Quote Originally Posted by Director View Post
Inače djelovi koji se prodaju za Njemačka auta su uglavnom smeće koliko čujem. Japanske djelove ne proizvodi svaki podrum u Turskoj ili Kini.
Jesu smece. Jedno rame mi traje pola godine. Roleri se raspadaju u toku voznje i naprave havariju. Diskovi se krive i 3-4 puta godisnje ih vodim na tokarenje kod Rajka, pakne su na 0 za 20 000 km...znaci djelovi koje imate u Kreso, Castellanu, Bulatovic su smece. Cisto smece.

I onda...dosadno je brate. I da nisu pare problem...(300-400 eura na trap svake godine), problem bi bila sva ta lupanja, pa radi, pa ovamo, pa onamo...

E sad idemo drugim putem: USA. Fino u NA imam adresu (Shipito), sve mi se salje tamo pa ovi ovamo, DUTY FREE naravno.
Ako je u pitanju nesto sto moram odmah, idem tu i puknem za taj dio. Ako je nesto sto nije hitno, USA.
Znaci ulje, filtere...cak i sijalice sam kupio tamo.
Tamo imam litar Amsoila za 11 dolara, i vozim 25 000 km sa jednom zamjenom.

Quote Originally Posted by GaD View Post
Sve si u pravu, ali crkne ti dio zbog kojeg ne moze da vozis auto... Nema dijela u Podgorici, dopisujes se sa ljubaznim prodavcem iz Japan, cekas ljubaznog postara 15-20 dana dok ti i familija potrosite jos 50 eur na taxi dok auto sjedi ispred kuce.
Ako ti crkne takav dio onda uzmes ovdje.
A djelova ima za sva japanska, njemacka, americka...

Quote Originally Posted by dub_c View Post
Zaboravio si "Dok ti ljubazni auto sjedi ispred kuce."

Japanci su dobri ali su kod nas u zaostatku sa servisnom mrezom zeeeeesce.
A koji to japanac nema servis kod nas?