Page 596 of 1169 FirstFirst ... 964965465865925935945955965975985996006066466961096 ... LastLast
Results 14,876 to 14,900 of 29206

Thread: Tenis

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Dobar tenis. Gledam kombinovano. Marej odličan. Ko mu god zapadne izmedju Nadala i Ferera bice ga teško teško dobit. Mada je Nadal penicilin za smaračku igru Mareja... Ferer dobar nema priče, drugi set odlučuje pobjednika.
    Ja ne znam koliko si gledao njihovih mečeva, ali od njihovih 19 sam gledao makar 15. Za sve njih važi samo jedno:
    Ultraofanzivni Murray i defanzivni Nadal. Murray zna da po defanzivi i izdržljivosti ne može parirati Nadalu pa zbog toga napada. To sa sobom povlači rizik neiznuđenih grešaka i Murray zna da će ih imati makar duplo više, nadajući se da će to nekako kompenzovati vinerima. Tako da, ukoliko smatraš da je ofanzivna igra smaračka, bojim se da se nećemo složiti. Govorim o Murrayu protiv Nadala. Protiv ofanzivnijih igrača igra potpuno drugačije.

Odličan je Murray igrač, i siguran sam da nikome on ne odgovara kad igra protiv njega. Njegov bekhend je zlata vrijedan. Na njegovu žalost, nijansa koja ga dijeli od Đokovića i Nadala je uglavnom psihološke prirode. Ne dajem mu nikakve šanse u polufinalu. Šljaka u tri dobijena seta protiv Nadala? Neće ići, tim prije što bi protiv većine tenisera bekhend dijagonale koje će poslati bili vineri. Ne i protiv Nadala i fascinantno je kako Nadal "kupi" te udarce sa topspinovima bukvalno par centimetara prije nego što bi dotakle zemlju.

Što se tiče drugog polufinala, naravno da je Đoković favorit, ali je Gulbis potpuni ludak. Za tenis njegov ulazak u finale bi bio loš, ne samo zbog toga što bi finale bilo smiješno, već zbog toga što od njega nikad sreće neće bit. Da je imao "u glavu" kao što nije, mogao je biti u vrhu već godinama, a ovako će uvijek ostati potencijalna nagazna mina u žrijebu i ništa više. Smatram da Đoković ima velike šanse za trijumf na Roland Garrosu. Od njega sve zavisi. Nikad uoči Roland Garrosa nije imao ovoliku psihološku prednost protiv Nadala, ali kako godine prolaze i on ima psihološko opterećenje neosvojenog roland Garrosa. No, ni tu ne treba da brine. Kako je stanje u svjetskom tenisu katastrofalno usljed nedostatka mladih igrača, ovima koji sada igraju je dovoljno da budu zdravi jer ih nema ko ugroziti. Biće prilike i narednih godina.

Nevjerovatno, poslije prvog gema petog seta sam mislio da je meč prekinut i da se nastavlja sjutra a ono Marej razvalio 6-0
    Ista stvar . Pođoh kod 1:0 da se istuširam misleći da se nastavlja sjutra i onda pročitam vijest da je meč već završen
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    Govorim o Murrayu protiv Nadala. Protiv ofanzivnijih igrača igra potpuno drugačije.
    Nikad mi nece biti jasno, zasto momak tako ne igra protiv svih. Recimo par puta protiv Verdasca kad je krenuo ofanzivno, prosto ga je zgazio.

Na njegovu žalost, nijansa koja ga dijeli od Đokovića i Nadala je uglavnom psihološke prirode.
    Negdje sam mislio da je onim sjajnim ljetom '12 (finale W, zlato na OI) koje je krunisao uzimanjem US konacno probio tu psiholosku barijeru i ocekivao sam ga stalno u zavrsnici mastersa i GS. Al' od tad AO '13 je odigrao dobro i Wimbledon koji je osvojio (mada se i tamo u 1/2 cini mi se mucio sa Verdaskom). Steta stvarno, jer je odlican igrac i materijal za top 3, i da stalno igra to polufinale il' finale GS.

Sto se tice sve izvjesnijeg finala izmedju Rafe i Novaka. Mislio sam da je prosla godina ta kada Novak moze da uzme RG. Igrao super, nekako su mu se sto kazu ovi voditelji sa RTCG kockice poslozile. I imao je 4:2 u 5. setu i nije to iskoristio.

Kod zena Sharapova/Bouchard i Halep/Petkovic. Nadam se da ce Masa pobijediti i uzeti ovaj RG, a milo mi je zbog Andree sto se vratila i sto igra ovako dobro, jer je talentovana teniserka al' je imala neke povrede.
    I don't get lucky. I make my own luck.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ja ne znam koliko si gledao njihovih mečeva, ali od njihovih 19 sam gledao makar 15. Za sve njih važi samo jedno:
    Ultraofanzivni Murray i defanzivni Nadal. Murray zna da po defanzivi i izdržljivosti ne može parirati Nadalu pa zbog toga napada. To sa sobom povlači rizik neiznuđenih grešaka i Murray zna da će ih imati makar duplo više, nadajući se da će to nekako kompenzovati vinerima. Tako da, ukoliko smatraš da je ofanzivna igra smaračka, bojim se da se nećemo složiti. Govorim o Murrayu protiv Nadala. Protiv ofanzivnijih igrača igra potpuno drugačije.

Odličan je Murray igrač, i siguran sam da nikome on ne odgovara kad igra protiv njega. Njegov bekhend je zlata vrijedan. Na njegovu žalost, nijansa koja ga dijeli od Đokovića i Nadala je uglavnom psihološke prirode. Ne dajem mu nikakve šanse u polufinalu. Šljaka u tri dobijena seta protiv Nadala? Neće ići, tim prije što bi protiv većine tenisera bekhend dijagonale koje će poslati bili vineri. Ne i protiv Nadala i fascinantno je kako Nadal "kupi" te udarce sa topspinovima bukvalno par centimetara prije nego što bi dotakle zemlju.

Što se tiče drugog polufinala, naravno da je Đoković favorit, ali je Gulbis potpuni ludak. Za tenis njegov ulazak u finale bi bio loš, ne samo zbog toga što bi finale bilo smiješno, već zbog toga što od njega nikad sreće neće bit. Da je imao "u glavu" kao što nije, mogao je biti u vrhu već godinama, a ovako će uvijek ostati potencijalna nagazna mina u žrijebu i ništa više. Smatram da Đoković ima velike šanse za trijumf na Roland Garrosu. Od njega sve zavisi. Nikad uoči Roland Garrosa nije imao ovoliku psihološku prednost protiv Nadala, ali kako godine prolaze i on ima psihološko opterećenje neosvojenog roland Garrosa. No, ni tu ne treba da brine. Kako je stanje u svjetskom tenisu katastrofalno usljed nedostatka mladih igrača, ovima koji sada igraju je dovoljno da budu zdravi jer ih nema ko ugroziti. Biće prilike i narednih godina.

Ista stvar . Pođoh kod 1:0 da se istuširam misleći da se nastavlja sjutra i onda pročitam vijest da je meč već završen
    Veoma dobro pratim igre današnjih tenisera i ne slažem se sa ocjenama koje si dao vezano za mečeve Nadala i Mareja. Opštepoznato je da Marej protiv boljih igrača igra više defanzivno. Po mom mišljenju, zbog svoje konstitucije koju je perfektno iskoristio, on je jedan od najboljih defanzivnih tenisera svijeta uz Novaka i Nadala. Što taj čovjek sve vrati u razmjenama udaraca je zaista za respekt. Sinoć je dobijeni meč iskomplikovao sa par grešaka u trećem setu, četvrti je zbog očiglednog umora prepustio Monfisu, da bi ga u petom razvalio sa nulom. Samim tim što Marej se fizički baš istrošio u dva meča, nema što da traži protiv svježijeg Nadala protiv kojeg morate odigrati na vrhunskom nivuo cijeli meč. Uostalom ja mislim ako me sjećanje dobro služi da Marej nikada nije dobio Nadala na šljaci.

Nadal je sinoć odigrao solidan meč. Imao je protiv sebe protivnika koji se predao nakon prvog seta, koji je jako puno griješio ali sa druge strane smo mogli vidjeti i veliki broj neiznuđenih grešaka Nadala što govori da nije igrao u vrhunskom izdanju, što ga protiv jačih protivnika svakako može koštati poraza.

Ovogodišnji RG je u završnicama imao solidne mečeve kako god. Šteta što ne mogu u Petak uzeti slobodan dan da na miru kući odgledam mečeve i nauživam se....

Thanks Thanks Given 
    8,681
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

@amnesiac ne mogu ti dat reputacijju
    ...

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by desert de Lleó View Post
    Nikad mi nece biti jasno, zasto momak tako ne igra protiv svih. Recimo par puta protiv Verdasca kad je krenuo ofanzivno, prosto ga je zgazio.
    Razlog je jednostavan. Pretjerano agresivna igra se ne isplati u današnjem tenisu. Dovoljno je reći da je on Wimbledon protiv Đokovića osvojio defanzivom i trčanjem, isto kao što je i Đoković osvojio protiv Nadala. A kad se to radi na Wimbledonu, što onda očekivati na Roland Garrosu? Naravno, defanziva nije dovoljna, ali je onaj tas na vagi koji prevagne u današnjem tenisu, naročito kad znaš napadati iz potpune defanzive.

Quote Originally Posted by desert de Lleó View Post
    Negdje sam mislio da je onim sjajnim ljetom '12 (finale W, zlato na OI) koje je krunisao uzimanjem US konacno probio tu psiholosku barijeru i ocekivao sam ga stalno u zavrsnici mastersa i GS. Al' od tad AO '13 je odigrao dobro i Wimbledon koji je osvojio (mada se i tamo u 1/2 cini mi se mucio sa Verdaskom). Steta stvarno, jer je odlican igrac i materijal za top 3, i da stalno igra to polufinale il' finale GS.
    Ma, on se potpuno promijenio samim tim što se oslobodio svakog pritiska. Za to je, naravno, zaslužan Lendl koji je u njega usadio potrebnu dozu agresivnosti koja mu je nedostajala. Nesreća po njega je što je to stiglo dosta kasno. Zatim je stigla i ta povreda i operacija, nema više Lendla itd.

Veoma dobro pratim igre današnjih tenisera i ne slažem se sa ocjenama koje si dao vezano za mečeve Nadala i Mareja. Opštepoznato je da Marej protiv boljih igrača igra više defanzivno.
    Nemam ništa novo da dodam na tu temu. Pa da se ne ponavljam
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Nesto mi se Masha previse muci, mlada Kanadjanka obecava..

Sjetih se stihova..

Davimo se medju cetri zida
    glupo popodne i ja
    a sve bi mnogo ljepse bilo

Kad bi dosla Marija, Marija, Marija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treci put u par dana gubi 1:0 u setove i dobija mec.
    I don't get lucky. I make my own luck.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li ko da se razumije u teniske rekete , bih ga pitao za savjet ?

Thanks Thanks Given 
    8,681
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

Ajde pitaj ...
    ...

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by coach View Post
    Ima li ko da se razumije u teniske rekete , bih ga pitao za savjet ?
    Obzirom da si pocetnik, najvaznine ti je da je glava reketa dovoljno velika, uzmi neki od 100-105 inca. Sve ostalo je vrlo individualno...

Poslato sa tastature

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,654
    Thanked in
    3,824 Posts

Da nije neka druga mjera, pošto je 100 inča jedno 2 i po metra? Ono, istina, teško da će lopticu promašit sa tolikom glavom reketa, ali ne znam, da mu ne bude mnogo?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Uha kakvi nam mecevi ocekuju danas. Prava poslastica!

Gulbis protiv Noleta.

Ernest igra najvazniji mec karijere, prvi je Letonac koji je igrao polufinale GS. Sigurno igra najbolji tenis svog zivota ima i samopouzdanje nakon pobjeda nad Federerom i Berdihom. Ima 1:4 skor sa Novakom ali kako je sam izjavio,posto sada igra neki drugi tenis za njega je 0:0. Samopouzdanja niti umjeca mu ne fali, dali ce to biti ispraceno mentalnom smirenoscu vidjecemo..

Novak, koji jako zeli osvojiti RG i time se upisati u istoriju malobrojnih (mislim da ih je do sada osam kojima je to uspjelo) koji su objedinili sve cetri "velika" ce biti sigurno opterecen "duhovima neuspjeha" sa RG polufinala i finala. E sad, dali ce ti duhovi biti inspiracija da odigra vrhunski ili ( ni da Bog..) podlegne istima, osta da se vidi...

Nadal protiv Mareja

Skoro su igrali u Rimu i to je bio odlican mec. Nesto slicno bi mogli vidjeti i na RG. Marej ako bude imao svjezinu i snagu da odigra na vrhunskom nivou ( koji svakako posjeduje) moze nesto i napraviti. Set sigurno a mozda i nesto vise, mada je pitanje koliko je ostalo snage poslije 5 setova sa Monfilsom i koliko stvarno boli noga..
    Rafa koji dize formu iz meca u mec, koji poznaje Philippe Chatrier kao niko do sada (a bogami i u buduce) je apsolutni favorit. Pominjala se neka povreda ledja na pocetku RG ali cini mi se da je Rafa potpuno fit i skoro kao onaj stari. Onaj stari ce biti u pulufinalu i finalu..

u svakom slucaju ocekuje nas pravi teniski spektakl.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Jel tenis počinje u 2 sata?

Thanks Thanks Given 
    42
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    12 Posts

Jel tenis počinje u 2 sata?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	uploadfromtaptalk1402043825904.jpg 
Views:	72 
Size:	12.3 KB 
ID:	121263  

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Prije ce biti u jedan jer muski mecevi mogu da se oduze.

Nadam se pobjedi Djovaka i bika sa Majorke. Sve ostalo bi ucinilo dosadno prestojece finale..

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    8,681
    Thanks Thanks Received 
    3,843
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Obzirom da si pocetnik, najvaznine ti je da je glava reketa dovoljno velika, uzmi neki od 100-105 inca. Sve ostalo je vrlo individualno...

Poslato sa tastature
    Mozda nije pochetnik ?
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

al no1 imas pm. A pitao bih ovdje ako neko zna grip ( drska ) reketa , moze li se obmotati sa 2 ona navoja ? Jer mi je drska malo tanka ..

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    40 Posts

Ne znam ti za drsku, ali znam da su Srbi u nevjerici trenutno.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Da se ovo dobije pa u nedjelju rostilj pivo malo brckanja i titula da se slavi.Srbija! hahaha

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Da nije jeo glutena možda bi ga i dobio
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Da nije jeo glutena možda bi ga i dobio :grin:
    Da nije zijevao onoliko mozda bi i dobijo

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Imamo i prvog finalistu. Očekivano je dobio Novak. Doduše, iz mog ugla, ovo je bio jedan od slabijih mečeva ove godine koji je odigrao. Očigledno je da nije igrao opušteno, da je temperatura spoljna onemogućila atraktivniji tenis i da je na kraju izmorila obojicu. Iako je Novak među najspremnijim igračima u svijetu tenisa, potpuno razumijem današnju slabiju partiju protiv Gulbisa. Gulbis je u prvom setu igrao slabo ali se trznuo u drugom iako je i taj set laganije izgubio... U trećem smo vidjeli Novakov pad u igri što je Gulbis iskoristio i zamalo iskomplikovao četvrti set. Međutim, iscrpljenost nije samo odalamila Novaka nego i Gulbisa koji je u četvrtom setu izgubio gem na svoj servis a Novak lagano odservirao svoj za još jedno finale. Zaluženo.

P.S. Evo ga nesrećni Sandor Kolar. Moja iskrena sućut Sandore povodom ove situacije sa plasmanom tebi omraženog tenisera u finale RG-a.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    86 Posts

ah kako će da se slavi u nedelju titula i prvo mjesto za našeg Novaka ! idemo Noooooooooooo11111eeeeeeee

p.s mlada juniorka Ivana Jorović (17 god) plasirala se u finale RG-a i za titulu će igrati protiv ruskinje Darije Kasatkin (sjutra je finale)

idemooooooo

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    577
    Thanked in
    324 Posts

Novak je igao solidno dva seta a onda je u trecem dozvolio da Gulbis ukljuci previse BH u igru. Kad je to pocelo da prolazi onda se desio i psiholoski pad. Ono sto mi se nije svidjelo je to sto je Novak djelovao umorno, a nakon dropsotova potpuno izgubljeno, kao da mu je neko rekao da slucajno ne odigra paralelu nakon dropsota Gulbisa.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Temperatura je 28 stepeni u Parizu. To baš i nije malo kada se igra po suncu... Teško Novak ponovi uzastopno dva slabije odigrana meča. Sve u svemu, finale je tu

Page 596 of 1169 FirstFirst ... 964965465865925935945955965975985996006066466961096 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)