View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 90 of 199 FirstFirst ... 4080868788899091929394100140190 ... LastLast
Results 2,226 to 2,250 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    e kukala majka onome koga ta ''polovina'' poštuje..
    Reci to onima kojima ce ove godine apartmani na moru da zvrje prazni.
    Osim ako ne ocekujes neku navalu turista iz USA,mozda?
    Ja sam samo tu da vreme brze proleti...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Jeronimo View Post
    Da ne govorim o tome sto cemo se tim potezom zamjerit bar polovini covjecanstva, i to onoj koja nas je dosad puno vise cijenila i postovala.
    Ta polovina čovječanstva je Rusija, Srbija i ko još ? Pretpostavljam da ti je sama Srbija ogroman dio čovječanstva

No,mozda smo se u medjuvremenu sa elitnog turizma preusmjerili na vojni.Iako nijesmo,ocemo cim nam se 6. flota ili,ne daj boze Nimitz ili Enterprise,priblize obali...
    Što se tiče turizma članstvo u NATO može samo pomoći.
    NATO= stabilnost
    NATO= šipak velikosrpskim pretenzijama
    NATO= šipak "Bošnjačko" Albanskom separatizmu

bottom line:
    NATO= sigurnost stranom turisti da se neće zadesiti u ratom zahvaćenoj zemlji
    Last edited by Rakun; 27-05-14 at 21:17.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,114
    Thanked in
    2,317 Posts

Sto se mene tice,ova tema se nije morala ni otvarat.
    Ali,kad vec jeste,moram izrazit sumnju u to da je NATO preko noci od vojne prerastao u humanitarnu organizaciju.
    Inace,po meni je ludost ovo parce zemlje (a narocito mora) stavit na raspolaganje takvoj masineriji.
    Da ne govorim o tome sto cemo se tim potezom zamjerit bar polovini covjecanstva, i to onoj koja nas je dosad puno vise cijenila i postovala.
    No,mozda smo se u medjuvremenu sa elitnog turizma preusmjerili na vojni.Iako nijesmo,ocemo cim nam se 6. flota ili,ne daj boze Nimitz ili Enterprise,priblize obali...

Све смо то обрадили јако добро а закључак је да Црна Гора и Црногорски народ улазе у НАТО искључиво ради свог интереса, а он се огледа првенствено у заштити од нестабилног комшилука.Фино смо дефинисали тај комшилук и индетификовали од кога све Црној Гори пријети опасност.
    А дотакли смо се и осталих бенефита, прије свега заштите од елементарних непогода и хазарда.
    Потпуно смо демистификовали тезу о базама, и ја мислим потпуно освијетили догађаје који су услиједили у годинама прије, током и након НАТО бомбардовања, с акцентом на сукоб Црне Горе са СРЈ и припреме за грађански рат који је за длаку избјегнут.
    Најмање смо се бавили еконимским бенефитима, али бавићемо се и тиме.
    Last edited by BAR; 27-05-14 at 21:17.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reci to onima kojima ce ove godine apartmani na moru da zvrje prazni.
    Osim ako ne ocekujes neku navalu turista iz USA,mozda?
    što ne bi očekivao?
    iole normalan Rus će i dalje dolazit u Cg na more, jer nisu svi opčinjeni s onim megalomanijakom od Putina..
    ima dosta normalnog naroda iz Rusije i naravno da su dobrodošli

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ta polovina čovječanstva je Rusija, Srbija i ko još ? Pretpostavljam da ti je sama Srbija ogroman dio čovječanstva

Što se tiče turizma članstvo u NATO može samo pomoći.
    NATO= stabilnost
    NATO= šipak velikosrpskim pretenzijama
    NATO= šipak "Bošnjačko" Albanskom separatizmu
    1.Dovoljno si rekao: Srbija i Rusija jesu OOOOGROOOMAAAAN dio covjecanstva (za nas).

2. Pretenzije....separatizam...jesi li siguran da nijesi prespavao nekoliko godina?

..E da,ne salji mi privatne poruke, molim te.Sve mi mozes reci javno,cak i licno ukoliko si bas siguran da to zelis.Prezivio sam 'druzenje' sa tvojim NATO humanitarcima,pa cu valjda i sa tobom.

Zakasnio si sa editom,jbg.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,114
    Thanked in
    2,317 Posts

1.Dovoljno si rekao: Srbija i Rusija jesu OOOOGROOOMAAAAN dio covjecanstva (za nas).
    Што се онда буниш против Мила и ДПС-а, они су чак бољи и демоктаричнији него Путинова клика.
    И да се разумијемо ја нисам русофоб, нити антипутиновски настројен.Да није Путина и оваквог начина владавине Русија би наставила да се распада.Али чим се консолидује, Русија ће морати да оснажи државу кроз владавину права, а за то ће јој требати много енергије и времена.

Ми сад имамо шансу да уз подршку ЕУ и НАТО убрзано оснажимо државу кроз владавину права и све то у једном мирном и не толико турбулентном окружењу као НАТО чланица.

Е сад је ово причам из угла суверенисте и националног Црногорца.Њушим да ти ниси ни једно ни друго и то поштујем.
    Ја разумијем Србе што не воле НАТО, ипак их је спријечио да на рачун других народа постану главна сила на Балкану.
    И да се разумијемо гледано неутрално, не бих могао да кажем да је НАТО био потпуно праведан, али гледано из позиције заинтересоване стране тј. из позиције Црногорца онда могу бити захвалан НАТО пакту, и због тога што нам је помогао да се одбранимо од Милошевића и због тога што нам је омогућио да без рата и у миру организујемо референдум на којем смо значајном већином обновили пуноправну државност Црној Гори.
    Last edited by BAR; 27-05-14 at 21:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

što ne bi očekivao?
    iole normalan Rus će i dalje dolazit u Cg na more, jer nisu svi opčinjeni s onim megalomanijakom od Putina..
    ima dosta normalnog naroda iz Rusije i naravno da su dobrodošli
    Ne treba da ih ocekujes,vjeruj mi.Nismo mi bas toliko atraktivna destinacija.

Ruse ne poznajes. Dovoljno je bilo vidjeti koliko ih je pogodila Milova reakcija na dogadjaje u Ukrajini i koliko je snazna bila njihova reakcija.
    A mozes i da pitas ljude sa primorja koliko se ova godina razlikuje od proslih po pitanju ruskih turista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako misliš na reakciju onih luda iz parlamenta za koje je u najmanju ruku i naš Medo gospoče - ne bih više ulazio u diskusiju s tobom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Што се онда буниш против Мила и ДПС-а, они су чак бољи и демоктаричнији него Путинова клика.
    И да се разумијемо ја нисам русофоб, нити антипутиновски настројен.Да није Путина и оваквог начина владавине Русија би наставила да се распада.Али чим се консолидује, Русија ће морати да оснажи државу кроз владавину права, а за то ће јој требати много енергије и времена.

Ми сад имамо шансу да уз подршку ЕУ и НАТО убрзано оснажимо државу кроз владавину права и све то у једном мирном и не толико турбулентном окружењу као НАТО чланица.

Е сад је ово причам из угла суверенисте и националног Црногорца.Њушим да ти ниси ни једно ни друго и то поштујем.
    Ја разумијем Србе што не воле НАТО, ипак их је спријечио да на рачун других народа постану главна сила на Балкану.
    И да се разумијемо гледано неутрално, не бих могао да кажем да је НАТО био потпуно праведан, али гледано из позиције заинтересоване стране тј. из позиције Црногорца онда могу бити захвалан НАТО пакту, и због тога што нам је помогао да се одбранимо од Милошевића и због тога што нам је омогућио да без рата и у миру организујемо референдум на којем смо значајном већином обновили пуноправну државност Црној Гори.
    Ma,jasno je meni da vi NATO zelite da iskoristite za odbranu od 'velikosrpstva'.Samo,ne shvatate da puno dajete za NISTA.
    A ako u 21. vijeku nijesmo u stanju da usred Evrope uspostavimo vladavinu prava (o nekom ekonomskom prosperitetu da ne pricam) onda nam ni EU ni NATO ne mogu pomoc.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako misliš na reakciju onih luda iz parlamenta za koje je u najmanju ruku i naš Medo gospoče - ne bih više ulazio u diskusiju s tobom
    Mene interesuju samo oni od kojih imamo koristi.Dakle,turisti.A njih ove godine skoro da nema.Znam to jer sam jednim dijelom poslovno vezan za njih.

Thanks Thanks Given 
    2,542
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

NATO znači red, zakon, pravo, investicije... Aha, sve će neko drugi da odradi naš posao, nama u korist?
    Nema potrebe glorifikovati NATO, ni u kom smislu, već ga prihvatiti kao nužnost.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Imali smo njemce, chehoSlovake, madjare... poceo rat ludaka i odose.. Dobili smo te turiste iz Rusije kad nisu mogli nigdje sem u CG bez viza (opet ta vlast nesto zamumuljala), posebno kad je proglasena nezavisnost, i mnogi su se bunili protiv nezavisnosti CG a nesto im lose nije palo ni sa prodajom imovine za nelogicne cijene, i od turizma uopste... Sad eto odose jer sire i oni vidike po Evropi, po Aziji, latinskoj Americi, USA, Canadi (dok se ne odluci drugacije na svjetskom nivou) .. doci ce drugi u CG.. Tako je to u zivotu - kazu...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Imali smo njemce, chehoSlovake, madjare... poceo rat ludaka i odose.. Dobili smo te turiste iz Rusije kad nisu mogli nigdje sem u CG bez viza (opet ta vlast nesto zamumuljala), posebno kad je proglasena nezavisnost, i mnogi su se bunili protiv nezavisnosti CG a nesto im lose nije palo ni sa prodajom imovine za nelogicne cijene, i od turizma uopste... Sad eto odose jer sire i oni vidike po Evropi, po Aziji, latinskoj Americi, USA, Canadi (dok se ne odluci drugacije na svjetskom nivou) .. doci ce drugi u CG.. Tako je to u zivotu - kazu...

Hvala Lepo
    Da,imali smo ih...iako nijesmo bili u NATO-u,najblaze receno.
    No,dobro,ajd da sacekamo te 'druge'.Samo,neka pozure,po mogucnosti.Vec smo potrosili dobar dio nasIh zivota,pa makar penziju da obezbijedimo.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,114
    Thanked in
    2,317 Posts

Ma,jasno je meni da vi NATO zelite da iskoristite za odbranu od 'velikosrpstva'.Samo,ne shvatate da puno dajete za NISTA.
    A ako u 21. vijeku nijesmo u stanju da usred Evrope uspostavimo vladavinu prava (o nekom ekonomskom prosperitetu da ne pricam) onda nam ni EU ni NATO ne mogu pomoc.
    До 1990 смо били усред Европе, сада смо рубна област, препуна неријешених спорова и незадовољних народа и држава, и само присуство Америке и ЕУ преко силе НАТО-а спријечава нове ратове.
    Проблем је што Црна Гора мала и да ствар буде гора, није монолитна етнички, јер Црногорци чине око 2/3 становништва (бројим и нашу браћу, рођаке и племенике које се друкчије изјашњавају), а Балкан је турбулетан.Сви народи на Балкану су незадовољни границама и Срби и Бошњаци и Хрвати у Херцеговини, али и Албанци у Македонији, и што не могу да уједине Косово и Албанију.
    Све те народе имамо у Црној Гори у значајном проценту.Ако би се НАТО повукао онда би овдје поново било ратова, и то понајвише кроз Црну Гору и око ње.
    Ја схватам да обесправљени народи то прижељкују, али ми Црногорци свакако да то не желимо.
    И зато да у НАТО.
    Last edited by BAR; 28-05-14 at 00:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Za rat je potrebno dvoje i zna se kako se ratuje. Naivnost ovakvoga razmišljanja je srazmjerna moći NATO saveza.

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    NATO= sigurnost stranom turisti da se neće zadesiti u ratom zahvaćenoj zemlji
    Reče turista i zaputi se za istočnu Tursku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    До 1990 смо били усред Европе, сада смо рубна област, препуна неријешених спорова и незадовољних народа и држава, и само присуство Америке и ЕУ преко силе НАТО-а спријечава нове ратове.
    Проблем је што Црна Гора мала и да ствар буде гора, није монолитна етнички, јер Црногорци чине око 2/3 становништва (бројим и нашу браћу, рођаке и племенике које се друкчије изјашњавају), а Балкан је турбулетан.Сви народи на Балкану су незадовољни границама и Срби и Бошњаци и Хрвати у Херцеговини, али и Албанци у Македонији, и што не могу да уједине Косово и Албанију.
    Све те народе имамо у Црној Гори у значајном проценту.Ако би се НАТО повукао онда би овдје поново било ратова, и то понајвише кроз Црну Гору и око ње.
    Ја схватам да обесправљени народи то прижељкују, али ми Црногорци свакако да то не желимо.
    И зато да у НАТО.
    Kazes li ti to da Crnogorci ipak ne treba da vjeruju narodima koji su nam donijeli nezavisnost,drzavu,etc... i da nam treba NATO da nas zastiti od njih?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ја не схватам да постоје људи који мисле да би Србија ратовала са Црном Гором, нити видим ко то од Срба у Србији или Црној Гори жели. А и власти у ПГ и БГ су блиске једни другима нон стоп нешто честитају. Што се тиче они других који траже дјелове ЦГ и то отворено чланови су НАТО-а, и не видим како их то НАТО спречава и да ли ће жељети да их спријечити, јер са гледишта НАТО-а и САД-а су најпоузданији партнер у читавој Европи. Тако да људи ако и дошла до рата на Балкану биће јер га НАТО жели.
    Даље треба ли споменути какве би последице за наш туризам имало, па није нама обала огромна него јако мала, и само инсталирање базе у Бару или Котору тотално би уништило туризам, нико се неби купао а поред њега бродови итд.Па онда Амерички и НАТО војници би могли свашта да раде по нашим градовима, а неби за то одговарили, јер нико у ЦГ нема права да их казни. Онда требају ли наши момци да иду по свјетским забитима да гину за Америчке интересе, шта ако неко не дао Бог погине тамо,требају ли да учествују у разним злочинима које раде НАТО војници итд.?
    А Петар други је лијепо рекао "коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечивјештвом"!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,114
    Thanked in
    2,317 Posts

Quote Originally Posted by GrobarPodgorica View Post
    Ја не схватам да постоје људи који мисле да би Србија ратовала са Црном Гором, нити видим ко то од Срба у Србији или Црној Гори жели. А и власти у ПГ и БГ су блиске једни другима нон стоп нешто честитају. Што се тиче они других који траже дјелове ЦГ и то отворено чланови су НАТО-а, и не видим како их то НАТО спречава и да ли ће жељети да их спријечити, јер са гледишта НАТО-а и САД-а су најпоузданији партнер у читавој Европи. Тако да људи ако и дошла до рата на Балкану биће јер га НАТО жели.
    Даље треба ли споменути какве би последице за наш туризам имало, па није нама обала огромна него јако мала, и само инсталирање базе у Бару или Котору тотално би уништило туризам, нико се неби купао а поред њега бродови итд.Па онда Амерички и НАТО војници би могли свашта да раде по нашим градовима, а неби за то одговарили, јер нико у ЦГ нема права да их казни. Онда требају ли наши момци да иду по свјетским забитима да гину за Америчке интересе, шта ако неко не дао Бог погине тамо,требају ли да учествују у разним злочинима које раде НАТО војници итд.?
    А Петар други је лијепо рекао "коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечивјештвом"!

Читај мало...све те дилеме смо отклонили аргументима на задњих 50так страна ове теме.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ovo je ubjedljivo najzanimljivija tema ovog foruma, odje recimo imamo nekoliko dezurnih nato ljubitelja koji na najmanju sumnju u korist nato integracija brze bolje reaguju da zalutalog vrate na pravi put. Zavisi ukoliko je on uporan u zastupanju svojih stavova, ti se stavovi proglase kontradrzavnim, a njihov zastupnik je razotkriven, jer on nije nista drugo do neprijetelj CG, naravno srpske nacionalne orjentacije ...

Odma se pozivaju na neke strane unazad da je sve vec argumentovano dokazano da su oni u pravu te da je vec sad vecina naroda za pristupanje nase drzave tom paktu, koji je gle cuda postao humanitarni, ekonomski, demokratski ... Dokazali nijesu nikom nista, evo rezultati ankete dokazuju da su oni najobicniji lazovi, toliko o dokazima prethodnih stranica !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Ovo je ubjedljivo najzanimljivija tema ovog foruma, odje recimo imamo nekoliko dezurnih nato ljubitelja koji na najmanju sumnju u korist nato integracija brze bolje reaguju da zalutalog vrate na pravi put. Zavisi ukoliko je on uporan u zastupanju svojih stavova, ti se stavovi proglase kontradrzavnim, a njihov zastupnik je razotkriven, jer on nije nista drugo do neprijetelj CG, naravno srpske nacionalne orjentacije ...

Odma se pozivaju na neke strane unazad da je sve vec argumentovano dokazano da su oni u pravu te da je vec sad vecina naroda za pristupanje nase drzave tom paktu, koji je gle cuda postao humanitarni, ekonomski, demokratski ... Dokazali nijesu nikom nista, evo rezultati ankete dokazuju da su oni najobicniji lazovi, toliko o dokazima prethodnih stranica !
    Haha, kakva zabluda. Svi zalutali slobodno mogu i dalje lutati, niko ih neće ubjeđivati u sprotno. Sve su informacije dostupne, pa nek čitaju.

Poenta je da ovo nisu izbori, pa da se zalutali vraćaju na pravi put. Jer ni vas PROTIV ni nas ZA niko ništa neće pitati. Vlada je na pravom putu, ona je prije 10g to odlučila u ime naroda, narod joj je na izborima dao taj legitimitet i daje joj u kontinuiteru a zna se koji je program takve vlade., Jedino ko se tu pita je NATO. A oni su čini mi se, već u mnogome usaglasili tu odluku.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Samo dodati da su "ankete" na ovom forumu zaista dokazani "autoritet" za sve sto se do sada i na izborima pokazalo - relevantan faktor.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Samo dodati da su "ankete" na ovom forumu zaista dokazani "autoritet" za sve sto se do sada i na izborima pokazalo - relevantan faktor.

Hvala Lepo
    treba ih samo čitati suprotno

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Odma se pozivaju na neke strane unazad da je sve vec argumentovano dokazano da su oni u pravu te da je vec sad vecina naroda za pristupanje nase drzave tom paktu, koji je gle cuda postao humanitarni, ekonomski, demokratski ...
    NiKO nije rekao da je NATO demokratski, a daleko bilo humanitarni već isključivo interesni savez KOJI JE NAŠOJ ZEMLJI NEOPHODAN U SVAKOM POGLEDU

Dokazali nijesu nikom nista, evo rezultati ankete dokazuju da su oni najobicniji lazovi, toliko o dokazima prethodnih stranica !
    Opet taj "argument" rezultat pool-a.
    Da si 1941-45 otvorio anketu da li je Njemačka demokratska zemlja i danas bi vodila opcija " NIJE "

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ја не схватам да постоје људи који мисле да би Србија ратовала са Црном Гором, нити видим ко то од Срба у Србији или Црној Гори жели.
    Nije ratovala samo zbog NATO prijetnje. Tih dana smo sjedjeli na buretu baruta zbog Milove neposlušnosti, dotični je na vrat na nos zaposlio i naoružao 20.000 policajaca kad(ne ako) Slobova vojska krene na Crnu Goru.
    Bješe li opsada jednog grada u Crnoj Gori ili je Crna Gora to sanjala ?
    Kamo lijepe sreće da smo bili član nekakve alijanse 1918-te kada nas je tvoja zemlja okupirala
    А и власти у ПГ и БГ су блиске једни другима нон стоп нешто честитају.
    To otkako je na vlast došao Vučić i otkako je Nikolić dolazio Mila za njegovu podršku (ne znam koji mu je moj to trebalo). Takvom ponašanju kumuje i Milovo šupkanje Srbima i poosrbicama u Crnoj Gori.
    I Vučić i Milo bi ***** pojeli da ostanu na vlasti, a što se tiče odnosa kada se ne skupljaju politički poeni treba li da te podsjećam da je Koštunica prije desetak (ili manje godina) popisivao Crnogorce u Srbiji (da mu je moglo bit nosili bi oznake na rukavu)
    Даље треба ли споменути какве би последице за наш туризам имало, па није нама обала огромна него јако мала, и само инсталирање базе у Бару или Котору тотално би уништило туризам, нико се неби купао а поред њега бродови итд.
    Ja za svojih 36 godina još ne vidjeh nikog da se kupa u luci(mora da mazut nije dobar za kožu)
    Онда требају ли наши момци да иду по свјетским забитима да гину за Америчке интересе, шта ако неко не дао Бог погине тамо,требају ли да учествују у разним злочинима које раде НАТО војници итд.?
    Vojska je davno postala profesionalna tj. plaćena. Ko hoće da ide za novac neka ide, u potpunosti je njegov izbor.
    Last edited by Rakun; 28-05-14 at 16:44.

Page 90 of 199 FirstFirst ... 4080868788899091929394100140190 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)