Page 104 of 193 FirstFirst ... 45494100101102103104105106107108114154 ... LastLast
Results 2,576 to 2,600 of 4818

Thread: PayPal

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

U principu, stanje na CG PayPal-u ce uvijek biti 0.00eur. Do daljnjeg.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    144
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    20 Posts

Pozdrav svima,

Zainteresovah se za internet kupovinu u poslednje vrijeme, pa guglajuci vidjeh da je ovo vjerovatno najbolje mjesto za informisanje kada je teritorija CG u pitanju, a kako sam potpuno nov u ovome nedoumica ne fali. :-)

Cekajuci da mi administratori odobre pisanje nakon registracije imao sam i viseee nego dovoljno vremena ( vjerujem da prije porudzbine stizu ljudima :P ) da proucim ovaj topic i sad me vi ispravite ako sam nesto pogresno razumio. Znaci put do trgovine bi trebao da izgleda otprilike ovako: otvaranje racuna u banci, vadjenje kartice za taj racun, registracija na PayPal sajtu, povezivanje PayPal i kartice i verifikacija iste ?!

E sad malo detaljnije da vas priupitam. Nemam nikakav racun u banci, a posto sam student, vidim da preporucujete NLB banku i taj neki studentski paket pa me interesuje jesu li potrebni jos kakvi dodatni uslovi za koriscenje te usluge i koliko kosta to zadovoljstvo. Znam da cu morati do banke i da cu tamo dobiti sve informacije, nego cisto da znam sta da ocekujem ako je neko vec koristio ili koristi. Takodje, u malo sam specificnoj situaciji sto se adrese tice. U licnoj karti mi je bivsa adresa, tj. adresa gdje imam kucu i sad, al' trenutno zivim na drugom mjestu ( tehnicki je druga opstina u pitanju iako je sve to tu ) gdje mi je adresa bb, pa nisam siguran kako to da regulisem i koje podatke da upisujem u banci, PayPal-u ili kasnije prilikom narudzbina a da naknadno ne bude problema zbog nekih nepodudarnosti. I jos samo nekoliko pitanja kada su u pitanju sajtovi i procedura kupovine, makar da gledam stvari dok se ne regulise papirologija Citajuci vidim da se najcesce provlace aliexpress, ebay i sportsdirect i ne bih se ni ja sirio dalje kad su to vec provjerena mjesta, a pritom zadoboljavaju sve moje potrebe ( samo para treba ). E sad, sto se postarina i ovih dodatnih troskova tice, do 150 eura vrijednosti smo oslobodjeni bilo kakvih nameta od strane drzave kako ja shvatih, al' me interesuje postarina na ovim sajtovima i kada se ona naplacuje. Na sportsdirect-u nadjoh da je postarina za bilo sta 12 eura, al' da li se to odnosi na vise stvari koje su odjednom kupljene ( u jedan "Bag" ) ili ne daj Boze pojedinacno? Za aliexpress i ebay vidim da 'shipping' zavisi od prodavca, al' ako je on besplatan placamo li sto nasoj posti prilikom primanja/podizanja posiljke? I kad smo vec kod ebay, procitah da bi trebalo kupovati sa britanskog (co.uk) zbog nekih povoljnosti, pa me interesuje ima li tu istine?

Raspisah se ja, al' sto cu kad se nakupilo Aj zivjeli mi!

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Quote Originally Posted by Shoneee View Post
    Pozdrav svima,

Zainteresovah se za internet kupovinu u poslednje vrijeme, pa guglajuci vidjeh da je ovo vjerovatno najbolje mjesto za informisanje kada je teritorija CG u pitanju, a kako sam potpuno nov u ovome nedoumica ne fali. :-)
    Pozdrav shone, dobrodosao na CDM

Cekajuci da mi administratori odobre pisanje nakon registracije imao sam i viseee nego dovoljno vremena ( vjerujem da prije porudzbine stizu ljudima :P ) da proucim ovaj topic i sad me vi ispravite ako sam nesto pogresno razumio. Znaci put do trgovine bi trebao da izgleda otprilike ovako: otvaranje racuna u banci, vadjenje kartice za taj racun, registracija na PayPal sajtu, povezivanje PayPal i kartice i verifikacija iste ?!
    Admin bi rado uzeo ljetnji odmor al' mu mi ne damo.. Ipak, daje sebi malo oduska pa nije toliko aktuelan, ne zamjeri. Nije mu lako.

Sve si dobro ukapirao sto se procedure tice. Bas su takvi koraci potrebni da sve ide kako treba.

E sad malo detaljnije da vas priupitam. Nemam nikakav racun u banci, a posto sam student, vidim da preporucujete NLB banku i taj neki studentski paket pa me interesuje jesu li potrebni jos kakvi dodatni uslovi za koriscenje te usluge i koliko kosta to zadovoljstvo. Znam da cu morati do banke i da cu tamo dobiti sve informacije, nego cisto da znam sta da ocekujem ako je neko vec koristio ili koristi.
    Sto se tice NLB banke, to ce ti rec' neko ko je koristi, not me. Pominjane su i cjene odrzavanja i to vrlo skoro (nedje na zadnje 2-3 stranice sigurno).

Takodje, u malo sam specificnoj situaciji sto se adrese tice. U licnoj karti mi je bivsa adresa, tj. adresa gdje imam kucu i sad, al' trenutno zivim na drugom mjestu ( tehnicki je druga opstina u pitanju iako je sve to tu ) gdje mi je adresa bb, pa nisam siguran kako to da regulisem i koje podatke da upisujem u banci, PayPal-u ili kasnije prilikom narudzbina a da naknadno ne bude problema zbog nekih nepodudarnosti.
    Od kad to adresa pise u licnoj karti? Najvaznije ti je da ti racun u banci bude otvoren na adresi na kojoj ces biti u narednom periodu. Ta ISTA adresa mora da bude na PayPal nalogu i to je to. Kasnije kad budes htio da promjenis (ako bude potrebe) nije problem promjeniti i to na PayPal uz dokaz da zivis na novoj adresi. Siguran sam da i bez te promjene moze da funkcionise al' to neka ti kazu ovi sto imaju vise iskustva. U svakom slucaju, znas kako da pocnes vezano za adresu.

I jos samo nekoliko pitanja kada su u pitanju sajtovi i procedura kupovine, makar da gledam stvari dok se ne regulise papirologija Citajuci vidim da se najcesce provlace aliexpress, ebay i sportsdirect i ne bih se ni ja sirio dalje kad su to vec provjerena mjesta, a pritom zadoboljavaju sve moje potrebe ( samo para treba ).
    Te sajtove mi najvise koristimo a pouzdanost je od prodavca do prodavca. Dobro provjeri svakog prije trgovine jer i na najboljim sajtovima ima kretena koji se bave prevarom i ostalim stvarima. Samo kupuj kod provjerenih prodavaca bez obzira koji je sajt u pitanju.

E sad, sto se postarina i ovih dodatnih troskova tice, do 150 eura vrijednosti smo oslobodjeni bilo kakvih nameta od strane drzave kako ja shvatih, al' me interesuje postarina na ovim sajtovima i kada se ona naplacuje.
    Tako je. Do 150 eura placas samo 1 euro u postu. Preko 150 eura placas dodatno i carinu na tu vrijednost robe. Postarinu placas kad placas i robu, znaci pred kupovinu.

Na sportsdirect-u nadjoh da je postarina za bilo sta 12 eura, al' da li se to odnosi na vise stvari koje su odjednom kupljene ( u jedan "Bag" ) ili ne daj Boze pojedinacno? Za aliexpress i ebay vidim da 'shipping' zavisi od prodavca, al' ako je on besplatan placamo li sto nasoj posti prilikom primanja/podizanja posiljke? I kad smo vec kod ebay, procitah da bi trebalo kupovati sa britanskog (co.uk) zbog nekih povoljnosti, pa me interesuje ima li tu istine?

SD ne koristim ali sam siguran da je tih 12 eura za jednu posiljku, bilo da si narucio jednu stvar ili 20 stvari. Najbolji kompromis bi bio kupit' sto vise stvari ali da ne prelazi 150 eura

Kod ovih drugih sajtova, kao sto si i sam vidio, postarina zavisi od prodavca i placas svaku pojedinacno. Nedje je beznacajna a nedje je skuplja od samog proizvoda. Choose wisely.

Raspisah se ja, al' sto cu kad se nakupilo Aj zivjeli mi!
    Neka ostali popune rupe u mojim odgovorima. Zivio!
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Samo jedno da dodam, gkede troškova u Pošti CG, ti troškovi mogu biti ili 1 ili 4€. Ova druga opcija je kada roba ide kroz carinjenje (bez obzira što se ne ocarini ili ocarini). Dakle, kad carinici otvaraju paket da provjere što je u njemu, plaća se 4 eura (tada na paketu imaš traku na kojoj piše: Carinjeno...

To je za Poštu (a u Poštu stiže kad se shippuje roba USPS-om (USA), Royal Mail (UK), China i HK mail (Aliexpress).

Sa express službama (DHL, FeDEX, TNT, UPS) je druga priča.

Da ne bih ponavljao, pogledaj ovaj tekst koji sam nedavno pisao:
    http://surfujpametno.roditelji.me/20...temu-paypal-a/

Thanks Thanks Given 
    144
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Pozdrav shone, dobrodosao na CDM

Admin bi rado uzeo ljetnji odmor al' mu mi ne damo.. Ipak, daje sebi malo oduska pa nije toliko aktuelan, ne zamjeri. Nije mu lako.
    Hvala, bolje vas nasao

Ma nema nikakvih zamjerki naravno, malo sale.

Od kad to adresa pise u licnoj karti? Najvaznije ti je da ti racun u banci bude otvoren na adresi na kojoj ces biti u narednom periodu. Ta ISTA adresa mora da bude na PayPal nalogu i to je to. Kasnije kad budes htio da promjenis (ako bude potrebe) nije problem promjeniti i to na PayPal uz dokaz da zivis na novoj adresi. Siguran sam da i bez te promjene moze da funkcionise al' to neka ti kazu ovi sto imaju vise iskustva. U svakom slucaju, znas kako da pocnes vezano za adresu.
    Auh, sta napisah...ne naravno u licnoj karti, vec mi je to prethodna adresa stanovanja koju nisam mijenjao nakon promjene prebivalista. Znaci da ja dam u banci i prilikom registrovanja na PayPal adresu na kojoj sam trenutno iako je bb i druga opstina u pitanju? Postar redovno dolazi to nije problem, samo mi frka da ne bude kakvih peripetija kod poste i samih narucivanja...

Te sajtove mi najvise koristimo a pouzdanost je od prodavca do prodavca. Dobro provjeri svakog prije trgovine jer i na najboljim sajtovima ima kretena koji se bave prevarom i ostalim stvarima. Samo kupuj kod provjerenih prodavaca bez obzira koji je sajt u pitanju.

Tako je. Do 150 eura placas samo 1 euro u postu. Preko 150 eura placas dodatno i carinu na tu vrijednost robe. Postarinu placas kad placas i robu, znaci pred kupovinu.
    Kad kazes provjera, mislis na feedback i onaj rejting prodavaca je l' tako?

SD ne koristim ali sam siguran da je tih 12 eura za jednu posiljku, bilo da si narucio jednu stvar ili 20 stvari. Najbolji kompromis bi bio kupit' sto vise stvari ali da ne prelazi 150 eura

Kod ovih drugih sajtova, kao sto si i sam vidio, postarina zavisi od prodavca i placas svaku pojedinacno. Nedje je beznacajna a nedje je skuplja od samog proizvoda. Choose wisely.
    Ok, samo me je interesovalo da ne bude nekih vecih nepredvidjenih troskova prilikom preuzimanja posiljke.

Neka ostali popune rupe u mojim odgovorima. Zivio!
    Veliko hvala na brzom i preciznom odgovoru!

Quote Originally Posted by Jocker View Post
    Samo jedno da dodam, gkede troškova u Pošti CG, ti troškovi mogu biti ili 1 ili 4€. Ova druga opcija je kada roba ide kroz carinjenje (bez obzira što se ne ocarini ili ocarini). Dakle, kad carinici otvaraju paket da provjere što je u njemu, plaća se 4 eura (tada na paketu imaš traku na kojoj piše: Carinjeno...

To je za Poštu (a u Poštu stiže kad se shippuje roba USPS-om (USA), Royal Mail (UK), China i HK mail (Aliexpress).

Sa express službama (DHL, FeDEX, TNT, UPS) je druga priča.

Da ne bih ponavljao, pogledaj ovaj tekst koji sam nedavno pisao:
    http://surfujpametno.roditelji.me/20...temu-paypal-a/
    Hvala na odgovoru i informacijama. Tekst procitan, sad vec drugi put.

-----

Sad mi jos nesto pade na pamet. Prilikom registracije na PP, ime i prezime sa č,ć,ž,š...?

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    102 Posts

Meni na PP ne stoji pravo prezime, adresa na pp i prve kartice sa kojom sam otvorio PP nije ni slicna, od ove godine primarna kartica mi je druga jer na nju mogu da povlacim pare i opet nije ista kao na PP adresa.
    Tako da mislim da to i nije toliko bitno. Meni je kartica i PP registrovani u Trebinju na rajfajzen banku tako da mogu i novac da primam.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6043D using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post

''Serbia & Montenegro'' mi daje kao default adresu kad radim porudzbinu sa Ebay-a i ne mogu da je promijenim

a na ebay i na paypal u setovanjima sam stavio samo Montenegro
    Izgleda da je ovo problem do Ebay-ja.

Može li iko da proba da kupi nešto sa ebay-a i samo da vidi što će mu stojat na adresu kad krene da plati na paypal? To je ona prva stranica kad sa ebay kliknete na continue i povede vas na paypal.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

malopre nesto kupio , daje paypal adresu , onu tacnu kao i do sad

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sad mi jos nesto pade na pamet. Prilikom registracije na PP, ime i prezime sa č,ć,ž,š...?
    Ne, ne.. Bez nasih slova. Tako na PP i na sve ostale dje se budes registrovao. (Aliexpres, ebay, sd...)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Izgleda da je ovo problem do Ebay-ja.

Može li iko da proba da kupi nešto sa ebay-a i samo da vidi što će mu stojat na adresu kad krene da plati na paypal? To je ona prva stranica kad sa ebay kliknete na continue i povede vas na paypal.
    Ja sam anrucio nesto dje je adresa bila "Serbia and Montenegro" i stiglo mi je bez ikakvih problema.

Thanks Thanks Given 
    281
    Thanks Thanks Received 
    569
    Thanked in
    287 Posts

i meni pise serbia and montenegro i eo 10ta posta stize bez problema.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ma znam da stiže, samo ne znam da ne ide preko BG-a (nije što mrzim BG nego jednostavno brže ide kad direktno piči za PG)

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Prvi put cujem da za Vizu nema mjesecnog odrzavanja...
    NLB VISA Gift nema odrzavanja, takodje, tj. sada se ta kartica zove VISA San. Doduse poklon kartica, ali bez problema sam je povezao na svoj srpski paypal nalog i izvrsio par placanja preko paypal-a.
    Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mogu li primat pare na paypalu sa online ili da mi salje neko ?

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Po 100-ti put, u pocetku nam nije omoguceno primanje para preko paypala. Kad ce bit, ne zna se.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Hoću da povučem neke pare sa skrilla. Zna li neko koliko se čeka dok pare legnu na karticu ?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Hoću da povučem neke pare sa skrilla. Zna li neko koliko se čeka dok pare legnu na karticu ?
    5 radnih dana.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Povuku pare sa kartice na skrill istog momenta, a kada hoćeš da ih vratiš 5 dana moraš da čekaš... nije fer eto.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

posto mi entropay trazi neku provjeru i verifikaciju opet, i zablokirane su kartice da ja ne bi gatao sto ce njima da pane na pamet zatvaram entropay i gasim paypal. e sad najbintije pitanje kod otvaranja paypal naloga sa CG adresom - mogu li napravit nalog na isti ( tj stari) email koji sam do sad koristio ( a koji cu da izgasim) ???
    f6

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Možeš, bez problema.
    Ali preporučio bih ti da kad zatvoriš stari da sačekaš makar 24h prije no otvoriš novi, valjda će obrisat sve iz sistema starog.
    Mene se desilo da sam otvorio novi odmah nakon zatvaranja starog i vjerova ili ne u novi su mi se našle neke transakcije sa starog.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,471
    Thanked in
    2,628 Posts

Može li preko Entropay da se prima novac? Registrujem se kao Bosanac?
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

ja sam ga povlačio na karticu uz proviziju. e sad to je bio neki povrat novca...
    f6

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,471
    Thanked in
    2,628 Posts

Povrta je i meni radio, ali da li liježe uplata
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

pošto mi je entropay danas iznenada blokira karticu i krenuo sa procesom ponovnog verifikovanja slanja kodova i cuda , ja sam to fino izgasio, izgasio PP nalog i za tren oka otvorio novi i verifikovao. isti mail, druga drzava i vec obavio jedno placanje. ovaj put bez provizije.

naravno code za verifikaciju mi je bio sadrzan u poruku koja je stigla od banke. visa kartica hipotekarne.

bye bye entropay

samo mi recite, treba li na pp sto da podesim tice se placanja dolari-euro itd.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    samo mi recite, treba li na pp sto da podesim tice se placanja dolari-euro itd.
    Da drzis na dolare ili valutu koju prodavac koristi, jer paypal uzima 2~3% vise prilikom konverzije.

Page 104 of 193 FirstFirst ... 45494100101102103104105106107108114154 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)