View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 11 of 165 FirstFirst ... 7891011121314152161111 ... LastLast
Results 251 to 275 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post

Овај текст је злонамјернан, неистинит, и рекао бих да се ради о пријетњи и да је писан за потребе дисциплиновања јавности Србије око Јужног тока.
    Ovaj je tekst skoro doslovni prijevod clanka u "Rosijskoj Gazeti", tj u sluzbenoj mediju Vlade Ruske Federacije.

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Izgleda da je Pitin odlicuo olasksat izbor Crnogorcima: Rusija sprema odgovor Crnoj Gori- ukida se bezvizni režim?
    "Povodom odluke Crne Gore da se pridruži sankcijama protiv Rusije, ruski mediji pišu da Moskva razmatra odgovor, imajući u vidu da značajan dio BDP-a Crne Gore čine ruske investicije i potrošnja ruskih turista koji čine trećinu svih inostranih gostiju."
    Kao i u slucaju zabrane usvajanja ruske djece u SAD putinova vlast dokazuje da radi po principu "Бей своих, чтобы чужие боялись".
    Stvara se nova Zeljezna zavjesa, nema sta
    PS Je li ovo putinova koncepcija za "turisticki razvoj Krima"?
    Da hoće do kraja ić, a da mi onda ovo budemo znali iskoristit, ali ... od ovoga biće veliko NIŠTA.
    To, do kraja, mislio sam na to da će Rusi iznjeti sve ,,papire'' u vezi KAP-a i ostalog (koliko novca i kome i sl.), pa potom i tužilac odradi svoj posao ... Znam, to je još, nažalost, daleka budućnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj je tekst skoro doslovni prijevod clanka u "Rosijskoj Gazeti", tj u sluzbenoj mediju Vlade Ruske Federacije.
    Iskreno, nije mi žao zbog navedenog. Od Rusa ja lično nikakve koristi nisam imao osim štete, cijene stanova su otišle u nebo. Razumijem da su donijeli novac, ai jedino što vidim su propale privatizacije, pokupovane kuće, bezobrazluk i drsko visoke cijene kvadrata. Ne želim ih u svom okruženju.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Нисам говорио о вјеродостојности текста, већ о садржају текста.Ти који су га писали а то би била Влада Русије, имали су намјеру да дигну прашину, много већу него те "санкције" које нам спремају.И мислим да је то није рађено само за потребе јавности Црне Горе, већ свих земаља у окружењу са акцентом на Србију.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Da ponovim osnovnu dilemu. Nesumnjivo je da je CG trebalo da se svrsta uz EU, ukljucujuci sankcije. Glavno pitanje je - da li je bilo potrebe da se trpamo u prve redove i da Djukanovic daje provokativne izjave u Vasingtonu?

Niko nam na Zapadu ne bi zamjerio i da smo se uzdrzali od toga. Pa bih rekao da je citav potez jedna vrlo losa procjena Djukanovica, koji se zamjerio Moskvi znatno vise nego sto je bilo potrebe, a zauzvrat ne dobija nista vise od onoga sto bi dobio da se samo tiho svrstao uz EU.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Da ponovim osnovnu dilemu. Nesumnjivo je da je CG trebalo da se svrsta uz EU, ukljucujuci sankcije. Glavno pitanje je - da li je bilo potrebe da se trpamo u prve redove i da Djukanovic daje provokativne izjave u Vasingtonu?

Niko nam na Zapadu ne bi zamjerio i da smo se uzdrzali od toga. Pa bih rekao da je citav potez jedna vrlo losa procjena Djukanovica, koji se zamjerio Moskvi znatno vise nego sto je bilo potrebe, a zauzvrat ne dobija nista vise od onoga sto bi dobio da se samo tiho svrstao uz EU.
    Dobro je da mi znamo kakva su globalna kretanja i namjera Moskve i okolnih zemalja i da li je dobro da čekamo ili da se samo guramo i probijamo za ono što nam je potrebno. Istina je da su Rusi uložili dosta novca u CG, ali nisam siguran da li su građani osjetili to. Takođe, jedino što znamo su nekakvih 200+ miliona koje sada vraćamo, što nekakve garancije, što za ukradenu struju, a da ne spominjemo sve one prethodne novce kojima smo nadoknađivali ruski bahatluk i bezobrazluk.

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Dobro je da mi znamo kakva su globalna kretanja i namjera Moskve i okolnih zemalja i da li je dobro da čekamo ili da se samo guramo i probijamo za ono što nam je potrebno. Istina je da su Rusi uložili dosta novca u CG, ali nisam siguran da li su građani osjetili to. Takođe, jedino što znamo su nekakvih 200+ miliona koje sada vraćamo, što nekakve garancije, što za ukradenu struju, a da ne spominjemo sve one prethodne novce kojima smo nadoknađivali ruski bahatluk i bezobrazluk.
    Јеси ли ти био у црној гори прије 5-6 година?
    Нас је тад бог погледао са русима (и другима у мањој мјери), и да је ико са приморја имао икакав смисао за бизнис црна гора би данас била мало нормалнија држава.
    Овако су фино дигли цијене станова у подгорици и београду, накуповали се кола и напунили пара словенце и остале што су држали казина и кладионице.
    А за кап, сами смо криви за то што нам се десило (не ја не ти, већ влада), они су потрчали да га продају како тако и наравно да ће неко искористити то.
    Ако не рус, онда енглез ил мароканац.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Iskreno, nije mi žao zbog navedenog. Od Rusa ja lično nikakve koristi nisam imao osim štete, cijene stanova su otišle u nebo. Razumijem da su donijeli novac, ai jedino što vidim su propale privatizacije, pokupovane kuće, bezobrazluk i drsko visoke cijene kvadrata. Ne želim ih u svom okruženju.
    Još manje koristi ćeš imat od NATOa

Ovo je takva država sa takvom vladom i takvim narodom da bi bilo isto ko god da je došao...
    Tih 200 miliona (u stvari po koja milijarada) vraćamo zbog nekolicine hoštaplera u vrhu naše vlade.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Нас је тад бог погледао са русима (и другима у мањој мјери), и да је ико са приморја имао икакав смисао за бизнис црна гора би данас била мало нормалнија држава.
    Овако су фино дигли цијене станова у подгорици и београду, накуповали се кола и напунили пара словенце и остале што су држали казина и кладионице.
    А за кап, сами смо криви за то што нам се десило (не ја не ти, већ влада), они су потрчали да га продају како тако и наравно да ће неко искористити то.
    Naravno da sam bio. Samo su pojedinci prodali imanja i stanove, što je rezultiralo rastu cijene kvadrata, ekspanziji gradnje fušerajskih stanova (neke zgrade ni danas nisu tehnički primljene) i kao rezultat tome daljem rastu cijene nekretnina. Da je neko imao smisao, zašto nije, je li bilo do nas ili ne, nemamo što pričati po završenom poslu.

Ja znam Zavala - investitor svjetski lopov, Kap i Željezara - kriminalci, cijene stanova porasle i to je sve. Nikakve konkretne koristi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Još manje koristi ćeš imat od NATOa
    Sa Rusima smo probali, obilo nam se o glavu. Moramo probati i sa NATOm, drugačije nećemo znati.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

To je bilo par godina novčanog blagostanja od kojeg su samo pojedini imali koristi. Vlasnici apartmana, trgovci nekretnina, rent-a-car firme, taxi službe, po koji hotel koji je znao kako da radi, lokali, restorani i sl. Rasipali su se Rusi fino. Državni budžet se takođe fino popunio, ali eto, funkcioneri su nam bili zlatni, privatna i državna kola i gorivo, diplomatska putovanja, po koji stan, školuj đecu itd...

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Naravno da sam bio. Samo su pojedinci prodali imanja i stanove, što je rezultiralo rastu cijene kvadrata, ekspanziji gradnje fušerajskih stanova (neke zgrade ni danas nisu tehnički primljene) i kao rezultat tome daljem rastu cijene nekretnina. Da je neko imao smisao, zašto nije, je li bilo do nas ili ne, nemamo što pričati po završenom poslu.

Ja znam Zavala - investitor svjetski lopov, Kap i Željezara - kriminalci, cijene stanova porasle i to je sve. Nikakve konkretne koristi.
    Za njihove investicije sam objasnio na prethodnim stranicama, krivica isključivo države...

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Појединци?
    Па да је и један од тих појединаца отворио фабрику или погон неки па да запосли људе и производи нешто.
    Значи руси су криви за лоше зграде и за наше понашање. Ма много би боље било да нам нико више не да те паре, јер ће нас нагрдит, а ми смо ионако гадљиви на паре.
    Иначе завалу завршавају други руси, а за жељезару имаш објашњење на самој теми.
    Свака нормална земља би искористила такав прилив новца да унаприједи себе само смо ми били паметнији.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Појединци?
    Па да је и један од тих појединаца отворио фабрику или погон неки па да запосли људе и производи нешто.
    Значи руси су криви за лоше зграде и за наше понашање. Ма много би боље било да нам нико више не да те паре, јер ће нас нагрдит, а ми смо ионако гадљиви на паре.
    Иначе завалу завршавају други руси, а за жељезару имаш објашњење на самој теми.
    Свака нормална земља би искористила такав прилив новца да унаприједи себе само смо ми били паметнији.
    Drug, sve što ti govoriš, već znam. Ono što ja kažem je da kada se sve sabere i oduzme, ništa dobili nismo, nego izgubili. A to što Rusi dolje grade, grade sami sebi vile, i mi nikakve veće koristi od toga nemamo.

A naš narod je alav, više su voljeli trošiti i kupovati bijesna kola nego da su novac uložili u pokretanje nekog biznisa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam za vas, ali ja u zadnje vrijeme čujem francuski, norveški i ruski jezik podjednako. Što je za mene prijatno izneneđenje, s obzirom da smo u bliskoj prošlosti navikli samo na baćuške.

Thanks Thanks Given 
    9,692
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Drug, sve što ti govoriš, već znam. Ono što ja kažem je da kada se sve sabere i oduzme, ništa dobili nismo, nego izgubili. A to što Rusi dolje grade, grade sami sebi vile, i mi nikakve veće koristi od toga nemamo.

A naš narod je alav, više su voljeli trošiti i kupovati bijesna kola nego da su novac uložili u pokretanje nekog biznisa.
    Dobili smo mnogo, to shto nijesmo iskoristili smo sami krivi..

Sent from Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kada se dogodio prvi pucanj policije u demonstrante (ili pobunjeni narod) na Majdanu, znao sam da je vrpca na Pandorinoj kutiji povučena. Od tada, uglavnom ili gotovo isključivo sam pisao osvrte na ono što se tamo dešava. Tek od prije nekoliko dana napišem ponešto o domaćim aktuelnostima. I to tek od onda kada je talas cunamija iz Ukrajine počeo polako zapljuskivati naše obale...
    Vjerujem da su mnogi od vas bili zbunjeni prije mjesec-dva i pitali se - zašto toj temi (o nekoj dalekoj državi) treba pridavati toliku pažnju? Da li to mislite i danas?... A šta bi ste rekli ako vam kažem da će se na predstojećim lokalnim izborima 25 maja (od strane svih političkih konkurenata) praviti osvrti na situaciju u Ukrajini, nove okolnosti u svijetlu našeg učlanjenja u NATO i uopšte, poziciju CG u odnosu na sve to?... Ej,..na izborima na kojima se trebaju birati organi vlasti koja odlučuje đe će se graditi koja (komunalna) kanalizaciona mreža, gradska deponija, ili recimo koliko često će tokom nedjelje đubretari odnositi smeće (??)...
    Da li će to nekog iznenaditi?? Taman posla... Svi građani će željeti da to čuju, a većina da o tome što partije o najpoželjnijem geopolitičkom pravcu CG zagovaraju, i najviše sluša.
    U svega 2 mjeseca Svijet se tako promijenio... Nakon Olimpijade u Sočiju, kao da smo ušli u paralelnu dimenziju...Najzanimljivije zapravo tek dolazi...
    Last edited by El Re; 23-04-14 at 21:30.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Za njihove investicije sam objasnio na prethodnim stranicama, krivica isključivo države...
    Potpuno si u pravu.

Krivica je države što prodade fabrike Rusima.
    Krivica je države što nije uhapsila Rusa zbog Zavale.
    Krivica je države što je tako izrađena za KAP. Mada je veća mogućnost da je neko napunio džepove

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 23-04-14 at 21:56.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Potpuno si u pravu.

Krivica je države što prodade fabrike Rusima.
    Krivica je države što nije uhapsila Rusa zbog Zavale.
    Krivica je države što je tako izrađena za KAP. Mada je veća mogućnost da je neko napunio džepove

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
    Cekaj,kako mislis krivica drzave? Drzava je sirok pojam.
    Hoces reci da je krivica vlasti ali ti je tesko to napisati?

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Država je širok pojam, tu sam se zanio, ali u prethodnim postovima sam to malo precizirao

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Pepe le tvor View Post
    Cekaj,kako mislis krivica drzave? Drzava je sirok pojam.
    Hoces reci da je krivica vlasti ali ti je tesko to napisati?
    Narod je izabrao vlast zar ne ? Ili misliš da bi u to vrijeme narod (da se što pita) rekao voljenim rusima, braći u vjeri "put pod noge" ?
    Tako da.. DA. Država je kriva(i vlast i narod)
    Last edited by Rakun; 23-04-14 at 23:24.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Narod je izabrao vlast zar ne
    ako je CDM mjerilo - onda nije

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Narod je izabrao vlast zar ne ? Ili misliš da bi u to vrijeme narod (da se što pita) rekao voljenim rusima, braći u vjeri "put pod noge" ?
    U normalnim drzavama (kako samo cesto pocinjemo recenice ovako :-) ) odgovornost za pogresne odluke je na vlasti, ministrima, premijeru. Zato oni podnose ostavke, jer su odgovorni. Narod ostavku ne podnosi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Onda je za desavanja u recimo KAP kriv narod. Najbolje je da podnesemo tuzbu protiv naroda.Tuzit cemo narod.:stupid:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gologuzi proleteri uzeli debele pare za neke njive krseve i livade koje nikada do tad nisu mogli da sanjaju, usli iz Golfa dvojke i Jugica preko noci u BMW X5 i Porche Cayenne , vecina je ta pare koje su dobili od Rusa procerdala i opet im Rusi i za to krivi?

Vidjecemo sad kad se smanji broj ruskih turista u Crnoj Gori kakva ce se onda pjesma pjevati....

Samo budale sjeku sebi granu na kojoj sjede, a da prije toga nisu obezbjedili sebi nesto bolje...

I tako je Crna Gora zahvaljujuci sljepilu svojeg rukovodstva sebi napravila neprijatelja od Rusije, a bolje goste i prijatelje nije nasla na drugoj strani?

Zvek

Page 11 of 165 FirstFirst ... 7891011121314152161111 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)