Ја сам још прије рекао да треба цитирати само озбиљне и реномиране медијске куће, било са Руске, Украјинске стране или са Запада.
Данас се рат води и у медијима, а посебно на интернету.И једна и друга страна пласирају гомилу информација преко полузваничних портала, које имају за циљ да учврсте подршку и мобилишу сопствено становништво, да збуне непријатеља и да га дискредитују.Зато не треба јуришати као колега глобално загријани, и пласирати полуистине и нестине, пласиране са било које стране.
Оно што ја могу да примијетим, према снимцима које сам гледао, је да је већина људи страдала од дима, а сама зграда није била читава запаљена, него само улаз, током међусобног гађања молотовљивим коктелима.
И једна и друга страна су биле бруталне, чак се и пуцало.
Мислим да политичке елите у Украјини и ту мислим и на Украјинце и на Русе, читаво вријеме вуку најгоре могуће потезе, вјероватно под утицајем великих сила а народ ће да страда због тога.
Акцијама у Славјанску сукоб је по дефиницији добио димензије грађанског рата.Дал ће се проширити не знам, не бих волио.

Reply With Quote

Bookmarks