Page 192 of 722 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202242292692 ... LastLast
Results 4,776 to 4,800 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by cgorac View Post
    Nije nikakvo repliciranje @bracodubrovnik, niti (sačuvaj Bože) poređenje sa CG primorjem (tamo sam isključivo u Zalivu, kod rođaka, i nemam puno dodira sa problemima koji se ovdje pominju), ali evo proveo sam sa boljom polovinom sedam dana u Dubrovniku i okolini i, mada nam je sveukupno bilo prelijepo, opet nađe se tu i nekih sitnih zamjerki:

- WiFi na aerodromu je besplatan samo 15 min., a i za toliko moraju da se ukucaju svi podaci o sebi, maltene i kad si vakcinisan.

- Magistrala je, što se gužvi tiče, katastrofa od uključenja sa Pelješca do Dubrovnika. Tri dana smo prolazili tuda (išli smo, redom, na Pelješac, Korčulu i Mljet), bukvalno na tih 25-30km nemaju tri dionice za preticanje, treća traka samo na jednom mjestu, itd. Tako da ako se zabiješ iza nekog kamiona, nema druge nego u koloni klaj-klaj pola sata vožnje. Znači, nastavak auto-puta je must-do, bez obzira na to što većina gostiju stiže avionima i brodovima. Nažalost, čuh da se od mosta na Pelješcu odustalo, tako da ko zna šta će i kada od toga biti... Slično je stanje inače i južno, od Dubrovnika do Ćilipa, a vjerovatno i dalje do granice - znači nije da ima radova i čekanja, ali jednostavno magistrala više nema kapacitet za današnju količinu saobraćaja.
    Problem prometnih gužvi je nešto što nas muči već nekoliko godina. Na žalost autocesta neće uskoro prema Dubrovniku. Jedan od razloga je nedostatak novca, a drugi od razloga je odluka Crne Gore da da prioritet autocesti Bar-Boljare umjesto D. Brijeg - Skadar. Nekom računicom naš ministar prometa je došao do zaključka da se uz dosadašnja zaduženja ne isplati ulagati u pravac koji će zapravo biti slijepa ulica sve dok Crna Gora ne poveže istok i zapad zemlje. Ovaj naš pravac (pod naš mislim i na vas i na nas) od Ploča do Ulcinja i dalje je postao (ili će uskoro postati) glavni tranzitni pravac za Albance koji iz Europe putuju na Kosovo. Zato zadnjih godina imamo velike gužve, ali na svu sreću naša cesta je u vrlo dobrom, a dijelom i u odličnom stanju, sa čestim odmorištima, tako da se tih 150-ak kilometara od Ploča do Karasovića može podnijet.

Most će ići. EU je financirala izradu studije najboljeg rješenja. Most je dobio prioritet. EU će ga i financirat jer će Hrvatska dogodine aplicirati za ulazak u zonu Schengena.

- Gužva u Starom Gradu je nesnosna kad stignu kruzeri, npr. u subotu nam je trebalo bukvalno 10 min. samo da uđemo na vrata od Pila (oni klinci koji bi trebalo da pomognu, "omladina policije" ili kako se već zovu, su beskorisni, npr. tom prilikom stoje tu njih dvojica i masa ulazi, a niko ne izlazi, i ne pada im na pamet da pomjere malo uže koje razdvaja trake, tako da više ljudi može da uđe odjednom, kad već niko ne izlazi...). Ne znam da li zarada od tih turista sa kruzera zaista to opravdava, ali ovako generalno nisam siguran da je tolika orijentacija na kruzere dobra (baš sam usput pročitao jednu kolumnu Borisa Dežulovića na tu temu, punu žaoka kao i uvijek, ali opet mislim da je pogodio srž problem: može li Grad prosto da istrpi toliko turista?).
    Zarada od kruzera je odavno premašila 40 eura po glavi, bliže je 50, a obzirom na preko milijun kruzeraša lako je izračunati koliku dobit ima Dubrovnik od kruzera. Otprilike 30 ako ne i više posto Dubrovčana posredno ili neposredno živi od kruzera. Problema s gužvama su svi svjesni, ali ni jedan gradonačelnik nema mooda prekinuti tu praksu jer bi praktički izgubio preko 30% biračkog tijela. Na žalost tu nam nedostaje vizije, jer jedan do dva kruzera dnevno, raspoređeni na cijeli tjedan, ne bi stvarali tolike gužve a dobit bi bila tek nešto malo manja. Tu se prije svih pitaju kruzerske kompanije, a Dubrovnik im većini najbolje upada vikendom kad su i najveće gužve. Prije dva vikenda u Dubrovniku je boravilo oko 16500 gostiju sa šest kruzera. Stvarno nepodnošljivo, toliko nepodnošljivo da Dubrovčani ne idu u stari grad između 9 ujutro i 5 popodne.

- Nisam siguran ni oko profila turista... Jedne večeri smo ostali do kasno u Starom Gradu, da slušamo Ibricu Jusića, na skalinama kod dominikanskog samostana. Čovjek je svirao od ponoći do pola dva, praktično u jednom izdvojenom prostoru, ali svejedno boreći se čitavo vrijeme da nadglasa urlanje "omladinaca" koji su se "veselili" po ulicama. Gazde su nam takođe pričale da kad npr. krenu DJ-evi u Revelinu, da bukvalno zid tvrđave trese od jačine muzike iznutra. A jedne druge večeri, u Revelinu je bio nekakav boks-meč, razglas je odzvanjao čitavim Starim gradom. Nemam pojma - možda ja samo ulazim u godine kada se postaje staro džangrizalo, i možda svi ti balavci imaju bogate mame i tate i tako ostavljaju značajne novce za svoj boravak tu, pa im se može tolerisati i njihovo ludiranje, ali nekako mi se čini upitnim bilo kakvo podilaženje ovom profilu gostiju.

- Glasne muzike ima i previše i van Starog grada. Npr. mi smo bili smješteni pri vrhu Zagrebačke ulice, i mada je to 100% rezidencijalni kvart, ima na pola puta do Starog grada neki kafić, koji je uredno počinjao da "cepa" oko deset uveče, i nije prestajao bar tamo do oko dva. Što je najgore, nema ni pet gostiju da vidiš u to doba, ali njima ne smeta da stoji odvijeno do daske.
    E sad već malo pretjeruješ Pa ne možemo birati tko će doći, a tko ne. Dubrovnik je otvoren za sve, mlado, staro, obrazovano, neobrazovano....a gradom patroliraju komunalni redari koji pišu kazne za pretjerano glasnu muziku. Ta priča oko Revelina je smiješna (pretpostavljam da dolazi od pomalo ljubomornih) jer Revelin ima preko dva metra debele zidove, a glazba se iz njega čuje jedva desetak metara oko tvrđave i to isključivo kod ulaza, osim kad se nešto organizira na taraci tvrđave a to je jako rijetko. Ovaj događaj o kojemu pišeš (boks meč) je bila Noć gladijatora, MMA spektakl sa 6 ili 7 borbi. Takvo što je vrlo poželjno i odlično organizirano ali na žalost događa se samo jednom godišnje. Dubrovnik je turistički Grad koji svojim gostima nudi i noćni život. Za one kojima smeta glasnija muzika namijenjeni su hoteli na Babinom kuku, Lapadu ili u Gružu gdje nema nikakve buke.

- Naš je utisak da su marketi i supermarketi nekako lošije snabdjeveni nego po ostatku hrvatskog primorja (koje smo obilazili prethodnih godina). Isto tako, tržni centri su živa tuga (pogotovu onaj DOC - pa ono u Šavniku da se nalazi, bilo bi sramotno).
    Evo iz prve ruke (sestra mi je poslovođa jednog prodajnog centra). Dubrovnik tijekom sezone pohodi oko 3 milijuna turista, izletnika, kruzeraša. Jako je teško, gotovo nemoguće, a obzirom na lošu prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske, prije svega zbog granica u Neumu i strogih EU uvjeta i pravila, te centre držati konstantno popunjenima. Roba se zbog tolikog broja turista prebrzo prodaje a naručena presporo dolazi. Sestra mi kaže da tijekom zime robu naručju jednom do dva puta mjesečno, tijekom ljeta 2-3 puta tjedno.

DOC je stvarno na sramotu Dubrovniku ali postoji i pozadina priče. DOC je tijekom rata poprilično nastradao. Njegova gradnja je dovršena tek nakon završetka rata, a nekadašnji vlasnik i investitor Dubrovkinja je nestala u privatizaciji. Na kraju je DOC kupio Kerum (danas je tu Tommy) i osposobio ga za rad (brzu zaradu bez ikakvih velikih ulaganja). Imam info da je za cjelokupni prostor zainteresiran jedan strani ulagač koji bi tu digao još dva kata i od DOC-a napravio pravi mali trgovinski centar. Nadam se da će tako i biti.

- Takođe bih rekao da ima dosta istorijskih lokaliteta u gradu, i široj okolini, koji nisu označeni i valorizovani, ili čak i pristupačni kako treba. Tako npr. dok su Stonske zidine stvarno lijepo sređene, ne dobije se uz kartu niti ima da se dokupi, nikakva brošura koja bi pobliže objasnila turisti otkud te zidine tu, zašto su podignute itd. Ili npr. dalje - za crkvicu Sv. Mihaila u Prapratnom nisu u TZ Stona znali da nas upute kako treba da bi je uopšte pronašli (bar da rekoše da nema smisla da se zaputimo u papučama na onu glavicu prepunu zmija, pa ni po jada :-)), a i stanje u kome se nalazi crkva je, najblaže rečeno, žalosno (izgleda početa neka restauracija prije dosta godina, i sad te skele sa pola-trulim daskama stoje oko crkve, u crkvu natrpan građevinski materijal, i zamandaljena). E sad, razumijem ja da konkretno taj lokalitet je interesantan možda samo ljudima iz Crne Gore (jer je crkva zadužbina dukljanskoga kralja Mihaila), ali opet...
    Ovo o stanju na samim stonskim zidinama stvarno ne znam. Znam da gosti koje ja vozim u Ston imaju tiskane vodiče sa svim lokalitetima koji bi ih mogli zanimati. U vodičima je opisano sve o Stonskim zidinama, njihovoj gradnji, vremenu gradnje, stonskoj solani, crkvi Svetoga Vlaha.... A za ovu crkvicu ja prvi put čujem. Znam da Društvo prijatelja dubrovačke starine obnavlja sve vrijedne povijesne lokalitete na cijelom području nekadašnje općine Dubrovnik, pa će valjda i tu crkvicu, ali se slažem da su neki lokaliteti preslabo vrednovani i potisnuti u drugi plan. Recimo za Sokol grad u Konavlima, vrijedni povijesni lokalitet koji je nakon obnove napokon ponovo otvoren prošle godine, malo tko zna, ali se svi oduševe kad ga posjete (tko god nije bio neka ode, a poslije u Konavoske dvore ili kod Monkovića na večeru. Nećete se pokajati). Na tome najviše treba raditi općina Konavle jer je lokalitet ipak u njihovoj nadležnosti.

Itd. - hoću da kažem da svuda čovjek može da iščeprka kojekakvih problemčića, i da svuda može i bolje...
    Naravno da se uvijek i svugdje može isčeprkati mali milijun problemčića. Nitko nije savršen. Ima dobrih i boljih i loših i gorih. Problem je kad problemčići stagniraju ili prerastu u probleme. Na svu sreću (nije da ja nas nešto hvalim ali....) Hrvatska je u zadnjih 10-ak godina po pitanju turizma napravila više nego u prijeratnih 50.

p.s. kvalitetan post i odlično zapažanje
    Last edited by bracodubrovnik; 11-07-14 at 12:10.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Ovo je najveća i najbolja reklamna kampanja za Crnu Goru i Sv.Stefan, i istina je sve što si rekla, treba da bude počasni gradjanin jer Novak apsolutno nikad ne propušta da istakne svoje crnogorsko por(ij)eklo, ali ni to da je Srbin i da je Srbija njegova država, što nije čudno jer on je rodjen i odrastao u Srbiji i njegova država jeste Srbija...stoga mi je čudan ovaj dio tvoje rečenice koji sam boldovala...ne sjećam se da je ikad bilo upitno da li bi Novak mogao da zaigra za CG niti da je on to želio niti da ga je zanimalo...naprotiv...Pa Raonić je rođen u CG pa igra pd zastavom Kanade...uostalom, ja imam sinove kojima je otac Srbijanac, koji su rodjeni i žive u CG i koji su Crnogorci, tako osjećaju i naravno, Crnogorska reprezentacija je njihova, nijedna druga...ne vidim da je Novak izuzetak...koliko pratim Novakovu karijeru, on je odbio da igra ispod zastave Velike Britanije jer je htio samo ispod Srpske da igra. I to je ok, da neko ne shvati da mi je to čudno, naprotiv samo zapazih ovo boldovano kroz Majin post
    Ne znam za Anu i Jelenu, ne sjećam se
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Naše je da pitamo, njihovo da kažu da neće. Valjda je to zamjerka. Mada, ovi naši ni onome našem plivaču iz Australije, koji je čak sam tražio da nastupa za nas, nisu završili nekakvu papirologiju i nešto sitno para za olimpijadu tako da nije ni išao. A bio je u samom vrhu u svojoj disciplini. Ne mogu sad da se tačno sjetim njegovog imena, mislim da je iz Herceg Novog.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    35 Posts

Ja mislim da je Novakov otac trazio od CG sponzorstva kada je Novak bio na "pocetku" karijere u zamenu za igru pod CG zastavom itsl (a cuo sam da je i Ivanovicka trazila slicno) ali da su glat odbijeni. Mislim da se na to odnosilo boldovano.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne moze svako bit pocasni gradjanin, narocito ne ovi koji pomazu amfilohijevu crkvu da hara drzavom.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by volimdakucam View Post
    Ja mislim da je Novakov otac trazio od CG sponzorstva kada je Novak bio na "pocetku" karijere u zamenu za igru pod CG zastavom itsl (a cuo sam da je i Ivanovicka trazila slicno) ali da su glat odbijeni. Mislim da se na to odnosilo boldovano.
    Moguće, za to uopšte nisam čuo. Ali liči mi na našu logiku: ako treba ulagati u nešto (ili nekoga) ko tek dugoročno može da donese rezultate, onda nas ne zanima. Mi smo navikli da ostvarujemo ekstraprofit u svakoj oblasti. Sve manje od toga nam je nezanimljivo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Izjava g. Marovica u jednom od intervjua koji smo manje-vise svi citali .."njegova najveca greska u procjeni" i odbijanje tadasnje ponude tenisera CG porijekla...
    A to sto teniseri nisu jedini odbijeni ili odbaceni sportisti ... pa nije se moglo od uvoza Roma iz EU odbjeglih iz citave ex YU i novca koji je pristizao za "prijem" istih po "komadu"..CG je bila "sabirni centar" za novcic. Sad oni imaju za ponos CG crnogorsko drzavljanstvo, brane granice PG itd.. A svjetski poznati sportisti igraju za drzave koje su ih prigrlile, casni su ljudi i "ljudsko vitestvo" pokazuju pored sporta u svim sferama humanosti. Treba im zamjeriti sto i na patikama nose amblem zastave drzave koja ih je prihvatila za svoje, koja ih slavi, a ne one koja ih je u ponudi "filosofski" bahato odbila? E bogami.. Ne moze tako.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-07-14 at 14:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Naše je da pitamo, njihovo da kažu da neće. Valjda je to zamjerka. Mada, ovi naši ni onome našem plivaču iz Australije, koji je čak sam tražio da nastupa za nas, nisu završili nekakvu papirologiju i nešto sitno para za olimpijadu tako da nije ni išao. A bio je u samom vrhu u svojoj disciplini. Ne mogu sad da se tačno sjetim njegovog imena, mislim da je iz Herceg Novog.
    Matija Jauković.
    Novak nikad nije imao namjeru da igra za Crnu Goru pa ga niko nije mogao ni odbiti. Price kako su ih odbili su bezvezne i daleke od istine... Pokusavali su nagovoriti i njega i Anu Ivanovic i Jelenu Jankovic..., ali se ne moze nikoga silom natjerati.
    Gadi se vise koliko moljakaju Mirotića nego sto dovode trećerazne sportiste. Danijel Danilović je osvajao i medalje za Crnu Goru, ali vise neće da igra za svoju drzavu i siroko mu polje. Veliki posa' sto je Miloš Raonić cak i rodjen u Crnoj Gori kad mu bolje nedje drugo. Neki nece za Holandiju vec za Crnu Goru iako rodjeni u Holandiji. Sto nas narod kkaze "krv nije voda samo ponekad splacine, ali....

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

A ne moze biti da je g. Marovic govorio neistinu i to na svoju stetu. Ali mozda nije politicki podobno spominjati njegovu izjavu, pa nek svako "vjeruje" cemu hoce, i kako mu se kaze.
    Jos ce nas natjerati da svojatamo egipcane a da negiramo i ponizavamo najljudskije sto je CG dala. Jos da nas uslove koga prihvatati za Crnogorce a koga ne.. e pa ne bi valjalo da se pokusa..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Matija Jauković.
    Novak nikad nije imao namjeru da igra za Crnu Goru pa ga niko nije mogao ni odbiti. Price kako su ih odbili su bezvezne i daleke od istine... Pokusavali su nagovoriti i njega i Anu Ivanovic i Jelenu Jankovic..., ali se ne moze nikoga silom natjerati.
    Gadi se vise koliko moljakaju Mirotića nego sto dovode trećerazne sportiste. Danijel Danilović je osvajao i medalje za Crnu Goru, ali vise neće da igra za svoju drzavu i siroko mu polje. Veliki posa' sto je Miloš Raonić cak i rodjen u Crnoj Gori kad mu bolje nedje drugo. Neki nece za Holandiju vec za Crnu Goru iako rodjeni u Holandiji. Sto nas narod kkaze "krv nije voda samo ponekad splacine, ali....
    pola meleona su uzeli Novak i Ivanovicka da bi igrali za Srb,rijeci jednog cike iz Srbijanskog saveza. a to da ih nasi nisu htjeli samo su lazi koje se ovdje redivno serviraju, a da je izabrao Srbiju iz patriotskih razloga a ne finansijskih vise bi ga neki ljudi postovali. isto je rodjen gore tako da mu ne treba bar to zamjerati.
    a da je dobra reklama bila narocita za sv Stefan to jeste.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pritrcava desnicarsko krilo u odbranu "bezgresnih"...
    Jes da je kratka "memorija" pamcenja u CG (sto bi nekad rekao pokojni Drago Boljevic - slava mu), i da niko ne slusa sta prica g. Marovic, ali sta im rade "dobro obavijesteni krugovi" dok z***ju narod.. To samo novo-Crnogorci iz zadnje linije odbrane PG znaju.
    Da se ne "selektujemo", ne bi valjalo - rekoh vec.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-07-14 at 15:19.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    pola meleona su uzeli Novak i Ivanovicka da bi igrali za Srb,rijeci jednog cike iz Srbijanskog saveza. a to da ih nasi nisu htjeli samo su lazi koje se ovdje redivno serviraju, a da je izabrao Srbiju iz patriotskih razloga a ne finansijskih vise bi ga neki ljudi postovali. isto je rodjen gore tako da mu ne treba bar to zamjerati.
    a da je dobra reklama bila narocita za sv Stefan to jeste.
    Bas me zanima ko je taj cikica iz saveza koji je to rekao.Srdjan Djokovic Novakov tata je dugo bio u sukobu sa Teniskim savezom tako da je to 500 000 prica rekla kazala u to sam siguran.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Prijeki imas odgovor u pvt, od ovih pcelica Medojevic mi je i smor ovdje pisati. ne citaju mi se gluposti raznih ..........

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sve "saptanje" i iza "ledja.. Al da bacaju buve javno, e to po propisu ko da nece.
    Znaju dousnicki info o desavanjima i akterima u tudjoj drzavi, a sta je rekao g. Marovic i ko je ruska linija u ANB - to jok.. Nije po partijskoj liniji sa poslednje linije odbrane PG.

Informisani partijski "bezgresnici"..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

jesam i ruski sam spijun, ko mi sto moze ili mozda necu ko neki da trolujem temu pa zato i sluzi pvt da se razjasne neke stvari.
    mada i uz DPS , SDP, POZITIVNU i Rusi dobro placaju.
    meni extra, putujem svijetom a sve finansiraju drugi.
    P.S. Pozdrav sa Maldiva

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Matija Jauković.

Ništa to meni nije sporno, jedini pokazatelj koji je meni bitan kod bilo kojeg našeg reprezentativca u bilo kojem sportu jeste da odigra maksimalno što može, borbeno i srčano. Ja sam onda prezadovoljan nastupom, koji god rezultat da ispadne. Ni najmanje mi nije krivo što neko neće da igra za nas, jer čim nema želju, onda ovo maksimalno i borbeno nikad ne mogu da budu baš toliko maksimalno izvedeni. Rekoh da se ne bih čudio da naši nadležni nisu ništa pokušavali, jer je i taj Matija Jauković primjer koilko znamo da zanemarimo neke stvari. Trčanje za Mirotićem me nešto i ne zanima, pogotovo ne kad jedan Danilo Mitrović treba da određuje koji je to pravi način da se neko odnosi prema "državi i reprezentaciji". Znam da igrat za reprezentaciju znači igrat za državu, a ne za pojedince, ali kad ti neki pojedinci sebe postave za predstavnike države, nastupanje za državu i za pojedine smradove se nekako izjednače.

Što se promocije Svetog Stefana tiče - odlično. Nije da je to Đoković zobg nas uradio, ali upravo nam to treba, ne samo u turizmu, nego u privredi uopšte - nalaženje zajedničkog interesa i povoljnosti za sve strane. Niko neće radit na lijepe oči. Ni u kom slučaju ne treba dozvolit da mi trpimo štetu, ali i svaka šteta koju mi pravimo drugome dugoročno je i naša šteta. Odlična jednokratna zarada nije bolja od pristojne kontinuirane zarade.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Evo nalećeh na još jedan fantastičan tekst o Svetom Stefanu i Crnoj Gori u španskom časopisu Hola, koji je drugi po redu najprodavaniji nedjeljnik u Španiji. Vala ni da smo platili reklamu, svaka im čast.

http://www.hola.com/viajes/201407117...boda-djokovic/
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Evo nalećeh na još jedan fantastičan tekst o Svetom Stefanu i Crnoj Gori u španskom časopisu Hola, koji je drugi po redu najprodavaniji nedjeljnik u Španiji. Vala ni da smo platili reklamu, svaka im čast.

Predivno.
    E vala se unuk Crnogorca oduzio CG ko malo koji unuk iz danasnje CG.
    Evo "bukvara" koji bi trebali da prevedu i u slikovnicama da dijele narodu CG.. i da dodaju sve potomke Crnogoraca sportiste itd koji su uradili i rade dobro CG-ri koje god vjere ili boje bili.

http://montenegrina.net/pages/pages_..._koprivica.htm

pa idemo dalje:

http://www.teslasociety.com/montenegro.htm
    Eto danasnji potomci starih Crnogoraca u CG se ne sjetise po Luki Filipovu da daju barem naziv ulici ili skoli...

Sve je to za "turizam"...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Rekoh da se ne bih čudio da naši nadležni nisu ništa pokušavali, jer je i taj Matija Jauković primjer koilko znamo da zanemarimo neke stvari. ......
    Nasi su specijalisti da zbrckaju mnoge stvari, ali dopisivati i bajke do toga ne treba. Kad je bilo aktuelno za koga će igrati Ana i Jelena imale su ponude ne samo od Crne Gore vec i od Svajcarske, Australije.... i ne samo one već i trener srpske reprezentacije Vraneš koji je iz Pljevalja. Onda je Ana potpisala najveći sponsorski ugovor ikad potpisan na nasem bunjistu sa Verano Motors koji je postao i sponzor reprezentacije komsija. O svemu tome je pisano i odje na forumu i nema potrebe za ekskluzivnim vijestima od prije ... godina
    E da, preśednik Verano Motors je bio Sveto Marovic i tako im objasnjavao za koga one trebaju da igraju da se one śerote zbunile i shvatila da ne trebaju igrati za Crnu Goru.
    Sto se tice promocije svakako je dobro a zasto je on to uradio vrlo vazno kad se ima neke koristi. Ne znam kako ce mu oprostiti rodjaci s Jasenova polja sto se nije tamo zenio, a opet kako će kad tamo medjedi setaju po magistrali

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kad je bilo aktuelno.. I bi sunce, i bi nezavisnost ... A sto onaj g. Marovic prica svasta kao svedok nekog vremena i opisa njegovih odluka.. e, to je i DPS-u za cudjenje...
    Inace, jesti divljac i dresura pasa radi dominiranja, nikakve veze, ali bilo je aktuelno..

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/479...-Gori-400-evra

„BLICOVA“ RAČUNICA ZA LETOVANJE U CRNOJ GORIBLIC PATROLA Za prevoz i smeštaj u Crnoj Gori 400 evra

Boris Vuković | 11. 07. 2014. - 18:51h | Foto: Grafički studio Blica | Komentara: 148

Najskuplji apratmani su u Budvi i kreću se u proseku oko 330 evra za 10 dana za četvorokrevetni smeštaj. Cene su niže kad se ide ka Herceg Novom.

Za razliku od putovanja u Grčku, za Crnu Goru turisti nemaju trošak izdavanja zelenog kartona za automobil i međunarodne vozačke dozvole, a zbog manje kilometraže znatno manje je potrebno i za gorivo. Ukoliko se ove godine odlučite za letovanje na Crnogorskom primorju, najviše možete da uštedite na smeštaju.
    itd..itd...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 12-07-14 at 00:03.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post

e pa kako su ove fotografije lijepe što je ovo?! Kao da ne gledam ono što rodjenim očima vidim! A jes lijepa CG nije da nije, ali ovo je tako znalački fotkano da ti izgleda kao da je jedva naseljeno i čisto kao suza! eeeeeeeee živote idiJote, kakve mi ljepote imamo a uzalud!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Rekao bih da su nam Španci udarili mnogo bolju reklamu nego komšije. Poznajući balkanski mentalitet, ovo samo može da bude antireklama. A nisam siguran da to i nije bila kranja namjera autora.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Moguce.. ne bi bilo prvi put.. ali, da li nam Spanci dolaze ove sezone u CG? Dugorocno gledano - nadajmo se i njima. Vidjeli smo da je Montenegro i Sv. Stefan uz mnogo sto sta izreklamiran po citavom svijetu - hvala izboru i reklami od strane g. Djokovica, njegove supruge i porodice ukupno.. Ali, mi sami znamo da CG nije sjajna kao na fascinantnim foto sa tih sajtova tj. sire gledano od tih fantasticnih foto..., a komsije ne mozemo "lagati", jer sve pratece je mnogo drugacije od elitnog Sv. Stefana i nekih hotela, infrastrukture, usluge itd.. Jednostavno, tekst je za turiste niskoplatezne moci, a priv. smjestaj, i ostalo im je predoceno tako kako jeste, mozda je gore a mozda i bolje, ali bolje da se iznenade boljim, nego gorim...
    Nek pisu, dobro je...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 12-07-14 at 01:17.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Nasi su specijalisti da zbrckaju mnoge stvari, ali dopisivati i bajke do toga ne treba. Kad je bilo aktuelno za koga će igrati Ana i Jelena imale su ponude ne samo od Crne Gore vec i od Svajcarske, Australije.... i ne samo one već i trener srpske reprezentacije Vraneš koji je iz Pljevalja. Onda je Ana potpisala najveći sponsorski ugovor ikad potpisan na nasem bunjistu sa Verano Motors koji je postao i sponzor reprezentacije komsija. O svemu tome je pisano i odje na forumu i nema potrebe za ekskluzivnim vijestima od prije ... godina
    E da, preśednik Verano Motors je bio Sveto Marovic i tako im objasnjavao za koga one trebaju da igraju da se one śerote zbunile i shvatila da ne trebaju igrati za Crnu Goru.
    Sto se tice promocije svakako je dobro a zasto je on to uradio vrlo vazno kad se ima neke koristi. Ne znam kako ce mu oprostiti rodjaci s Jasenova polja sto se nije tamo zenio, a opet kako će kad tamo medjedi setaju po magistrali
    No sam ja malo previše skrenuo sa teme kad sam pričao o brljotinama naših nadležnih za raznorazne stvari. Jeste da se krenulo od Đokovićeve svadbe kao dobre promocije Crne Gore, ali onda skrenusmo na to za koga je trebalo ili nije trebalo da igra, a onda se prešlo na MIrotića i na kscg, a ja sam otišao još dalje, samo što sam otišao u u svojoj glavi, a nisam izgovorio naglas. Čisto da pojasnim da sam mislio na ljude iz kscg kojima prativ kikseve još iz doba kad su bili čelnici u kk BUdućnost. Počev od 1997. pa nadalje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Antikampanja crnogorskog turizma u Telegrafu

http://www.telegraf.rs/foto/1155379-...e-iz-crne-gore

Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Page 192 of 722 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202242292692 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)