Kako u anketu stavim vazda tako glasam no eto sad me strah da mi ne zavrsi glas u skute DPS no kako je Pozitivna do sad sve regularno odradila dacu im glas pa sto mu ga bude.Ne volim da ne izlazim pa da je ne znam kakva ponuda.
e moj prijeki![]()
Kako u anketu stavim vazda tako glasam no eto sad me strah da mi ne zavrsi glas u skute DPS no kako je Pozitivna do sad sve regularno odradila dacu im glas pa sto mu ga bude.Ne volim da ne izlazim pa da je ne znam kakva ponuda.
ne znam, nemam pravo da izlazim na ove izbore (a pošto se ođe komentarisanje uglavnom svodi na PG) - nadam se najboljem ishodu po vas.. mi smo imali jednog Miga pa smo sad u minus 40 milki..
Kako uvesti demokratiju dje su ovakvi prizori a da se ne napravi takav dug![]()
AHHAHAHAHA
inače to je dijete jednog mog komšije, glupiralo se s nekim starim šinjelomnema, ovi iz Vijesti od svega senzaciju prave :lolblue:
DF u Bar oduzeo neke materijale DPSovcima. Em mi milo, em drago.Ne znam zašto se uvijek mora šišnjariti i muljati, a to DPS uvijek radi.
Ћорава кутија је гласачка кутија коришћена на територији ФНРЈ, а затим и СФРЈ од почев 1944. године на изборима које је у то време организовала власт.Постојала је у Србији до средине педесетих година.
Гласање се тада није обављало уз помоћ гласачких листића, јер је неписменост била на високом нивоу.
Гласање се обављало уз помоћ гумене куглице са државним грбом. Величина куглице је била око 1 cm у пречнику.
На столу, на гласачком месту постојао је већи број гласачких кутија које су биле доста дубоке тако да се кроз округли отвор на врху могла рука завући у кутију до изнад лакта, а да се не додирне дно кутије. Сваки кандидат или партија које је учествовала на изборима је имала „ своју“ видно обележену кутију.
„ Ћорава кутија“ је била за уздржане гласаче.
Гласање се обављало тако да би гласач после идентификације, као и данас, добио гумену куглицу. Потом би пред члановима изборне комисије гласач у сваку кутију завлачио руку, при томе држећи све време стиснуту песницу у којој се на почетку гласања налазила куглица. На крају после задње кутије гласач је показивао отворену шаку изборној комисији као доказ да је куглицу спустио у једну од кутија, тј. да је гласао.
Гласачке куглице су биле од гуме да се не би чуо звук приликом спуштања у једну од кутија.
Кутије су имале такво дно да гласачи нису могли да варају тј. да заграбе куглице и пребаце их у другу кутију.
За то су се најчешће побринули представници изборних комисија, углавном чланови КПЈ.
Бројање гласова се сводило на бројање куглица.
Hvala LepoOsluškivao se zvuk
Premda su gumene kuglice trebale osigurati tajnost glasovanja, ipak se čuo jasan zvuk po kojem se znalo u koju je kutiju kuglica ispuštena. Kao rezultat, komunisti su obvezno dobivali više od 90 posto glasova, ponekad i “stopostotnu podršku”.
http://www.vecernji.ba/glasovanje-kuglicama-212795
Last edited by Maja; 25-05-14 at 11:41.
A okle, treba mošnica za takav čin, realno. On je samo SIMPATIZER, čuješ li ti???
Sent by iPhone using Tapatalk
A milo mi jeee.....mamu im.
Zasto ovaj covjek daje spiskove simpatizera svoje partije? Ko su ovi ljudi koji konfiskuju? Paraformacije ili neka sluzbena lica?
Hvala Lepo
Ako neko oooboli u međuvremenu. :lolblue:
Kako neko smije da prilazi ovako tudjem autu i da petlja sta ko ima od dokumentacije? To je privatno vlasnistvo. Ko je te grupe ljudi organizovao kao paraformacije ako nisu sluzbena lica?
Stvarno naiva..![]()
Hvala Lepo
Da se ne lazemo ovi snimci izgledaju kao izrezirani...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Bez potpisa.
Bas.. Neko vam pridje kolima bez sluzbene identifikacije i vi im urucite maticni list i sve sto imate u rukama, i sto rece onom - "pod nogama" i tako to...Gluposti.
Hvala Lepo
Dobro pitanje,samo bi normalan coek prvo postavio pitanje : Ko su ljudi u autima na dan glasanja ispred biralista,imaju nekakve spiskove i evidentiraju ljude koji glasaju ? To je sasvim zakonito imati i evidentirati ljude van biralista koji glasaju ? Ko je ođe lud ???
Ps. Evo tablice auta,zapljenjeni spiskovi,sta je jos potrebnoda bi neko reagovao ?!? Kako neko iole normalan moze tvrditi da je ovo sve ok ???
Zar je bitno ko im uzima spiskove,ja bi im ga prvi uzeo i nabio u usta,sram ih bilo...
http://www.in4s.net/index.php/eksklu...dps-na-koniku/
evo i ovi sa Konika, kakve gluposti
She is only here to annoy herself!
Pa to, mislim ja nemam sumnje da se to desava, ali ovo previse amaterski izgleda
Sent from my HTC One using Tapatalk
Bez potpisa.
Zahtjevi za glasanje putem pisma... Sto ce to kod njih u autima...
A ovaj iz Citroena, 2 metra i 150kg u njega, a samo sto ne utonu u ovo sjediste. ;(
Bice ovo uzbudljiv dan.
Prodajem aparat za kokice.
Хахахахахаха...виђи Сава Вујошевића...као он одузима папире...а ови ДПС активисти се одма предају...е па људи моји што све нећу виђет....
Црногорце је одржало црногорско срце.
Pa meni je normalna ova reakcija DPS ovaca jer ljudi koji ovo rade imaju izrazito mali IQ i boje se zeca,tako da je za ocekivati da se prestrave ovim nenadanim upadom
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks