Kakva su tuga ovi ferrarijevi majko sveta....sad se vidi kolko jer mercedes jaci od konkurencije kad su sedmog pretekli za krug...Jedino mi zao sto su sjebali rozberga 2 puta,inace bi bilo mnogo zanimljivije
TAKUMI
Ajde makar da se Vettel malo probudi pa da mozemo da gledamo neko desavanje ,,, inace ovo ce biti jedna velika uspavanka od prvenstva.
Tuzni Ferrari... Ovo im se sada malo vraca da vide kako je to bilo kada su oni dominirali . Toliko novca bacenog u vjetar... Mislim da se MOntezemolu stomak prevrce tokom svakog trkackog vikenda...
Please alowe me to introduce myself.......
bilo bi dobro da mu se prevrce.... no me strah da ne shvata sto se desava jer ferrari evo konstantno zadnjih 10 godina kaska za konkurencijom...2 sezone je alonso jurio titulu zahvljajuci vise svom umijecu nego bolidu...a onda i onu titulu je Kimi uzeo vise iz razloga sto se alonso i hamilton bili oko bodova pa izvisise obojica...
Prvo sto su im bolidi prelosi, a i taktika im se raspada to se vidjelo i sad i u bahrain (kinu nisam gledao) vratili su se na mjesta odakle su poceli...
Sent from iPhone
Bahrain je Nico mogao da osvoji cak i posle onog kasnog pit-a , ali vidi se da tim favorizuje Hamiltona jednostavno uvjek mora jedan vozac imat vecu paznju tima.
Sent from iPhone
Last edited by Nikola PG; 12-05-14 at 17:51.
britni je trubadur obichni...
britni ako nastavi da se trudi bice sampion pa neka je po tb trubar
Sent from iPhone
Vidjecemo.
Sent from iPhone
On je trazio da ide u pit,ali je tim drugacije odlucio
Jesmo li gledali istu trku?
TAKUMI
To se i ja pitam,u krug kad je hamilton usao u pit rosberg je trazio da ide u box,ili si propustio taj detalj?
Znam znam, omiljeni tim i omiljeni vozac su ti u kua.
TAKUMI
Rece Nikola PG i osta zivU Bahreinu Rozberg je imao meke gume, DRS koji radi + bolid koji je brzi oko 20km/h i favorizovan Hamilton!?!?!?!?!?!!? U Barseloni, Hamilton ima tvrde gume, Rozberg meke u zadnjem dijelu trke (da ne navodim koriscenje podataka sa Hamiltonovog bolida od petka, subote do nedelje) + Hamilton imao bolid koji se konstantno gicao (oversteer) i opet je Hamilton favorizovan?!?!?!?!??!?!?! O majko Mila
![]()
Mladen Jergovic "Iz mamine kuhinje" (tekst o VN Spanije), isjecak:
Ali, već je i kroz te prve promjene guma postalo očito da se Hamilton ne misli tek tako pomiriti sa sudbinom. Njegova je posjeta boksu bila, recimo, nesavršena. Zbog malog problema na prednjoj lijevoj gumi bio je u stacionarnom položaju 3.8 sekundi. Tri kruga kasnije, Rosbergova promjena trajala je punu sekundu kraće. Pa ipak, zahvaljujući izutetno dobrom krugu na hladnim gumama nakon boksova Hamilton je sveukupno nakon prvih promjena guma bio dalje od Rosberga nego prije njih – sada je razmak bio 3.7 sekundi, u odnosu na 3.0 sekundi prije promjena. To su male stvari, ali i na njima se grade velike pobjede.
Druga promjena guma bila je za Hamiltona još gora. Trajala je vrlo ležernih 4.8 sekundi, ona Rosbergova krug kasnije samo 3.0 sekunde. Ali, opet je nakon odrađenih promjena guma Hamilton zapravo povećao svoju prednost na stazi pred Rosbergom – 3.8 sekundi sada se popelo na 4.8. Bila je to, zapravo, najveća Hamiltonova prednost u ovoj utrci. Sada ga je čekao težak zadatak: trebao je nekako zadržati vodstvo u idućih 20 krugova, na tvrđim gumama i u bolidu s kojim je očito imao problema. Protiv Rosberga koji je počeo letjeti stazom, koji je u idućih šest krugova razmak smanjio na dvije sekunde i koji se više nije žalio na degradaciju guma (kao što je bio slučaj dok je vozio na tvrđim gumama). U 52. krugu, punih 16 krugova prije kraja utrke, vrlo je malo ljudi (uključujući i mene) vjerovalo da Rosberg ovo može izgubiti. Izgledalo je da je samo pitanje (kratkog) vremena kad će Rosberg ući u DRS zonu – a onda je sve samo formalnost.
http://mladenjergovic.com/iz-mamine-kuhinje
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks