View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 125 of 185 FirstFirst ... 2575115121122123124125126127128129135175 ... LastLast
Results 3,101 to 3,125 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    9,755
    Thanks Thanks Received 
    6,071
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Igrom slucaja sam prisustvovao prezentaciji gdje su par vodecih NVO dale uvid u nalaze kada je rijec o korupciji u obrazovanju i situacija je bila prilicno dobra... Jedino mjesto gdje je bilo prostora za kritiku je bilo visoko obrazovanje gdje je jako tesko ministarstvu da bilo sto nametne jer se univerzitet uvijek poziva na sopstvenu nezavisnost...
    Sto se tice nasilja u skoli, tu se jako puno radi i projekat koji UNICEF podrzava je primjer jako dobre prakse, koji se i na medjunarodnom nivou prezentuje kao jako dobro iskustvo...
    Imenovnje direktora je nesto sto je bilo ranije rijeseno na nivou skole/lokalne samouprave pa je vraceno u nadleznost ministra... U svakom slucaju moze se unapredjivati dalje, traziti pravi model... Iskreno, da sam ja odgovoran za oblast prosvjete i ja bih mozda uz tu odgovornost trazio da budem direktno ukljucen u odabir direktora...
    Rezultati na medjunarodnim takmicenjima ce doci, za to treba jos vremena... Individualnih rezultata ima ali za ove nacionalne rezultate mora dosta da se promijeni svijest i samih nastavnika/profesora i nacina na koji koncipiraju testove... Imaju mogucnost da vide kako su koncipirani zadaci na PISA testiranju pa da pokusaju da unaprijede svoje zadatke... Postici pomak i uspjeh na PISA testiranju je nacionalno poatignuce i trebaju godine "nevidljivog" rada da bi se napredovalo...
    Sto se tice statusa prosvjetnih radnika, sve zavisi kako se postavi i gleda - licno smatram da imaju ok plate (mada, svi bismo uvijek zeljeli da su vece...)
    Volio bih viđet tu osobu koja se bez dooooooooooobre veze zaposlila za stalno u prosveti u proteklih 4-5 godina... O kvalitetu kadra i znanja koje prenose na učenike da ne pričamo... Nekad mi je žao te ljude sa čim se moraju suočavati, maltretiranje i pritisci od roditelja i samih učenika...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nekad mi je žao te ljude sa čim se moraju suočavati, maltretiranje i pritisci od roditelja i samih učenika...
    U ovome se slazemo. ali smatram da je problem u onome sto donose iz kuce i kako ih roditelji vaspitavaju. izgubio se taj neki znacaj, ja sam nekad plakao ako dobijem 4 kao dijete jer bi me kuci izgrdili samo tako, a danas roditelji idu i zale se na profesore kako mrze njihovu djecu ili bog zna sta ... ova karikatura najbolje objsnjava taj problem danasnjih roditelja:
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    9,755
    Thanks Thanks Received 
    6,071
    Thanked in
    2,316 Posts

Dozvoljeno im je sistemom... Nastavnici i profesori su potpuno nezaštićeni... Dovoljno je par slučajeva sankcionisanja takvih pritisaka i stvari bi sigurno krenule na bolje, nego je problem što smo stvorili društvo u kome se mnogi ośećaju i ponašaju kao nedodirljivi... Znam primjer nikšićkog mafijaša čiji se sih hvali kako mu je otac zabranio da uči za popravni, i da bi volio da vidi to "mudo" od profesora koji će njegovog sina obaliti godinu...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    4,225
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Roditelji su postali nenormalni - opet govorim iz najdirektnijeg iskustva...
    Ja kada sam bio u skoli nijesam ni znao da se na nastavnickom vijecu mogu mijenati ocjene... Da budem iskren, jedini pokazatelj za mene da je bila sjednica je bilo kada dobijem knjizicu... Danas, i roditelji i djeca uveliko prave nevjerovatne kalkulacije kako bi sebi obezbijedili sto bolji uspjeh... Ma...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Konvencija Pozitivne u Baru

Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    51 Posts

Igrom slucaja sam prisustvovao prezentaciji gdje su par vodecih NVO dale uvid u nalaze kada je rijec o korupciji u obrazovanju i situacija je bila prilicno dobra... Jedino mjesto gdje je bilo prostora za kritiku je bilo visoko obrazovanje gdje je jako tesko ministarstvu da bilo sto nametne jer se univerzitet uvijek poziva na sopstvenu nezavisnost...
    Sto se tice nasilja u skoli, tu se jako puno radi i projekat koji UNICEF podrzava je primjer jako dobre prakse, koji se i na medjunarodnom nivou prezentuje kao jako dobro iskustvo...
    Imenovnje direktora je nesto sto je bilo ranije rijeseno na nivou skole/lokalne samouprave pa je vraceno u nadleznost ministra... U svakom slucaju moze se unapredjivati dalje, traziti pravi model... Iskreno, da sam ja odgovoran za oblast prosvjete i ja bih mozda uz tu odgovornost trazio da budem direktno ukljucen u odabir direktora...
    Rezultati na medjunarodnim takmicenjima ce doci, za to treba jos vremena... Individualnih rezultata ima ali za ove nacionalne rezultate mora dosta da se promijeni svijest i samih nastavnika/profesora i nacina na koji koncipiraju testove... Imaju mogucnost da vide kako su koncipirani zadaci na PISA testiranju pa da pokusaju da unaprijede svoje zadatke... Postici pomak i uspjeh na PISA testiranju je nacionalno poatignuce i trebaju godine "nevidljivog" rada da bi se napredovalo...
    Sto se tice statusa prosvjetnih radnika, sve zavisi kako se postavi i gleda - licno smatram da imaju ok plate (mada, svi bismo uvijek zeljeli da su vece...)
    To za visoko skolstvo se slazem, to nije njegova nadleznost, nisam ja mislio na korupciju samo u smislu novca za ocijene, taj vid je svakako sveden na minimum, ali drugim vrstama pritiska i "veza" su ocijene obesmisljene, e tu je situacija alarmantna i tu vidim Migovu krivicu...

Nasilje u skoli je nazalost jako prisutno, ali kao sto rekoh u velikoj mjeri se zataskava, tesko da te mogu ubijediti u to, ali ko zna mozda se klupko odmota nekad...

Slazem se da je za rezultate na takmicenjima i testovima potrebno godine rada, ali zar ih nismo imali? Zar je ovo dobar pravac kojim ide nase skolstvo, proizvodimo li konkurentne djake?

Polozaj i plata nastavnika nije dobar, ne samo zbog samih nastavnika, vec zato sto su to plate i drustveni polozaj koji privlaci samo one koji gaje iskrenu ljubav prema pozivu, ili koji nemaju drugog izbora, mislim da je jasno kojih je vise...
    Ako ti vecina novih nastavnika i profesora dolazi tu jer nema dovoljno znanja za nesto atraktivnije ili jednostavno ne moze da pronadje neki drugi posao, jasno je kakvu perspektivu imaju djaci kojima oni predaju. .

Sent from my HTC One using Tapatalk
    Bez potpisa.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Danas, i roditelji i djeca uveliko prave nevjerovatne kalkulacije kako bi sebi obezbijedili sto bolji uspjeh... Ma...
    Uspjeh ali samo na papiru.

Baš sam čuo ovih dana za katastrofalne rezultate 6.razreda u jednoj PG školi na provjeri znanja na kraju školske godine, i to iz svih predmeta (maternji, engleski, matematika).

Džabe im sve, znanje se ne može iskalkulisati.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Volio bih viđet tu osobu koja se bez dooooooooooobre veze zaposlila za stalno u prosveti u proteklih 4-5 godina... .
    Preduhitrio si me, htjedoh nešto slično da napišem. Ne samo što se ne možeš zaposliti za stalno bez veze, već ni što pripravnički (onaj stari) u školi ne možeš da odradiš ukoliko nemaš direktnu vezu u Migovom ministarstvu. Jednostavno, direktori ne smiju da prime najbolje kandidate koji se prijave na konkurs, već se prima onaj kandidat za kojeg direktno Migo Stijepović izda direktivu. Svaki noramalan čovjek mora da bude protivtakvog sistema, ili ćemo se dovijeka zapošljavati tako što ćemo tražiti i moljakati nekoga ko poznaje Mugošu, Miga, Marka ili Janka.
    Last edited by Viscount; 20-05-14 at 13:52.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Zamislite Miga koji odredjuje ko je podoban da bude prof... Zamislite te profesore koje je on aminovao kako uce vasu djecu... Zamislite Vasu djecu koja su mini Migo.... Horor.
    Zamislite Migo pise doktorat, brani ga i postaje dr....

Jao pa obozavam nas narod... Pa to, To, nema nigdje...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mediokriteti biraju mediokritete, a g. lucke91 dosta sigurno tvrdi da je 80% populacije u CG takvo.. Nebitno da li je u pitanju 80% od ukupnog broja glasaca koji izlaze na izbore ili sta god..
    Pocela sam da kapiram CG bez idealizovanja patriotskog tipa.. Nije bas.. khm..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Ma priredba za osnovce koji imaju zavrsen treci osnovne i knjige za cetvrti, i gaje kult idola.

To cini dobar dio naseg stanovnistva da ne kazem pola gradjana CG. I imamo ove sa zavrsenim 8mim razredom osnovne koji su interesne piiip i koji cine 20% i sve pokrase.

Sad ja treba da lomim i palim drzavu, zbog 20% go**na i da se izborim za to da budem cobanica ovom stadu od 50% ovaca?

Kad mi svjesni dio gradjana bude pokazao solidarnost u apstinenciji, onda cu se i boriti za nesto vise jer ce mu dati razlog, a do tada, vjerujte mi da cu probati da izguram svoju pricu samostalno, na misice.

A da se borim za ovce, ljubomorne i zle piiip.... Oprostite, ali, umijem i hocu mnogo vise.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Svaka cast na cvrstom stavu o apstinenciji. Ali ako bih mogao samo da te navedem da razmislis da se boris za sebe a ne za druge. Za tvoju nerodjenu djecu, i djecu tvojih prijatelja. Za generacije tvojih skolskih drugara koji mozda nijesu sposobni ili nijesu imali dovoljno srece u zivotu. Za izgubljene generacije sposobnih ljudi koji su unisteni zbog toga sto ih vode ljudi kao Migo Stijepovic.
    Razmisli o tome

Razmisli da svakoga moze cekati taj odvartni osjecaj poraza, kad dodje posle skole i fakulteta i svega i dodje ti Migo ili Viktorija Badza da ti budu sefovi i da se oni nesto pitaju
    Last edited by Gandalf_White; 20-05-14 at 15:00.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zasto bi neko kao pojedinac morao da se osjeca "krivcem" za ono sto partije kandiduju a narod izabere? Koliki bi tu trebao da bude ego tog pojedinca da moze jos tvrditi da vise voli i zeli dobro CG-ri, od vecine koja je svoj put izborom ponudjenog zacrtala. Sto bi tom pojedincu bili bitniji djeca te vecine (pa i politicara) i njihova buducnost u vaspitanju, obrazovanju, poslovnim prilikama, zivotnom okruzenju, kad su njihovi roditelji vecinski izabrali i izborom zacrtali njihov put?
    Takvima ce biti sefovi ti koje ste naveli, mozda i "gori", itd.. Njihov izbor, njihov zivot. Vecina je takva kakva jeste, bira to sto bira, i to je sto je.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Upravo jer sam dobro razmislila, jer znam na cemu sam sa mojim sunarodnicima, nemam prijeke potrebe da se udubljujem u politiku, sve mi je kristalno jasno i hvala im na tome.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Ma priredba za osnovce koji imaju zavrsen treci osnovne i knjige za cetvrti, i gaje kult idola.

To cini dobar dio naseg stanovnistva da ne kazem pola gradjana CG. I imamo ove sa zavrsenim 8mim razredom osnovne koji su interesne piiip i koji cine 20% i sve pokrase.

Sad ja treba da lomim i palim drzavu, zbog 20% go**na i da se izborim za to da budem cobanica ovom stadu od 50% ovaca?

Kad mi svjesni dio gradjana bude pokazao solidarnost u apstinenciji, onda cu se i boriti za nesto vise jer ce mu dati razlog, a do tada, vjerujte mi da cu probati da izguram svoju pricu samostalno, na misice.

A da se borim za ovce, ljubomorne i zle piiip.... Oprostite, ali, umijem i hocu mnogo vise.
    Da, u pravu si ti. Dosta se toga postiglo pravljenjem udubljenja na kauču
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Svaka cast na cvrstom stavu o apstinenciji. Ali ako bih mogao samo da te navedem da razmislis da se boris za sebe a ne za druge. Za tvoju nerodjenu djecu, i djecu tvojih prijatelja. Za generacije tvojih skolskih drugara koji mozda nijesu sposobni ili nijesu imali dovoljno srece u zivotu. Za izgubljene generacije sposobnih ljudi koji su unisteni zbog toga sto ih vode ljudi kao Migo Stijepovic.
    Razmisli o tome

Razmisli da svakoga moze cekati taj odvartni osjecaj poraza, kad dodje posle skole i fakulteta i svega i dodje ti Migo ili Viktorija Badza da ti budu sefovi i da se oni nesto pitaju
    I da ti zauzimaju radno mjesto partijska djeca sa sjevera,sa poluzavrsenom skolom,tebi sa odlicnim prosjekom na fakultetu
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nesto od mojih iskustava sa CG glavasima:
    - Otkud Vi sve to znate, obicni gradjani ne znaju puno o tome, jeste li u mojoj bransi (nakon slusanja budalastina koja se servira strancima)?
    - Pusti "Majo" jos oko toga da se opterecujemo(nakon mojeg sto ne uradite ovo, sto ne uradite ono steta je sto propustate), znas, mala mi je u Rimu, kako je u USA? Mislila je malo u shopping da ode. Sta mi preporucujes?
    - Mogli bi na tenis sta mislis? Super drustvo bla bla (nakon mojeg serviranja ideja i iskustava ministarstava ekonomije u razvijenim drzavama).
    - Znate ja sam za CG uradio to to to ...... (na moje pitanje zasto nesto nedostaje a trebalo bi kao osnovno da bude zavrseno).. to, to, to, to.. Niko, ja, samo ja, to, to, to, to...
    - Ne smeta Vam sto pusim cigaru? (Virnem i pogledam marku, jedna u free shoppu nije ispod 20$).. Znate, mi svaki dan imamo tako odabrano drustvo i svi volimo cigare..
    - "Majo", sta mislite gdje je najkorisnije kupiti nekretninu na zapadu? Kcerka u Milanu, sin u Londonu ... Neodlucnost dakako..
    ..........

Da mi neko kaze da ja vise volim CG i da od mog glasa zavisi CG i njena buducnost, nego svima njima sto znaci i njihovim servilnim potrchcima? Nema sanse.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 15:46.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Ne bavim se sa biti ili ne biti u pravu. To ostavljam, vama, muskarcima, da se time zabavljate. Uvijek nezreli, no sta se moze, priznajem, zabavljate me svakodnevno.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pametnom jednom dosta da shvati i procijeni "situVaciju". Kad sam vidjela brojcano odziv bezinteresnih potpisnika za g. Bojovica.. Hehehehehe.
    Nikad vise u precjenjivanje etickih kodeksa "svog naroda".

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 16:31.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Ajd da pogledamo to sučeljavanje

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

grehota... Niko ne komentarise ovo sto su prebili ova 2 momka iz sdppcg sinoc
    Last edited by Gandalf_White; 20-05-14 at 17:55.

Thanks Thanks Given 
    1,551
    Thanks Thanks Received 
    3,309
    Thanked in
    1,767 Posts

Auf... Tragicno. Koliko znamo takvih pricica svi, pa sta s tim?
    Citav aparat je pun podobnih sto po partijskoj sto po familijarnoj liniji... Aparat izdrzava bracnu i vanbracnu djecu... Pa, Ustavni sud godinu ipo dana je imao tehnicku vladu i nista nisu radili, a primali su plate, alo.... Kako ih nije sramota. Jedna od najvisih institucija u drzavi.

I sad ja treba da se strecam od V. Badze i njoj slicnih... Neka se strecaju ovi u foteljama sto primaju plate iz budzeta i ovi sa izlizanim kampanjama sto isto tako primaju plate iz budzeta.

Nije mene strah maminih i tatinih sinova i cerkica, s njima se zna nacin.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Necu vam "pridikovati" oko Vaseg nacina "ratovanja" ili prizivanja "pameti", jer svako ima svoj izbor razmisljanja i svega sto ide uz jednu licnost.. Ne mogu Vam dati ni savjet u vezi sa "borbom" na koju mislite, jer svako i savjet razumije na razlicit' nacin.. Ono sto mogu reci jeste da mnogi nece da razmisle o "butterfly" efektu.. Izbrisala sam tekst koji sam prethodno napisala jer me i samu po x put rastuzilo sjecanje na neke ljudske naivne, zavedene i postradale duse, a ima veze i sa tim, i sire....
    Vecinu toga sto ste naveli mi je poznato, a mislim i vecini, ali.. ili ih ne dotice, ili misle da ih nista slicno nikada nece dotaci, ili je postala normalnost CG zajednice, pa nista neobicno..
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 16:55.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Lekic zna vise jezika nego Migo padeza.
    Manje slova Migo zna no sto Becic ima godina..

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uokvirite ovaj post, pa mi ga pokažite 26.:

DPS - maximalno 42%

SDP PCG - 15-18%

Page 125 of 185 FirstFirst ... 2575115121122123124125126127128129135175 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)