Page 396 of 876 FirstFirst ... 296346386392393394395396397398399400406446496 ... LastLast
Results 9,876 to 9,900 of 21891

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    a neka gledaju ljudi jel bog dao, da ne vidim zastavu 101 bez stopova kako mili ka bd.
    Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Jugići, zastave, najveći dio golf I i II, raznorazne lade itd teško da mogu proć, mada, ka i vazda praviće "izuzetke".
    ja vidim da se svima sviđa ova pooštrena kontrola baš zbog tih starih auta ,i treba tako,ali ja se bojim da će sad da bude situacija da će oni da voze neregistrovani,znači i dalje ćemo ih gledati po putevima.
    jer ako neko nema para za bolje auto a ne može da registruje to koje ima,a auto mu je neophodan,većina će da rizikuje i da vozi bez registracije,a onda je to još veći problem

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Vrlo vjerovatno, al makar će dio njih bit otpisan. Ne vozim ni ja auto novo nego je 17 godina staro ali je ispravno. A ljudima je muka sijalicu da zamijene a ne što drugo. A i milicija će pokrenut neke akcije za uklanjanje neregistrovanih sa ulica. Ne veselim se ja tuđoj nesreći al dosad je ispadalo da sam ja i slični meni budala jer održavamo auto i pazimo da je sve na njega ispravno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne veselim se ja tuđoj nesreći al dosad je ispadalo da sam ja i slični meni budala jer održavamo auto i pazimo da je sve na njega ispravno.
    ma dobro,zbog toga mi nije krivo, jer ja auto održavam u ispravnom stanju najprije zbog mene i onih koje vozim,taman je godišta kao tvoje

ali znam taj osjećaj o kome pričaš za račune za struju,otkad znam za sebe mi smo ih vazda redovno plaćali,kad stigne račun za njega se mora naći para.a onda pogledaš ove koji ne plaćaju godinama i duguju hiljade eura ,ili firme koje ne plaćaju,i nikom ništa,malo dug zastari,malo se otpiše,malo se plati u rate ,i onda se i ja tako pitam jesam li lud što plaćam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nece se vracat zbog xenona,nidje u zakonu to nema

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Ima propisana jačina svijetla a pretpostavljam da se većina divljih ugradnji ne uklapa u to.

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Vec dvije godine za redom imam dvije kazne koje su uredno placene. Prosle godine sam jedva nasao uplatnice i konacno mislio da je sve zavrseno kad ono opet... i da prosle godine sam mogao da podignem saobracajnu... poludjese me

Sent from fixni
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

dosta ljudi ima taj problem. nejasan mi je slubeznik koji vidi kad je kazna pravosnazna i da si posle toga 2 puta podigao saobracajnu i opet nista pravi se mutav. tj ne pravi se nego jeste. treba da podjes u upravu policiju kod sluzbenika koji vodi registar - da ti skine to iz komp.
    f6

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Quote Originally Posted by AAN View Post
    Nece se vracat zbog xenona,nidje u zakonu to nema
    pazi sad nece. zbog ugradnje ne mogu , jedino sto rece kolega za jacinu. na sledeci dokument o tehnickom ce ti stojat da vozila opremljena ksenonom moraju imati prskalicu ispod koja radi. tu ti odma otpada naknada ugradnja bilo kakvih FAROVA sa ksenonom na auto koje ga nije imalo.

tacno vidim za koju godinu, niko nista nece prodavat fabricko od auta nego cuvat. odradi se tehnicki i onda se vrate, spojleri, felme, gume, ksenoni itd..dogodine
    f6

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

tacno vidim za koju godinu, niko nista nece prodavat fabricko od auta nego cuvat. odradi se tehnicki i onda se vrate, spojleri, felme, gume, ksenoni itd..dogodine
    A institucija slanja na vanredni tehnicki pregled ? Ja sam mislio da je to zaboravljeno, dok se kolegi to nije desilo prije pola godine u Zelenici... Pogodite zbog cega ? (Lijevi far zut, desni bijeli)
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

a dobro to bas da si maler i vidi se sa kilometra ( kad policajac oce). ko ce ti znat jel fabricka 17 ili 18 na auto i koja je dozvoljena.
    f6

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    13 Posts

Ima propisana jačina svijetla a pretpostavljam da se većina divljih ugradnji ne uklapa u to.
    E sta sve co'ek odje nece procitati...

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Quote Originally Posted by Danilo... View Post
    (a) svijetlo, boja, položaj ili intezitet svijetla nije u skladu sa zahtjevima
    (b) zaprljanost
    (c) izvor svjetlosti i sijalice nijesu kompatibilni
    f6

Thanks Thanks Given 
    809
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Moze li mi neko objasnit kakve veze prskalise imaju sa ksenonom, i zbog cega bi prskalica bila neophodna faru sa ks., a obicnom ne?

Edit: To sa vecim felmama, sirim branicima i sl. se u srecne drzave resava atestom na iste, pa teknicki prolaze bez problema, sto je pozadinska ideja i ovih nasih strucnjaka za ispravnost vozila, jer je to nacin da uzmu jos koji €.
    Last edited by Tom; 18-07-14 at 13:27.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

jes tom nego dok se oni toga sjete proci ce 5 godina ubjedjivanja i natucanja sa njima o tome kako moze veca felma. e onda ce aleluja ajde sad naknadno da se izdaje potvrda za to, uz kako ti rece debelu nadoknadu
    f6

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Tom View Post
    Moze li mi neko objasnit kakve veze prskalise imaju sa ksenonom, i zbog cega bi prskalica bila neophodna faru sa ks., a obicnom ne?

Edit: To sa vecim felmama, sirim branicima i sl. se u srecne drzave resava atestom na iste, pa teknicki prolaze bez problema, sto je pozadinska ideja i ovih nasih strucnjaka za ispravnost vozila, jer je to nacin da uzmu jos koji €.
    nikakve to je bio lapsus kolege vjerovatno ,jer ako budu imali veze prskalice sa ksenonima onda nek uvedu i mjerac brzine ventilatora u kabinu sve je to cisto proseravanje da oprostite....
    p.s. bitna je samo boja svijetla,ima standard za neke zemlje dje smije zuto a dje ne tako da to nema nikakve veze sa jacinom + sto farovi moraju biti ispravni tj njihova pozicija mora biti ispravna.
    ja sam imao problem na tehnickom bas sa ksenonima,bili su malo vise podignutiji od centralne maske i sluzbenik tehnickog kaze da moram na stelovanje farova reko nije problem sto je u pitanju.... kad mi je objasnio sve smo regulisali na licu mjesta samo sam okrenuo tockic za regulaciju visine farova i sve je bilo normalno. tako da jedan savjet kad cistite unutrasnjost vozila krpom a sjutra idete na tehnicki obratite paznju da niste pomjerili tocak za stelovanje farova pozz
    YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
    MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

pazi sad nece. zbog ugradnje ne mogu , jedino sto rece kolega za jacinu. na sledeci dokument o tehnickom ce ti stojat da vozila opremljena ksenonom moraju imati prskalicu ispod koja radi. tu ti odma otpada naknada ugradnja bilo kakvih FAROVA sa ksenonom na auto koje ga nije imalo.

Zasto otpada? Ako prikupis sve originalne djelove od auta koje je sve to imalo mozes ugraditi i na tvoje..
    Npr ja vozim golf 4 nema ni sociva ni prskalice, mogu da kupim ORIGINALNE farove sa socivima i ORIGINALNE prskalice i sve to ugradim na njega.. Samo sto ce to da me kosta masu
    E sad npr u inostranim zemljama je sve to fino uredjeno pa ti tacno vidi sta ti je auto imalo kada je izaslo iz fabrike, i za sve sto iskace iz tog spiska moras da imas atest a mi dok do toga dodjemo proci ce sigurno jos 5godina.

Efo_king - nije lapsus u pravu je za prskalice, ko god ima ksenone morace i da ima prskalice u branicima.
    A to za nivelaciju mi je malo glupo ali prolazi. Pred tehnicki samo spustis na 1-2% kako bi bio siguran a posle vratis na 0.
    Last edited by Archi; 18-07-14 at 14:17.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    809
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Objasni nam potrebu za prskalicama i vezu sa ksenonima, svrhu tih prskalica?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

ili će se djelovi izdavati "da prođeš tehnički"

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by Danilo... View Post
    Kad odeš na tehnički pogledaćeš već. Dogura onu škatulu pred auto i kaže:" Visina svijetla u redu(štrik na papir), jačina svjetlosti u redu(štrik na papir)". To je bila zadnja stavka na tehničkom pregledu. Ne znam kako se zvaše ona naprava sa sočivima, ništa previše komplikovano. Zijeva u nju i onda traži na tabeli vrijednosti.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Tom View Post
    Objasni nam potrebu za prskalicama i vezu sa ksenonima, svrhu tih prskalica?

http://en.volkswagen.com/en/innovati...ngsanlage.html

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Efo_king - nije lapsus u pravu je za prskalice, ko god ima ksenone morace i da ima prskalice u branicima.
    A to za nivelaciju mi je malo glupo ali prolazi. Pred tehnicki samo spustis na 1-2% kako bi bio siguran a posle vratis na 0.
    Archi - Kod mene je bio taj problem da su mi svijetla bila rastelovana ali usled moje greske tj kad sam cistio unutrasnjost vozila pomjerio sam tockic ali zab da vratim tacnije nisam ni primijetio,pa sam se iznenadio na tehnicki jer znam da mi niko nije petlja oko instalacije auta a kamoli vozio... eto toliko....

Ali mi nikako nije jasno za prskalice kod vozila koji imaju ksenone to me interesuje ???
    I da dodam ukljucite li malo glavicu kad napisete nesto jer shvatate li ljudi da 80% gradjana ne sipa nista u dispanzer za soferku,10% sipa VODU ali im je ili prskalica zacepljena ili puklo crijevo ili crka motor,5-6% sipa prave tecnosti koje su namijenjene za soferke sa opsegom za niske temperature (racunamo zimski period kad se koriste najvise ) i ovih 5-4% vozaca sto ne zna ni sto da stisne pa poliva bocom od 2l i cisti vlaznom maramicom ili novinom....
    YOU HATE ME BECAUSE I KNOW YOUR TRUTHS
    MY KNOWING THIS MAKES YOU MORE PATHETIC, SORRY :devilish:

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Pa logicki gledano ksenoni emituju dosta jacu svjetlost nego halogene sijalice, kada se far sa ksenonima zaprlja moze doci do distorzije svjetlosnog snopa a samim tim i do ugrozavanja ostalih ucesnika u saobracaju. Kako ga srocih
    niujedne mi gace lastike nema

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Ustedio si mi kucanje taman

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,636
    Thanked in
    2,736 Posts

Quote Originally Posted by Efo_king View Post
    I da dodam ukljucite li malo glavicu kad napisete nesto jer shvatate li ljudi da 80% gradjana ne sipa nista u dispanzer za soferku,10% sipa VODU ali im je ili prskalica zacepljena ili puklo crijevo ili crka motor,5-6% sipa prave tecnosti koje su namijenjene za soferke sa opsegom za niske temperature (racunamo zimski period kad se koriste najvise ) i ovih 5-4% vozaca sto ne zna ni sto da stisne pa poliva bocom od 2l i cisti vlaznom maramicom ili novinom....
    Đe sam ja u ovom koji pravim sam svoju tečnost od tečnosti za stakla i vode? :-P

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

jeli moguce da se sa uradjenim xenonima ne moze proci tehnicki?

Page 396 of 876 FirstFirst ... 296346386392393394395396397398399400406446496 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)