Znam ja da bi pojedini voljeli da se referendumi organizuju kad im je cef za shta im je cef no ne ide to tako..
Sent from Tapatalk
#fakenews
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Ko tvrdi drugachije, sami ti pominjesh dps i ubacash u prichu.. kad rijeshish problem sa njima mozhemo nastaviti..
Sent from Tapatalk
#fakenews
Dokle za vas državni simboli budu "DPS simboli" dotle ćete bit u opoziciji.
Ustav sa simbolima je usvojen dvotrećinskom većinom u skupštini.
Po anketama od prije neku godinu 60% naroda ima pozitivan stav prema simbolima. 20% je indiferentno i 20% ima negativan stav. Broj ovih koji imaju negativan stav bi bio još manji ukoliko bi NOVA batalila svoje nasrtanje na njih.
Priča o simbolima je za veliku većinu građana Crne Gore završena stvar i nije predmet političke trgovine.
Dokle ne shvatite to nećete vlasti gledat.
Last edited by ASC; 24-04-14 at 21:32.
Ја од Лекића нисам још чуо неке битне ставове, поготово не оне лидерске.Дјелује ми само као нека фигура, лажни месија, марионета, који је се преко ДАН-а и Вијести добро продаје оном унионистичком дијелу Црне Горе.
Његова политичка каријера нит је садржајнија нит је близу Миловој.То није брањење лика и дјела, већ чињеница.
Ипак сложио бих се да је много култивисанија, обзиром да је Лекић рођен и одрастао у нормалној средини, дуго живио и радио у још бољој средини, а највише због тога што се ради о добром човјеку.
Али џаба све то са њим управљају Мандић и Булатовић.И то није рекла казала, то је чињеница.
Last edited by BAR; 24-04-14 at 21:38.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nije pricu niko "smislio" Simboli i ustav su usvojeni dvotrecinskom voljom predstavnika gradjana. Ustav se MORA postovati. CRNA GORA se MORA postovati. Ko ne postuje CG nema sta da trazi u vlasti. Ne moze neko ko se ne ustaje na himnu i ko ne ljubi zastavu biti u vlasti nezavisne zemlje...
. Tako da i sve da se raspisao referendum srbalji bi bili u manjini, kao sto su to sada i kao sto su bili na referendumu za nezavisnost.
One Ring to Rule them all...
Pa zar nije problem CG da izabere neku drugu vlast osim DPS? Ili misliš da je vladavina DPS toliko dobra da je ne treba mijenjati? Ili možda poput SDP misliš da se DPS može iznutra promijeniti, tako što se sa njim uđe u vlast i ništa ne promijeni, a stalno priča kako treba DPS mijenjati. Evo i Bogojević priča tu priču kako će sa DPSom ako se promijeni. Sa DF-om ne mogu, a sa DPS će ako se promijeni. Baš će da se mijenja po zahtjevu SDPa, kao i do sada.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Ponovo ti o dps-u, pričaš sam sa sobom... Treba da se mijenjaju i vlast i opozicija, ne nužno ljudi al razmišljanja da... Mada to u CG izgleda kao nemoguća misija... Radije se ljudi povuku sa scene nego priznaju da su griješili...
#fakenews
Simbole državnosti kao i državnost trebalo je verifikovati na referendumu i to natpolovičnom voljom građana, ne izašlih, već onih sa pravom glasa. Slično je trebalo da bude i sa pitanjem jezika, i svim drugim izvorima podjele. ... Inače, ovaj izraz srbalji je uvredljiv i očigledno nije pomiriteljski. Dapače, sa time se ne stvara stabilna već konfliktna država.
(H. Hese, Sidarta)
Ja i ukućani smo podijeljeni šta treba ručati śutra, zahtjevam referendum i ispod polovine upisanih birača ne priznajem rezultate...
#fakenews
Nema mogućnosti da se vlast i opozicija mijenjaju, bez smjene vlasti. U CG nema demokratije zato što se nikada nije desila smjena vlasti, a to je osnovno obilježje demokratije. Vlada sistem, a ne partija. U CG od 1945. vlada uvijek ista partija, samo što je promijenila ime. Zahtjev da se mijenjaju i vlast i opozicija postiže se smjenom vlasti. Smjenom vlasti mijenja se i opozicija. Jednostavno.
(H. Hese, Sidarta)
ja predlazem da se organzuje referendum ali da se stavi prazan papir i da svak nacrta grb, zastavu i ispise himnu kako mu odgovara. pa da ako srbi nekako prihvate taj referendum.
e ne mogu da shvatim da su nekome blizi simboli druge drzave nego svoje i jos nesto se buni.
brao Mandicu i Danilovicu, smijenit ce te DPS al nikad.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Jovanka Radičević na listu dps-a u PG,
haha što se radi, još Bojana Popović fali
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ja mislim da nije
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Da se glasa direktno za gradonačelnika, ovaj Bogojević, kao ljubitelj dobre kapljice, imao bi moj glas. Pozitivna, da sama nastupa moguće da bih se nakanio da odem do glasačkog mjesta, ako bi bio lijep i sunčan dan. Ovako, da glasam za SDP dokazane šićardžije, koji će ovamo sa pozitivnom, tamo sa DPS-om, onamo samostalno, a poslije izbora sa ko zna kim i kako, neka hvala. Nisu lokalni problemi toliko različiti od državnih da bi zavređivali toliko drastično različite pristupe, nego svi imaju manje više identičnu podlogu i zahtijevaju jedinstvenu strategiju koje očigledno nema.
O, evo nam se i nihil aktivirao opet.
Vidim ima pomaka, počeo je da priznaje nezavisnost, ali neku u njegovoj glavi zamišljenu, sa nekim custom državnim simbolima.
Baš prije neki dan pijem kafu sa jednim poznanikom i rekoh mu ''DPS je u PG sam sebe zakopao sa kandidatom Stijepovića. Zamisli da u Bar predlože Srzentića, pa to bi bio skok u stomak klasični'', uđem na CdM, kad Srzenta me gleda sa početne.![]()
Vrijede?"A sve to je samo još jedna potvrda da je DPS moderna građanska partija koja baštini istinske demokratske vrijednosti", ističu u DPS-u.
Ovako izgleda lista DPS- BS- DUA
1. Slavoljub Migo Stijepović, dipl.pravnik
2. Vladan Vučelić, dipl.ekonomista
3. Daliborka Pejović, dipl.pravnica
4. Miomir M. Mugoša, dipl.pravnik
5. Dr sci. med. Nermin A. Abdić, spec.ortopedske hirurgije i traumatologije
6. Momočilo Vujošević, dipl.pravnik
7. Dr Abedin Adžović, dr. spec.opšte medicine
8. Mr Snežana Pantović, mr medicinske biohemije
9. Časlav Vešović, dipl.inženjer
10. Alma LJuljanaj, dipl. pravnica
11. Blažo Šaranović, dipl.ekonomista
12. Vlastimir Golubović, dipl.ekonomista
13. Branislav Bane Popović, glumac
14. Nikola Pešić, student
15. Spaso Popović, dipl.ing.agronomije
16. Mr IVvana Radulović, mr ekonomskih nauka
17. Prof. Dr Ranko Lazović, spec. opšte i digestivne hirurgije
18. Draško Vučinić, dipl. pravnik
19. Dr Nedžad Drešević, doktor stomatologije -BS
20. Đina Lakić, dipl.pravnica
21. Dr Milan Mijović, ljekar specijalista
22. Mr Jovan Rabrenović, magistar ekonomskih nauka- LP
23. Dr Nebojša Kavarić, ljekar specijalista
24. Marija Đuričković, dipl.pravnica
25. Vukčević Veselin, dipl.pravnik
26. Petar Ljucđonaj, ing.elektrotehnike
27. Marko Čanović, dipl.ekonomista
28. Nataša Tomović, dipl. psihološkinja
29. Rešad Šabotić, dipl.hemičar
30. Mr Vladimir Rajičić, mr ekonomskih nauka
31. Naser Krkanović, službenik
32. Mr Salh Aet, mr humanističkih studija
33. Jovanka Radičević, sportiskinja
34. Milenko Mugoša, radnik
35. Andrija Čađenović, dipl.inženjer zaštite životne sredine
36. Zoran Kostić, dipl.pravnik
37. Mr Nela Savković Vukčević, mr književnosti
38. Prim Dr Zoran Jovančević, spec. anesteziologije sa reanimatologijom
39. Nenad Vujošević, poslovni menadžer
40. Anda Alivodić, spec. pravnih nauka
41. Isen Gaši, predsjednik Romskog savjeta
42. Danijela Đeljaj, studentkinja
43. Božidar Điđo Markuš, građevinski inženjer
44. Esad Šainović, komercijalista - LP
45. Mr Emir Dacić, magistar ekonomskih nauka-BS
46. Mr Sanja Pavićević, prof.matematike
47. Nataša Vučinić, dipl. pravnica
48. Milan Vulević, preduzetnik
49. Mr Enis Ljuljanović, mr ekonomskih nauka -DUA
50. Suzana Raičević, trgovinski tehničar
51. Dr Jelena Šćekić, doktor medicine
52. Dubravka Čađenović, dipl.ekonomistkinja
53. Zoja Lalović Bojanić, prof. književnosti
54. Zdravko Burzanović, mašinski tehničar
55. Milutin Zečević, elektro tehničar
56. Budislava Mika Ivanović, penzionerka
57. Danijela Šuković, dipl. fiziko-hemičarka
58. Dragan Mrvaljević, saobraćajni tehničar
59. Vladan Arsović, spec.hidrotehnike
Ko su im konkurenti iz drugih partija i koalicija?
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 24-04-14 at 23:21.
Sve mi je jasno osim jednog.Zasto politiku komentarisu ljudi koji ne glasaju,odnosno koji bojkotuju izbore? A takvi bas najvise komentarisu.Poenta politike su izbori.Ako ne glasate,onda cemu sluzi vasa prica?
Ja nijesam izlazio na izbore jedno 5 godina.I za to vrijeme nijednom dnevnik nijesam pogledao.Ako ne glasate onda nemojte komentarisati.
Da zivite na zapadu ne bi takvo pitanje nikad postavili..![]()
No ne brinite, ni ja ne razumijem najbolje sve ovo u CG, ali se trudim shvatiti i zasto postavljaju komentare kao Vi..
Hvala Lepo
Dokazani ''četnički vojvoda'' Rakčević pružio podršku ''četničkom đeneralu'' Lekiću..
http://www.cdm.me/politika/rakcevic-jednoglasno-za-podrsku-lekicu
Shit has hit the fan !
A što da ne komentarišem, pa nije ovo isključivo propagandni prostor. To što bojkotujem izbore, ne znači da sam apolitičan i da nemam stav koji ovdje mogu iznijeti.
Poenta politike jesu izbori, ali je još više i ponuda za koju se glasa na izborima. Valjda se smije reći što se misli o njoj. Uostalom, i bojkot je demokratski izbor.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks