Page 54 of 73 FirstFirst ... 44450515253545556575864 ... LastLast
Results 1,326 to 1,350 of 1809

Thread: Zasto ste otisli u drugu zemlju?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Hvala cjiko Mojsije na objasnjenju i djeljenju iskustva.

Ti ipak imas pozitivno iskustvo i znanje, dok ja sa druge strane cujem sta se prica i procitam po nesto na netu - uglavnom negativna iskustva, posto losa rijec slabije putuje.

Nijesam znao da se moze fino uspjeti tamo. Iskreno mislio sam da su plate masu vece, jer kod nas na primorju u sezoni obican konobar(samo ako hoce da radi) moze lagano kuci da ponese 4-5k eura. Isto kao sto si ti pokusavao nagovarati ljude da dodju i rade preko grane, ja sam ih preklinjao da dodju na primorje i dolazili su ali su ostajali u prosjeku 1-3 dana. Ne robuje im se i ne radi im se dupla smjena. Nema veze sto lagano dnevno uzmes 50-70 a nekad i vise eura.

Nego dobro. Bas nisam znao da ovako moze da se ode. Kontao sam (opet na osnovu ovog sto sam slusao i citao) da kao sto su odradjivali za Rusiju pa te povedu radis za 5e dnevno i spavas na podu, tako odraduju i arapi...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Radije bih dao po 20-30% od prvih 6 plata agenciji (ili kako vec ide) nego isao na slijepo i na obecanja.

Ja sam recimo došla sama. Poslala prijavu, imala skajp intervju, potpisala ugovor, i evo, još sam živa, radim, nije mi niko još bubrege izvadio i pustio na crno tržište Mada, ja sam slala prijave samo proverenim hotelima i lancima, što svima preporučujem

Nego, da za promenu budem malo korisna

Ko želi da dođe u UAE a nije baš siguran kako, par predloga

http://www.akhtaboot.com/en/uae/jobs

http://www.bayt.com/en/uae/jobs/locations/dubai/

Ovo su sajtovi za poslove u emiratima (iz svih oblasti), ima ih još. Napravite profil, što detaljnije, ne štedite reči i opisne pridjeve. Sve se vrti oko predstavljanja sebe u što boljem svetlu. Obično "deljenje flajera za kafiće u Podgorici" mnogo bolje zvuči kao "marketinška promocija ugostiteljskih objekata". Filtrirate koji vas poslovi, sektori, grad interesuje i dobijate redovno nove ponude na koje se prijavljujete.

Takođe, preporučujem da napravite profil na bar nekoliko sajtova velikih hotelskih lanaca, tipa:

http://www.jumeirah.com/en/jumeirah-...with-jumeirah/ (Jumeirah)

http://www.starwoodhotels.com/corpor...ile/index.html (Starwood)

http://jobs.hiltonworldwide.com/en/?...-arab-emirates (Hilton)

https://marriott.taleo.net/careersec.../jobsearch.ftl (Marriott)

http://www.hyatt.jobs/ (Hyatt)

http://www.shangri-la.com/corporate/careers/ (Shangri-La)

http://www.moevenpick-hotels.com/en/careers/careers/ (Moevenpick)

http://www.millenniumhotels.com/corp...vacancies.html (Millennium)

http://www.kerzner.com/home/careers/main (Kerzner)

Nije bitno šta ste završili, poslova u hotelima ima za razne profile.
    Last edited by Miss_Lucifer; 29-04-14 at 11:12.
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Hvala cjiko Mojsije na objasnjenju i djeljenju iskustva.

Ti ipak imas pozitivno iskustvo i znanje, dok ja sa druge strane cujem sta se prica i procitam po nesto na netu - uglavnom negativna iskustva, posto losa rijec slabije putuje.

Nijesam znao da se moze fino uspjeti tamo. Iskreno mislio sam da su plate masu vece, jer kod nas na primorju u sezoni obican konobar(samo ako hoce da radi) moze lagano kuci da ponese 4-5k eura. Isto kao sto si ti pokusavao nagovarati ljude da dodju i rade preko grane, ja sam ih preklinjao da dodju na primorje i dolazili su ali su ostajali u prosjeku 1-3 dana. Ne robuje im se i ne radi im se dupla smjena. Nema veze sto lagano dnevno uzmes 50-70 a nekad i vise eura.

Nego dobro. Bas nisam znao da ovako moze da se ode. Kontao sam (opet na osnovu ovog sto sam slusao i citao) da kao sto su odradjivali za Rusiju pa te povedu radis za 5e dnevno i spavas na podu, tako odraduju i arapi...
    Sto se tice konobarisanja, ja to ne preporucujem nikom, osim ko je jos u fazi srednjeskolskih i studentskih sezonskih poslova. Pa bilo tamo ili ovamo.

Moderno je doba tehnologije, tako da ko je informaticki pismen (koristi internet za nesto vise od fejsbuka i cdm foruma), moze da nadje posao preko interneta. Naravno, daleko od toga da je ovdje lako, ali treba probati, a ne samo mlatiti u prazno.

Valjalo bi da su plate vece, tipa ka u USA 3000+ $$$, ali ovdje ima previse jeftine radne snage, tako da su i plate manje. Do plate oko 1000+ eura se moze dogurati za godinu-dvije, a opet za nas pojam to je dosta.

I sto je najbitnije plata je na vrijeme. Ja ovdje imam vecu platu nego sto sam tamo imao, ali tamo nikad platu na vrijeme dobit. No vazda kasni, a to te psihicki yebe. Ovdje ni dana jednog nece zakasniti, pa i da primas 300-400 eura, opet znas da ce bit na vrijeme i mozes planirat stvari. A to je jako bitno.
    Last edited by Mojsije; 29-04-14 at 11:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Aj sad svi po euro

Šta ste mislili, mi vas džabe savjetujemo?
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

info vazda kosta vise od zlata ;p ja ne dajem savjete za dz zao mi je
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

A kakvi su troskovi zivota tamo, kad smo vec kod tog dijela svijeta. Hrana/smjestaj/komunalije? Koliko ti treba da prodjes mjesec?
    Tj. moze li se ista ushparati. Ako se vec ide sa strane da se zna sto se ide

Ne planiram da idem ali me zanima. Uvijek je dobro imati informacije iz prve ruke
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Troskovi zivota su visoki. Uglavnom firma placa smjestaj tako da se o tome ne brine, ni o racunima. Smjestaj nije nesto posebno, moglo bi bolje bit, ali su cijene u krv, 800-1000e za jednosoban stan. Pogotovo u Dubai je katastrofa. U Abu Dabi se moze nac nesto krsteno, ali sve teze I teze. Dosta ljude se seli u Sharzu I Adzman, susjedne emirate dje je smjestaj masu jeftiniji. Inace su komunalije dzabe, znam od nekih sto imaju svoje stanove. Tipa racun za struju je od 5-20e za dvosoban stan, 20 eura ti dodje kad je najveca zega pa se trosi na klimu.

A moze li se sto usparati, zavisi od tebe. Znam za par slucajeva sto imaju preko 20 000 eura platu, a u dugovima su do guse na kreditnim karticama, ne mogu drzavu da napuste. Zavisi od tebe I kako trosis, nekome je malo I 1000e, a neko od 300e stedi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Da mogu, sve bi vas ja na godinu dana doveo ovamo malo kod mene, da naucite kako se radi, zivi, stedi i trosi.
    Globetrotting

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Godinu dana rada na stranu je ka godinu dana u vojsku. Odma prdnjavljenje prestane

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Evo upravo ide na Grand production : "Zanela me svetlaaaaaaaaa velikoga gradaaa, posao sam nekud ko ptica bez jataaaaa....'':listening_headphone:listening_headp hone:listening_headphone
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Sa namerom podjoh u veliki grad

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moja tetka, bog da joj dusu čuva, čim bi prosla "Baba s jarčevima" izdizala je na neki katun u Bijele poljane. Ma koliko se radovali raspustu opet smo zeljeli da se skola produzi jer se moralo iće kod tetke "da ne bude sama". Korist od njenog izdizanja je bila ogromna jer za cijelo ljeto nije skupila skorupa ni za jednu masanicu, a od cijelog poljoprivredno stocarskog invenata imala je jednu kozu, jednu kravu i magare.
    Ovaj zadnji gospodin je sluzio i kao prevozno sredstvo i kao budilnik i jedina muzicka razonoda je bila kad bi se on oglasio. Nijesam siguran da ni da dan danas tamo ima struje i tamo đe nije bilo luča i lampa naftarica lijegalo bi se čim se smrači. Bajova ulica i nije bila neki velegradski provod, ali u poredjenju sa tim prknom od svijeta čisti Holivud.
    Posto su to bila vremena kad dijete nije komandovalo roditeljima đe treba na ljeto trebalo je nesto smisliti da se ne ide kod tetke ili se praviti da je to nevidjena sreća iako se islo ka na strijeljanje. Sve se promijenilo kad su jednog ljeta kod komsije dosle dvije bliznice. Jedva se cekao raspust i nije trebalo toljagom ćerati kod tetke. Kako im je bilo pravo ime nije se znalo, ali su se odazivale kad ih njena tetka zvala "Mikača, Bikača, ajte na ručak".
    Malo ih je ko mogao raspoznati , a tetka je govorila da kad su bile male raspoznavali ih po tome sto je jedna ispod sise imala mladez. Posto nam taj dio sopstvene aparature nijesu pokazivale ostalo je da se nekako snađemo i primijetili kad bi se nasijamala Mikača je imala smijavice ili ti dvije male rupice na obrazu, a sestra ne.
    Posto je u svim viteskim igrama bila bolja i nije bilo drveta đe se ona nije prva popela odlucismo da se okusa na rodeo na tetkinom magaretu, a sve se zavrsilo tako sto je
    brečila o zemlju a čelom na neki bubulj. Prva pomoć starijih se sastojala u tome sto su na ranu stavili duvan zvani krdza, a ona vristala kao da je zivu deru. Kazna je bila teska i drasticna jer se vise nijesu smjele sretati s nama, a tetka je utvrdila da smo đevojci napravili manu i da će joj ostati dozivotni oziljak, a nas ta sramota pratiti cijeli zivot....
    Savjest (i ne samo to) pocela je da grize kad su sestre prestale "ljetovati" u to ekskluzivno mjesto. Kazu da slike iz djetinjstva najduze ostaju i takve smijavice i oziljak na sred čela primijetih neđe pocetkom aprila na Medjunarodnoj izlozbi patenata i noviJa tehnologija u Zenevi.
    Kao slučajno zavirih na identifikator i posto stranjsko i ime i prezime drugaru iz nasih pasivnih krajeva dobacih " ako ne liči Mikači iz Bijelih poljana ja poludio." Jos dobro i ne zavrsih recenicu kad se ona okrenu i rijecima " ako si ti onaj sto tetkino magare prepada, neka te sto đavola nosi."
    I3ljubismo se ka najrodjeniji, a dio konfencije se preskocio i zamijenjen na razgovor " kako, đe, okle ođe... i na kraju pitanje iz naslova zasto je otisla"
    Laknu mi na dusu kad ne reče da je zbog sramote i razbijenog čela, ali je obećala da će ođe napisati to sto tvrdi da nije pitanje "Zasto ste otisli u drugu zemlju?" već "zasto ste toliko cekali da odete".
    Ne slazem se bas sa tim jer nikad ne znamo sta je uzrok a sta posljedica i mozda je bas taj pad sa domaće zivotinje prouzrokovao da se u glavi sve namjesti kako treba i mozda bi sve to sto je uspjela vani uradila i kod nas.
    Jes da je "mala" razlika izmedju "mozda" i toga sto se stvarno desilo, ali......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Poenta price: idite na selo, jasite magarad i mozda vam se posreci.

?

I am so post-rock I shit sad birds.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Sto je sa drugim, kontrolnim, uzorkom - Bikacom?

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

progutao je matrix
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

jel neko procita ovo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Sto je sa drugim, kontrolnim, uzorkom - Bikacom?
    Ostala u Crnoj Gori i napravila karijeru na relaciji Biro rada - posao na odredjeno pa opet... sve vjerujući da je dovoljno posteno zavrsiti fakultet

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Jes da je "mala" razlika izmedju "mozda" i toga sto se stvarno desilo, ali......
    E onda ovom "mala" treba dodat jos jedne navodnike.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Ima li neko ovdje da je otisao da zivi i radi u Kanadi.Ako ima zamolio bih da mi se javi na PM.Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ima jedan ali po njegovom bolje ti je poći u gulag
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Samo neka mi se javi,lako cemo za sve

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    74 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Tamo se nikad nećeš zapitati: "ĐE JA ŽIVIM ?!?"
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako poći iz CG vani? Mislim na sređivanje radne dozvole (vize), nalaženje posla (diploma 4godišnjeg CG fakulteta), ovo je dobro,bas dobro kao kontrapitanje:star:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Simpaticna prica,dje li su te bijele poljane?pozdrav

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    34 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Ima li neko ovdje da je otisao da zivi i radi u Kanadi.Ako ima zamolio bih da mi se javi na PM.Pozdrav
    Ima li vas ljudi?

Page 54 of 73 FirstFirst ... 44450515253545556575864 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)