View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 210 of 273 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260 ... LastLast
Results 5,226 to 5,250 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    postoji video a ne varijanta, snimljen od strane ukrajinskih vojnika
    Gledao, ali se ne vidi jasno jesu li pogodili svoje. Ona zapaljena vozila su mogla biti prethodno uništena od strane pobunjenika, a paljba helikoptera upućena ka njima. Ne može se donijeti zaključak sa 100% sigurnošću.

Mada, i ja više vjerujem da je ono bio "friendly fire".

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ukrajinski narednik priča na telefon sa nekim i kaže da su helikopteri pogodili njihove, ne znam ukrajinski ali za toliko ga razumijem
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Погранична служба Украјине: Из Русије се пробила колона камиона
    http://ruskarec.ru/news/2014/05/27/p...ona_30923.html

Last edited by Domaćin; 28-05-14 at 00:40.
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Upanuce rusi tu i tamo, bice opet pokolja onda slijedi zurka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rastapopoulos View Post
    Trenutno tj prije nego su pocele borbe oko 40% rashoda Donbasa je pokrivao sam Donbas a ostalo je dotirao Kijev.
    Samo Rinat Ahmetov (gazda Sahtjora) ima 300 000 zaposlenih u Donbasu. On je ubjedljivo najbogatiji Ukrajinac (bogatiji cak i od onog postenog koji je na cokoladi zaradio nekoliko milijardi). Toliko o tome koliko tom regionu treba pomoc propalog Kijeva ili Moskve (to vazi za normalne uslove a ne ratno stanje,normalno).
    Ja sam samo tu da vreme brze proleti...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Jeronimo, kad bi to tako bilo njima EU i nato nebi pomagali nista, ovako su se o cudu zabavili da spase taj jadni narod od nemastine, za koju je krava vjerovatno Rusija.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Quote Originally Posted by Jeronimo View Post
    Samo Rinat Ahmetov (gazda Sahtjora) ima 300 000 zaposlenih u Donbasu. On je ubjedljivo najbogatiji Ukrajinac (bogatiji cak i od onog postenog koji je na cokoladi zaradio nekoliko milijardi). Toliko o tome koliko tom regionu treba pomoc propalog Kijeva ili Moskve (to vazi za normalne uslove a ne ratno stanje,normalno).
    I taj isti Rinat Ahmetov je pozvao pobunjenike da odustanu od svojih zahtjeva i rekao da odvajanje Donjecka ili eventualno pripajanje Rusiji može samo da donese štetu regionu, njegovim kompanijama i radnicima koji rade u njima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Jeronimo, kad bi to tako bilo njima EU i nato nebi pomagali nista, ovako su se o cudu zabavili da spase taj jadni narod od nemastine, za koju je krava vjerovatno Rusija.
    NATO se o cudu zabavi da spasi nekoga od nemastine?
    Ne zezaj me,zivota ti.
    NATO-u je Ukrajina bitna samo zbog toga sto je to predvorje Rusije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    I taj isti Rinat Ahmetov je pozvao pobunjenike da odustanu od svojih zahtjeva i rekao da odvajanje Donjecka ili eventualno pripajanje Rusiji može samo da donese štetu regionu, njegovim kompanijama i radnicima koji rade u njima.
    Cekao je (pre)dugo prije nego je odlucio na koju ce stranu. Vjerovatno je shvatio da ce mu obavljanje mutnih poslova puno lakse ici sa kolegom Porosenkom nego sa Putinom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Broj poginulih od strane ukrajinskih snaga bezbjednosti, avijacije...... koja je počela u ponedeljak u Donjecku, mogao bi da dostigne 100, tvrdi Pušilin, predsedavajući VS DNR.

Trg Lenjina u Donjecku, starije žene ne skrivaju svoju bol na načinjenu im nepravdu pred oslobodiocima...
    Nema fotošop, nema kolorit, nema uljepšavanje, retuš, nema scenario, nema režija...
    Last edited by Domaćin; 28-05-14 at 17:56.
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

NATO se o cudu zabavi da spasi nekoga od nemastine?
    Ne zezaj me,zivota ti.
    NATO-u je Ukrajina bitna samo zbog toga sto je to predvorje Rusije.

A sto ti mislis da nato radi nego pomaze siromasne i ugnjetavane narode, pogledaj samo kako su u Libiji sad sretni i zadovoljni, pa Irak svega dosta, pa da ne nabrajam sad eeej druze osvrni se oko sebe !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Osvrnucu se brzo,ne boj se,kad i mi pocnemo da osjecamo blagodeti clanstva u vojnom paktu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Last edited by ASC; 28-05-14 at 19:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na ovim snimcima iz Ukrajine je nemoguce ne primijetiti par stvari.
    Prvo,izgled i ponasanje pobunjenika.Prosto je nemoguce da su ovo obicni stanovnici ovih gradova.Svi do jednog imaju drzanje pravih vojnih specijalaca.
    Drugo,sto ostavlja poseban utisak na mene,je mirnoca ovih ljudi,cak i u situaciji kad pored sebe imaju gomilu leseva svojih saboraca i kad na suprotnoj strani imaju desetostruko jaceg protivnika,avione,helikoptere...
    Oni izgledaju gotovo nezainteresovani za to kakav je odnos snaga.Prosto mi se cini da je njihova volja nesalomiva.No,to je vjerovatno nesto sto je u genima ruskih vojnika.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nešto sasvim drugo je tu posrijedi, ajd prenesite Sirijski kompletan scenario na Ukrajinu... Rusija je dobila proxi rat u Siriji, jelte... pa onda kroz taj aspekt pogledajmo kako ga vodi i u Ukrajini.

Drugo, "novi ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, u intervjuu za njemački Bild, obećao je da će okončati “rat” na istoku Ukrajine. Kazao je također da on osobno nije izdao naredbu za napad na aerodrom jer još nije položio prisegu."
    http://www.vecernji.hr/svijet/ceceni...krajini-941523
    Last edited by Domaćin; 28-05-14 at 22:27.
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo mi nije jasno koji idiot je poslao ljude da u ovoj fazi rata zauzimaju objekat kao sto je aerodrom. Bez adekvatnog naoruzanja (PVO prije svega) su mogli samo da izigravaju glinene golubove.
    Jedino moguce opravdanje za ovu samoubilacku akciju bi moglo da bude to da je bilo potrebno obezbijediti pistu za dopremanje pomoci iz Rusije.Kad se uzme u obzir blizina granice to i nije toliko nerealno.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Идиоти су дефиловали градом на новим војним камионима, парадирали пред огромном масом на тргу, шенлучили, а онда са трга упутили право ка аеродрому.
    Такво кретање је наравно примјећено и авијација је одрадила свој посао.

Иначе ти што су изгинули су углавном Чечени који су дошли да помогну устанике, нису локалци па оволике жртве не изазивају неку бол у Домбасу, али свакако да уливају велики страх.

Видјећемо шта ће се даље дешавати али мислим да ће побједа Порошенка значајно допринјети постизању мира и пријеко потребног компромиса.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A što će se dešavati? Evo jada, poobaraše im sve vertaljote...
    http://www.rts.rs/page/stories/ci/st...0.html?tts=yes

Uzgred, Ukrajina je samo žarište, ne i cilj za koji se boj bije! Ponajmanje se on bije oružjem! Rusija "oslobađa" Evropu, a ne Ukrajinu!
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na ovim snimcima iz Ukrajine je nemoguce ne primijetiti par stvari.
    Prvo,izgled i ponasanje pobunjenika.Prosto je nemoguce da su ovo obicni stanovnici ovih gradova.Svi do jednog imaju drzanje pravih vojnih specijalaca.
    Drugo,sto ostavlja poseban utisak na mene,je mirnoca ovih ljudi,cak i u situaciji kad pored sebe imaju gomilu leseva svojih saboraca i kad na suprotnoj strani imaju desetostruko jaceg protivnika,avione,helikoptere...
    Oni izgledaju gotovo nezainteresovani za to kakav je odnos snaga.Prosto mi se cini da je njihova volja nesalomiva.No,to je vjerovatno nesto sto je u genima ruskih vojnika.
    ....Ono je puškaranje, nisu ni borbe! Škole rade, prodavnice otvorene i snabdjevene, civili snimaju mobilnima ...dakle internet je tu, i mobilni operateri i plaća im se! Mediji prave privid haosa, jer Rusiji treba haos koji pravi Amerika! A tamo je u toku samo manji okršaj niskog intenziteta na veoma ograničenom i odlično kontrolisanom području!

Ne kažem, bilo je mnogo žarišta postavljenih od strane zapada, ali ta druga mjesta nisu bila ovog kapaciteta - da planu Berlinu pod dupetom! Dakle, Rusija neće da potpuno uguši plamen koji zapad potpaljuje, jer se EU plaši jedino požara!

Samo mi nije jasno koji idiot je poslao ljude da u ovoj fazi rata zauzimaju objekat kao sto je aerodrom. Bez adekvatnog naoruzanja (PVO prije svega) su mogli samo da izigravaju glinene golubove.
    Jedino moguce opravdanje za ovu samoubilacku akciju bi moglo da bude to da je bilo potrebno obezbijediti pistu za dopremanje pomoci iz Rusije.Kad se uzme u obzir blizina granice to i nije toliko nerealno.
    Ma nije rat već sukob! 100 mrtvih u mjesec dana samo govori koliko je to sporadična pucnjava. Jer u jednoj borbi si imao 40 mrtvih samo jednim stradanjem jednog kamiona! Što znači u tom strašnom ratu je izginulo za mjesec dana ustvari 60 ljudi! Pa to je ko veći okršaj bandi u Čikagu 30-ih, ili danas u Meksiku!

Avijacija djeluje po aerodromu, i to samo dramatično zvuči. VBR-i da djeluju neko bi to snimio. Međutim, internet je preplavljen slikama djece i djevojčica i kojekoga kako drže natpis "SPASITE DONBAS"...dakle sproveden je medijski odnosno specijalni propagandni rat od strane Rusije! Diskreditacija američkih pulena i pozicija! Sve to ne bi moglo bez sukoba niskog intenziteta!

Pogodili su jedan kamion, i to je uzrokovalo veću pogibiju! a rata nema, mada se mora slika haosa potencirati! Jer taj haos mora natjerati Rusiju i EU da zauzmu isti gard protiv strane valute kojom se protežiraju kijevski ekstremisti!

Rusija mora da pokaže da je Amerika donijela samo komplikacije i problem sa svojim prisustvom i mešetarenjem u Ukrajini! Stoga, mora da se komplikuje a ne rješava!
    Last edited by Domaćin; 30-05-14 at 11:17.
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ivašov je jastreb... Njegovo je da huška! Postoje i golubovi! Dakle, jedni pire, drugi lade.... dok Putin pomiče figure! Ministar inostranih poslova Njemačke Frank-Valter Štajnmajer je danas oficijelno izjavio da "Ne postoji interes da se Rusija izoluje", i to je jedino mjerodavno što se tiče vijesti oko Ukrajine!
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Odgovor ti je vrlo jednostavan, oni lesevi nikako nisu NJiHOVI vec ruski i cecenski! Boli ih za "dragovoljce" iz Rusije i Cecenije. Sto ces ...
    Last edited by A+A; 01-06-14 at 17:48.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Odgovor ti je vrlo jednostavan, oni lesevi nikako nisu NJiHOVI vec ruski i cecenski! Boli ih za "dragovoljce" iz Rusije i Cecenije. Sto ces ...
    2A , sa placenicima je prva pocela kijevska vlada, tako da su pobunjenici bili primorani odluciti za iskusnije borce. Inace vjerovatno znate da je zapad prebacio pobunjenike iz Sirije da se u Ukrajini, bore za kijevsku vladu, a Siriju ce demokratizovati zatvaranjem rijeke Eufrat u Turskoj, koje ce milione ljudi u Siriji i Iraku ostaviti bez vode za pice.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Meni je dosta teško povjerovati da bi Turska bila u stanju to da uradi, a opet.. kad se uporede satelitski snimci regiona napravljeni početkom maja i oni od kraja mjeseca primjetno je da nivo jezera na jugu Turske blago raste, a na sjeveru Sirije opada.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    2A , sa placenicima je prva pocela kijevska vlada, tako da su pobunjenici bili primorani odluciti za iskusnije borce. Inace vjerovatno znate da je zapad prebacio pobunjenike iz Sirije da se u Ukrajini, bore za kijevsku vladu, a Siriju ce demokratizovati zatvaranjem rijeke Eufrat u Turskoj, koje ce milione ljudi u Siriji i Iraku ostaviti bez vode za pice.
    Хахахахаха ех што нећу све прочитати.
    Прочитао сам и ја ту вијест да су као Украјински плаћеници ратовали против Асада и сад су се вратили да бране Украјину.То није истина.Сви побуњеници у Сирији су муслимани-сунити предвођени турским, саудијским и картарским официрима.
    А што се тиче затварања Еуфрата, то би највише користило Асаду, зато што цјелокупну долину Еуфрата уз пар изузетака, држе побуњеници (дио САА а дио ИСИС).Не видим разлог зашто би Турска помагала Асаду.Мада је могуће да се ради о обрачуну Турске са ИСИС.

Углавном Асад не трпи никакву штету.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Page 210 of 273 FirstFirst ... 110160200206207208209210211212213214220260 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)