Које је то реформе Вучић спровео у Србији ?
Које је то реформе Вучић спровео у Србији ?
Ja sam slučajno i na moju žalost nastanjen u BG evo skoro 2 godine (poslovno).
Evo stanja iz prve ruke :
Vučić je najavio otpuštanje iz javnog sektora, a u zadnjih godinu dana je zapošljeno preko 7000 "podobnih"
Najavili su smanjivanje svih penzija koje iznose preko 25000 RSD (oko 200 € ), a kada se Jelisaveta Karađorđević uželi jagoda donose se jagode iz Afrike
Nikolić od ljetovanja u svojoj kući u selu Zapičkovac pređe da ljetuje u Turskoj gdje za jedno ljetovanje potroši cca 20.000 €
Nikolić ima stan od 120 m2 u istoj zgradi u kojoj Dinkić ima stan (onaj isti Dinkić za kojeg pričaju da je lopov, što i jeste)
Nikolić ima nelegalno podignutu vikendicu od 200+ m2 na obali Save koja je GLE ČUDA zaštićena od poplave
Iz MUP-a se izdaje oko 50.000 € dnevno za potrebe ministara (NE PLATU, već potrebe). Znam jer cura sa kojom izlazim izdaje pare za potrebe ministara i plate svim granama policajcije (Policija, Žandarmerija, Graničari )
Dobili su milione i milione za obnovu poslije poplava. Gdje su pare ?
U 12 uveče(oko pola sata prije nego što komunalci prazne kontejnere) se mogu vidjeti penzioneri kako kopaju po kontejnerima, čega nije bilo od Slobovog vremena.
Što se tiče te izjave "ne može se stanje poboljšati dok ne prođu godine" kako se biješe zvao onaj Premijer Jugoslavije ?
A, DA !!
Anto Marković !!
Kako se bješe zove onaj stručnjak kojeg je doveo Slobo na mjesto Narodne Banke SRJ ?
A, DA !!
Avramović !!!
Jedna od pametnijih izjava bijesnog kučeta Medojevića je čestitka Srbiji na njihovoj DPSDP varijanti
Last edited by Rakun; 26-10-14 at 15:18.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
A mucenice sto moras u Beograd da prebivas protiv svojih principa hehehehhee
Sigurno se tamo boris za drzavu Crnu Goru a na teret poreskih obaveznika iste ?
Sto da se radi,stisni zube!
Obaveze me odvedoše od kuće u BG, mada više boravim u Novom Sadu (ljepota u odnosu na Metro/polu)
Nisam student koji se piše Srbinom da bi studirao besplatno, niti bolesnik koji je došao na VMA da se liječi o trošku našeg Socijalnog
Nisam ni na kakvom teretu bilo koje zemlje, a pogotovo ne svoje zemlje - Crne Gore
Crna Gora mi ne plaća osiguranje već ga sam plaćam, nisam na birou, svaki cent koji mogu potrošiti u svojoj zemlji Crnoj Gori potrošim ga u Crnoj Gori (čak i pola hrane koju jedem donosim iz CG).
Last edited by Rakun; 26-10-14 at 16:59.
Ne valja Rakune. Ti si paradajz radnik iz Crne Gore...
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Smijesno je pricati da je taj covjek ista reformisao, osim nacina na koji se pristupa biracima. Vidio model u komsiluko koji radi i doveo sebe u ravan sa drzavom, i cim si protiv njega onda si izdajnik i retrogradan itd itd. Pa nije onaj dzabe uleteo u prenos, jer koliko god ono bila glupost jedini je nacin da u srbiji nesto kazes protiv Vucica
Da li si nekada uporedio bilo šta iz Goranovića sa onim iz Carnexa, Neoplante, Topole ?
Da li si nekada čuo za Pršutu, slaninu, pečenicu itd... "Made in Serbia" da ičemu valja ? Jedino što možeš da kupiš da je nečemu je Pik (Hrvati)
Ovdje ne postoji med tj. to što oni nazivaju medom je kao voda kojom su naši pčelari isprali tegle. A med je moja glavna hrana
Na žalost ne mogu dobaviti naš jogurt pa sam osuđen da pijem Kravicu
Jedino vino je ono iz Plantaža (srećom mogu ga kupiti ovdje)
Jedno vrijeme je bilo Gorske da se kupi
Nikada mi neće biti jasno zašto se naši proizvođači ne potrude da izvezu po nešto, jedino što sam pored Plantaža vidio je kolašinska voda Gorska
Sreća pa naše graničare zabolje šta se nosi u Srbiju, a srpski graničari ne prave problem jer kako ranije rekoh trenutna curica radi na njihovim platama pa je dovoljan telefonski poziv (ako joj dam šut kartu neću moći preko granice bez pregleda tjelesnih šupljina )
Last edited by Rakun; 26-10-14 at 19:47.
Dobro za med, ali nemoj mi reci da su Goranovici idje prinijeti Carnexu ili topoli))
Ali dobro o ukusima se ne raspravlja. Sto se tice pecenice i prsute to je holandsko i Belgijsko meso (jedem ga). Ali u Srbiji bar znas da je njihova sirovina. A kod nas ako nijesi kupio domace pozdravi
One Ring to Rule them all...
Šališ se ti to ???!!!
Kada režeš Carnex Budimsku ili Kulen kao da režeš granu drveta, a ne meso i ima isti ukus tj. bez mirisa i ukusa. Topolino je toliko živo da očekujem da se zakoprca u ruci, a interesantno je da i pored toga što nije osušeno kako treba nema apsolutno nikakav miris. Goranović ima pravi odnos tvrdoće i ima miris mesa
Ali dobro o ukusima se ne raspravlja.
Vjerovatno zato mesare i većiki supermarketi istovaraju robu iz hladnjača sa španskim tablicama (pogodi koja zemlja u Evropi prednjači sa proizvodnjom GMO hrane) i u prosječnom batku ima oko 400 g
Nevezano, ali Jaffica se proizvodi u Španiji, a ne u Crvenki![]()
Odoh da se upucam sestre mi. Chu Goranovic... U Niksic ih niko ne jede a ti nosis za BG![]()
Dobro je, Rakune, ukapirali smo da imaš đevojku.
I to ne bilo kakvu vec djevojku koja radi u drzavnim organima Republike Srbije!
Da li se i njoj vise svidjaju proizvodi Goranovica nego lokalnih proizvodjaca?
Politicar je kao glumica i bez obzira kako se (samo)reklamirao na kraju ga ocjenjuju po efektima rada. Vucić je spas za Srbiju i svakako mu nije lako preko noći napraviti modernu drzavu, zavrsiti sa mitomanijom, ocistiti smeće prethodnika. Izolovanu drzavu reformisao i doveo do toga da su apsolutni rekorderi po prilivu para iz EU. Posto mu je uloga za krpi reseto nije tesko naći nesto sto nije stigao ni dirnuti, ali ako pametno iskoristi sredstva i sprijeci da to "srede" tajkuni Srbija će konacno krenuti naprijed
E to je dobro kad je harmonicno da ne kupujete sve po dvije vrste
Ima na Obilicevom vijencu mesara Martinovic cini mi se a i u Novi Sad je bila pa mos i tamo da trgujes da ne mlatis sa cegerima iz domovine do Beograda sa salamama ka da si daleko bilo srbijanski turista koji se zaputio na more u CG.
Kad ja to kažem, kažu mi da kakim.
Što se Komunalija tiče, Struja je i pored toga što je uvoze u Srbiji komat jeftinija ali oni plaćaju grijanje preko cijele godine. Zimi se i pored toga što grijanje naplaćuju tokom cijele godine ne pretrgnu od grijanja
cijene interneta i kablovske su iste sa tendencijom rasta u Srbiji,
gorivo je koliko je meni poznato skuplje u Srbiji
Mobilna telefonija je dosta skuplja u Srbiji (barem što se Prepaid-a tiče) i neuporedivo gora. Na primjer naš T-Mobile ima opciju 7 dana interneta 500 MB za 2 € dok u Srbiji za 240 RSD dobijam 100 MB izuzetno jadnog protoka
Gdje je hrana jeftinija :
Mislim da im je pijaca jeftinija od naše (s'tim što se izgleda i higijena tiče je ista kao kod naše pre-gintaš pijace - znači raspad ),
hljeb je komat jeftiniji (mislim do 50% jeftiniji nego kod nas). Primjera radi kod njih je običan bijeli hljeb oko 40 c
Paradoks, ali kod nas je njihova Kravica jeftinija nego kod njih koji je proizvode
Kafići su u BG komat skuplji nego u PG, dok su u finansijski jadnim gradovima poput Niša, Užica, Čačka jeftiniji
Majstori su neuporedivo skuplji.
Last edited by Rakun; 26-10-14 at 23:54.
Često sam u Vojvodini, evo, sad bijah skoro mjesec dana, i stvarno su neke cjene ... čudne. Npr, Nikšićko pivo je gore jeftinije nego kod nas (no, to pripisujem tome da se proizvodi u Apatinu), onda ,,Zlatiborac'' goveđe pršute su jeftinije kod nas nego gore, zapravo, većina suhomesnatih proizvoda. Konditorski proizvodi su jeftiniji što nije ni čude jer imaju jaku domaću proizvodnju. Dok sam bio gore gorivo je u Srbiji bilo jeftinije (kod nas je tada bilo 1,35, odnosno 1,34 eura a litar BMB95) i cjena mu je bila kada se prevede oko 1,28 eura po litri. Da se popije kafa bilo đe u Vojvodini (doduše niđe dobar espreso nema) je mnogo jeftinije nego u Budvi, a često može biti i akcija ,,espreso i limunada 150 din.'', što je oko 1,4 eura. Da se u prodavnici nađe pančeta ravno je dobitku na lutriji (no valjda ne nabavljaju jer vjerovatno većina u Vojvodini ima svoju), ali zato kvalitetno pranje auta i spolja i iznutra košta manje od 5 eura. Što se tiče svježeg voća i povrća to je dosta jeftije nego kod nas,sa izuzetkom nekog specifičnog južnog voća. Odjeća i obuća, pa, samo ću reći da sam većunu stvari kupio u HR (Osjek) jer je tamo dosta povoljnije (iako nisam tražio povrat PDV-a). Ako neko u Vojvodini ima posao sa platom većom od 200 eura mjesečno smatra se srećnim, Vojvodina koja je više no bogata ...
Pa prije bih i ja jeo Goranović i Franca nego Topola ili CArnex.
Iako je istog prijekla vjerovatno, naša hrana miriše. Vjerovatno joj dodaju još poonešto (za taj miris) ali me zanima kada već jedem svašta da makar ima ukus i miris na pravu stvar...
Što se tiče cijena, jeftinije je kod nas jzbog Eura. Isplati im se izvesti po cijeni od 5€ nešto i sačekati da prođe 3 mjeseca za naplatu, nego prodati domaćim lancima po cijeni od 5*115 dinara (recimo), sačekati par mjesreci za naplati i inflacija pojesti dio toga... Plus kod njih nije dozvoljena trgovina u €urima a njima su potrebne devize radi plaćanja i nabvake robe u inostratsvu. Zatgo svejsno po malo "gube" kako ne bi imali konverziju dinara u €uro kod NBS i kako bi imali stalan priliv deviza.
Last edited by Bugi; 27-10-14 at 09:40.
Poredjenje Crne Gore i Srbije u ekonomskom smislu je isto sto i trcanje paraplegicara na 100 metara.
Nas EU posmatra na isti nacin kao sto mi posmatramo neke zemlje iz unutrasnjosti Afrike,u kojima se radi za 20 dolara mjesecno.Mi za EU predstavljamo egzoticnu destinaciju,kao na primjer Meksiko za USA.Samo oni najsmjeliji Evropljani,zeljni adrenalina i neizvjesnosti,dolaze u Crnu Goru i Srbiju.
Oce li ko banovati ovoga tipa izludjeh citajuci mu postove...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks