A desavalo se da agr ostane otvoren i zbog nekontrolisanog sagorijevanja da se upali. Turbina se cuva uljem kao i motor. A i filterima.
Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
Ok, evo jedno prijatljesko pitanje, priznajem da sam laik. Prlja li EGR usis i turbinu? Ukoliko prlja turbinu, znači li to da je treba još bolje održavati, mijenjati ulje redovno, itd?
Nema ljutnje, ali mislim da vam EGR nije puno pomogao, nego čuvena fora sa opterećenjem lamele kvačila![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
A desavalo se da agr ostane otvoren i zbog nekontrolisanog sagorijevanja da se upali. Turbina se cuva uljem kao i motor. A i filterima.
Kako mislis prlja li? Sagorijevanje je u motor a ne u agr. Nafta gori crnim dimom pa se prlja sistem.
Turbina se čuva adekvatnim stilom vožnjeNema tog ulja ni filtera koji će je spasiti od nekoga ko je stiska svaki dan i onda gasi bez hlađenja... Takođe, modifikacije auta nisu za svakoga... Mislim da se u načelu slažemo
Hvala na brzim odgovorima!
Da, ali AGR će dio sagorjelog vazduha umjesto kroz izduv vratiti u usis, i dugoročno se stvara talog zbog čestica ugljenika... Pogotovo sa našim čuvenim i kvalitetnim gorivimaSa zatvorenim AGR-om motor dobija čisti vazduh i nema taloga po njemu - manje habanja djelova...
e to je druga prica brale. gorivo kod nas ima vise sumpora sto naravno pomaze stvaranju naslaga. a sto se tice turbine i brze voznje to je trula prica jer imao sam oktaviu sa 700000 km predjenih na koju se 10 ucilo i svi su divljali s njom a turbina je ka nova. bitno je ne turirat i prilikom gasenja stat u mjesto 10 sekundi pa ugasit auto. a sto se tice ulja stavi mu mineralno pa da vidis na sto ce da se odrazi...
Renault Megan 3 1.5dCi iskustva?
Najčešćei problemi i sl? Na čem obratiti pažnju? Plivajući zamajac (kod većih motora), delhi pumpe i brizgaljke?
Last edited by hercules; 07-05-14 at 14:28.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bjezi od njega.
TAKUMI
Ako je 78kw 6 brzina onda ima simens umjesto delfija sto je dobro i ima plivajuci je potencijalno lose. Petobrzincí i ispod 106 konja imaju delfija ali valjda nisu toliko zeznuti kao prije restajlinga megana 2, 2006g... uzmi broj sasije podji u alijans i provjeri istoriju servisa i kako se kilometraza kretala.
Sent from my Samsung Galaxy Duos
Imas Yarise, Corolle za te pare. Ne 2010 ali...
TAKUMI
Jaris ti je bas momacko auto a i porodicno istovremeno...uz neku ludu srecu mozda naletis na neku korolu sedan (moj kolega jeste i to dizela za 6ipo) ili avensisa mada malo starijeg od 2010
Sent from my Samsung Galaxy Duos
Brate radim dje radim i veliki sam ljubitelj njemaca ali sto japanac napravi auto da mu nema smrti ne moze niko.
Evo cu ti ja prodati Fiat Bravo 2 za 6.5k kes. Sa gomilom opreme u njega![]()
Renault megan limuzina 2009 (novi model),crvene boje,dosta opreme, nove gume,servisna knjiga,top stanje,bez ulaganja,cijena 6500e,za vise informacija pm.![]()
mazda naravno
Mazda, naravno.
TAKUMI
boyche koje motorno ulje preporucujes za Golf 2 GTD (sa intekulerom)?
I reci mi nesto o ovim GTD motorima.
Pozdrav.
Niasam nailazio na mlađe japance.
Yaris je premali za mene. Vozio sam ovaj predzadnji model, izgledam presmiješno, a i osječćam se tako za volan. Corolla, liše na placeve u CT dvije loše, nisam gledao.
Auris je već druga riča, ali nema ih nešto na prodaju, a mlađe verzije su dosta skupe.
Da kupujem novo, tj da imam para kao što nemam, kupio bih novu Mazdu 3. Ovako imam budžet do 7k i to je to.
Megan 3 i Megan Scenic se za 7,000€ može nać 2010-2011. Ako ima još nešto ovako mlado za te pare rado mi ih preporučite da pogledam.
Generalno na placeve VW i Audi su toliko overrated auta da pojedine cijene su kao da im je jedna cifra više.
Npr Golf V 1.9 TDI 2002 prešao toboš 197.000 se prodaje za 6,200€.
Last edited by hercules; 08-05-14 at 08:10.
Last edited by radza-madza; 08-05-14 at 08:18.
There are currently 16 users browsing this thread. (1 members and 15 guests)
Bookmarks