Glupost.Zakon je da se do 150 eura ne carini.Pa bila ta roba sa ebay-a ili nekog drugog sajta.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Glupost.Zakon je da se do 150 eura ne carini.Pa bila ta roba sa ebay-a ili nekog drugog sajta.
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Jeste sad, ali još prije godinu-dvije su spominjali "nezvanično" kako će to da se mijenja.
A u državi koja ne proizvodi ništa sem ukrajinske čokolade, pare odnekud moraju da se slivaju.
Aha, vidim da je kod njih sasvim druga zbrka u pitanju, još bolesnija.
Za robu do 50e se ne plaća špedicija, ali se plaća PDV od 20%; a za robu preko 50e se plaća i jedno i drugo. O_O
http://www.telegraf.rs/vesti/714733-...a-placa-se-pdv
I kod nas će uskoro tako da bude.... Tj već je trebalo da bude ali svakako do kraja godine će se to izmijeniti...
TT
^ to su samo nagadjanja...
Ne, nisu... Iz prve ruke - a tvoje je da mi vjeruješ ili ne
TT
Znaci ipak gasi Paypal.
možda pane vlada pa ostane na 150eur
I ja pricam iz prve ruke, trebalo je proslo ljeto da se spusti na 50e ali produzise. Ceka se uvodjenje paypala. Mada nije tako crno, odje su neke stvari i po 300% skuplje tako da te 7-8% carine i 19% pdv-a (ili 7% za racunarske komponente) nece puno pogadjatKoliko toliko dobra stvar je sto postarina ne ulazi u tih 50e, dakle korpa moze iznositi 50e + postarina. Kao sto je sad slucaj sa 150e + postarina.
Pricam ono sto mi je rekao momak iz DHL-a a posle potvrdio carinik. Jer sam se iznenadio kako nisam platio carinu i pdv na 146e paket + 30e postarina. (Vec sam se bio pripremio da platim i prijatno se iznenadih pa sam ih pitao, je li to zato sto su raspolozeni bili to jutro ili sta li vec i objasnise mi fino)
Onda taj carinik ne zna svoj posaoDrago mi je što si dobro prošao ali to nije po pravilima...
Suma sumarum, dobro je dok god imamo opciju da ne plaćamo CG lihvare u radnjama
TT
Ni meni na računu u pošti nisu špedicija i PDV obračunati na osnovu ukupnog iznosa sa poštarinom, već samo na osnovu cijene robe od skoro 300e.
Last edited by [kinetic]; 28-05-14 at 21:50.
Biće nekih izmjena po pitanju granice uvoza bez dažbina. Sad je to granica od 150 eur. Priča je da ce se ta granica spustiti na 50 eur kao u Srbiji , medjutim to se još uvijek ne zna. Moguće je da će se ta granica povećati na 430 eur , jer tu granicu imaju zemlje EU. Ako mislimo tamo moramo se prilagodjavati njihovim pravilima.
Izvor:
FAQ - Importing Goods to Germany
What goods am I allowed to import into Germany? When do I have to pay customs charges? How much are these fees?
Almost all goods - excluding the obviously illegal - can be imported into Germany. Non-EU citizens arriving by sea or air may bring in a total of €430 worth of goods, excluding specific restrictions on alcohol and tobacco.
However, once you have exceeded the duty-free limit, you will be required to pay sales tax (VAT) of 19 percent in addition to varying customs fee on the value of the item.
Last edited by lunar; 28-05-14 at 21:56. Reason: dodatak
Ludilom maskiram dosadu
430e?? aoo.. lagano mogu ugasit' polovinu ovih "dilera"
U Hrv recimo se ne carini ništa što je sa područja EU. Za ostalo imaju neku višu granicu i ljepota.
Nisi u pravu. Medjunarodni sporazumi sa CEFTA i EU , kasnije i sa STO koje smo potpisali imali su za posledicu drastično smanjenje carina i samim tim para u budžetu. A ovi prihodi od fizičkih lica su sitnica sto se tiče budžeta (0,0 i nešto % od prihoda od ukupnih carina).
Ludilom maskiram dosadu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks