kaže da se njegov tim nije složio sa tom borbom nego se bori na sopstveno insistiranje. Svaka čast.
Inače, tek sad odgledah Hunt-Werdum. Nema ni govora da je bilo namješteno. Hunt je išao na ubistvo. Zamahivao je. Branio rušenja savršeno. Meč je išao na njegovu vodenicu i ko zna šta bi bilo da ne bi onog koljena. A ono koljeno je sjelo iz zamaha pravo u vilicu. Ono bi bizona obalilo. I vidi se da je izdimio Hunt, osjećao je da ga ima.
Sad mi se više gleda Hunt Cain nego Werdum Cain. Čini mi se da bi bilo zanimljivije.
Last edited by Superhik; 18-11-14 at 00:25.
Ima li ko od vas,sa foruma,iskustva u borilačkim vještinama? Volio bih da malo prodiskutujemo o tome, o našim iskustvima...Mislim da će biti zanimljiva tema za "razgovor".
Evo ja, da otkrijem identitet:Ja sam Roy Jones jr. bivši prvak sveta u boksu hehe.
Šalim se malo, ali sam baš radoznao...
ja imam po godine u mmatrenira bi rado opet
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks