View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 82 of 199 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Bojim se da nas sve ne uništi ta američka potreba za potvrdjivanjem "globalnog vodjstva".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    John Kerry -"Naše globalno vodstvo je ugroženo zbog Ukrajine, moramo zaustaviti Putinovu Rusiju, a NATO članice moraju povećati obrambeno izdvajanje na najmanje 2% BDP-a"

Evo poskupljenje - da se spremi jedno 67 miliona za članarinu ako je ovo metodologija koja će biti usvojena.
    Mada ko je protiv NATO saveza taj je protiv Crne Gore pa ništa nije skupo da se uđe u elitu.
    Sta mislis koliko se sad izdvaja za bezbjednost a da ne poredjujemo sigurnost sad i tada kad budemo clanice Nato?i

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo se i Srbin Rambo oglasio na tu temu....dugo mu je trebalo

RAMBO AMADEUS: "AKO UĐEMO U NATO, ONDA JE SVA PRILIKA DA MOŽE MOJIM KLINCIMA DA SE DOGODI DA IH POŠALJU U IRAK, AVGANISTAN ILI NEKU PETU ZEMLJU GDE AMERIKA IMA SVOJE OSVAJAČKE INTERESE. TO MI SE NIKAKO NE BI DOPALO."
    Imam tri sina, bogu fala, sva tri su naočiti, pucaju od zdravlja, ali me već zebe oko srca, za koju godinu postaju vojni obveznici, to su bogami tri regruta oko kojih bi se svaka vojska grabila!
    E sad, služio sam i ja vojsku, nije to strašno u mirnodopskim uslovima, malo je dosadno, oficiri slušaju narodnjake, ali nekako prođe…
    Sad se šuška da će se ukinuti služenje vojne obaveze, da će se uvesti profesionalna vojska, tad bi samo u slučaju rata bili pod uniformom. Divota!
    S obzirom na to da svaka generacija na Balkanu doživi prosečno za života dva rata, pošto su jedan već pregrmeli kao klinci, nadam se da će ih onaj sledeći zakačiti tek kad postanu trećepozivci.
    Tako statistika kaže, a ona je majka svih nauka!
    Međutim, ako uđemo u NATO, onda je sva prilika da može mojim klincima da se dogodi da ih pošalju u Irak, Avganistan ili neku petu zemlju gde Amerika ima svoje osvajačke interese. To mi se nikako ne bi dopalo.
    Po kafanama raspravljam sa prijateljima koji smatraju da nam ulazak u NATO omogućuje perspektivu i privredni razvoj, ali meni se nešto ne čini da su se Bugari, Rumuni, pa čak i Slovenci usrećili.
    Sad moraju grdne pare da daju na neku preskupu vojnu opremu, a pitanje je da li im je uopšte ta oprema potrebna. I ko će komandovati njenom upotrebom.
    Privredni razvoj sa vojnim savezima nema mnogo veze, evo pogledajte Austriju – visoko razvijenu zemlju iz našeg komšiluka. Opekli su se sa vojnim savezima dva puta, u dva svetska rata su bili na pogrešnoj, osvajačkoj strani.
    Sada im naravno ne pada na pamet da prave istu grešku treći put. Treba li možda nekog ubeđivati koliko su bogatiji od nas? A mudro ostaju neutralni.
    Drugi razlog za ulazak u NATO koji se navodi je bezbedonosni.
    Kao, bićemo bezbedniji, neće nas niko napadati ako postanemo njihov saveznik.
    Malo me to podseća na bahatost reketaša, koji ti prvo polupaju kafanu , pa ti onda nude zaštitu.
    A samo pre osam godina su nam dobro polupali kafanu i pucali ne samo po personalu nego i po gostima, kako sad da se pajtamo i budemo ortaci?
    Od koga to treba da nas štite nego od njih samih?
    Da ne govorim o tome da bi nam odmah natovarili razdraganog Bin Ladena na vrat! Samo bi nam još trebao međunarodni terorizam u našem dvorištu.
    Žao mi je samo što je politička lepeza u Srbiji nedovoljno profilisana, pa se odmah na osnovu jednog stava prišivaju i neki drugi.
    Sada samo možete da budete malo manji demokrata i malo veći desničar – ako ste za Ruse.
    Ili malo manji desničar i malo veći demokrata – ako ste za NATO.
    Pouka o strateškoj prednosti koju nosi neutralnost može se dobiti u svakom beogradskom taksiju. Iskusan taksista će vam, ako počnete razgovor o fudbalu reći da ne navija ni za veliku i jaku Zvezdu ni za veliki i jaki Partizan, već za OFK Beograd. Pogodite zašto.
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Sta mislis koliko se sad izdvaja za bezbjednost a da ne poredjujemo sigurnost sad i tada kad budemo clanice Nato?i
    Iz budžeta Crne Gore za 2013 godinu :

Za finansiranje izdataka odbrane planirana su sredstva u iznosu od 34,08 mil. €, odnosno 2,86
    % u kupnih izdataka tekućeg i budžeta fondova, o d toga najveći dio 99,63%. za potrebe
    vojne odbrane. Sredstva su namijenjena za finansiranje djelatnosti Ministarstva odbrane...

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

89
    404 – Ministarstvo odbrane
    40401 – Ministarstvo odbrane
    Predviđena budžetska sredstva za 2013. godinu u iznosu od 35,95 mil € iskazana su kroz tri
    programa:
    Program 1: Međunarodna saradnja
    Prema utvrđenoj programskoj strukturi na teret ovog programa predviđeno je finansiranje
    Vojno-diplomatskih predstavništava u inostranstvu (u daljem tekstu VDP), Štabnih elemenata
    u komandama NATO, mirovnih misija u kojima će učestvovati pripadnici Ministarstva i Vojske
    Crne Gore i aktivnosti međunarodne saradnje (bilateralne, multilateralne, aktivnosti
    Verifikacionog centra za kontrolu naoružanja i dr.).
    U okviru ukupno planiranih sredstava na ovom programu finansiraće se pet VDP (Brisel,
    Vašington, Beč, Ljubljana i Berlin), dva Partnersko štabna elementa u komandama NATO
    (JFC Napulj, PSE ACO Mons) i četiri mirovne misije u kojima će biti angažovani pripadnici
    Vojske Crne Gore ("ISAF" - Avganistan, "UNMIL" - Liberija, "UNIFIL" - Liban i "ATALANTA" -
    Somalija), kao i izmirenje obaveza Crne Gore prema mirovnim misijama Ujedinjenih nacija.
    Bruto zarade planirane su u ukupnom iznosu od 1,99 mil €. Ukupno planirana sredstva po
    ovom izdatku planirana su u skladu sa Uredbom o zaradama, dodatku na zaradu i drugim
    naknadama vojno-diplomatskih predstavnika ("Sl. list CG" br: 31/09), za 15 lica koja će biti
    zaposlena u VDP i Štabnim elementima i za 43 lica koja će biti angažovana u mirovnim
    operacijama u skladu sa Zakonom o upotrebi jedinica VCG u međunarodnim snagama i
    učešću pripadnika CZ, policije i zaposlenih u organima državne uprave u mirovnim misijama i
    drugim aktivnostima u inostranstvu ("Sl. list CG" br: 61/08).
    Ostala lična primanja planirana su u ukupnom iznosu od 2,18 mil €. Sredstva u iznosu od 1,58
    mil € planirana su za isplatu naknada pripadnicima Vojske CG koji će biti angažovani u
    mirovnim misijama. U 2013. godini planirano je angažovanje 38 lica u mirovnoj misiji "ISAF" u
    Avganistanu, 2 lica u mirovnoj misiji "ATALANTA" u Somaliji, 2 lica u mirovnoj misiji "UNIFIL" u
    Liberiji i 1 lica u mirovnoj misiji "UNMIL" u Libanu. U okviru ukupno planiranih sredstava na
    ovom izdatku, planirana su i sredstva za isplatu naknada vojno–diplomatskim predstavnicima
    po osnovu uvećanih troškova života i uslova rada u zemlji prijema i naknade za izdržavanje
    članova porodice.
    Rashodi za materijal planirani su u iznosu od 0,07 mil €. Sredstva na ovom izdatku planirana su
    za administrativni materijal, materijal za posebne namjene, rashode za električnu energiju i
    rashode za gorivo.
    Rashodi za usluge planirani su u iznosu od 1,51 mil €. U okviru ove grupe izdataka planirana su
    sredstva za službena putovanja u iznosu od 0,16 mil €; reprezentaciju; komunikacione usluge;
    bankarske usluge i negativne kursne razlike; advokatske i notarske usluge; usluge stručnog
    usavršavanja i ostale usluge.
    Najveći dio sredstava opredijeljen je za potrebe stručnog usavršavanja u iznosu od 0,20 mil € i
    ostale usluge u iznosu od 1,09 mil €. Sredstva planirana na izdatku Ostale usluge planirana su
    za sljedeće namjene:
    - realizaciju aktivnosti po osnovu učešća pripadnika Vojske CG u mirovnim misijama u
    ukupnom iznosu od 0,99 mil €, i to: za smještaj i ishranu u bazama opredijeljena su
    sredstva u iznosu od 0,57 mil €; strategijski prevoz u iznosu od 0,12 mil €; troškove
    pripreme i obuke u zemlji i inostranstvu u iznosu od 0,15 mil €; opremanje Vojske
    kompletom opreme u iznosu od 0,03 mil €; komunikacije u iznosu od 0,05 mil € i ostale
    troškove koji obuhvataju: redovne kontrole i obilaske, donacije lokalnom stanovništvu,
    podršku porodicama i dr;

Thanks Thanks Given 
    9,752
    Thanks Thanks Received 
    6,066
    Thanked in
    2,314 Posts

Za duplo više novca nemjerljivo bolja zaštita, ako je samo pitanje para svak normalan zna šta je bolje izabrati...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Za duplo više novca nemjerljivo bolja zaštita, ako je samo pitanje para svak normalan zna šta je bolje izabrati...
    Samo treba iznijeti argumente pa eventualno da ljudi biraju a ne da te uvuku u NATO a onda da se izjašnjavaš!
    Ako je i 3 puta skuplje prihvatam ukoliko ima 3 puta veću prednost to rešenje samo da čujemo neobrađene brojke!

Quote Originally Posted by Tattoo View Post

.
    Srbin Rambo-jel to neka optužnica? Da li je krivično djelo biti Srbin? Da li Srbi koji su crnogorski državljani mogu da učestvuju u društvenopolitičkom životu zemlje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

RAMBO AMADEUS: "AKO UĐEMO U NATO, ONDA JE SVA PRILIKA DA MOŽE MOJIM KLINCIMA DA SE DOGODI DA IH POŠALJU U IRAK, AVGANISTAN ILI NEKU PETU ZEMLJU GDE AMERIKA IMA SVOJE OSVAJAČKE INTERESE. TO MI SE NIKAKO NE BI DOPALO."
    Imam tri sina, bogu fala, sva tri su naočiti, pucaju od zdravlja, ali me već zebe oko srca, za koju godinu postaju vojni obveznici, to su bogami tri regruta oko kojih bi se svaka vojska grabila!
    E sad, služio sam i ja vojsku, nije to strašno u mirnodopskim uslovima, malo je dosadno, oficiri slušaju narodnjake, ali nekako prođe…
    Sad se šuška da će se ukinuti služenje vojne obaveze, da će se uvesti profesionalna vojska, tad bi samo u slučaju rata bili pod uniformom. Divota!
    S obzirom na to da svaka generacija na Balkanu doživi prosečno za života dva rata, pošto su jedan već pregrmeli kao klinci, nadam se da će ih onaj sledeći zakačiti tek kad postanu trećepozivci.
    Međutim, ako uđemo u NATO, onda je sva prilika da može mojim klincima da se dogodi da ih pošalju u Irak, Avganistan ili neku petu zemlju gde Amerika ima svoje osvajačke interese. To mi se nikako ne bi dopalo.
    Po kafanama raspravljam sa prijateljima koji smatraju da nam ulazak u NATO omogućuje perspektivu i privredni razvoj, ali meni se nešto ne čini da su se Bugari, Rumuni, pa čak i Slovenci usrećili.
    Sad moraju grdne pare da daju na neku preskupu vojnu opremu, a pitanje je da li im je uopšte ta oprema potrebna. I ko će komandovati njenom upotrebom.
    Privredni razvoj sa vojnim savezima nema mnogo veze, evo pogledajte Austriju – visoko razvijenu zemlju iz našeg komšiluka. Opekli su se sa vojnim savezima dva puta, u dva svetska rata su bili na pogrešnoj, osvajačkoj strani.
    Sada im naravno ne pada na pamet da prave istu grešku treći put. Treba li možda nekog ubeđivati koliko su bogatiji od nas? A mudro ostaju neutralni.
    Malo me to podseća na bahatost reketaša, koji ti prvo polupaju kafanu , pa ti onda nude zaštitu.
    A samo pre osam godina su nam dobro polupali kafanu i pucali ne samo po personalu nego i po gostima, kako sad da se pajtamo i budemo ortaci?
    Da ne govorim o tome da bi nam odmah natovarili razdraganog Bin Ladena na vrat! Samo bi nam još trebao međunarodni terorizam u našem dvorištu.
    Žao mi je samo što je politička lepeza u Srbiji nedovoljno profilisana, pa se odmah na osnovu jednog stava prišivaju i neki drugi.
    Sada samo možete da budete malo manji demokrata i malo veći desničar – ako ste za Ruse.
    Pouka o strateškoj prednosti koju nosi neutralnost može se dobiti u svakom beogradskom taksiju. Iskusan taksista će vam, ako počnete razgovor o fudbalu reći da ne navija ni za veliku i jaku Zvezdu ni za veliki i jaki Partizan, već za OFK Beograd. Pogodite zašto.
    Drug Rambo (Antonije Pušić) je se ovako izjasnio septembra 2007, a od tada je postao evrovizijski "momak" širokijeh pogleda...
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Drug Rambo (Antonije Pušić) je se ovako izjasnio septembra 2007, a od tada je postao evrovizijski "momak" širokijeh pogleda...
    Ada nije se izjasnio ni tada , ni sada ama ni za evrovizijsko ****** - za DZ ....naplatio je on to .

S

Srbin Rambo-jel to neka optužnica?
    Ne ...to je dijagnoza...pardon - konstatacija

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Ostala lična primanja planirana su u ukupnom iznosu od 2,18 mil €. Sredstva u iznosu od 1,58
    mil € planirana su za isplatu naknada pripadnicima Vojske CG koji će biti angažovani u
    mirovnim misijama. U 2013. godini planirano je angažovanje 38 lica u mirovnoj misiji "ISAF" u
    Avganistanu, 2 lica u mirovnoj misiji "ATALANTA" u Somaliji, 2 lica u mirovnoj misiji "UNIFIL" u
    Liberiji i 1 lica u mirovnoj misiji "UNMIL" u Libanu.
    realizaciju aktivnosti po osnovu učešća pripadnika Vojske CG u mirovnim misijama u
    ukupnom iznosu od 0,99 mil €, i to: za smještaj i ishranu u bazama opredijeljena su
    sredstva u iznosu od 0,57 mil €; strategijski prevoz u iznosu od 0,12 mil €; troškove
    pripreme i obuke u zemlji i inostranstvu u iznosu od 0,15 mil €; opremanje Vojske
    kompletom opreme u iznosu od 0,03 mil €; komunikacije u iznosu od 0,05 mil € i ostale
    troškove koji obuhvataju: redovne kontrole i obilaske, donacije lokalnom stanovništvu,
    podršku porodicama i dr;

Evo recimo preko 3 miliona eura su nas koštali naši mirovnjaci u sklopu NATO trupa.
    Mnogo se toga moglo za te pare uraditi ali vidim niko ove pare što se troše na NATO ne upoređuje sa mogućim brojem vrtića škola stadiona itd koji su se mogli za te pare napraviti-to je strogo forbiden
    Na primer za ta 43 lica u misijama vojnom su mogli kupiti 43 stana i to trosobna za 3 miliona eura a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

John Kerry -"Naše globalno vodstvo je ugroženo zbog Ukrajine, moramo zaustaviti Putinovu Rusiju, a NATO članice moraju povećati obrambeno izdvajanje na najmanje 2% BDP-a"

Evo poskupljenje - da se spremi jedno 67 miliona za članarinu ako je ovo metodologija koja će biti usvojena.
    Mada ko je protiv NATO saveza taj je protiv Crne Gore pa ništa nije skupo da se uđe u elitu.
    Izgleda da se neke price ovdje moraju stalno ponavljati i pojasnjavati:

1. Izdvajanje za clanarinu nije isto sto i izdvajanje za odbranu. Necemo morati da "uplacujemo" 67 miliona godisnje samo zato sto smo NATO drzava.

2. Vjerovatno necemo morati da izdvajamo ni tih 67 miliona za odbranu. Ovo su samo preporuke kojih se drzave clanice cesto ne pridrzavaju ali ne trpe posledice - uglavnom zato sto se uzima u obzir njihova ekonomska situacija.
    Uoci krize 2008., na jednom samitu je preporuceno da drzave clanice izdvajaju 2 ili 2,5%, zaboravio sam, medjutim, kad se desio finansijski slom, neke clanice su ogranicile svoja izdvajanja za odbranu na duplo nize iznose od preporucenih.

3. Nama niko nece skakati po glavi ako ne budemo u stanju da ispunimo ovu preporuku. Ona se vjerovatno vise odnosi na velike, vodece, i drzave srednje velicine, posebno na one koje se nalaze u istocnoj Evropi. I upravo to je nasa prednost - zato sto smo, po svim kriterijumima, "mali". To ne znaci da mozemo da radimo sta hocemo, ali cesto ce nam "progledati kroz prste" zbog te cinjenice (kao sto nam je EU/ECB precutala unilateralnu euroizaciju).

4. Ministar finansija tvrdi da cemo izdvajati 400 000 eura za clanarinu. Sa troskovima za misije, koji se, ako sam pronasao odgovrajuci podatak, za 2014. krecu izmedju 1,5 i 2 miliona, to bi znacilo da cemo na godisnjem nivou izdvajati oko 2,5 miliona za NATO.

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Nisam ni mislio da 67 miliona košta članarina-figurativno sam to kazao.
    Naravno 2 % BDP ako je preporučeno zemljama članicama da izdvajaju za odbranu nama bi to ispalo 67 miliona.
    To je kompletan vojni trošak ako se to usvoji -dakle cjelokupni iznos vojnih izdataka.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Rambo se nikada u životu nije nazvao ni Crnogorcem ni Srbinom ni Hrvatom.
    Čovjek očigledno živi u prošlosti kada priča kao da je služenje vojnog roka obavezno
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aoooo, Rakune….

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Треба имати у виду да добар дио одбране Црне Горе спада у надлежност МУП-а, посебно надрзор границе.За МУП и Војску се код нас издваја много више од та 2% ГДП.

Иначе ова садашња издвајања су толико јадна и смијешна, и довољна само да опремимо лаку пјешадију, што је и урађено.Нас у наредном периоду чека ремонт и набавка озбиљних система, укључујући бродове и хеликоптере.И то били чланица НАТО-а или не.Овај постојећи систем је неодржив и не може одбранити Црну Гору.Свако ко има два грама мозга то зна.
    Чланство у НАТО ће нам омогућити приступ јефтинијим и квалитетнијим средствима и што је много важније, донацијама.
    И све то ћемо моћи да финансирамо.
    Last edited by BAR; 30-04-14 at 17:15.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

И још нешто, у вези Рамба.Србија и Црна Гора нису исто.
    Србија можда може да приушти квазинеутрални систем, јер је моћнија од потенцијалних нападача.Ми то не можемо.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Iz budžeta Crne Gore za 2013 godinu :

Za finansiranje izdataka odbrane planirana su sredstva u iznosu od 34,08 mil. €, odnosno 2,86
    % u kupnih izdataka tekućeg i budžeta fondova, o d toga najveći dio 99,63%. za potrebe
    vojne odbrane.
    Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Izgleda da se neke price ovdje moraju stalno ponavljati i pojasnjavati:

1. Izdvajanje za clanarinu nije isto sto i izdvajanje za odbranu. Necemo morati da "uplacujemo" 67 miliona godisnje samo zato sto smo NATO drzava.

2. Vjerovatno necemo morati da izdvajamo ni tih 67 miliona za odbranu. Ovo su samo preporuke kojih se drzave clanice cesto ne pridrzavaju ali ne trpe posledice - uglavnom zato sto se uzima u obzir njihova ekonomska situacija.
    Uoci krize 2008., na jednom samitu je preporuceno da drzave clanice izdvajaju 2 ili 2,5%, zaboravio sam, medjutim, kad se desio finansijski slom, neke clanice su ogranicile svoja izdvajanja za odbranu na duplo nize iznose od preporucenih.

3. Nama niko nece skakati po glavi ako ne budemo u stanju da ispunimo ovu preporuku. Ona se vjerovatno vise odnosi na velike, vodece, i drzave srednje velicine, posebno na one koje se nalaze u istocnoj Evropi. I upravo to je nasa prednost - zato sto smo, po svim kriterijumima, "mali". To ne znaci da mozemo da radimo sta hocemo, ali cesto ce nam "progledati kroz prste" zbog te cinjenice (kao sto nam je EU/ECB precutala unilateralnu euroizaciju).

4. Ministar finansija tvrdi da cemo izdvajati 400 000 eura za clanarinu. Sa troskovima za misije, koji se, ako sam pronasao odgovrajuci podatak, za 2014. krecu izmedju 1,5 i 2 miliona, to bi znacilo da cemo na godisnjem nivou izdvajati oko 2,5 miliona za NATO.
    Quote Originally Posted by BAR View Post
    Нас у наредном периоду чека ремонт и набавка озбиљних система, укључујући бродове и хеликоптере.И то били чланица НАТО-а или не.Овај постојећи систем је неодржив и не може одбранити Црну Гору.Свако ко има два грама мозга то зна.
    Чланство у НАТО ће нам омогућити приступ јефтинијим и квалитетнијим средствима и што је много важније, донацијама.
    И све то ћемо моћи да финансирамо.
    Ispada da je članstvo u NATO za Crnu Goru ušteda
    Last edited by Rakun; 30-04-14 at 17:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam ni mislio da 67 miliona košta članarina-figurativno sam to kazao.
    Naravno 2 % BDP ako je preporučeno zemljama članicama da izdvajaju za odbranu nama bi to ispalo 67 miliona.
    To je kompletan vojni trošak ako se to usvoji -dakle cjelokupni iznos vojnih izdataka.
    Onda je moja greska, nijesam te razumio, ali svejedno, troskovi za odbranu ne mogu da budu opredjeljujuci faktor (za ili protiv clanstva), cak i da ih podignemo na nivo od 2% (a ne vjerujem da cemo morati, iz razloga koje sam ti naveo). A, ako troskovi dostignu taj nivo, to ce biti indikator ili da smo postigli ekonomski rast i stabilnost u toj mjeri da mozemo da dozvolimo sebi, uslovno receno, takav luksuz, ili da smo skloni rasipnistvu i ne umijemo da pregovaramo i objasnimo svoju trenutnu ekonomsku poziciju, u slucaju da bude identicna sadasnjoj.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ispada da je članstvo u NATO za Crnu Goru ušteda
    Чланство у НАТО и јесте уштеда.Добија се ефикасан систем одбране за много мање пара.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Чланство у НАТО и јесте уштеда.Добија се ефикасан систем одбране за много мање пара.
    + zabluda stranih turista da je CG civilizovana zemlja
    + zarada pri održavanju brodova, korišćenju aerodroma,smještanju NATOvaca u hotele....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

+ zarada pri održavanju brodova, korišćenju aerodroma,smještanju NATOvaca u hotele....
    I nazvaćemo ga NATO TURIZAM, da vidimo ko može bolje... "more bre".
    Bolji od sebe.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Јел ово неки малициозни коментар?
    Црна Гора је била цивилизована земља, и биће поново.
    А за ово друго нити НАТО има потребе да користи нашу инфрструктуру, нити ће у ЦГ долазити толико НАТО војника да ће нам било како утицати на туризам, ни набоље ни нагоре.
    Добро ће бити ако с времена на вријеме успијемо да организујемо какву конференцију, или у будућности неки НАТО самит.

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Ако су Америкаци тј њихове вође злочинци, шта рећи за нас Црногорце, или за нашу браћу Србе?
    Па не постоји датум у календару којег неко у име српског народа није окрвавио.
    Јел то значи да су Србе кроз историју водили злочинци, да је српски народ злочиначки, и да са њима као и са злочиначким Американцима не треба најближе сарађивати?

Thanks Thanks Given 
    9,752
    Thanks Thanks Received 
    6,066
    Thanked in
    2,314 Posts

Nema potrebe da ide, brzo će trebati jedna dnevna novina samo za Ristove kletve...
    #fakenews

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nema potrebe da ide, brzo će trebati jedna dnevna novina samo za Ristove kletve...
    ja željno očekujem da otvori tviter nalog

Page 82 of 199 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)