Ok, hvala. Vidjeo sam juce da sve uredno i posebno fakturisu. Cak sam dobio racuna u onolikom broju kopija koliko je bilo komada robe unutra, zajedno sa formularom za zamjenu u slucaju pogresne velicine... Hvala u svakom slucaju na pojasnjenju...
mozes narucit robe ukupno do 150€, postarina je posebna faktura, tako da nakupi robe 150e i nece ti carinit..
Ok, hvala. Vidjeo sam juce da sve uredno i posebno fakturisu. Cak sam dobio racuna u onolikom broju kopija koliko je bilo komada robe unutra, zajedno sa formularom za zamjenu u slucaju pogresne velicine... Hvala u svakom slucaju na pojasnjenju...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Da li se placa carina na robu kupljenu preko sport direkta?
Ne, nego te još i časte jednu trenerku, al samo donji dio.
Dako skupiš tih 50 postova...
Sent from my Miele KM6366
A na gornji dio placam? :'(
Moram bombardovat
je li iko ikad pitao ljude iz UPS-a ili DHL-a zasto nesto sto ne bi uopste trebalo da ulazi u carinsku proceduru (roba ispod 150 E) zahtijeva od krajnjeg primaoca posiljke (fizicko lice) ikakvu intervenciju oko otkupa tovarnog lista, i koji je odgovor dobio?
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Mora krajnji korisnik 'intervenisati', odnosno podnijeti zahtjev za oslobadjanje od carine pozivajuci se na odgovarajuci clan Zakona i prilazuci dokaze, uz taj zahtjev, da je roba vrijed oati zaista ispod granicnog iznosa. Dakle, uz zahtjev prilaze fakturu, taj famozni tovarni list (valjda), kao i zbirnu listu (lista svih paketa koji su stigli tim kargom.
Znači, sva roba mora proći carinsku proceduru, pa makar i zbog oslobađanja od carine.
Last edited by Jocker; 16-07-14 at 15:44.
a zasto to ne vazi za stvari poslate royal mailom, USPSom, norveskom postom ili postom srbije? ti paketi toboze ne prolaze kroz carinu? posta je posta, bilo kojom uslugom da je poslata, i ima istu 'putanju'. zasto za te pakete nikad nisam intervenisao?
ne kosta uvijek, komad paketa mi ne naplate nista, a komad naplate - sto je druga stvar koja mi je nejasna, ali i manje bitna. paketi su mahom istih dimenzija, desava mi se da mi stigne 6 odvojenih istovremeno, pola naplate - pola ne naplate.
A i kod njih samih imaju dvije sluzbe za posiljke... Recimo, ovo sa Ali Expressa sto dolazi, vecinom zavrsi u Post Express, a npr. USPS, Royal Mail kod onoga starog odma pravo što je s' vrata :-)
Ja sam od dosta ljudi iz PG čuo da im ne naplate ništa za pakete, a mene svaki, ama svaki po euro. Jedino mi nisu naplaćivali stvari tipa folija za ekran isl koje dođu u tanku kovertu ka pismo.
Duch, evo ja sam Podgoričanin. Kupujem (tangable items) od 2002. Svaki paket koji je poštom stigao (osim ovih stvari koje si i ti pomenuo) sam platio što euro, što dva, što akcizu,carinu i pdv, evo 12 godina već :-)
DHL-om, ponekad, a to mi nikad neće biti jasno zašto, kad su mi donosili stvari - tipa baterija za laptop, zidni stickeri (konkretni slučajevi), ni centa....
UPS, jednom za kolegu forumaša neki sat, 50 eura i prijatelju mom kraljevi su htjeli naplatit cd sa Windowsom (XP) isto 50 eura, koji su mu poslali drito iz Redmonda posto je kupio licencu online na Microsoftovom site-u pa ih je pozdravio, a uz to su mu još tražili neku dozvolu da vadi u Ministarstvo ekonomije za uvoz (ne znam jesu li to mijenjali zakonom, bilo ti je isto narucio jedan disk ili kontejner diskova)...
Ja napisah čisto što sam i na forumu tu priču čuo a i od nekih koje znam, pa mi sve bi čudno kako mene vazda klepaju![]()
klepaju i mene, uvjek, cisto da ti je lakse![]()
Who let the dogs out
Prekjuce sam bio da podignem paket, popunio obrazac, ponio one papire na carinu, lik pogleda i veli samo reci da su te poslali sa carine i dace ti posiljku. Vratim se u DHL i recem to sto mi ovaj s carine rece da recem i dadose mi paket. Znaci, carina uopste ne gleda sto je u posiljku?
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Kako bi bilo da se obratimo CEZAP-u u vezi ovog otkupa tovarnog lista i odnika do aerodroma svaki put kad nesto stigne DHL-om i ostalim brzim postama.
Nidje u normalni svijet toga nema, evo neki potvrdjuju da u Srbiji DHL donosi na kucnu adresu bez ikakve nadoknade.
Ja smatram da ovo treba da se pokrene jer ovo je cista kradja i nenormalna situacija, al niko se ne buni i sve super.
Pa probaj, napiši im mail, ako bude trebalo da se nešto potpiše isl javi, mislim da će većina na ovom forumu podržati.
ako kupim neku stvar u vrijednosti 47e +22e dhl,imam li kakvu obavezu vise ovdje carina il pdv?
Nemaš, jedino ako ti stigne preko "Šećerka" onda platiš još 30€
Sent from my ICONIA W3-810 using Tapatalk
ko ti je secerko![]()
Fedex
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Zna li ko jel i dalje ono 12h da se ide tamo u DHL ili moze i ranije zbog carine? Dobih porukicu da rade od 9-13h.
γνῶθι σαὐτόν
ok,al kakve veze ima sad fedex sa dhl ako sam narucio preko dhl,i je li im tacno ono od 4-8 dana?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks