Page 11 of 16 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast
Results 251 to 275 of 382

Thread: "Devijacija nosnog septuma"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram da vratim ovu temu, bas sam trazio ovu pricu i evo nadjoh je...
    Koliko je opasno ostaviti devijaciju takvom kakva jeste?
    Meni je prije 7,8 godina rekao neki Profesor iz Beograda u bolnici na Cetinju da bi trebalo to da operisem i da se javim kad cu to odraditi.. ali nesto moji roditelji odugovlacise a i ja naravno zajedno sa njima i ostah tu dje sam.
    Rekao mi je, cini mi se, da 30% mogu na lijevu nozdrvu da disem, a na desnu 70%. Cini mi se da mi se to pogorsalo.
    Imam problema sa hemoglobinom (gusta krv,valjda je to to) i bas me zanima utice li to na dodatno zgrusavanje krvi i masu na rad srca?
    Unaprijed Hvala Doktori.
    Намјерно Другачији...

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

ja sam prvi prvi put slomio nos prije nekih 15 godina,nije mi toliko smetalo za disanje.
    drugi put sam ga slomio dvije godine nakon toga,stanje se malko pogorsalo,ali opet podnosljivo...
    u zadnje par godina se toliko pogorsalo da ne mogu da funkcionisem bez spreja za nos Olynth,koji ne da je stetan nego ubija...
    ali nesto se ne mogu odluciti na operaciju,tj. vazda me odbije taj postoperativni oporavak...
    a to da nije zdravo i da steti,naravno !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Posto sam imao slican problem skoro 20 godina, i znam kakav je to problem, potrosicu 2-3 minuta da probam da pomognem svima onima koji imaju devijaciju. Ja sam devijaciju imao od svoje desete godine. Operisamo sam u osnovnoj skoli i nije nista pomoglo. Prolazile su godine, meni je bilo sve teze i teze. Bez kapi nisam mogao da se uspavam. Najgorte je bilo sto su kapi delovele samo nekoliko sati, pa cim bi mi se nos zatvorio, budio sam se u 4-5 nocu i morao ponovo da stavim kapi. U svojim tridesetim sam procitao da otezano disanje izaziva mnoge bolesti jer se organizam ne snabdeva dovoljnom kolicinom kiseonika. Onda sam poceo da radim. Na posao stalno odlazio neispavan. Doslo je do toga da se vuise nije moglo izdrzati. I hvala bogu, otiso sam na operaciju konacno. TO JE JEDNA OD NAJPAMETNIJIH STVARI KOJE SAM U ZIVOTU URADIO. 7 dana sa tamponima u bolnici u zamenu za evo vec 5-6 godina normalno disanje nije nista. Nije perfektno, ali je NEUPOREDIVO bolje nego pre operacije. Operisao sam u Novom Sadu, mozda sam imao srece jer sam posle od vise doktora cuo da je doktor koji me operisao poznat po po tome sto savrseno radi devijaciju. Sreca ili ne, savetujem da svako proba. I vise puta ako treba!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Brate to je baš najlaganija stvar koja može da te zadesi, ne znam što je frka i zašto si čekao. A što se doktora tiče, nije potrebna neka posebna stručnost za te lagane desetominutne zahvate, bar tako čujem. Mislim, veća nego moja i tvoja sigurno, ali ne iz doktorske perspektive.

To i krajnici kad imaš manje od 10 godina. Operišite se od toga ljudi, da vidite što je banja.

Postoperativni tok je isto lagan, pet dana i relativno malo neprijatnosti a poslije vučete kao sulundar, ne hrčete, uši su vam zdrave, gomila beneficija.
    Last edited by zvoncica; 18-04-13 at 01:53. Reason: molim te da ni u šali ne promovišeš konzumaciju teških droga! Hvala!
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Quote Originally Posted by Čika Džo View Post
    Brate to je baš najlaganija stvar koja može da te zadesi, ne znam što je frka i zašto si čekao. A što se doktora tiče, nije potrebna neka posebna stručnost za te lagane desetominutne zahvate, bar tako čujem. Mislim, veća nego moja i tvoja sigurno, ali ne iz doktorske perspektive.

To i krajnici kad imaš manje od 10 godina. Operišite se od toga ljudi, da vidite što je banja.

Postoperativni tok je isto lagan, pet dana i relativno malo neprijatnosti a poslije vučete kao sulundar, ne hrčete, uši su vam zdrave, gomila beneficija.
    Neka bolje ovako, kad bih mogao dobro da povučem ne bi me banka okrpila... :mrgreen:

P.S. Uh dako se nakanim to na jesen da odradim više...
    Last edited by zvoncica; 18-04-13 at 01:54. Reason: brisanje obrisanog citata
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Last edited by zvoncica; Today at 02:53. Reason: molim te da ni u šali ne promovišeš konzumaciju teških droga! Hvala!

Važi, izvinjavam se.

Heroin. Spidbol. MDMA.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Isčitah ovo vaše pisanije pa ostah u nedoumici maloj. Naime ja zaista nemam nikakav problem sa disanjem ali bih želio iz estetskih razloga da ispravim oblik nosa koji je po malo kukast ( sad nije nešto strašno, ali me nervira ). Pa shodno tome, imam za vas upućene 2 pitanja each:

1. Da li bih takav vid korekcije, mogao izvršiti ovdje u KBC? Uzimajući u obzir da mi je prevashodno estetski problem
    2. Da li neko zna koliko bi koštala takva operacija neđe ovuda po PG-u u privatnoj soluciji, i posle koliko dana bi mogao opet normalno da dišem i da sav taj otok splasne.

Hvala unaprijed

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Da podijelim moje iskustvo sa vama. Devijaciju imam od rodjenja, cijeli zivot disem na usta, i to mi nikad nije smetalo. Na nagovor nekih rodjaka koji su medicinski radnici, odlucim se ja na operaciju. Preporuce mi Cetinje kao dobar doktor ovo ono, te ja odem tamo.
    Posle operacije sve normalno, 5 dana se lezi u bolnicu, oporavljam se ja polako i dodje dan da mi micu tampone iz nosa. Kad mi ih izvadise krenu krv da siklja, na nos i na usta. 2 sata horora, krv ne moze da stane, imao sam utisak da cu da se udavim od krvi. Sigurno su mi promijenili 15-tak onih metalnih posuda "bubrega" u koje mi se krv slivala iz nosa i u koju sam ispljuvavao krv iz usta. Nekako se krv zaustavi i ja u bolnici provedem jos 2-3 dana, nakon cega me puste kuci.
    Tu noc kad su me pustili kuci legnem da spavam i u pola noci se probudim i vidim da opet obilno krvarim iz nosa. Ja u urgentni tamo mi ubacise neku gumu kroz nos koja je na kraju kao balon. To naduvase i bukvalno sam imao vazdusni mjehur u ustima koji je zaustavio to krvarenje. Osjecaj u glavi kao da ronim, pritisak uzasan. U bolnici sam bio jos 7 dana.
    Da rezimiram 8dana u bolnici na Cetinju plus 7 dana u Podgorici, ukupno 15 dana.
    Sva muka da se stavi po strani, da su mi to napravili kako treba. Nista mi nije bolje nego prije, nikakvu razliku ne osjecam i dalje disem na usta, jer je nos 90% vremena zacepljen. Svima koji se razmiljaju na ovaj poduhvat savjetujem da to rade negdje van CG.
    Pinch harmonics

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

E zbog takvih stvari se ja ne mogu odluciti da se operisem,nego se trujem raznim kapima...
    Brate,uzas si pretrpio

Thanks Thanks Given 
    207
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    26 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Isčitah ovo vaše pisanije pa ostah u nedoumici maloj. Naime ja zaista nemam nikakav problem sa disanjem ali bih želio iz estetskih razloga da ispravim oblik nosa koji je po malo kukast ( sad nije nešto strašno, ali me nervira ). Pa shodno tome, imam za vas upućene 2 pitanja each:

1. Da li bih takav vid korekcije, mogao izvršiti ovdje u KBC? Uzimajući u obzir da mi je prevashodno estetski problem
    2. Da li neko zna koliko bi koštala takva operacija neđe ovuda po PG-u u privatnoj soluciji, i posle koliko dana bi mogao opet normalno da dišem i da sav taj otok splasne.

Hvala unaprijed
    Samo ako su lud ces to radit u CG
    Sve je to na psihichkoj bazi ®

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    E zbog takvih stvari se ja ne mogu odluciti da se operisem,nego se trujem raznim kapima...
    Brate,uzas si pretrpio
    Zaboravih jos da napisem, da se isto desavalo i sa momkom koji je bio u sobi sa mnom i koji se operisao isti dan kad i ja. A inace, svi nalazi su nam bili dobri, pogotovo taj pokazatelj zgrusavanja krvi, tako da je sve ukazivalo da su oni nesto zeznuli.
    Drzimo se kapi :encouragement:
    Pinch harmonics

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Koje kapi su u pitanju, da ne prelistavam 10 strana teme?

Ja imam devijaciju od rodjenja... Roditelji su mislili da me operisu dok sam bio mali ali iz ovih i onih razloga se ipak nisu odlucili na to... Dan danas mi ne smeta previse i nikad nisam oziljno ni razmisljao o operaciji...
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

Ja sam godinama koristio Olynth,ali kako je par mjeseci bila nestasica,uopste ga nije bilo po apotekama,tada sam presao na Operil koji je blazi od njega.
    Sad kad su dobili Olinth po apotekama uzmem ga,ali provalim da mi dejstvo krace traje nego sa Operilom

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Koliko cesto koristis to? Nesto kao 'permanentni' lijek ili kad osjetis poteskoce prilikom disanja ili prije spavanja?
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

mislim da sam potpuno navucen na njih,ne znam kako narkoman krizira bez droge ali mislim da sam tu nedje kad ne koristim kapi
    ne mogu da disem,gusim se,hvata me panika,svaka muka... koristim ih 3 puta dnevno,savki dan,godinama.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Moze sluzokoza nosa da vam se osteti ako precesto koristite te kapi. Znam par slucajeva.

Inace, nedje sam procitala da nos smije samo dva puta da se operise. Ako bude neki zajeb, samo jedna sansa za popravni. Je li to tacno?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

jes ako te operise mesar iz france...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Moze sluzokoza nosa da vam se osteti ako precesto koristite te kapi. Znam par slucajeva.

Inace, nedje sam procitala da nos smije samo dva puta da se operise. Ako bude neki zajeb, samo jedna sansa za popravni. Je li to tacno?
    Meni je farmaceut skrenuo pažnju da može da se uništi sluzokoža, oslabi čulo mirisa ili da ga totalno izgubiš. Od tad ih više ne koristim, a sad mi i ne prijaju.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    mislim da sam potpuno navucen na njih,ne znam kako narkoman krizira bez droge ali mislim da sam tu nedje kad ne koristim kapi
    ne mogu da disem,gusim se,hvata me panika,svaka muka... koristim ih 3 puta dnevno,savki dan,godinama.
    ista stvar i ja koristim operil ali sam u poslednje vrijeme počela da koristim i ove Herbiko kapi...valjda su na bazi bilja i mogu da se koriste koliko oćeš, medjutim, kad ti se nos baš jako začepi NIŠTA ne pomaže, ali kad nije dramatično, može da pomogne, tako da ti savjetujem i tebi i svima koji koristite tako često kapi, koje zbilja jako negativno utiču na sluzokožu, da kupite onu morsku vodu sa pantenolom, herbiko i operil pa lijepo svega po malo, najmanje operila, kad god može da se izbjegne...vjerujte mi na riječ, ima tu dosta "psihe" mi ponekad iz panike sipamo kapi i kad ne moramo, e ona kad je ta situacija sipajtw ove alternative...ja sam tako malo oporavila sluzokožu i vjerovali ili ne, sad mi čak i ne trebaju kapi baš svaku noč iako mi pored kreveta stoje i herbiko i operil;D
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Quote Originally Posted by Gruzin View Post
    Da podijelim moje iskustvo sa vama. Devijaciju imam od rodjenja, cijeli zivot disem na usta, i to mi nikad nije smetalo. Na nagovor nekih rodjaka koji su medicinski radnici, odlucim se ja na operaciju. Preporuce mi Cetinje kao dobar doktor ovo ono, te ja odem tamo.
    Posle operacije sve normalno, 5 dana se lezi u bolnicu, oporavljam se ja polako i dodje dan da mi micu tampone iz nosa. Kad mi ih izvadise krenu krv da siklja, na nos i na usta. 2 sata horora, krv ne moze da stane, imao sam utisak da cu da se udavim od krvi. Sigurno su mi promijenili 15-tak onih metalnih posuda "bubrega" u koje mi se krv slivala iz nosa i u koju sam ispljuvavao krv iz usta. Nekako se krv zaustavi i ja u bolnici provedem jos 2-3 dana, nakon cega me puste kuci.
    Tu noc kad su me pustili kuci legnem da spavam i u pola noci se probudim i vidim da opet obilno krvarim iz nosa. Ja u urgentni tamo mi ubacise neku gumu kroz nos koja je na kraju kao balon. To naduvase i bukvalno sam imao vazdusni mjehur u ustima koji je zaustavio to krvarenje. Osjecaj u glavi kao da ronim, pritisak uzasan. U bolnici sam bio jos 7 dana.
    Da rezimiram 8dana u bolnici na Cetinju plus 7 dana u Podgorici, ukupno 15 dana.
    Sva muka da se stavi po strani, da su mi to napravili kako treba. Nista mi nije bolje nego prije, nikakvu razliku ne osjecam i dalje disem na usta, jer je nos 90% vremena zacepljen. Svima koji se razmiljaju na ovaj poduhvat savjetujem da to rade negdje van CG.
    Koji te doktor operisao?
    Meni su preporucili dr Mirka Popovica iz KBC-a.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Ljudi, jeste li vi normalni? Navukli se na kapi?:shock:
    Ja kapi koristim već duži niz godina i nikad nisam imao te napada panike isl o čemu pričate, istina mijenjam svakakve olint, operil, nafazol a sad i nasic ali to koristim samo pred spavanje, eventualno ako se desi da sam baš dobro prelađen. Ljeti sam ih inače slabo koristio uopšte do ove godine kad je previše vlage ali ovih par dana već osjećam poboljšanje pa mi je nos i uveče manje zapušen. ALi ovo oko zavisnosti, ja sam sve mislio da doktori lupetaju dok ođe ne pročitah
    A one sa morskom vodom su mene samo izazivale kijanje i suzenje očiju, nikad nisu otčepile nosi. Probao bih te Herbiko ali ako su slično efikasne radije neću bačat pare

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nisam imao devijaciju ali kako sam lomio nos kao mali, hrskavica nije 'srasla' dobro te je jedna nozdrva ostala začepljena.

Odradih to prije 4 godine na VMA kod dr Bijelića za neke smiješne pare. Ali su u međuvremenu masu digli cijene tako da se i pored stručnosti pomenutog dr-a, više ne isplate.

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ljudi, jeste li vi normalni? Navukli se na kapi?:shock:
    Ja kapi koristim već duži niz godina i nikad nisam imao te napada panike isl o čemu pričate, istina mijenjam svakakve olint, operil, nafazol a sad i nasic ali to koristim samo pred spavanje, eventualno ako se desi da sam baš dobro prelađen. Ljeti sam ih inače slabo koristio uopšte do ove godine kad je previše vlage ali ovih par dana već osjećam poboljšanje pa mi je nos i uveče manje zapušen. ALi ovo oko zavisnosti, ja sam sve mislio da doktori lupetaju dok ođe ne pročitah
    A one sa morskom vodom su mene samo izazivale kijanje i suzenje očiju, nikad nisu otčepile nosi. Probao bih te Herbiko ali ako su slično efikasne radije neću bačat pare
    slobodno probaj, Herbiko ne pomaže jedino kad imaš onaj osjećaj kao da ti je neko zabetonirao nosne šupljine, koji je po meni najgori osjećaj ikad, ako imaš blaže začepljenje onda pomaže, ada ja sam stari zavisnik od kapi veeeruj mi gospodine
    A ovu vodu sam preporučila samo i jedino jer pantenol blagotvorno djeluje na sluzokožu a št se tiče otčepljavanja nosa- NI-ŠTA to ne valja

Thanks Thanks Given 
    153
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    1,045 Posts

Kupio i 2 dana koristio, po mom totalna prevara . Opeče ti sluzokožu onaj eukaliptus, kijaš par minuta i od kijanja odčepi, 5 minuta kasnije ka da nisi ni stavlja

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

ajde čoče nijesi mali, probaj još jednom, meni je ovo treća bočica, doduše bude dana da ne stvavljam a bude da moram operil...inače, ti reče da te peče?! Ja to djaoljom ne o$ećam

Page 11 of 16 FirstFirst ... 789101112131415 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks