Da
Ne
@BAR
A razlozi ovih koji su za? Sve znaju i nisu naivni.
Pa garantujem da makar pola ljudi koji su za ulazak u NATO mišljenje izgrađuje na osnovu direktive iz dps-a, a da ne znaju ništa o NATO-u niti ih zanima.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Postavljaj slobodno. Ti sto te ova vlast toliko isprepadala da ce ako Milo ode (otac nacije, jel?), odma doc neko da nam ukrade Crnu Goru i ponese je sa sobom. Zapitajte se malo, koliko su realne sve te bajke koje vam Milo prica za laku noc. Provalio si me stari, evo kujemo planove (ja i drug Uso), da Crnu Goru vratimo svojoj srpskoj matici. AO.
Nema, ja sam anticrnogorac, ako razmisljas malo drugacije od nekoga u CG, taj neko ti automatski lijepi etiketu i postavlja neke dijagnoze. Ovo sto je rekao znaci da on bilo koga ko nije za ulazak u NATO smatra ili izdajnikom ili neznalicom. Sa takvima se ne namjeravam u neke sire rasprave upustati.
Ne nego su američki državni vrh i tajne službe organizovali i izvršili otmicu 4 aviona i zakucala ih u Pentagon, WTC i livadu(u propalom pokušaju na Kapitol), i ubili skoro 3000 svojih građana, sa tolikom tajnovitošću da je apsolutno svako od ogromnog broja ljudi u vlasti i službama koji bi bio potreban za takvu operaciju bio 100% pouzdan i nije imao nikakvog problema sa ubijanjem sopstvenih građana, civila, uključujući žene i djecu, sve da bi se kako kažeš "debilni" američki narod ubjedio da treba napadat Avganistan i Irak.
Ako su toliko debilni zar ne bi nekoliko mjeseci medijske propagande bili racionalan i dovoljan metod da se ubjede u potrebu za taj rat?
Mi smo inače prepametni, pa nam je 1991. objektivno izvještavanje RTCG-a i Pobjede bilo dovoljno da narod većinski podrži "oslobađanje Dubrovnika od 30,000 ustaša".
Nije li čitava ova 9-11 teorija najblaže moguće rečeno "overkill"?
Last edited by ASC; 21-04-14 at 21:27.
Ја могу за себе да причам.Написао сам неколико стотина постова на ову тему, и мислим да сам изнио гомилу ставова ЗА, који су засновани на чињеницама, и износио сам само тачне и потврђене податке.
Иначе ја нисам члан ниједне партије, нити сам члан неког проНАТО удружења, које сматрам смијешним, корумпираним и нефункционалним.
Уз то промотери НАТО-а не смију да причају о безбедоносним изазовима за Црну Гору, да не би узбуњивали јавност, ширили панику, и нарушавали "мултиетнички склад", па причају о економским бенефитима, који су битни али много мање важни.
Нико неће да призна да барем 25% људи има исте ставове о ЦГ, као Хрвати 1941 о Југославији, да су ти људи жртве пропаганде која је увезена у ЦГ из околних земаља и да су они нажалост стављени у функцију остварења великодржавних пројеката тих земаља.
Ја тих зазора немам, нисам јавна личност, а ово је само форум.
Добар дио људи у ЦГ своју националну припадност одређује према партијској и политичкој припадности а да не причамо о НАТО-у, зато ћу се донекле сложити са тобом.
Last edited by BAR; 21-04-14 at 21:33.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Milo nije mogao da bude otac nacije, zato sto je drzava Crna Gora postojala mnogo prije njega, i postojace mnogo posle njega, onda kad ce on u udzbenicima istorije da bude jedan od najvecih zlocinaca u dugoj istoriji ove drzave, sto i jeste. Dijagnozu sa ovakvom pricom mozes samo sam sebi da postavis. Rekoh da sam clan grupe koja se bori protiv opozicije, a ti me svrstavas u DF. Samo neka si mi zdravo.
A sto je g. Djukanovic zlocinac?
Kakve su to izjave? Znate li vi sta to znaci?
Mjere malo..
p.s. kakve su to grupe i clanovi koji se bore protiv opozicije? Sta je ovo?
Hvala Lepo
Bgm ja ne znam o kakvoj odbrani pričamo, ali i dalje imam traume od onih avetinja te su iz Luke Bar gađale i provocirale NATO avione, koji su letjeli iznad dometa ovih raketa. Odlično se sjećam kako su se raspršivale granate koje su ovi iz Luke Bar ispaljivali, a NATO avioni letjeli daleko iznad...
Znam i da su uspjeli isprovocirati NATO, pa da je gađao Luku Bar, miš u okolini ne bi preživio...
Sjećam se i očima gledah kada su gađali Crni Rt, đe se i danas nalazi neka mini baza vojske, odlično se sjećam dima koji se visoko digao u obliku pečurke, pa tek onda gromoglasna eksplozija. Sreća pa je taj neki mozak sve granate bio okrenuo put Italije, odlično se sjećam tog ''šištanja''...
Sjećam se i vojske koja se krila po borovima na Maljeviku... Sjećam se i kada su sa brda iznad Haj Nehaja gađali bespilotnu letilicu...
Sjećam se i petokolonaša...
Ne znam, tada je bilo strašno i traumatično za jednog dječaka od 9 godina... Iz ove perspektive mi izgleda kao da su namjerno provocirali i priželjkivali da nas sravne sa zemljom.
Ne znam ko je rukovodio tim ''akcijama'', znam da su bile apsurdne. Srećom, nisu izazvali reakciju... Ko zna, da jesu, možda ja ne bih ni pisao sad.
Last edited by 11/11/11; 21-04-14 at 21:52.
Evo nista.
Bori se protiv opozicije koja ne zeli da mijenja stanje koje im odgovara, stanje u kojem njihovi poslanici primaju u prosjeku 36 000 eura platu na godisnjem nivou, plus beneficije. Opozicije kojoj je mnogo drazi licni interes od drustvenog, zbog kojeg su tamo dje su. Tek se micanjem ovakve opozicije moze ici na rusenje vlasti i neke sustinske promjene u ovoj drzavi.
Hvala lepo![]()
Pa oni ce u penzije za zasluzne, i do tada se mijenjati nece na tronovima opozicije. Sto bi radili kad imaju sve i bez rada i bez odgovornosti.. Valjda je ta logika neradnika.. Ko zna..
Ali "grupe" i clanovi.. Nemojte o tome, jer se mi obicni gradjani "smrzosmo" i od pomisli o nekoj organizovanoj i tako to..
A za sve postoji normalna rijec koja moze biti i argument, ali one sto ne pristoje i nisu bas "pravno" prihvatljive ..nema potrebe.
p.s. Mozete vi kako hocete.. Samo eto dok mi je nick na ovom forumu nemojte - da vas zamolim. Pa posle sta god.
Hvala Lepo
[QUOTE=Maja;3704232]Pa oni ce u penzije za zasluzne, i do tada se mijenjati nece na tronovima opozicije. Sto bi radili kad imaju sve i bez rada i bez odgovornosti.. Valjda je ta logika neradnika.. Ko zna..
Ali "grupe" i clanovi.. Nemojte o tome, jer se mi obicni gradjani "smrzosmo" i od pomisli o nekoj organizovanoj i tako to..
A za sve postoji normalna rijec koja moze biti i argument, ali one sto ne pristoje i nisu bas "pravno" prihvatljive ..nema potrebe.
Majo, ja sam obican gradjanin, kao i ti, i tezimo valjda svi nekim promjenama. A da bi se nesto uradilo i postiglo, moramo se nekako i organizovati, svi mi koji imamo NZS oko tih kljucnih stvari, i ostavljamo po strani ko je koje nacionalnosti, vjeroispovijesti, koji jezik prica i sl.
Обзиром да су очеви нација у региону били и приучени комунистички комесари, могао је и Мило бит један од очева ове нације.Извео је ЦГ из деведесетих без разарања, без жртава, особођену јарма Милошевићеве аутодеструктивне политике и разних седмих батаљона, био тај који је стао ногом за врат антицрногорским аспирацијама Коштуничине екипе, и упркос поптуно нереалним изгледима, успио да највише допринесе обнови Црногорске Државе.
Али све је то бацио у воду онда кад је допустио да људи око њега а то значи и он сам, економске интересе државе и народа, подређују сопственим интересима.За оно што је добро учинио хвала му, а за ово што је лоше учинио, по закону!
Но ти си прочитао неђе да је највећи злочинац и да је само злочине правио.Исто као што је НАТО, који је иначе омогућио да хемијском а не пушком створимо Државу исто злочиначки, као што су ваљда и Црна Гора и национални Црногорци злочиначке ватиканско-комунистичке творевине....итд итд
Last edited by BAR; 21-04-14 at 22:16.
Jos jednom ponavljam, Milo nije i nije mogao ni biti otac Crne Gore i Crnogoraca. Milo je Crnu Goru devedesetih uveo u rat, u napad na Dubrovnik, jedno od najsramnijih poglavlja u istoriji nase zemlje i rijedak primjer kad smo mi bili agresori. Nije Milo sam nikome stao za vrat, nego je za to imao ledja i instrukciju sa Zapada. Bio je dovoljno pametan da prepozna u tome svoj interes, i da pripremi teren za stvaranje "drzave" koju ce da iskoristi za pljacku i bogacenje sebe i svojih bliznjih. Nije on dopustio da drugi to rade, pa se on tu samo slucajno nasao, i rekao: "Pa ajde, i ja cu malo da kradem", nego je on taj koji je bio nalogodavac i glavni koordinator svih vecih pljacki. Po zakonu da, ali kojem zakonu? Ko ce da presudi? Ko da izvrsi? Kad je zarobio sve institucije sistema.
Crna Gora je spremna da postane članica NATO-a, ali još nije moguće predvidjeti da li će joj pozivnica biti upućena već na samitu u Velsu, kazao je potpredsjednik američkog Atlantskog savjeta,*Dejmon Vilson.
On je za Glas Amerike rekao da se debata o prijemu novih članica vodi i u Vašingtonu.
"U Vašingtonu je u toku otvorena rasprava o tome da li je ovo pravo vrijeme za Alijansu da nastavi da se proširuje. Ja vjerujem da jeste, ali postoje određeni argumenti da zbog zabrinutosti u pogledu odbrambenih obaveza postojećih članica, Alijansa mora da se fokusira na svoju budućnost nakon Avganistana i sređivanje svojih odbrambenih pitanja dok se priprema da razmotri prijem novih članica“, naveo je Vilson.*
Prema njegovim riječima, nije riječ o dugoročnom negativnom stavu u pogledu proširenja.*
"Samo je pitanje da li će Crna Gora biti pozvana da postane članica ranije ili malo kasnije. To su trenutno okviri debate u Vašingtonu“, pojasnio je Vilson.
On je kazao da vjeruje da je Crna Gora spremna da postane članica, i da bi nastavak proširenja bio važan dokaz vitalnosti NATO-a.
"U određenom pogledu, ovo ima veze sa Crnom Gorom, ali je istovremeno riječ o mnogo većem pitanju - da li i dalje imamo zajednicu koja vjeruje u inkluzivnost, u prihvatanje onih evropskih država koje će poštovati odgovornosti i obaveze članstva. Teško je predvidjeti ishod te debate“, naveo je Vilson.*
On je dodao da se nada da će se to dogoditi u Kardifu, a ako ne bude tako, onda na narednom samitu.
"Mislim da je (Vladimir) Putin možda pomogao Crnoj Gori u tom pogledu", ocijenio je Vilson.
Prema njegovim riječima, crnogorski premijerMilo Đukanović*je tokom nedavne posjete Vašingtonu obavio izvanredan posao prikazujući sliku Crna Gore koja je spremna da bude saveznica Sjedinjenih Država i NATO-a.
"Mislim da je učinio veliku uslugu svojoj zemlji, otvorenim i iskrenim razgovorom o izazovima s kojima se Crna Gora suočava na unutrašnjem planu. Prisutan je snažan osjećaj podrške zajednice u Vašingtonu, koja postaje više upoznata sa Crnom Gorom, promjenama koje se događaju u zemlji i gaji sve veći entuzijazam u pogledu Crne Gore koja će naći svoje mjesto u evroatlantskoj zajednici", naveo je Vilson.
On je oštru reakciju zvanične Moskve povodom Đukanovićeve posjete Sjedinjenim Američkim Državama ocijenio kao novi razvoj situacije i intezivni pritisak.
"Putin praktično proglašava rat uređenju Evrope nakon Hladnog rata. Riječ je o veoma nepravednim optužbama, smatram da Crna Gora uopšte nije anti-ruski nastrojena. Crna Gora jasno stavlja do znanja da želi budućnost utemeljenu u demokratskim institucijama i slobodnom tržištu“, kazao je Vilson.*
Istovremeno, kako je naveo, Crna Gora prepoznaje da joj predstoji dug put kada je riječ o sprovođenju reformi na unutrašnjem planu, u oblastima vladavine prava i slobode medija.
"Ali i čvrsto poručuje da želi da bude dio demokratske zajednice, koju Putin nažalost više ne predstavlja. Ukoliko bi se ovo pretvorilo u sukob, to ne bi bio izbor Crne Gore, već Rusije", rekao je Vilson.
On, međutim, ne smatra da je riječ o direktnoj prijetnji crnogorskom premijeru.
"Riječ je o upozorenju da se u Evropi odvija nova igra i da su mnoge naše pretpostavke dovedene u pitanje", ocijenio je Vilson.*
Zbog toga je, kako je naveo, ovo istorijska prilika da se zemlje u regionu dugoročno vežu za zajednicu u kojoj žele da budu, zato što će se ulozi promijeniti.*
"Mislim da bi se mnogi u Crnoj Gori osjećali sigurnije kada bi znali da su dugoročni suverenitet, nezavisnost, bezbjednost i prosperitet njihove zemlje čvrsto vezani za evropske institucije", zaključio je Vilson.
© Copyright CafeDelMontenegro.
Око Дубровника и Мило и Момо су се питали таман колико и ја и ти, а улога у вођењу Државе им је била на нивоу Часлава Вешовића у вођењу ДПС-а.Све се дириговало из Београда, па и саоштења да на граници има 30.000 Курда и да бомбе падају по Х.Новом.
За супростављање Милошевићу, послије и екипи око Коштунице и цијелом том лобију, требало је имати мудах.Многи су то главом платили, укључујући и Ђинђића.
Ја не могу да знам јели он био главни координатор свих пљачки али ако јесте желим му Спуж, свако жање оно што посије, кад тад.
Нисам рекао да није крив.Реако сам да ни он ни Момо, нису били фактор у читавој тој причи.Били су млади, и недорасли том задатку, зато су и постављени на те позиције.Ја их за то никад нећу таргетирати као главне кривце, зна се добро гдје се су се играле ратне игрице.Имам разних прича на ту тему но не смијем.
На крају крајева Мило је прогутао све те бљувотине и извинио се.Ево му сад дођем као адвокат...није ми то намјера.
Last edited by BAR; 21-04-14 at 23:07.
Ja bih rekao da su vise bili gladni moci i pozicije nego li neiskusni i dan danas se ponasaju bahato i neodgovorno prema svome narodu neiskusni kuckoviA da je bilo vecih krivaca i ljudi iznad slazem se.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks