a što baš suši? (iako nemam ništa protiv dotičng jela koje mi se masu sviđa) što ne domaći kačamak? masanica? morski plodovi? domaća vina? raštan? (kad ga je Madonna jela, onda ebi ga stvarno)
nema Cg vala što ponudit'![]()
Ovdje bih samo htio reci da je trziste uslovljeno ponudom i potraznjom.
Sve dok u CG bude potraznja za leskovackim rostiljem od strane Serbijanskih turista. Tako ce i kao ecurke nicati kiosci brze hrane umjesto elitnih restorana. Ako ti kazem da jedna brza hrana u BD na dnevnoj bazi u sezoni izbaci oko 10 000eZnaci sve je jasno. Kad promijenimo goste, promijenicemo i turiste.
Kad umjesto leskovackog rostilja budu sushi barovi po BD onda cu znati da nam turizam ide uzlaznom putanjom
One Ring to Rule them all...
a što baš suši? (iako nemam ništa protiv dotičng jela koje mi se masu sviđa) što ne domaći kačamak? masanica? morski plodovi? domaća vina? raštan? (kad ga je Madonna jela, onda ebi ga stvarno)
nema Cg vala što ponudit'![]()
Kako a što baš suši???? Mi svo vazda bili visi katolici od pape a toliko gostoljubljivi pa se trudimo da turista ima sve sto ima kući u izobilju i sto je tamo moderno. Ono nase i sto samo mi imamo je seljacko, bljak, dojadilo.....
Inace turista gori od zelje da ima sve sto ima kući i samo ga stapom mozes natjerati da proba lokalna jela, pogleda kulturno-istorijsko blago tamo dje dodje, ode na neki izlet ili prijepodne se kupa a popodne ode dje se moze i skijati....
I ti kad odes nedje ne radis nista no svuda trazis dje se moze odvaliti dobra porcija kacamaka sa skorupom
Trebaju da imaju sve svjetske kuhinje i sushi i prava talijanska ( a ne pasta sa katchupom i pavlakom) a naravno i autohtona crnogorska, pa ko voli nek izvoli. Mislim da ovdasnji restorani ne znaju praviti dobar sushi, kinesku ili pravu talijansku hranu (cast izuzecima) pa je zato i nema previse.
Davor
aooo do suza se nasmijah sad :lolblue:
ja ne znam, ali kad god odem u goste kod Madonne vazda mi spremi crmnički raštan
Rastan jedem i u Meksiku i u Kaliforniji, i sa malom razlikom u receptu na Karibima, u drzavama Juzne Amerike takodje..
Ne znam sta se fantazira.. Ja kad doruckujem ili rucam u CG "elitnim" restoranima, trazim i nasu kuvanu kafu za mene i drustvo koji bi probali.. To jok, nema.. Valjda im je ispod nivoa, a espresso veze s vezom pa ga u restoranima i ne pijem.
Hvala Lepo
Nemam pojma sto bas sushi, pade mi nesto na pamet. Ja sam na primorju sam probao na 2 mjesta. U One u Tivtu i u Astoriji. Ni jedan ni drugi blage veze nemaju, za wasabi necu ni da pricam.
Sto se tice nacionalnih jela/restorana podrzavam i pokusavam da radim na promociji istih, ali da vidis kakva je gostu faca kad ga za porciju kacamaka zakolje 12e hahahahahahhahahahha![]()
Pita me gost jednom, zbog cega je kasha toliko skupa kod vas. Ovaj mu skuvao palentu i uvalio o u nju skorupa i prodao mu kao kachamakhahahahahhahahahhah![]()
To je nas turizam.
Sve pocinje od malih nogu pa i od fakulteta. Prvo treba obrazovanje, da gost nije stoka i da ga ne treba tretirati kao marvu i pljackati.
Treba kao Bart Simpson da djeca ispisuju na tabli : Turisti su nasi prijatelji![]()
u toj sferi se nameću i nitro taksimetri![]()
Stoka od mog rodjenog burazera dok je radio kao konobar klao je goste. Ovo mu je bila racunica:
2 kafe - 2.6 standardna cijena
2 cesmovace - 2e - inace dzabe
WiFI - 1e po osobi - inace dzabe
I kad sam ga pitao sto to radi odgovorio mi je "Pa te avetinje pola sata interneta na kruzeru placaju 5e, sto ne bi kod mene euro" hahahhahahahahha Crnogorska posla![]()
@bracodubrovnik, vidite ovaj popust u ZG
sve za manje od jednog eura..
Bas cu sutra do ZG, da vidim sta se radi...
Hvala Lepo
e vala komsinice ako svaki dan daju ovakav popust brzo cu ja odseliti u ZG![]()
She is only here to annoy herself!
Ko zna komsija sta je bilo vlasniku lokala..Nego .. U zivotu ne vidjeh i ovoliko bus-eva od dubrovnika pa nadalje.. Preko 200 autobusa jedan za drugim..U Neumu kolaps... Djacke ekskurzije, japanci..cak buseva sa bg tablicama i cacanskim
.. Ma svasta... Ni u sred sezone vidjeno.. Svaka cast njima je sezona debelo u zamahu.. @ bracodubrovnik.. Alal vam vjera..cisto, uredno, infrastruktura tip top.. Trava sredjena uz put.. Vidim postavljaju mobilne toalete..papirica ,kesa, plasticnih flasa i gradjevinskog otpada nigdje- ono sto je u nasoj cg glavni turisticki artefakt.
Gazim ka Zg...
p.s.zeza me 3g t-mobile HR... Zamjerka
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-04-14 at 16:07.
Sad mi objasnise uz kaficu da je to cudo buseva od dubrovnika bilo u cast Dana hrvatske katolicke mladezi organizovan skup u Dubrovniku. Divna djeca, vesela, kulturno ponasanje, pristojno obuceni, sa osmjehom masu i pozdravljaju..Jako lijepo I za Dubrovnik i turisticki korisno..Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-04-14 at 17:25.
Jel neko moze da zamisli da u PG dodje cc200 punih buseva omladine (neki i na sprat), da PG strucnjaci organizuju parking za sve njih.. Da se ta omladina ponasa pristojno bez bacanja smeca po ulici, bez bullizma, agresivnih ispada, tuca, destrukcije i da svi nakon kulturnog druzenja lepo napuste radosni i zadovoljni PG? Pokusah da zamislim to cudo ali jok.. Nema sanse... Hvala Lepo
Impozantno... Svaka cast. Ja sam obisla cc 200 buseva pa to rekoh...obilazim jos i nakon sv. Roka.. Jesu li mladi napravili koji problem u dubrovniku? Obzirom na toliki broj.. Na pumpama su medeni.. Zaustavljaju se na pice i obroke.. Nevjerovatno pristojni i u isto vrijeme pozitivni. Organizacija je za cast. Hvala Lepo
Divno.ako Vam nije tesko mozete li reci gdje su ti mladi spavali, kolikO su bili u dubrovniku i .. Nemam rijeci.. A pisem zbog mojih "divljaka" asocijalnih koji nista slicno ne bi organizovali "s' andjelima" za. " nasu" djecu iz citave cg. Pojede ih politika... Neovisno religijski itd..Ne pada im na pamet...
. Hvala Lepo
Last edited by Maja; 27-04-14 at 18:35.
Spavali su u učeničkim domovima, sportskim dvoranama gdje su im montirani ležajevi, u nekim dubrovačkim hotelima, ali najviše kod ljudi koji su ih htjeli ugostiti, od Konavala, preko Župe, Dubrovnika, Mokošice, Zatona sve do Pelješca. Bili su tu dva dana koliko traje susret katoličke mladeži.
Last edited by bracodubrovnik; 27-04-14 at 18:38.
sve je to zavjera CIA i Vatikana![]()
She is only here to annoy herself!
Alal vjera. Kad se hoce moze se.Samo.. Tuzno je sto se ja interesujem a skoro pa veze sa cg i ex yu.. A moji Crnogorci jok.. Ni pitati ni cestitati a kamoli nauciti od susjeda nesto. Svako dobro. Hvala Lepo
http://www.cdm.me/turizam/nto-hoteli...tokom-praznika
Hoce li mi ko reci kakva je korist ovima iz NTO da lazu svake godine?
Govore pojacali se letovi iz Azerbejdzana i Jermenije a ti gosti nijesu bili u brojkama zavedeni ni kao 0.0001 ucesca na domacem trzistu. Lako im se zaebavat sa brojkama. Ako je bilo 10ljudi iz Azerbejdzana i dodje ih 30% vise ove godine to je 13 ljudi.. VAUUUUUU
Zasto ne dovedu 10% vise turista iz EU ili USA... fking idioti.
Govore na Zabljaku i Kolasinu spremno docekuju turiste. Na zabljaku Uveta nema...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks