View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 174 of 185 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184 ... LastLast
Results 4,326 to 4,350 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by zzzolla View Post
    Kako je jadan ovaj narod..
    A ako Bog da dps da vlada još 30godina..

Kako vas nije sramota svaka fabrika zatvorena narod nema leba da jede mogli smo monte karlo da budemo..

Kako vas nije sramota da ista pisete?
    genijalno
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Precijenili su Pozitivnu, zapravo jedinu partiju koja nema "tvrdokorne" birače, zato su i doživjeli fijasko... Ne vjerujem da im je vlast u PG bila primarni cilj, već stvaranje podloge za budućnost... Posle ovakvog rezultata stvari se znatno komplikuju, predlog koji je Jal ranije dao se nameće kao jedino koliko toliko umjereno rešenje...
    Mislila sam na njihovo povlacenje na proslim izborima, izigravali su becku sobaricu, i tada smo diskutovali na forumu.. Bez obzira sto mislim o njima (vise zbog ponasanja njihovih aktivista i clanova na forumu), ipak sam rekla da ce im to biti " politicko samoubistvo" i da se prizovu pameti...Jednostavno ne razumiju red velicina i precjenjuju svoje mogucnosti (brojke) iritantnom politickom arogancijom.
    Sto se tice ovih izbora, mislim da bi Pozitivna bolje prosla samostalno, ali opet, to je moje vidjenje.
    I kao sto sam prije mjesec dana rekla niko se ne kandiduje "slucajno". G. Bogojevic je ipak "kadrovsko" dete, suvise veze sa UDG, Zavodom, fakultetom, NK itd.. i on je "prirodan" partner za DPS, a uz to kandidovao ga je SDP-a.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 26-05-14 at 00:33.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Precijenili su Pozitivnu, zapravo jedinu partiju koja nema "tvrdokorne" birače, zato su i doživjeli fijasko... Ne vjerujem da im je vlast u PG bila primarni cilj, već stvaranje podloge za budućnost... Posle ovakvog rezultata stvari se znatno komplikuju, predlog koji je Jal ranije dao se nameće kao jedino koliko toliko umjereno rešenje...
    Pozitivni glasači, tj sada već bivši glasači Pozitivne su uglavnom građanski orijentisani, ulaskom u koaliciju sa sdp-om ti građanski glasovi su oćerani, nesvjesno. Forsiranjem NATO-a i tzv "državotvornog bloka" u nekim ključnim terminima i ključnim trenucima umjesto konstantne priče o nekim problemima samog građanina i priče o lokalnim problemima je potisnuta ta građanska opcija koja se pretpostavljam većinom prešaltala za SNP.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

ljudi sto je sa gandalfom da ga srce nije okinulo posle rezultata?
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    mozda aludira na nepravilnosti?
    E ako iko bude prijavljivao nepravilnosti oni ce zadnji prijaviti.

Jednostavno, ako su sva biracka mjesta zatvorena, svi glasovi prebrojani oni su trebali da na osnovu reprezenta samo ih ubace u sistem i prvi jave kao sto je nekad CEMI radio a ovi ocigledno se ne snalaze.

Inace koliko me sjecanje sluzi redosljed na odbornickim listama ne znaci da ce ti ljudi biti odbornici. Kod ELPG samo je Bogojevic siguran. Rasko je ministar, Azra poslanica itd oni ne mogu. Drugi ce vjerovatno biti Suhih. Valjda pola sa liste ide redom a drugu polovinu odredjuju partije prema nahodjenju.

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    9,755
    Thanks Thanks Received 
    6,070
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Mislila sam na njihovo povlacenje na proslim izborima, izigravali su becku sobaricu, i tada smo diskutovali na forumu.. Bez obzira sto mislim o njima (vise zbog ponasanja njihovih aktivista i clanova na forumu), ipak sam rekla da ce im to biti " politicko samoubistvo" i da se prizovu pameti...Jednostavno ne razumiju red velicina i precjenjuju svoje mogucnosti (brojke) iritantnom politickom arogancijom.
    Sto se tice ovih izbora, mislim da bi Pozitivna bolje prosla samostalno, ali opet, to je moje vidjenje.
    I kao sto sam prije mjesec dana rekla niko se ne kandiduje "slucajno". G. Bogojevic je ipak "kadrovsko" dete, suvise veze sa UDG, Zavodom, fakultetom, NK itd.. i on je "prirodan" partner za DPS, a uz to kandidovao ga je SDP-a.

Hvala Lepo
    I jedni i drugi bi bolje prošli samostalno, no na štetu ovakvog rezultata SNP-a i max par procenata apstinenata... DPS bi u svakom slučaju uzeo koliko je uzeo, to najviše zabrinjava... Izuzetno loša procjena i jednih i drugih, tj da je izvedba bila bolja (El Rea im je na forumu predstavio odličan plan i program), vjerovatno ni rezultat ne bi bio ovako loš...

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Pozitivni glasači, tj sada već bivši glasači Pozitivne su uglavnom građanski orijentisani, ulaskom u koaliciju sa sdp-om ti građanski glasovi su oćerani, nesvjesno. Forsiranjem NATO-a i tzv "državotvornog bloka" u nekim ključnim terminima i ključnim trenucima umjesto konstantne priče o nekim problemima samog građanina i priče o lokalnim problemima je potisnuta ta građanska opcija koja se pretpostavljam većinom prešaltala za SNP.
    Upravo, no nije mi jasno da nijesu predviđeli takav scenario... Moguće da nijesu vjerovali u kapacitet Bečića da onako iznese kraj kampanje...

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    ljudi sto je sa gandalfom da ga srce nije okinulo posle rezultata?
    Nije srce nego Hari...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Ali Ma$a Milacic nakon sto su uzeli one papire, usli u auto i zadimili: 'To je to, ajmoooooooooo''
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    1,492
    Thanks Thanks Received 
    1,198
    Thanked in
    593 Posts

Онај се шалио на онај снимак ђе личне купује, и то је тако прошло. Шта причати даље, ту се види сва њихова моћ .
    Све док је 90% народа сиротиња , овако ће бити сваки пут, без храбрости да ураде оно што мисле не оно што их мука и страх ћера. Стока глупа

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ako su po nekima glasaci Pozitivne glasali SNP sto je nevjerovatno i nemoguce osim u nekoj manjoj mjeri na nivou statisticke greske, dje odose glasovi Fronta? Oni su krenuli sa 35% u zadnji mjesec kampanje, tvrdili da ce osvojiti 40% a Lekic izmedju redova na suceljavanju izbacio pretpostavku da DF ima 38% a SNP oko 8% kada mu se Becic brecnuo i rekao polako sa tim projekcijama. Dje odose glasaci DF? Na ciju stranu?

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Kao što sam i predvidio, ništa od famoznog sinergetskog efekta, što se tiče koalicije SDP-PCG. Previše nedefinisano, neiskreno s jedne i sa druge strane, - vidjelo se da je Evropsko lice samo neki probni balon za naredne (vanredne) parlamentarne izbore, u koji se nije puno ni uložilo. Ozbiljan šamar SDP-u i u Podgorici, nakon Cetinja. Što se kaže, zaigrali su se, ali makar su sad svjesni svojih mogućnosti.

Prigodna pjesma:

I objašnjenje Slavena Radunovića:

RADUNOVIĆ: SNP porastao zbog nekoliko kikseva Fronta prošle nedjelje
    26. maj 2014.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović napiso je na svom Fejsbuk profilu da je SNP izborni rezultat dobar djelimično ostvario i zbog nekoliko kikseva koji su se desili Demokratskom frontu prošle nedelje. Radunović nije precizirao na koje kikseve je konkretno mislio. Prema podacima CDT-a SNP je na izborima u Podgorici osvojio 14, 6 odsto glasova ili 9 mandata.
    -Čestitam svim aktivistima DF-a na današnjem nevjerovatnom požrtvovanju. I onima za biračkim kutijama, i onima što su danas krvarili po terenu, i onima koji su bili privođeni, u nastojanjima da što efikasnije zaustave beskrupulozno, nezakonito i neljudsko ponašanje DPS političkog monstruma, kao i onima koji su sjedjeli za računarima i o svemu obavještavali javnost. DF danas nije bio sebičnu bitku za mandate, već bitku za sve slobodne građane.
    Takođe, želim da čestitam dobar rezultat kolegama iz SNP-a. Mada, iskreno, njemu je doprinijelo i nekoliko kikseva koji su se desili Frontu u toku posljednje nedjelje, ali to nije toliko važno, jer sve ostaje u porodici.
    Na kraju, želim da poručim svima koji su širili defetizam parolama da je "Milo već obezbijedio apsolutnu pobjedu" i onima koji nisu izašli da glasaju kako bi time doprinijeli da se njihova teorija o besmislenosti učešća na izborima pokaže kao tačna: Niste bili u pravu. Opozicija može da napravi vlast. Biće teško, ali je moguće. A, da ste vi, koji ste sate i sate potrošili ubjeđujući nas kako je ova misija nemoguća, stali sa nama u odbranu narodne volje, rezultat bi bio mnogo ubjedljiviji. Svi smo znali da će ELPG odlučivati. Niko nije, realno, očekivao da bi DF i SNP mogli sami da naprave vlast. Da ste se uključili, mogli smo da imamo još bolju polaznu osnovu. Zato sad ćutite, napisao je Radunović.
    Prema preliminarnim podacima niko od političkih partija i koalaicija na izborima u Podgorici nije ostvario apsolutnu pobjedu.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Najvise od svega su me razocarali albanci koji na zgradu vlade slave sa crnogorskom zastavom.

Da se razumijemo, volim i postujem nasu zastavu ali brate zasto izigravas nesto sto nisi, ili mi se nemoj ni obracat na albanskom no govori crnogorski i banja.

Kakvi smrdlji*i poltroni.

Samo da se ne ponovi Ulcinj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Prelivalo se tu na sve strane uglavnom prema DPS SNPu
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    Ali Ma$a Milacic nakon sto su uzeli one papire, usli u auto i zadimili: 'To je to, ajmoooooooooo''
    Ove DF milicije kod građanskog dijela Crne Gore mogu samo da izazovu podozrenje prema tom bloku.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čisto sumnjam da je bilo nekog većeg prelivanja od PCG ka SNP-u.
    SNP je (uz ono što su već imali) uzeo nekoliko % od DF,a ostalo im je stiglo od novoregistrovanih birača,kojima je Bečić generacijski bliži od ostalih kandidata. Ljudi koji su ranije glasali PCG,a sad SNP su pojedinačni slučajevi,nema tu nekog masovnog ''transfera''. Bar se meni tako čini...
    I ne bi ništa bolje prošli ni da su pcg i sdp išli sa 2 liste,ako bi im kampanja bila kao ova zajednička -njima su ljudi najčešče zamjerali to što neće da se odrede prema dps-u,pa ih najčešće zbog toga i nijesu glasali.
    Shit has hit the fan !

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ove DF milicije kod građanskog dijela Crne Gore mogu samo da izazovu podozrenje prema tom bloku.
    ma ko ovo moze povjerovati , radis nesto nelegalno prilaze ti ljudi sa kamerama i ti se i ne trudis da to sklonis nego im to u ruke predajes.
    ne zna se sta je smjesnije , a opozicija se sve vise i vise srozava sa ovim snimcima. sad ih je DPS totalno pustio da to emituju jer vise i nemaju kredibilitet i niko im vise ne vjeruje da je istina to sto prikazuju
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Bongo View Post
    Čisto sumnjam da je bilo nekog većeg prelivanja od PCG ka SNP-u.
    SNP je (uz ono što su već imali) uzeo nekoliko % od DF,a ostalo im je stiglo od novoregistrovanih birača,kojima je Bečić generacijski bliži od ostalih kandidata. Ljudi koji su ranije glasali PCG,a sad SNP su pojedinačni slučajevi,nema tu nekog masovnog ''transfera''. Bar se meni tako čini...
    I ne bi ništa bolje prošli ni da su pcg i sdp išli sa 2 liste,ako bi im kampanja bila kao ova zajednička -njima su ljudi najčešče zamjerali to što neće da se odrede prema dps-u,pa ih najčešće zbog toga i nijesu glasali.
    juce mi brat od tetke rece glasace za njega jer zna momka i dobar je momak.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

SDP je 2010 : 9%
    PCG je 2012 : 12%
    ELPG 2014 : 9%

Jedno te isto, poprilicno razmazeno i nestabilno biracko tijelo.
    Realno.
    Ipak u podijeljenoj Crnoj Gori predstavljaju veoma znacajan faktor. Njihov znacaj je 3Xveci od njihove snaga. Opet realno.

Ko moze da ih unisti?
    Novi reformisani SNP i DF.
    Last edited by Moracikus; 26-05-14 at 01:12.
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Kao što sam i predvidio, ništa od famoznog sinergetskog efekta, što se tiče koalicije SDP-PCG. Previše nedefinisano, neiskreno s jedne i sa druge strane, - vidjelo se da je Evropsko lice samo neki probni balon za naredne (vanredne) parlamentarne izbore, u koji se nije puno ni uložilo. Ozbiljan šamar SDP-u i u Podgorici, nakon Cetinja. Što se kaže, zaigrali su se, ali makar su sad svjesni svojih mogućnosti.
    Zaigrao je DPS po njihovoj grbaci. U ovakvim uslovima, pri ovakvim pritiscima i ucjenama govoriti o nekim drugima razlozima izbornog rezultata i analizirati ih je potpuno nesuvislo jer da je bilo najbolje sto se pozeljeti moze ishod bi bio isti.

Namjera im je bila uzeti glasace DPS-u a ne drugim opozicionim partijama a DPS svoje brani svim silama i to uzeti je malo zesci trud.

Poslato sa moje cukalice

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Aquaria View Post
    Skoro sam sanjala da je DPS osvojio 49%. Znajući svoje lude snove, u tumačenju bi to značilo "tako blizu, a tako daleko". A pošto mi se snovi često ostvare, ovo je i razlog više da jedva čekam rezultate

P.S. Da se razumijemo - nikad ne sanjam stvari koje me opterećuju tokom dana, tako da je ovo došlo slučajno
    Pih, kakva sam vještica :lolblue: :lolblue: :lolblue:
    Što ne sanjah i ovo "drugo poluvrijeme" nego moram sad čekat' ko će s kim trgovat'?

Aj' da obrnem malo uloge: DPS sigurno neće tek tako da prepusti slučaju to što im fali taj 1 mandat. Iskopaće ga makar morao da ubije za njega. Opozicija nema šanse da se ujedini i preuzme vlast sve i da se Ranja smiluje da priđe DF-u.

P.S. Jedno su želje, a drugo realnost.

Thanks Thanks Given 
    1,492
    Thanks Thanks Received 
    1,198
    Thanked in
    593 Posts

Како је лијепо рекао овај Радуновић ово, свака му част. Суштину свега овога је рекао

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk 2
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sve u svemu još jedna potvrda realnosti CdM anketa
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2,044
    Thanks Thanks Received 
    6,290
    Thanked in
    2,925 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    E ako iko bude prijavljivao nepravilnosti oni ce zadnji prijaviti.

Jednostavno, ako su sva biracka mjesta zatvorena, svi glasovi prebrojani oni su trebali da na osnovu reprezenta samo ih ubace u sistem i prvi jave kao sto je nekad CEMI radio a ovi ocigledno se ne snalaze.

Inace koliko me sjecanje sluzi redosljed na odbornickim listama ne znaci da ce ti ljudi biti odbornici. Kod ELPG samo je Bogojevic siguran. Rasko je ministar, Azra poslanica itd oni ne mogu. Drugi ce vjerovatno biti Suhih. Valjda pola sa liste ide redom a drugu polovinu odredjuju partije prema nahodjenju.

Poslato sa moje cukalice
    Ide sa liste po redu Primjer: 1. Perica, 2. Niko, 3. Dragica, 4. Ljubo, ... Perica odustane, onda ide Niko, a ko i Dragica odustane onda uskače Ljubo, ...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ako su po nekima glasaci Pozitivne glasali SNP sto je nevjerovatno i nemoguce osim u nekoj manjoj mjeri na nivou statisticke greske, dje odose glasovi Fronta? Oni su krenuli sa 35% u zadnji mjesec kampanje, tvrdili da ce osvojiti 40% a Lekic izmedju redova na suceljavanju izbacio pretpostavku da DF ima 38% a SNP oko 8% kada mu se Becic brecnuo i rekao polako sa tim projekcijama. Dje odose glasaci DF? Na ciju stranu?

Poslato sa moje cukalice
    Puna mi je glava tih podataka i procenata, znači pusti sad istraživanja, df je na parlamentarnim u pg imao 29.5%, i sad je tu neđe. Vjeruj da je Aleksa povuka jedan broj glasova te građanske opcije, i da iza njega ne stoji SNP već neka partija sa čistijom prošlošću momak bi napravio još bolji rezultat. Sad stvarno ne znam, moguće je da se i neki glas Pozitivne prelio u front, a neki iz fronta u snp, ne bih znao.

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    SDP je 2010 : 9%
    PCG je 2012 : 12%
    ELPG 2014 : 9%

Jedno te isto, poprilicno razmazeno i nestabilno biracko tijelo.
    Realno.
    Ipak u podijeljenoj Crnoj Gori predstavljaju veoma znacajan faktor. Njihov znacaj je 3Xveci od njihove snaga. Opet realno.

Ko moze da ih unisti?
    Novi reformisani SNP i DF.
    Oko biračkog tijela baš griješiš, možda je procenat-dva isto biračko tijelo ali ne i više, potpuno različiti stavovi i mišljenja, i to ne može da funkcioniše zajedno
    Last edited by chucknorris; 26-05-14 at 01:27.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Zaigrao je DPS po njihovoj grbaci. U ovakvim uslovima, pri ovakvim pritiscima i ucjenama govoriti o nekim drugima razlozima izbornog rezultata i analizirati ih je potpuno nesuvislo jer da je bilo najbolje sto se pozeljeti moze ishod bi bio isti.

Namjera im je bila uzeti glasace DPS-u a ne drugim opozicionim partijama a DPS svoje brani svim silama i to uzeti je malo zesci trud.

Poslato sa moje cukalice
    Ja ne vjerujem da u politici postoje naivčine. A baš bi neko morao da bude naivčina da stremi na biračko tijelo DPS-a u Podgorici, na ovako važnim (za njih) izborima.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Sve u svemu još jedna potvrda istinitosti CdM anketa
    U anketi nema ništa neistinito.

CdM (ili internet sfera CG generalno) obuhvata vrlo specifičan sloj stanovništva i ne predstavlja relevantan primjerak cjelokupnog biračkog tijela u Crnoj Gori. Isto kao što rezultati bilo koje ankete fokusirane na specifičnu grupu birača (po starosti, nacionalnosti, stepenu obrazovanja, i slično) drastično odudaraju od konačnih rezultata na bilo kojim izborima.

Page 174 of 185 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)