Da
Ne
ipak je Vučić privrženiji Rusiji nego EU, pa su mnoge veće države iz te iste EU brže reagovale od majke Rusije..
Vučić je ciničan lik, ovamo sve kontra EU al kad je udarilo prvo je od njih tražio pomoć (zvanično)
jedna CG je veću pomoć od Rusije pružila (u odnosu kad bi poredili CG i Rusiju)..
no opijenost' istokom radi svoje..
naravno, CG je uvela sankcije Rusiji pa sigurno ne bi dobila jednaku ni jednako efikasnu pomoc...mi s druge strane mozemo racunati na pomoc kosovskih albanaca
CG je i trebala da pruzi vecu pomoc od svih...ipak smo mi najblizi! kao sto neko rece "iz kuce"...
Sent from my ZTE V987 using Tapatalk
Pa iz razloga sto su to pravoslavna braca ja sam ocekivao makar 700 ljudi... AL dobro nije prvi put tako braca da se cascavaju...
Неће нас НАТО нити било ко спасити од хазарда, али ће нам много брже пружити помоћ.
Пази војни одговор је најбржи одговор, а у случајевима земљотреса брзина значи живот.Ту се преоцедура од одобравања до изласка на лице мјеста мјери сатима.
Кад се иде преко цивилних и европских институција, то захтијева одређено вријеме, пар дана, што је превише.Поготово ако се тим институцијама и државама обраћамо као нечланица.
Ова Руска база у Нишу, није лоша ствар, капацитет Русије да нам помогне у тој првој реакцији постоји, али је недовољан, што због унутрашњих потреба Русије, што због малих капацитета. Чињеница је да је Русија у поређењу на НАТО пактом блиједа сијенка.
Last edited by BAR; 20-05-14 at 21:18.
Црногорце је одржало црногорско срце.
iskreno, nadam se da nikad necemo imati bilo kakvu katastrofu slicnu ovoj ili zemljotresu iz 79 pa da necemo testirati bilo ciju pomoc...to sto si clan neke transatlanske asocijacije te nece mnogo spasiti kad podje po losem...treba ulagati u svoja sredstva pa biti u stanju da sam reagujes...
doduse, bolje da damo nijemcima da kupuju sredstva nego ovim nasim...dok se nasi ugrade mozes sve duplo kupiti
to je bilo ironicno naravno...ali su dovoljno skrenule paznju Rusima da su to primjetili, a i sve ove ucestale sastanke kao i agotovanje nasih ministara koji su na NATO platnom spisku
Kosovo ce ti sigurno pomoci, transparentom na sportskom dogadjaju su dokazali svoju sirinu...ali slazem se, kako smo zasluzili oni su nam jos i dobri!
Da li te tvoje tri sive ćelije mogu povezati metaforu "Kuća" sa Savez-om ?
Usput rečeno bolje sa Njemačkom, Austrijom, Britanijom, Francuskom, Italijom, Hrvatskom, Amerikom..., a Albaniju ćemo pretrpjet kao i do sad(mada nismo bolji od nje) nego sa Rusijom, njenim satelitima i Srbijom
Sent from my Lenovo P780 using Tapatalk
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
moje sive celije nazalost nisu toliko aktivne kao tvoje...jbg! takve ti zelim i u kuci! kad su ti dobri!
molim te da ne ulazis u dalju polemiku samnom posto tvoje vrijedjanje samo pokazuje na kom si nivou mentalne i svake ostale razvijenosti! kad se naucis osnovnom kucnom vaspitanju onda mozes samnom polemisati!
Земљотрес из 79те нас чека поново у будућности, то је јако важна лекција из прошлости, коју морамо да научимо.
У сваком вијеку ЦГ погоди по један разорни земљотрес.У 20том вијеку се ЦГ десио два пута, 1906те и 1979те године.
ЦГ никад не може створити довољно ресурса да сама изгради систем за суочавање са таквом катаклизмом.Али као чланица НАТО пакта она постаје дио једног огромног система, који је јако добро опремљен и функционалан, и који реагује јако брзо, а као што рекох, код разорних земљотреса брзина је све.
Једноставно нико на свијету не може у ЦГ брже доставити велики број спасиоца и пратећих машина, од оних лаких, па до оних тешких.Једини лимит је капацитет Херкулеса Ц130.
mi, crnogorci, sa svim nasim razlicitostima...i gadjas na pogresno mjesto, nisam nacionalista, ni opozicionar, samo pokusavam realno da sagledam stvari...mislim da se ne trebamo zamjerati bilo kojoj velikoj sili. ne vidim ni jedan razlog za ovoliko forsiranje da stanemo na ovu ili onu stranu, vec mislim da treba da budemo neutralni sto je to duze moguce...to sto su neke od ministara pritegli za jajca ne znaci da zbog njihovih licnih interesa treba da ispasta cijela cg
Last edited by Rakun; 20-05-14 at 21:38.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Тај систем као из 79те се не може изградити за још бар 40 година, без ако не нађемо нафту у Јадрану.
СФРЈ је могла да приушти један од најсавременијих система одбране, зато што је средства за изградњу тог система добијала шаком и капом од оба пакта.Тада је било лагано издвајати 30% и више, буџета за систем одбране, данас је то мисаона именица.
o tome ti i pricam, samo neces da citas...sfrj je sebe osnazila, pa samim tim i bila jaka da se nosi sa takvim hazardima...nije bila primorana i prinudjena da se prikloni bilo kojoj strani zbog sanacije katastrofalnoh steta! treba ka tome da idemo a ne da se sve vise priklanjamo ponavljam bilo kojoj strani
Превиђаш једну ствар а то је да се вријеме промијенило.
Југа је била buffer зона два велика и јака пакта, најбоље ријешење за скраћење фронта.
Данас је НАТО пакт увећан за дупло, ВУ више не постоји, жељезна завјеса више не постоји, линија је помјерена на Дњепар 1000км источно, а ни Југа више не постоји.
Стога је потпуно апсурдно тврдити да ЦГ свој положај може поситовјетити са положајем СФРЈ у периоду 1960-1989.
Last edited by BAR; 20-05-14 at 21:57.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks