View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 56 of 199 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    danasnji skup je u organizaciji studentske asocijacije, tako da je tu prvenstweno omladina pozvana. a dje je ta omladina bila danas? na skupu protiv nato-a ne sigurno...
    Koliko ja umijem da sabiram, protest nije organizovala zvanicna studentska asocijacija nekog od fakulteta/univerziteta, nego podmladak Nove srpske demokratije, kamufliran iza organizacije Mirovni pokret Ne u rat, ne u NATO, odnosno iza njene "studentske asocijacije". Iza "mirovnog pokreta" stoji fasisticko glasilo (i medijski servis Nove) ciji je osnivac i urednik ujedno i celnik pomenutog pokreta (sto objasnjava i dekor skupa: popovi, desnicarski kor predvodjen politicarima, transparenti podrske Rusiji, histericni govornici koji podilaze masi ispraznim parolama...).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A đe je veliki studentski vođa - Jovović… naglo je ućutao ?
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Čija je ovo zastava, jesu li nas opet pobrkali, ili su i Makedonci se obreli u blizini

You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Smrde zapadne, ne bi to Rus tako!

Nije im u redu ovo, sebi naslonjače sa podupiračima donjeg dijela leđa a našemu predstavniku maltene krevet! Pa ajd ti izdrži a da se ne izvališ kao "pravi" a da se ovi ne uvrijede... mućke su to!

Svaka čast Milu te im se u brk nije izležavao kako su mu ovi i namjenili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Biće ipak da je Arizona u pitanju

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...of_Arizona.svg
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    fali transparent "stop pismenosti"
    Nikakve stete od crne Dare sa Smokovca. Mnogo je veca steta sto je ministar prosvete nepismen, a rektorka je Radmila Vojvodic.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NE...i do sad smo bili bez njih :excitement:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

jos jedno NE.:smug:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by t@cka View Post
    manjine nisu protiv nato, protiv natoa su iskljucivo srbi.
    Prvi put sada otvorih ovu temu i pročitah zadnjih par stranica, pa samo kratko da pokvarim idilu režimskih taktičara: ja sam Crnogorac i protiv sam ulaska NATO. Samo toliko, neću se upuštati u dalje diskusije po ovom pitanju, ima se kad o tome...

I jedno pitanje: da li može CG da se izjasni za ulazak u NATO pa onda da NATO to razmotri i pozove/primi nas, ili mora prvo poziv od NATO pa onda naša odluka?

Quote Originally Posted by salex View Post
    Zemlje članice su 2006. odlučile da izdvajanja za vojni proračun neće pasti ispod dogovorenog praga od dva posto BDP-a.
    Jel' mu ovo dođe da moramo davati godišnje minimum 60 miliona eura (ili nisam dobro shvatio što je pisac rekao)?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobro smo i ovako

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

10-12-10, 20:55
    Maja
    Forum Resident

Join DateJan 2010Location♥•:*´¨`*:•.☆♥☆•:*´¨`*:•♥Posts7,950Rep Power3078

Kamo srece da clanice NATO-a sto prije prihvate molbu CG za clanstvo i to samo zbog jednostranih a opstih interesa CG. Jeste egoistichno-patriotski, jer da sam ja na mjesto ovih clanica koje odlucuju da li CG da pridje clanstvu, ja CG ne bih nikada prihvatila. Ali... eto..

Hvala Lepo

For Love & Honor
    10-12-10, 21:27
    Maja
    Forum Resident

Join DateJan 2010Location♥•:*´¨`*:•.☆♥☆•:*´¨`*:•♥Posts7,950Rep Power3078

Originally Posted by starwalker
    Kažeš jednostranih? Zavisi u kojem kontekstu gledaš.
    I ja bih rekao jednostranih interesa..... ali NATO-vih.

Eh da je više takvih članica koje bi se protivile našem ulasku.:razz:

Egoistichno-patriotski gledam u ekonomskom, tehnoloshkom, privrednom, odbrambenom, zakonodavnom, sigurnosnom, zdravstvenom, kulturoloshkom itd smislu.
    A da gledam za interese NATO-a - ne bih se petljala sa CG koja ima opste obrazovanje i ekonomsko-odbrambenu strategiju 50-tih god. proslog vijeka. Jeste da im je simpatichno da neka mala teritorijica sa 500 000 stalnih drzavljana u CG (manje - vise), sa ovakvim rezultatima, treba da bude jednak chlan kluba najrazvijenijih i najstabilnijih vojnih cinilaca reda i sigurnosti u svijetu. Pa samo bi se ochekivalo karakteristichno crnogorsko prosenje za sve i svasta (po cemu je CG i prepoznata od pocetka 16. vijeka do sada), a i naprsit narod bez realnog shvatanja reda velicina njima nije potreban.
    Ali, simpatije, lobiranje njima poznatih crnogoraca itd.....Cine, po mom mishljenju nepotrebnu greshku na jad i dosadu NATO-u. Iz realnih okolnosti i procjene, nikada ne bi dozvolili ovako nesto. No, kako egoistichki zelim dobro CG, navijam da NATO ovaj put ne uvidi greshku u vezi sa prijemom CG u chlanstvo.

Hvala Lepo

For Love & Honor
    Tekstovi iz 2010 (godine i godine u CG nista ne znace - melje li se melje da se nista ne bi uradilo), i moje misljenje koje traje od vremena ex YU.. No, poznajuci CG narod naviknut na vrijeme koje prolazi u "netalasajucoj bari", bez hrabrosti ka promjenama, bez progresivnosti, i uvijek sklonog reaktivnom tumacenju, nikad proaktivnoj akciji... sve to ce trajati dok drugi ne odluce sta sa CG.. Dok ih drugi ne otegli ka pucini ni plivat ne pokusaju nauciti..
    Da je drugaciji narod, ne bi se tumaralo od 14. vijeka do 20-tog tolike decenije, a do 21. im je jos daleko da bi ga tumacili..
    Zalud im staviti i zlato pred nosicima oni bi i dalje alu-foliju gledali i procjenjivali..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-04-14 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Prvi put sada otvorih ovu temu i pročitah zadnjih par stranica, pa samo kratko da pokvarim idilu režimskih taktičara: ja sam Crnogorac i protiv sam ulaska NATO. Samo toliko, neću se upuštati u dalje diskusije po ovom pitanju, ima se kad o tome...

I jedno pitanje: da li može CG da se izjasni za ulazak u NATO pa onda da NATO to razmotri i pozove/primi nas, ili mora prvo poziv od NATO pa onda naša odluka?
    Mi smo vec (osam godina) u procesu pristupanja, a on je zapoceo ulaskom u program "Partnerstvo za mir". Kako se mi mijenjamo tj. kako drzava napreduje u reformama/ispunjavanju uslova za prijem u EU/NATO, tako prolazimo kroz faze ili etape, a svaka sledeca je, logicno, korak blize clanstvu. Proces se sustinski zavrsava pozivom, poslije cega slijede formalnosti: potpisivanje protokola o pristupanju i ratifikovanje od strane zemalja clanica.

Jel' mu ovo dođe da moramo davati godišnje minimum 60 miliona eura (ili nisam dobro shvatio što je pisac rekao)?
    To se odnosi na budzet za odbranu/vojsku, ne na clanarinu. I to je vazilo za period prije krize, danas neke NATO drzave trose i ispod 1%.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Не знам.Задња информација је да су створени правни услови да се улазак у НАТО може изгласати у парламенту обичном већином.Ваљда је негдје 2006-07 године донјета нека резолуција о НАТО интеграцијама двотрећинском већином.Ово је ваљда рекао Медо, а касније потврдио и Душко Марковић.
    Не знам дал се ради о 2% БДП или о 2% Буџета...али небитно, то неколико пута мање колико би требали да издвајамо ако би форсирали јаку војску и Општенародну одбрану као свака неутрална земља (која није острво).Ради се о издвајањима за Војску а не за чланарину.

Иначе волио бих да ми ти као Црногорац одговориш, шта је по теби алтернатива НАТО-у и који је то бољи начин да се Црна Гора најбоље и најјефтиније заштити од трусног и нестабилног окружења!?
    Last edited by BAR; 09-04-14 at 14:11.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Djelimicno sam promasio prvi dio odgovora, mislio sam da hop pita nesto drugo.
    Kod Hrvata je, koliko vidim, islo ovako:

dobili su pozivnicu na jednom samitu - drzave clanice su potpisale protokol o pristupanju Hrvatske - onda su ga ratifikovale - uslijedila je ratifikacija u hrvatskom saboru - generalni sekretar NATO je uputio zvanicni poziv Hrvatskoj

Znaci, NATO ce nam prvo uputiti poziv - poslije samita tj. poziva parlament ce raspravljati (i prihvatiti ili odbiti poziv) - onda ce nas NATO, u slucaju prihvatanja, formalno primiti u clanstvo

U sustini, kad dobijemo poziv na samitu, stvar je gotova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neću da širim priču, nego mi treba pojašnjenje datih odgovora, a nisi mi ni odgovorio na konkretno pitanje ("da li prvo poziv pa naša odluka, ili može naša odluka pa onda njihovo prihvatanje naše namjere da se priključimo").

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Mi smo vec (osam godina) u procesu pristupanja.
    Ko je i kada donio odluku da CG treba da bude član NATO? Zvanično/formalno? Vlada, parlamemt, predsjednik, neko četvrti?

Proces se sustinski zavrsava pozivom, poslije cega slijede formalnosti: potpisivanje protokola o pristupanju i ratifikovanje od strane zemalja clanica.
    Ovđe nedostaje nešto, kako već rekoh gore u prvoj rečenici. Pominješ poziv za članstvo i potpisivanje papira o pristupanju, ali ne pominješ zvaničnu odluku države Crne Gore. Dakle, kada se ta odluka donosi (nebitno je u ovom mom pitanju da li bi se ona donijela na referendumu ili u skupštini): prije poziva ili nakon poziva?

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Иначе волио бих да ми ти као Црногорац одговориш, шта је по теби алтернатива НАТО-у и који је то бољи начин да се Црна Гора најбоље и најјефтиније заштити од трусног и нестабилног окружења!?
    Rekoh u prethodnom postu da ne bih da se uplićem u ovu diskusiju još neko vrijeme, nisam nešto raspoložen. Ima se kad o tome.

EDIT: sad tek viđeh tvoj zadnji post. Hvala na odgovoru. Da li je to kako je bilo u Hrvatskoj ujedno i pravilo za sve ostale?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta podrazumijevas pod "sve ostale"? Ako mislis na bivse komunisticke zemlje, odnosno na one drzave koje su usle u proces prije dvije decenije, i one koje ce uci u narednih pet godina, sve su prosle/proci ce kroz isti postupak tj. njegove faze (od Partnerstva za mir, preko akcionih planova ili kako se vec zovu, pogledaj na Google). E, sad, jesu li u nekim drzavama vlade prvo konsultovale narod na referendumu ili ne, to ne znam, vjerovatno zavisi i od ustava tih drzava ili od dogovora izmedju politickih aktera. Koliko znam, nas Ustav ne obavezuje na takvu vrstu izjasnjavanja.

Vlada i dva njena ministarstva vode odbrambenu politiku i ucestvuju u dijalogu sa NATO, a skupstina ce potvrditi, odnosno prihvatiti, poziv. Nema mnogo filozofije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sta podrazumijevas pod "sve ostale"? Ako mislis na bivse komunisticke zemlje, odnosno na one drzave koje su usle u proces prije dvije decenije, i one koje ce uci u narednih pet godina, sve su prosle/proci ce kroz isti postupak tj. njegove faze (od Partnerstva za mir, preko akcionih planova ili kako se vec zovu, pogledaj na Google). E, sad, jesu li u nekim drzavama vlade prvo konsultovale narod na referendumu ili ne, to ne znam, vjerovatno zavisi i od ustava tih drzava ili od dogovora izmedju politickih aktera. Koliko znam, nas Ustav ne obavezuje na takvu vrstu izjasnjavanja.

Vlada i dva njena ministarstva vode odbrambenu politiku i ucestvuju u dijalogu sa NATO, a skupstina ce potvrditi, odnosno prihvatiti, poziv. Nema mnogo filozofije.
    Mislio sam o postupku za bilo koju državu koja bi trebala/željela da uđe u NATO. Da li NATO pravila predviđaju taj red poteza kao što je bio i za Hrvatsku. Ali evo odgovorio si mi.

Thanks Thanks Given 
    49
    Thanks Thanks Received 
    194
    Thanked in
    99 Posts

Ljudi, je li moguce da su nam Ameri pominjanjem afere Telekom ponovo ucijenili premiera da se slucajno ne okrene prema Rusiji?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakav crni NATO?!

Prvo da nas materijalno ojadi - za sva vremena nas i našu đecu zaduži pošto bi kao članica MORALI ispuniti ugovor o kupovini gomile njihovog zastarjelog naoružanja, a kao drugo da na sebe nacrtamo metu za rusku balistiku. Pa ko je lud?

Ne, zaista, misli li iko o tome da su NATO baze širom svijeta primarni cilj MOĆNE NUKLEARNE RUSIJE ako dođe do eskalacije ljudske gluposti?!

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

^ e moj divlade u kojem ti svijetu živiš blago blago

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Rusi nisu baš poznati po efikasnosti ali čisto sumnjam da bi trošili ICBMove na Šavnik ili Igalo...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ne morate. Davat ćete oko pola milijuna eura.

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Kakav crni NATO?!

Prvo da nas materijalno ojadi - za sva vremena nas i našu đecu zaduži pošto bi kao članica MORALI ispuniti ugovor o kupovini gomile njihovog zastarjelog naoružanja, a kao drugo da na sebe nacrtamo metu za rusku balistiku. Pa ko je lud?
    Svakakvih trolova trpi ovaj forum. Na žalost.

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Ne, zaista, misli li iko o tome da su NATO baze širom svijeta primarni cilj MOĆNE NUKLEARNE RUSIJE ako dođe do eskalacije ljudske gluposti?!
    A šta tek na ovo reći?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

E ludoga naroda majko presveta Bogorodice,
    KOMUNIZAM I SIDA zive i umiru sa pacijentima,
    samo JAVNE SLUZBE su na stalno u DKoj,
    ali imaju 10% manje plate, i specijalnu penziju za CINOVNIKE,
    kod PREDUZETNIKA rade sposobni i zarade, ali na zajednicki RIZIK, ko ne rizikuje ZLATO NE KUJE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

You must spread some Reputation around before giving it to milovan again.
    Svako dobro.
    :*

Hvala Lepo

Page 56 of 199 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)