Originally Posted by
JOLE
A ja tebi ponavljam po hiljaditi put da ti nisi kolekcinar, nemaš rijetka kola, ne živiš u Švajcarsku. Zašto ?
Zato što su kolekcinari gospoda, koji imaju rijetko auto i normalno auto, drže ih u garažu, po struci su pravnici, ekonomisti koji zarađuju toliko para da ih boli K za taj auto što sve mogu da prište. Ti voziš kamion. Zarađuješ 300 eura i gazdi ukradeš 100 eura goriva na kvarno. Od tih 400 eura što izjadiš kad platiš cigare i burek kod Vukčevića ostaje ti 200 eura mjesečno da uložiš u tranje.
Drugo, automobili ti nisu rijetki, to su tranje, niko ih neće, zato ih ne možeš ni prodat, rijetki automobili su mercedes sl 280 iz 67, tvoja "trkačka kola" iz 87 sa probušenim auspusima, lijepljenim sicevima, kitovanim vratima, matiranim limom, iskrivljenim šasijama sa pređenih milion kiliometara, izrabljena, izmučena kola, treba li još da nabrajam ? su sve samo ne kola koja trebaju da se čuvaju. Ja sam evo voljan, da ti platim 100 eura, da ih polijem bezinom i zapalim, da gledam kako gore.
Treće, zbog prethodno nabrajanih razloga plus činjenice da živiš u šupu od zemlje u koju ne možeš lijek u apoteku za bolesnog čovjeka da nađeš a kamoli dio za prastari auto, kako očekuješ da se baviš "sređivanjem" kola na malo brdo iznad titograda ? Preduslov za tvoje snove je garaža, a ovdje su svi vidjeli da držiš auto tako što im krše guraš ispoš guma kako ne bi sletjele niz liticu i ubile nekog malobrđanina.
Bookmarks