Pozdrav svima,
Zainteresovah se za internet kupovinu u poslednje vrijeme, pa guglajuci vidjeh da je ovo vjerovatno najbolje mjesto za informisanje kada je teritorija CG u pitanju, a kako sam potpuno nov u ovome nedoumica ne fali. :-)
Cekajuci da mi administratori odobre pisanje nakon registracije imao sam i viseee nego dovoljno vremena ( vjerujem da prije porudzbine stizu ljudima :P ) da proucim ovaj topic i sad me vi ispravite ako sam nesto pogresno razumio. Znaci put do trgovine bi trebao da izgleda otprilike ovako: otvaranje racuna u banci, vadjenje kartice za taj racun, registracija na PayPal sajtu, povezivanje PayPal i kartice i verifikacija iste ?!
E sad malo detaljnije da vas priupitam. Nemam nikakav racun u banci, a posto sam student, vidim da preporucujete NLB banku i taj neki studentski paket pa me interesuje jesu li potrebni jos kakvi dodatni uslovi za koriscenje te usluge i koliko kosta to zadovoljstvo. Znam da cu morati do banke i da cu tamo dobiti sve informacije, nego cisto da znam sta da ocekujem ako je neko vec koristio ili koristi. Takodje, u malo sam specificnoj situaciji sto se adrese tice. U licnoj karti mi je bivsa adresa, tj. adresa gdje imam kucu i sad, al' trenutno zivim na drugom mjestu ( tehnicki je druga opstina u pitanju iako je sve to tu) gdje mi je adresa bb, pa nisam siguran kako to da regulisem i koje podatke da upisujem u banci, PayPal-u ili kasnije prilikom narudzbina a da naknadno ne bude problema zbog nekih nepodudarnosti. I jos samo nekoliko pitanja kada su u pitanju sajtovi i procedura kupovine, makar da gledam stvari dok se ne regulise papirologija
Citajuci vidim da se najcesce provlace aliexpress, ebay i sportsdirect i ne bih se ni ja sirio dalje kad su to vec provjerena mjesta, a pritom zadoboljavaju sve moje potrebe ( samo para treba ). E sad, sto se postarina i ovih dodatnih troskova tice, do 150 eura vrijednosti smo oslobodjeni bilo kakvih nameta od strane drzave kako ja shvatih, al' me interesuje postarina na ovim sajtovima i kada se ona naplacuje. Na sportsdirect-u nadjoh da je postarina za bilo sta 12 eura, al' da li se to odnosi na vise stvari koje su odjednom kupljene ( u jedan "Bag" ) ili ne daj Boze pojedinacno? Za aliexpress i ebay vidim da 'shipping' zavisi od prodavca, al' ako je on besplatan placamo li sto nasoj posti prilikom primanja/podizanja posiljke? I kad smo vec kod ebay, procitah da bi trebalo kupovati sa britanskog (co.uk) zbog nekih povoljnosti, pa me interesuje ima li tu istine?
Raspisah se ja, al' sto cu kad se nakupiloAj zivjeli mi!

Reply With Quote
) gdje mi je adresa bb, pa nisam siguran kako to da regulisem i koje podatke da upisujem u banci, PayPal-u ili kasnije prilikom narudzbina a da naknadno ne bude problema zbog nekih nepodudarnosti. I jos samo nekoliko pitanja kada su u pitanju sajtovi i procedura kupovine, makar da gledam stvari dok se ne regulise papirologija 

Bookmarks