Page 61 of 62 FirstFirst ... 1151575859606162 LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 1547

Thread: Prava religija!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    http://www.bastinaobjave.com/kuran/k...na-u-mushaf-29

Kur'an je bio nabuban, kad nešto nabubaš ne moraš mučiti mozak da bi se toga nečega sjetio.
    Nabuban=Naučen napamet= prizivanje iz sjećanja

ZNAČI KURAN JE PISAN PO SJEĆANJU LJUDI KOJI SU SLUŠALI MUHAMEDA I SJEĆANJU LJUDI KOJI SU SLUŠALI LJUDE KOJI SU SLUŠALI MUHAMEDA

Da li ti je poznata ona dječija igra "Gluvi telefoni"
    Last edited by Rakun; 10-05-14 at 17:09.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by :)) View Post
    #Mabus
    Mislim da ne bi trebao toliko da se 'primas' ako mogu tako da se izrazim na ove forumaše kojima je samo cilj da pljuju po Islamu, koji uzimaju za primjer neke bolesne umove iz ko zna odakle i stavljaju na youtube i pricaju da su to muslimani i da je to ono sto Islam uci ljude...
    Ne pričaj u množini. Jedini koji pljuje Islam i uzima za primjer bolesne umove je brutaile koji kao avatar ima sličicu arapina sa krvavim jataganom na kojoj piše "Islam wants blood" i u potpisu mu je "niko krupno ka turčin ne laže"

Svi drugi pričaju generalno o Islamu (činjenicama i onome što piše u Kuranu)

A što se tiče tih bolesnika i oni postupaju u skladu sa onim što piše u Kuranu, ali sa onim dijelom koji se njima sviđa.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    To bi isto bilo kao kada bih ja tebe pitao da mi daš dokaz o tome gdje si bio prije deset godina na ovaj dan.
    Znaci slazemo se oko toga da mozes samo da doneses odluku o tome da li ces da vjerujes da je Kuran naucen napamet.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

koliko je samo ovih "usamljenih" primjera...nešto imaju mnogo manijaka i idiJota

izvršenje šerijatske "pravde" - odsijecanje ruke. ima li neki ajet da ovo potkrijepi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nabuban=Naučen napamet= prizivanje iz sjećanja

ZNAČI KURAN JE PISAN PO SJEĆANJU LJUDI KOJI SU SLUŠALI MUHAMEDA I SJEĆANJU LJUDI KOJI SU SLUŠALI LJUDE KOJI SU SLUŠALI MUHAMEDA

Da li ti je poznata ona dječija igra "Gluvi telefoni"
    Kad hoćeš da sjetiš događaja iz prošlosti, moraš da napregneš mozak manje ili više. Međutim, kada npr. slušaš muziku, ti se tada i ne trudiš da zapamtiš. Ona jednostavno uđe u uvo i ti je znaš. Dakle, hafizi, tj. oni koji su znali Kur'an na pamet, nisu morali da se PRISJEĆAJU, oni su jednostavno ZNALI. Stoga, vjera se ne može graditi na osnovu prisjećanja, jer prisjećanja često budu netačna. Znači rezlika je između prisjećati se nečega i jednostavno znati nešto.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by brutajle View Post
    koliko je samo ovih "usamljenih" primjera...nešto imaju mnogo manijaka i idiJota

izvršenje šerijatske "pravde" - odsijecanje ruke. ima li neki ajet da ovo potkrijepi?

Kur'an 5:38
    "Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha! A Allah je silan i mudar."

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

Ne pričaj u množini. Jedini koji pljuje Islam i uzima za primjer bolesne umove je brutaile koji kao avatar ima sličicu arapina sa krvavim jataganom na kojoj piše "Islam wants blood" i u potpisu mu je "niko krupno ka turčin ne laže"

Svi drugi pričaju generalno o Islamu (činjenicama i onome što piše u Kuranu)

A što se tiče tih bolesnika i oni postupaju u skladu sa onim što piše u Kuranu, ali sa onim dijelom koji se njima sviđa.

nije tačno da ja pljujem islam. sa hladnom objektivnošću prikazujem klipove koje su sami islamisti snimili kako bi potkrijepili svoju odanost alahu. da ne misliš možda da su hrišćani ovo snimali? sem toga, ja samo odgovaram na provokacije i mržnju upućene hrišćanstvu. neka neko izdvoji post gdje sam ja navodno nešto "počeo", svaki moj post je odbrana od mržnje i provokacija.

pogledaj bolje, dva su jatagana a ne jedan. preuzeto sa islamističkog sajta. čisto da se vidi

stih "niko krupno ka turčin ne laže" je iz gorskog vijenca. nijesam znao da je ođe zabranjeno citirati njegoša

Kur'an 5:38
    "Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruke njihove, neka im to bude kazna za ono što su učinili i opomena od Allaha! A Allah je silan i mudar."
    hvala za citat. znao sam da ima nešto. znači sve je po pravilima vjere.
    Last edited by brutajle; 10-05-14 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I iziđe Juda; i dade im Bog Hananeje i Farizeje u ruke, i pobiše ih u Vezeku deset hiljada ljudi... i pobježe Adoni-Vezek, a oni ga potjeraše i uhvativši ga odsjekoše mu palce u ruku i nogu.

Evo to je taj ajet da ti to potkrpi.
    Ima još jedan:

I zapovijedi Davud ljudima, te ih pogubiše, i odsekoše im ruke i noge, i objesiše kod jezera xevronskog; a glavu Isvostejevu uzeše i zakopaše u u grobu Avenirovom...

Kao što vidiš, prvo su ih pogubili, pa onda nakon toga odsekli su im ruke, noge i glave. Dakle, imamo dokaz o odsjecanju ruku, nogu, prstiju i glava. Pa šta kažeš sada, da te čujemo da nešto prozboriš...
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ah, zaboravih, ima još jedan ajet koji govori o odsjecanju ruke:

I ako te desna tvoja ruka sablažnjava, odsjeci je i baci je od sebe... (samo je zamotaj u nešto da komunalci ne panu u nesvijest)
    Šta kažeš na ovaj ajet? Ajde odgovori, o ti veličanstveni apologeto.
    Last edited by Mabus; 10-05-14 at 17:54.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

koje zadivljujuće neznanje!!!

Ako li te desna ruka sablažnjava, odseci je i baci od sebe; jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih nego li da sve telo tvoje bude bačeno u pakao (Mt. 5,30)

ako je neko toliko nemoćan da shvati figurativni smisao ovog citata, onda bi bar morao da zna da je i bukvalnom značenju poštenije odsjeći svoju nego tuđu ruku. na primjer, ja ne bih imao ništa protiv da postavljač ovog pitanja odsiječe sebi ako hoće i obije ruke, samo tuđe neka ne dira, ali na to ga obavezuje ajet iz kurana a kao što vidimo po video snimcima odsijecanja ruku i klanja se uveliko praktikuju u islamskom svijetu

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ma Mabus nezna Bibliju da cita.

On ima neke miskoncepcije koje mu onemogucavaju da razumije neke njene djelove.

Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.

Ono cega bi on trebao da se pazi jeste ovoga

“On tebi objavljuje knjigu. U njoj ima jasnih ajeta (muhkem), oni su glavnina Knjige, a drugi su manje jasni (mutešabih). Oni u čijim je srcima bolest povode se za manje jasnim da bi smutnju izazvali i da bi stigli do tumačenja (te'vil). A te'vil njihov ne zna niko do Allah. A oni čiji su korijeni duboko u znanju kažu: ‘Mi vjerujemo i u jedne i u druge, jer sve je od našeg Gospodara.’”[3]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

koje zadivljujuće neznanje!!!

Ako li te desna ruka sablažnjava, odseci je i baci od sebe; jer ti je bolje da pogine jedan od udova tvojih nego li da sve telo tvoje bude bačeno u pakao (Mt. 5,30)

ako je neko toliko nemoćan da shvati figurativni smisao ovog citata, onda bi bar morao da zna da je i bukvalnom značenju poštenije odsjeći svoju nego tuđu ruku. na primjer, ja ne bih imao ništa protiv da postavljač ovog pitanja odsiječe sebi ako hoće i obije ruke, samo tuđe neka ne dira, ali na to ga obavezuje ajet iz kurana a kao što vidimo po video snimcima odsijecanja ruku i klanja se uveliko praktikuju u islamskom svijetu
    U svakom slučaju imamo divnu oporuku. A šta kažeš za ove gornje što sam naveo, mislim na ovo što je Davud kasapio ljude nakon što ih je ubio, to mi nisi odgovorio? Ovo sam skoro gledao na Discovery ID...

Po Bibliji, preljubnicu treba spaliti, šta kažeš na to?

A kad prođe do tri mjeseca dana, javiše Judi govoreći: Tamara snaha tvoja učini preljubu, i evo zatrudne od preljube. A Juda reče: Izvedite je da se spali...(1 Mojsijeva 38, 24)

Dalje:

A kći sveštenička koja se oskrvni *****jući se, skrvni oca svog, ognjem neka se spali. (3 Mojsijeva 21:9)

Beše li ovo onaj Bog ljubav?
    Last edited by Mabus; 10-05-14 at 18:20.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo slicna prica iz Kurana dje je nekom Bozijem robu kome je milost dana ubio dijete izmedju ostalog

i nađoše jednog Našeg roba kome smo milost Našu darovali i onome što samo Mi znamo naučili. (65) "Mogu li da te pratim" – upita ga Musa – "ali da me poučiš onome čemu si ti ispravno poučen?" (66) "Ti sigurno nećeš moći sa mnom izdržati" – reče onaj – (67) "a i kako bi izdržao ono o čemu ništa ne znaš?" (68) "Vidjećeš da ću strpljiv biti, ako Bog da!" – reče Musa – "i da ti se neću ni u čemu protiviti." (69) "Ako ćeš me već pratiti" – reče onaj – "onda me ni o čemu ne pitaj dok ti ja o tome prvi ne kažem!" (70) I njih dvojica krenuše. I kad se u lađu ukrcaše, onaj je probuši. "Zar je probuši da potopiš one koji na njoj plove? Učinio si, doista, nešto vrlo krupno!" (71) "Ne rekoh li ja" – reče onaj – "da ti, doista, nećeš moći izdržati sa mnom?" (72) "Ne karaj me što sam zaboravio" – reče – "i ne čini mi poteškoće u ovome poslu mome!" (73) I njih dvojica krenuše. I kad sretoše jednog dječaka pa ga onaj ubi, Musa reče: "Što ubi dijete bezgrješno, koje nije nikoga ubilo! Učinio si, zaista, nešto vrlo ružno!" (74)

I sto sad?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Onom koji sumnja nema tu razlike ali onome koji vjeruje i zna on shvata poruku ove i ostalih slicnih prica.

A znanje dolazi jedino ovako:

kome smo milost Našu darovali i onome što samo Mi znamo naučili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Evo slicna prica iz Kurana dje je nekom Bozijem robu kome je milost dana ubio dijete izmedju ostalog

i nađoše jednog Našeg roba kome smo milost Našu darovali i onome što samo Mi znamo naučili. (65) "Mogu li da te pratim" – upita ga Musa – "ali da me poučiš onome čemu si ti ispravno poučen?" (66) "Ti sigurno nećeš moći sa mnom izdržati" – reče onaj – (67) "a i kako bi izdržao ono o čemu ništa ne znaš?" (68) "Vidjećeš da ću strpljiv biti, ako Bog da!" – reče Musa – "i da ti se neću ni u čemu protiviti." (69) "Ako ćeš me već pratiti" – reče onaj – "onda me ni o čemu ne pitaj dok ti ja o tome prvi ne kažem!" (70) I njih dvojica krenuše. I kad se u lađu ukrcaše, onaj je probuši. "Zar je probuši da potopiš one koji na njoj plove? Učinio si, doista, nešto vrlo krupno!" (71) "Ne rekoh li ja" – reče onaj – "da ti, doista, nećeš moći izdržati sa mnom?" (72) "Ne karaj me što sam zaboravio" – reče – "i ne čini mi poteškoće u ovome poslu mome!" (73) I njih dvojica krenuše. I kad sretoše jednog dječaka pa ga onaj ubi, Musa reče: "Što ubi dijete bezgrješno, koje nije nikoga ubilo! Učinio si, zaista, nešto vrlo ružno!" (74)

I sto sad?
    I sad, zna se razlog zbog čega je MELEK, ANĐEO a ne čovjek ubio to dijete. Isto tako znamo i za razlog zbog čega treba ženu spaliti, ali ono čemu ne znamo RAZLOG je zbog čega je biblijski David kasapio ljude nakon smrti i vješao njihove udove po drveću okolo...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Dje to pishe da je to bio Andjeo a ne covjek?

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

ođe je možda meni neopaženo ušao u diskusiju neki jevrej kome se prebacuje za davida i levitski zakonik. prosječno obrazovan čovjek trebao bi da zna šta za hrišćane predstavlja stari a šta novi zavjet. (zar nije david poštovan u islamu? da li je to isti čoek ko u bibliji?)

a i nešto ne znam da se u hrišćanskim zemljama rade onakve stvari prikazane na klipovima iz islamskih zemalja. poštuju ljudi naloge islamske religije...ako ima neki slučaj spaljivanja od strane hrišćana, neka se postavi snimak, novinski tekst...bilo šta.

najnoviji klipovi striktnog slijeđenja islama uskoro slijede, tek da se vidi kako se teorija potkrepljuje praksom
    Last edited by brutajle; 10-05-14 at 18:51.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To sto ljudi uzimaju jedan dio a drugi odbacuju je ljudska stvar.

Oni uzimaju sto im se svidja a sto im se ne svidja odbacuju i tako zavrshe dje zavrshe.

By the book stari, novi, najnoviji zavjet su neraskidivi.

A meni je vaznija kao Hriscaninu rijec Bozija od rijeci ljudske.

vi ipak jedni druge ubijate, a pojedine od vas iz zavičaja njihova izgonite - pomažući jedan drugom protiv njih, čineći i grijeh i nasilje; a ako vam kao sužnji dođu, vi ih otkupljujete -, a zabranjeno vam je da ih izgonite. kako to da u jedan dio Knjige vjerujete, a drugi odbacujete?! Onoga od vas koji čini tako stići će na ovome svijetu poniženje, a na Sudnjem danu biće stavljen na muke najteže. - A Allah motri na ono što radite.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

ođe je možda meni neopaženo ušao u diskusiju neki jevrej kome se prebacuje za davida i levitski zakonik. prosječno obrazovan čovjek trebao bi da zna šta za hrišćane predstavlja stari a šta novi zavjet. (zar nije david poštovan u islamu? da li je to isti čoek ko u bibliji?)

a i nešto ne znam da se u hrišćanskim zemljama rade onakve stvari prikazane na klipovima iz islamskih zemalja. poštuju ljudi naloge islamske religije...ako ima neki slučaj spaljivanja od strane hrišćana, neka se postavi snimak, novinski tekst...bilo šta.

najnoviji klipovi striktnog slijeđenja islama uskoro slijede, tek da se vidi kako se teorija potkrepljuje praksom
    Hrišćani u Keniji mlate i spaljuju "vještice":

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

e vala si našo hrišćane

a i odakle znaš da su hrišćani? đe to piše? vidi li se neki hrišćanski simbol? viču li da u ime hrista to rade? oli prevest šta ovo pričaju, tako ti boga?

meni se čini da neki od njih viču: mi smo ateisti, mi smo ateisti...

evo da vidiš kako se slijedi svoja vjera. ovi nijesu iz džungle što kolju hrišćanskog sveštenika.

Last edited by brutajle; 10-05-14 at 19:37.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Dje to pishe da je to bio Andjeo a ne covjek?
    U Kur'anu ne piše, ali neki ga smatraju melekom, neki ne. Zbog njegovog znanja o budućnosti pretpostavlja se da je to bio melek. Međutim i da uzmemo da nije bio melek, on je imao saznanja o budućnosti i ubio je tog dječaka kako bi bila spriječena veća nepravda. Dakle, u Kur'anu je naveden razlog zbog čega je taj dječak ubijen. A sada, razlozi za spaljivanje zbog preljube, razlozi za kasapljenje mrtvih ljudi, to niđe u Bibliji nije pojašnjeno. Jednostavno, treba se spaliti, treba se iskasapiti i to je to.

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

83% Kenijaca su hrišćani.

Spaljivanje vještica se takođe praktikuje i u Južnoj Africi, Kamerunu, Kongu gdje je hrišćanstvo većinska vjeroispovijest.

Takođe se primjenjuje u Papui Novoj Gvineji gdje je su 96% stanovništva hrišćani.
    Policije ovih država uglavnom ignorišu ove pojave.

Kao i vazda, odma ide čuveni "argument" - No true Scotsman.
    Last edited by ASC; 10-05-14 at 20:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opa, kanibali...
    Last edited by Mabus; 10-05-14 at 20:02.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

a đe nađoste ove ove džunglaše, alaha vam

evo kako se to radi u srcu islama...sve po šerijatu i kuranu , a ne po džunglaškim nedođijama po zakonu džungle

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo sam bio izbrisao, ali kad neko traži da vidi, no problem...

Page 61 of 62 FirstFirst ... 1151575859606162 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)