View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Јес да смо пресрали са њим, ал ме ова побједа јуче подсјети на оне златне Цицове. Јако и чврсто позади, препустит остало мајсторима у напад да ријеше. Нама постићи гол никад проблем није био, ал одбранити се увијек није нам полазило. Не велим да треба да се бранимо у оваквим утакмица, па и осталим кад дођу Руси ил Швеђани, само не треба срљати, стварати некакву вјештачку доминацију коју не посједујемо, у преводу не изигравати фудбалску велесилу. Једноставно извлачити максимум из оног што имамо. Борбеност као ноћас, и донекле игра, уз пар корекција на средини терена. Надам се да су то кроз ову утакмицу сви у савезу схватили, и да ће се том логиком водити кроз ове квалификације. Ако икад дочекамо Јоветића и Вучинића на терену заједно, и пар играча који би се у том случају "опустили", дочекали би смо и тај лијепи фудбал, мада бих ја прије потписао да нам све побједе које нам буду довољне за ЕП буду 1:0 или 2:0, само да се оде на то првенство.
    Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@StefanPG; nekako rasazna te hijeraglife nekako; to se jos tamo upotrebljava
    Ma nismo ni blizu one igre iz Cicine ere jer smo tad igrali jaki presing sa puno trke, sad se jedva micemo Vucinic zamalo lipsa a jedva trci sta cemo kad dodju ove jace repke..uglavnom dobro je sto smo poceli s'pobjedom pa se nadati boljoj igri nasih igraca u sledecim utakmicama
    Mislim da puno bolje igramo sa Damjanovicem (ili Becirajem) na vrhu sa Joveticem tik iza nego sa Vucinicem ali dobro on je igrac poteza ali brate iritira covjek sa simuliranjem, gestikuliranjem itd..umjesto da malo presinguje barem ponekad

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Ja ovo ne vjerujem.

Thanks Thanks Given 
    372
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    136 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Samo mi nabrojte te klasne igrace austrije? Dakle alaba, janko koji se raspao i ko dalje?
    Ne treba ih podcijenit,nikako.Oni su zakidali doma bodove velikim reprezentacijama poput Engleske i Njemačke,pobjeđivali Francusku.Ništa nijesu gori ili bolji od nas,imaju dvije-tri klase u tim a ostalo prosječno.Imali su uvjek odličnih igrača,sjetimo se samo Tonija "Dopellpack" Polstera, pa klasu Hercoga koji je igrao za Bajern, legenda Ivica Vastić- eto mu sin igra sad odlično, sjetimo se golmana Konsela,itd...

Sadašnja Austrija je snažna i disciplinovana ekipa, i treba posebno obratiti pažnju na iskusnog izvođača prekida Kristijana Fuksa.Imaju nekoliko visokih igrača i odličnih skakača(Janko,Arnautović,Majerhofer-koji ima 202cm.) Od kvalitetnijih igrača pomenuo bih Harnika.
    Odbrana je svakako slabiji dio tima i tu je naša šansa. No otom potom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    7 Posts

Vidim da Brnovic vise ne pominje ''pritisak iz Beograda'', aludirajuci na Partizan zbog odlaska Drincica. Odjednom druga prica i pominjanje rasprave sa Stefanom na veceri itd ...

E moj Brnovicu, ulizice Dejina..

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po onome što sam sinoć vidio, kako smo igrali protiv Moldavije, kako pojedini igrači polako izlaze iz reprezentacije, ne bih se začudio da kroz neko vrijeme FIFA pokrene istragu o namještanju prošlog meča protiv Moldavije 2:5. Jeste da zvuči to nevjerovatno, pošto se radilo o kvalifikacijama za SP, ali kad se pogleda sa druge strane kvota na Moldaviju tada je bila velika, jer smo mi tada bili favoriti, takođe kvota 7+ i da Moldavci daju 5 golova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Ajde uživajte u ovoj pobjedi i puštite priče o utakmicama prije koje su bile zar ništa drugo nema da se kaže osim da smo namjestili utakmice i da je Brnović ulizica ovoga i onoga. Bitno da se pobijedilo i upisalo tri boda i da su momci dobro odigrali i da im nije poremetilo ništa izmedju njih zbog jednog koji ne želi više da igra jer mu očigledno nije više ni stalo do toga

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Ajde uživajte u ovoj pobjedi i puštite priče o utakmicama prije koje su bile zar ništa drugo nema da se kaže osim da smo namjestili utakmice i da je Brnović ulizica ovoga i onoga. Bitno da se pobijedilo i upisalo tri boda i da su momci dobro odigrali i da im nije poremetilo ništa izmedju njih zbog jednog koji ne želi više da igra jer mu očigledno nije više ni stalo do toga
    ma pusti.
    mirko je bas na ovakve i mislio sa onim "druga polovina nacije."
    nadji ti neki video sa sansama da postavis odje pa cemo lako za ostalo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo, htio bih da čestitam fudbalerima zajedno sa sve Brankom Brnovićem na velikom borbenom duhu i zajedništvu koje su pokazali sinoć. Dakle, desilo se ono u šta sam (iskren da budem) sumnjao – nakon svih pehova, nedaća i, što ne reći otvoreno, s.ranja koja su se dešavala u i oko reprezentacije proteklih nedjelju dana, momci su uspjeli da zbiju redove i savladaju reprezentaciju Moldavije.

Prije nego se osvrnem na igru naših reprezentativaca, ne mogu a da ne primijetim da reprezentacija Moldavije sinoć nije igrala na pobjedu. Dakle, ne znam šta se desilo sa tim fudbalerima, ali imali su tek nekoliko ozbiljnih polu-pokušaja koji su završeni promašajem, dok ostalo što su uradili nije bilo ni na nivou poluprilika. Podsjećam, to je ekipa koja nam je prije nešto manje od godinu dala dala 5 (pet) golova pod Goricom, tako da me onakvo njihovo izdanje sinoć u najmanju ruku zbunjuje. Pri deficitu od 1:0, a kasnije i 2:0, ne probati ništa protiv ekipe kojoj si u posljednjem međusobnom duelu, na istom tom stadionu dao 5 golova... čudno i neobjašnjivo. No, to nije previše bitno, ono što je bitno je dobar start kvalifikacija i ovi bodovi koje smo svi toliko željeli, a koji su u određenim momentima prije meča izgledali tako daleko i gotovo nedostižno.

Par stvari koje su evidentne nakon utakmice od sinoć:

Kao prvo, Vukašin Poleksić ne smije da brani za reprezentaciju Crne Gore. Velika je sreća što sinoć nije imao posla, inače Švedska, Austrija i Rusija bi ga žestoko iskažnjavale. Jako nesiguran golman, i po mom mišljenju ne smije biti prvo rješenje među stativama. Neka 2-3 poluozbiljna pokušaja igrača Moldavije je s toliko nesigurnosti ''ukrotio'', da mi je prosto vjerovatno da ti igrači nisu nastavili da mu šutiraju, vidjevši o čemu se tu radi. Sreća

Drugo, mislim da je Crna Gora dobila još jednog kvalitetnog štopera, koji će biti mnogo bolji igrač nego Džudović. Naravno, govorim o Žarku Tomaševiću. Maestralna partija, sigurnost, postavljanje, pokrivanje prostora, anticipacija pasa, presijecanje lopte, siguran pas i na kraju krajeva gol za 2:0. Odlična igra za štopera koji je pritom jako mlad (1990. godište), što je jako bitno s obzirom da polako, ali sigurno, i Marka Bašu stižu godine, te će Tomašević u nastavku reprezentativnih akcija biti mnogo bitan igrač.

Treće, Mirko Vučinić je potvrdio ono što sam i ranije pisao o njemu na temi. Vanserijski igrač, najbolji koji je igrao pod Goricom još od onog vremena Savićevića, Mijatovića i družine. Sinoć pokazao posebnu volju, inat, prkos i veliku želju da dokaže svima koliko je sazrio kao igrač. Svaka čast Mirko, jeste da moje čestitke ne znače puno, ali sinoć si kod mene zaradio beskonačan kredit i po ko zna koji put me uvjerio da si najveća klasa crnogorskog fudbala, a ovi što ti spočitavaju ''nepismenost'' i to da ''ne umiješ da se izražavaš u intervjuima'', neka se zapitaju da li bi nas ikada neki profesor crnogorskog jezika i književnosti svojim izražavanjem i elokventnošću mogao obradovati kao ti onom partijom sinoć. Na kraju krajeva, nisi tu ni da pišeš, ni da čitaš, ni da držiš govore – tu si da igraš fudbal i to je ono što radiš najbolje u Crnoj Gori. Još jednom, sve čestitke kapitenu na predstavi od sinoć, iako je bio evidentan nedostatak fizičke spreme od 75. minuta do kraja meča, gdje je posljednjim atomima snage izvukao onaj šprint na protivničkoj polovini, i time zapušio usta svim ''selektorima'' sa zapadne tribine.

Ostali igrači su bili manje-više korektni, iako je nedostatak kvaliteta na sredini terena više nego evidentan. Pasovi nam idu unazad, nema igre ka naprijed. Zverotić neprepoznatljiv, Nikolić igrao na siguricu i izbjegavao bilo kakave rizike. Što i ne čudi, s obzirom na to da je tek na početku reprezentativne karijere. Vidjeli smo šta se desilo Muameru Bešiću u Evertonu, jer je htio da bude ''šmeker'' na debiju. Tako se to igra, dok se ne stekne iskustvo i sigurnost. Uz to dvije asistencije, mnogo pretrčanih kilometara i fantastičan kod izvođenja prekida. Odlično.
    Na kraju, s obzirom na naš igrački kadar, možda bi selektor (ili već taj neko u Savezu, ko se pita oko tih stvari) trebao da razmisli o formaciji 3-5-2 za utakmicu protiv Lithenštajna. Fatos Bećiraj nije previše koristan kao ofanzivac na krilu, ali je evidentno da puca od kondicije i spremnosti, te bi itekako mogao doprinijeti u odbrani u takvoj formaciji. Sa druge strane, Savić na poziciji beka pruža mnogo slabije partije nego kao štoper, pa što ne bi probali ovako:

Božović, Blažić ili Janjušević

Savić, Tomašević, Baša

Bećiraj, Nikolić, Điđo Vukčević, Zverotić, Volkov

Jovetić (Damjanović), Vučinić

Thanks Thanks Given 
    3,012
    Thanks Thanks Received 
    3,647
    Thanked in
    1,651 Posts

Odigrali su prosjecno-dobro, vrlo malo fudbala-igre je bilo, nekoliak dupla pasa dobra, ostalo sve bunarenje i trazenje Mirka po svaku cijenu.
    Mislim, svaka cast, bitna pobjeda, ali pogledati sve aspekte igre, Volkov bez glave, sredina bez tehnike, Beco zabije glavu u zemlju, ceka se Mirkova carolija, a vec ima karton...
    Izdigli su se iz problema svih, ali niko ne moze reci da je dobro odigrano ljudi...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

cjelokupni sportski program sinoćnje utakmice za download /naročito za dijasporu/

prvo poluvrijeme
    https://mega.co.nz/#!mcMxGZBA!0Cvs571y0Pw-iwUFtSZX3Rgv_6xOXC69NafDxA10AKU
    drugo poluvrijeme
    https://mega.co.nz/#!vE9xTbAK!AoASJ-ekyqLEyrhAJ0j9xvux_mxvjJ7qCFcVKqZWfjg
    emisije prije i poslije utakmice
    https://mega.co.nz/#!udkWRDTT!fOepf6Mb1Jym8m8Gv1GTRjrkIwpThTxY_Y9q4qssgho
    Last edited by Montenegrino-CT; 09-09-14 at 14:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    bravo majsore! jebiga , kad imas dušebružnika sa Palanka marokanske sapunice razmisljanjem !
    bravo momcima za zalaganje sinoćnje , Vučiniću naročito, koga nikako ne volim , konačno je pokazao kako se izgara kapitenski za svoj tim , naciju , državu!

Thanks Thanks Given 
    1,446
    Thanks Thanks Received 
    1,115
    Thanked in
    704 Posts

U Austriji osim Alabe ima još dobrih igrača: Arnautović, Dragović, Garics, Junuzović.
    Solidna je to repka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i, da, mali Jovović koji je ušao u drugom, mislim da je svijetla karijera pred njim , kako volim onakve tipove igrača , fokusiran , jak,borben, nisko težiste , vihor , šilo po desnoj strani, i umije sa loptom itekako ...mislim da imamo Crnogorskog Šaćirija

Thanks Thanks Given 
    3,012
    Thanks Thanks Received 
    3,647
    Thanked in
    1,651 Posts

axax, ja sinoc kazem burazu isti saciri, bombica mala
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Bio na tekmu sinoc, evo da i ja rezimiram..
    Odbrana odlicna ukljucujuci i Balica. Savic mi je neprepoznatljiv bio prvih 60 minuta, ispadao je dosta puta i imao je losta postavljanja sto ne lici njega ali svakom naidje slabo vece.
    Vezna linija solidna mada se vidi da je krpljeno to na brzinu, mnogo su pasova pogrijesili, ali su to nadoknadili kroz borbu i zalaganje u drugim oblastima igre.
    Krila, Beciraj dobar, radio je koliko je mogao i znao, mada ruku na srce nisu mu davali mnogo upotrebljive lopte, a Bozovic jbg kad nema ko drugi eto onako popunjava mjesto na papiru.. da je beciraj imao lopte u prostor kao bozovic mislim da bi haos napravio...

Napad, Vucinic, pa sta reci, obrnuo igricu momak, haos je napravio, ko je bio na tribinama vidio je koliko se zalaze pravo kapitenski, ovoliko nije trcao zadnje 3 godine... posebno bitno cijelo vece je pricao sa igracima, davao savjete, govorio sta da rade itd...
    Damjanovic nidje veze, kao da sam gledao brana milacica kako igra...

Za kraj, mali Jovovic je odlicno odigrao , trci kao lud, mnogo brz i jak u duelu, potencijal veliki...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Sto fali onim dugim autima? Iz tog auta je stvorena akcija koja je rezultirala cistim penalom koji onaj mamlaz nije svira. Ne mari je ponekad zafrljacit onako u 16
    Ne fali ništa kad se ne izvode stalno. Daj nekad i kretki aut, malo loptu na zemlju, pa neki centaršut kad im poremetiš pozicioniranje u 16. Pa fino miksati, a ne svaki aut bunarenje a la Stoke.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Tu nije "pola države" kako je on izjavio. Tako da nije mislio na to malo "kritičara i dragih saveta", možeš reći da su neke sveznalice duboko u sebi priželjkivale poraz da bi ispali pametni ali su ipak navijali za CG. Zna se na koga je mislio
    Mislio je na one koje sam ja oznacio. To misli i svaki fudbaler CG reprezentacije. Ljudi, ovo je nenormalno sta se radi sa bolesnim pricama i izmisljotinama i dalje. Da ugasimo repku pa dako svi budemo zadovoljni?

Evo i izjave Damjanovica:

"Poslije svega što nam se izdešavalo, pehova, situacije sa Drinčićem, opet smo pokazali karakter, volju, želju i znanje. Poprilično smo začepili usta mnogima u našoj zemlji, pošto je toliko negativne energije oko naše reprezentacije, a ne mogu da shvatim zašto. Toliko se pravi neka priča kao da dosta nas neće da igra za reprezentaciju"

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    axax, ja sinoc kazem burazu isti saciri, bombica mala
    ti si moj brat Milanista , mi slično sagledavamo

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

Najači trenutak utakmice izvinjavanje Damjanovića pošto mu je kapiten zamjerio što se usudio šutnuti a ne proslijediti loptu njemu:grin:
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

O tome sam pricao, Damjanovic ne moze da se opusti kad je Mirko tu i to je rezultiralo losom partijom sinoc. Kad igra sam ili sa Jovetom, to je drugi igrac totalno. Premio mi je ali ce morat prevazic tu barijeru

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Odigrali su prosjecno-dobro, vrlo malo fudbala-igre je bilo, nekoliak dupla pasa dobra, ostalo sve bunarenje i trazenje Mirka po svaku cijenu.
    Mislim, svaka cast, bitna pobjeda, ali pogledati sve aspekte igre, Volkov bez glave, sredina bez tehnike, Beco zabije glavu u zemlju, ceka se Mirkova carolija, a vec ima karton...
    Izdigli su se iz problema svih, ali niko ne moze reci da je dobro odigrano ljudi...
    Reci da nijesi ni gledao utakmicu a pises tek da bi nesto napisao

Thanks Thanks Given 
    3,012
    Thanks Thanks Received 
    3,647
    Thanked in
    1,651 Posts

A jbg Hari, ne moze tako...

Osim Nikolica koji je centrirao dva puta vise niko nije, kroz sredinu su odigrane dvije polukontre, ostalo je bilo bas bunarenje, na Mirka ili Damjanovica...

Nema potrebe da se duris, mozda si ti uzivo vidio nesto vise.
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Glavno je da se dobilo,a pričat' o ''maestralnog igri'' protiv nesrećnih Moldavaca je bzvz. Za onakvog protivnika dovoljan je raspoloženi Mirko.

Inače,naš vezni red je da te jeza uhvati- Vlada Božovića ne bih birao u ekipu ispred zgrade,a Zverka izgleda onako kako jedino i može izgledat' igrač koji nije ni u 2. ekipi svog kluba.Nikolić bio ok,Balić isto,sviđa mi se profil igrača kakav je mali Jovović-sitan,brz,pravo šilo.Što prije da ide odavde,dako bude nešto od njega.

Ali,ne treba zaboravit da smo igrali protiv j***ne Moldavije.
    Shit has hit the fan !

Page 1582 of 2254 FirstFirst ... 58210821482153215721578157915801581158215831584158515861592163216822082 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 20 users browsing this thread. (3 members and 17 guests)

1. rebel,
  2. miovrag,
  3. avet