Narod nije dezorijentisan, gledajući rezultate izbora i ankete, rekao bih da je narod vrlo odlučan

Zašto lagano širenje, pa eto, sve više zemalja ulazi u taj 'savez' i zašto ne bi proširili svoje kapacitete, kad imaju šansu. Zašto baš Bar i zašto 'mini baza', mini zato što ova luka i nije baš velika, ali je pozicija odlična, veliki lukobran i zaklonjena je iza brda, opet kažem, luka Bar je dušu dala za to. Vojnicima se sviđa i luka i sam Bar, imao sam priliku da porazgovaram sa nekoliko njih, različitih rankova, dolazili su iz nekoliko tura u posjete i svraćali u Dablin pub, malo kulturniji barani znaju kakvo je to mjesto bilo. Dodatni podstrek je dao neko od naših funkcionera (ne sjećam se tačno ko) koji je izrazio spremnost da ustupi luku kao bazu, čak se i prosula priča kroz grad da luku namjerno sabotiraju i njene poslove (a trenutno stanje je realno očajno, imam XX prijatelja, kumova koji rade tamo) tako da sve se vuče ka tome...
Volim ovu priču oko reda i mira, to je donekle istina, ali ako to podrazumjeva red i mir 'kako se nama sviđa'. Treba biti slijep i naivan i ne pomisliti da je to kreiranje jednog debelog zida ispred Rusije. Pogledajte samo mapu zemalja koje su u NATO i sve će vam biti jasno. Usput, koliko ima zemalja, Azije, Južne Amerike, Afrike koje su članice NATO-a, Australija?
U eventualnom sukobu, Amerika ima alibi, 'nije ona ništa nego NATO' iako su sva sr*nja njihovo maslo. I mi ćemo biti tu povučeni, može CG imati jednog vojnika koji će ispaliti jedan metak i ne ubiti nikog, mi smo podjednako krivi kao i SAD u očima nevinih žrtava.
Bookmarks