Page 195 of 722 FirstFirst ... 95145185191192193194195196197198199205245295695 ... LastLast
Results 4,851 to 4,875 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Sto se tice guzvi... mi smo nesposobni da ista uradimo povodom istih...

Apsolutno necu da ulazim u to koliko se miliona eura ulaze na najvece gluposti u cilju 'poboljsanja turizma' i inace ali zar je tolika investicija i toliki problem napravit' recimo one pjesacke mostove na mjestima gdje se stvara najveca guzva iskljucivo zbog pjesaka koji idu na more i vracaju se kuci? Ovo pitanje me muci godinama (da ne kazem da je i decenija prosla) i stalno se 'nadam' da ce se neko ovoga sjetit'...

Pocevsi od Bara, glavna guzva nastaje u Susanj gdje mnogi prelaze ulicu cak i na pjesackom prelazu a opet se stvaraju poprilicne guzve. A da ne pominjem one koji prelaze ulicu van njega pa sve to postaje mnogo gore. Onda sve do Sutomora uglavnom nema problema a tamo nas opet ceka jedna od vecih guzvi u tom dijelu gdje stotine pjesaka prelaze ulicu onamo blizu autobuske pa onda u preko puta Voli-ja. Ponekad je tu i saobracajaj koji obicno od guzve napravi jos vecu guzvu. Kad se prodje to krizno 'sezonsko Sutomore' uglavnom stanje nije lose sve do prilaza Budvi. Mislim da se negdje kod Becica opet prave guzve pa onda dolazimo do Budve gdje je mozda i najveca guzva u CG. I ovo pominjem magistralni put da ne ulazim u haos koji nas ocekuje ako krenemo gradom. Poslije Budve obicno nema vecih problema i to je to sto se tice makar primorja koje je i glavna turisticka atrakcija ljeti, jel' te.

Znaci to je mozda 3-4 'kljucna mjesta' gdje se prave poprilicne guzve, zavisno od vremena i satnice ali to traje, kao sto rekoh, godinama i godinama unazad. Kad bi se postavili oni pjesacki mostovi guzve bi se, makar u tom pogledu pjesaka i prelaza ulice, sveo na minimum. Zar je to toliko tesko/skupo/komplikovano za postavit'? Ove stvari postoje i u mnogo nerazvijenijim drzavama od CG ali mi uvijek imamo nekih vaznijih prioriteta tokom sezone kao sto je bilo rasturanje puteva u cik sezone (zadnjih godina, ne ove) i ostalih 'bisera' nasih 'upravitelja'. Ne pricam ja o nekim 100-milionskim ulaganjima kao onim po Americi, Kini, Hong Kong-u itd. vec obicnom mostu koji bi isao preko puta na mjestima gdje se stvaraju najvece guzve i preko kojih bi pjesaci bili obavezni da prelaze sto bi svakako znacilo ZABRANA prelaza ulice preko magistrale blizu tih mjesta.

Koliko je ovo realno ne znam ali morao sam da izdusim nedje povodom ovoga.

Eto tako.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Budvanski bulevar, velika investicija koja još uvjek nije završena. Osim trotoara nisu napravljene i četri pasarele (pješačka nadvožnjaka) što je projektom predviđeno. A i to što je završeno kvalitet je ... Da, nema upotrebnu dozvolu.
    Bečički bulevar, ista situacaija, ,,samo'' veći stepen nedovršenosti. Prije jedno pet-šest godina na pitanje novinara zašto pasarele još nisu napravljene uslijedio je odgovor da ih niko ne zna napraviti (po projektu su predviđene sa liftom). Prođe još godina i još uvjek ih niko ne zna napravit, izgleda ...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Eto prilike da se na udg otvori smjer za izgradnju pasarela. No se mora sačekat par godina da izađe nekoliko dr-ova gradnje pasarela.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niko ih NE ZNA napravit???

Ovo je nemilosrdna šamarčina našim stručnjacima i našem obrazovanju, i šire! A da ne govorimo o vrijeđanju inteligencije našeg naroda.

I onda se naš čovjek sa punim pravom zapita - "zašto ne ćute kada nemaju što pametno reći?".
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Bolje pričat nešto što niko ne razumije, nego ćutat. Kad se ćuti neko može i pomislit da ne znaju sve.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve dok profesionalci cvile, čmolje, cmizdre, škomuću i plaču za poslom, do tada ću razumjet takvu retoriku. :listening_headphone
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Sad sam već zabrinut za uspjeh ove sezone, ukoliko se narednih dana u kuriru ili nekom sličnom glasilu ne pojavi vijest o epidemiji kuge, meningitisa, ebole, lepre i sl, znači da je sve propalo.

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

MONSTAT: Turista u junu 0,8 odsto manje
    31. jul 2014.

C
    rnu Goru je u junu, prema podacima Monstata, posjetilo 160,5 hiljada turista, 0,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, prenosi Mina biznis.
    Turisti su u junu ostvarili 995,86 hiljada noćenja, 1,3 odsto manje nego u uporednom periodu. Od toga su 93 odsto noćenja ostvarili strani, a sedam odsto domaći turisti.
    Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Rusije 41,3 odsto, a slijede gosti iz Srbije sa 18 odsto, Ukrajine 5,3 odsto, Bosne i Hercegovine 4,6 odsto, Poljske i Bjelorusije po 3,1 odsto, Kosova tri odsto, Francuske 2,4 odsto.
    Turisti iz ostalih zemalja ostvarili su 19,2 odsto noćenja.
    Najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 97,2 odsto, glavnom gradu i planinskim mjestima po 1,1 odsto.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Da se ja sjecam ovo je prvi put u istoriji da smo ,, mi ,, objavili da je bilo manje nego legendarni - isti period prosle godine.

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Nije, bilo je nedje i 2008 ili 9, teska srca su objavili.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Sve više stranaca kampuje u Crnoj Gori, top destinacije sjever i ulcinjska rivijera

Sve više stranih gostiju se odlučuje da kampuje u Crnoj Gori, a top kamping destinacije su sjever odnosno Durmitor, Žabljak, Biogradsko jezero i Plav, kao i ulcinjska rivijera i Boka na primorju.

Vlasnici auto-kampova za CdM istakli su da je jako mali broj posjeta od strane domaćih gostiju, te da je kampovanje kao ogranak planinskog turizma jako malo zastupljen u Crnoj Gori, a da Crna Gora nema ni pet odsto prihoda od kamping turizma za razliku od Hrvatske koja ima 30 odsto.

Ističu da su gosti oduševljeni sa prirodnim ljepotama naše zemlje, te da radi toga treba razvijati ovu vrstu turizma jer potencijala ima dosta ali vidljivih rezultata jako malo. Najviše turista dolazi iz zemalja zapadne Evrope, a tu su Skandinavije, Italija, Švajcarska i Slovenija, kao i Poljaci i Česi.

http://www.cdm.me/turizam/sve-vise-stranaca-kampuje-u-crnoj-gori-top-destinacije-sjever-i-ulcinjska-rivijera

__

Ovo bi, uz etno sela, moglo da bude budućnost ljetnjeg turizma na sjeveru - a zašto da ne i na primorju. Nažalost, kampovanje kod nas još nije ni izbliza razvijeno kao u drugim evropskim zemljama, kao npr. u Hrvatskoj, gdje postoji veliki broj uređenih kampova sa odličnim sadržajima. A za ovo je potrebno minimalno ulaganje - srediti prostor, obezbijediti parking, struju, vodu, internet, tuševe, toalete, eventualno sportske sadržaje, restoran, kafić i prodavnicu.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Bio sam jučer i danas s gostima (različitim) na izletu Perast, Kotor (Budvu smo napokon potpuno izbacili iz programa). Današnji gosti Amerikanci su bili oduševljeni viđenim (prirodom), puni hvale, doslovno očarani. Na kraju dođemo u Kotor, sve pet, ma sve odlično (Kotor stvarno odskače od svih crnogorskih destinacija), ali na kraju, prije nego što smo krenuli prema trajektu, muž dođe na parking, a žena ode do nekog kioska da kupi vode. Donosi po jednu rosnu bočicu mužu, meni i sebi. Otvaram ja bočicu, čep ne pucketa, gledam što je, a boca već otvorena samo čep malo jače navrnut, šutim i pravim se lud, otvara muž kad i kod njega ista priča, otvara ona ma isto i kod nje. Dobra vam česmovača ali malo preskupa (nisu puno zamjerili ali ipak....)

p.s. Ne pitajte koji kiosk jer nisam bio s njom dok je kupovala. Čekao sam na parkingu.

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

^ Tesko mi je to povjerovat' s' obzirom na zaradu koju imaju i sa obicnom bocicom koju najcesce ne prodaju ispod 1 euro a ne jos da sipaju vodu sa cesme u njih...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    ^ Tesko mi je to povjerovat' s' obzirom na zaradu koju imaju i sa obicnom bocicom koju najcesce ne prodaju ispod 1 euro a ne jos da sipaju vodu sa cesme u njih...
    Ako supermarketi imaju zaradu prodajuci je za 30 centi, onda ovi koji prodaju po 1 euro imaju ogromnu zaradu na toj bocici.

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Eeeee, ali cudan je narod, pa bi jos vise da zaradi... Ja nijesam sklon da povjerujem tek tako ali eto, ja cu u ovu pricu povjerovati...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Kakva je tek gužva u Ulcinj ... od Copacabane do centra Ulcinja juče putovah tačno sat vremena ( uglavnom Njemačke reg. ) ...što se plaže tiče baš čista i sitan pijesak ( po meni bolji od plavi horizonti jer nije "prljava" voda ) ... jedino što su bove prilično blizu ... nema dubine bez metar ipo ... ono ... meni je to malo bzv ... ostalo nema greške ... baš prijatan ambijent ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Samo sat. Umije to i gore da bude. Nedeljom ima naroda iz pg i br pa sam znao i po 2 sata da cekam u koloni

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Zbog pjesaka u Susnju i nesposobnosti nadleznih da naprave ebene pjesacke mostove (sto sam i pomenuo na nekoj od prethodnih strana), obicno se guzva stvara od samog Susnju pa sve do Brce, tj. za dio puta koji obicno traje 7-8 minuta, putuje se i preko sat vremena. Slicna stvar se desava u Sutomoru, s' tim sto sada cesto ima saobracajaca koji makar pomazu jer cekaju da se 'nagomilaju' pjesaci kako bi ih pustili da predju ulicu.

I ove guzve ce iz godine u godinu samo bit' vece i vece...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Zbog pjesaka u Susnju i nesposobnosti nadleznih da naprave ebene pjesacke mostove (sto sam i pomenuo na nekoj od prethodnih strana), obicno se guzva stvara od samog Susnju pa sve do Brce, tj. za dio puta koji obicno traje 7-8 minuta, putuje se i preko sat vremena. Slicna stvar se desava u Sutomoru, s' tim sto sada cesto ima saobracajaca koji makar pomazu jer cekaju da se 'nagomilaju' pjesaci kako bi ih pustili da predju ulicu.

I ove guzve ce iz godine u godinu samo bit' vece i vece...
    Mogli bi prebačit onu pasarelu sa Zabjela ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

A ja koiko god mrzio semafore, radije bi mi bilo da (samo ljeti) budu i semafori tamo pa da se makar zna kad pjesaci mogu da predju ulicu a ne ovako kao ovce po jedno-dvoje prolazi svako 5 sekundi...

Kad su vec nesposobni pasarelu da naprave. I to ne pricam o nekim ogormnim betonskim konstrukcijama nego o ebenoj metalnoj jednostavnoj pasareli...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Od ove godine u Ulcinju je počeo po malo da se zavodi red jer ovi Abazovićevi drže Đeku i kompaniju pod kontrolom, mislim da je i turista više nego prethodnih godina.Ako se bude pravilno razvijao grad lagano će za koju godinu preteći Budvu po broju turista
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

A ja koiko god mrzio semafore, radije bi mi bilo da (samo ljeti) budu i semafori tamo pa da se makar zna kad pjesaci mogu da predju ulicu a ne ovako kao ovce po jedno-dvoje prolazi svako 5 sekundi...

Kad su vec nesposobni pasarelu da naprave. I to ne pricam o nekim ogormnim betonskim konstrukcijama nego o ebenoj metalnoj jednostavnoj pasareli...
    Slušam na radiju u Baru prije sezone lika iz opštine u Baru - kaže pasarela nije estetski fino rešenje pa su od toga odustali ali će nakon sezone da rade kružni tok koji će da riješi probleme... WTF!?!?

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,843
    Thanked in
    3,580 Posts

Ne znam da li da se nasmijem, da za placem ili da tome sto je pricao izvadim makar jedno oko kasikom...

Kruzni tokovi na tim djelovima stvaraju jos vecu pogibiju i guzve jer imas pjesacki na svim ulazima/izlazima iz kruznog pa vozilo ne moze ni da izadje iz kruznog a na drugim ulazima se vec stvara guzva jer zbog ti vozila druga ne mogu ni da udju u kruzni. Toliko nekompetentnosti i debilizma nisam gledao...

Nedje se pominjalo kako mi nemamo ljude da rade pasarele sto je opet uvrijeda i za ljude koji su zavrsili te skole i za same skole koje 'prave' takve ljude... Medjutim, sve i da je tako (a ne moze da bude) neka dovedu nekog iz regiona da to napravi jer nam izgleda nije problem da ih dovodimo oko bilo kakvih gluposti. Prije 10-ak dana sam vidio kako po Baru farbaju one linije po putu. Nisu to nasi ljudi (bice opet nemamo strucnjaka, WTF?) nego su doveli vozila i ljude pravo iz Zagreba da nam rade te poslove... Ono.. bice je jeftinije placat' njima dnevnice, putne troskove i sve ostalo nego nac' nase ljude da to rade...

Ono kako ja vidim stvari, kod nas drzava uvijek gleda da sve ispadne sto skuplje moguce (ili makar da tako izgleda) kako bi mogla sto vise para da stavi u dzep. I to ne drzavni dzep no onih koji je drze... Nije teorija zavjere nego ono sto gledam oko sebe iz godine u godinu.. Od obicnih linija po putu do cijelih puteva i ostalih cuda...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Problem sa pasarelama je što pješaci jednistavno neće da ih koriste i što ih eskiviraju kad god mogu.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Da, vidio sam u Baru kamion(čić) Signalizacije iz Hrvatske - pretpostavljam da su dobili po tenderu ali da nema jeftinijeg CG preduzeća mi ne ulazi u glavu

Page 195 of 722 FirstFirst ... 95145185191192193194195196197198199205245295695 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)