View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 48 of 185 FirstFirst ... 384445464748495051525898148 ... LastLast
Results 1,176 to 1,200 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Malo ste me zbunili.
    Moj brat ima i američko i crnogorsko državljanstvo i glasa i tamo i ovamo, zavisno gdje se u trenutku izbora nalazi. Je li to, s vašeg stanovišta, nekorektno prema SAD ili prema CG?
    Supruga ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo (Kad je tražila crnogorsko državljanstvo, nisu joj tražili da se odrekne srpskog!?).
    Glasa ovdje, a nisam siguran da li bi mogla glasati i u Srbiji.
    Drzavljanstvo po nasem zakonu ne garantuje i pravo glasanja i ako se tvoj odjavio iz Crne Gore kad otisao u Ameriku automatski su ga brisali sa birackog spiska, ako nije on je za "biracko pravo" stalno u Crnoj Gori. Kad se uzme logika "jedan cojek jedan glas" nije korektno, ali o tome dolucuju oni koji glasaju i drzave dje se glasa.
    Princip EU je koncipiran da je mjesto boravka i mjesto glasanja pa na primjer Njemac koji ima boravak u Hrvatskoj i tamo prijavljen u biracki spisak za EP glasa u Hrvatskoj i za poslanike koju su iz Hrvatske i ne moze glasati i u Njemackoj za njihove kandidate u EP. Neke drzave EU na primjer dozvoljavaju da na lokalnim izborima glasaju i strani drzavljani sa stalnim boravkom. Na primjer Milovan za lokalne moze glasati u Danskoj, ali za parlamentarne ne moze i ako 'oće onda mora za Crnu Goru i tamo glasati. Ne znam kako je rijeseno pravo glasa kod drzava koje dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo i da li se kao i kod nas (koji ne dozvoljavaju) prave da ne znaju ili im se neća da provjeravaju. Kad bi Njemci provjeravali koliko ima Turaka sa dvojnim drzavljanstvom (sto javno sto tajno) morali bi zaposliti armiju birokrata pa im jeftinije da se prave da toga nema.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Gandalfe covjece shvatas li ti da ljudi bez prebivalista nemaju pravo glasa pa prema tome nema ni glasanja u stranim drzavama.
    To sto drzava ne brise sa spiska ljude koji ovdje ne zive je druga stvar. Malo nemar + par hiljada glasacha koji dolaze cesto pa glasaju.
    I dje si to vidio adresu prebivalista u pasosu? Ja vidjeh samo centar bezbjednosti koji ti je izdao dokument, nikakve ulice i postanske brojeve.

Sto se tiche dvojnog drzavljanstva, zakon ga zabranjuje ali se ne moze oduzimati vec steceno pravo. Tako da oni koji su ga stekli prije 2006. ga i zadrzavaju.
    Poslije toga nijesi nikako mogao dobiti CG drzavljastvo a da se ne odreknes maticnog, i cuo sam da su veoma striktni po ovome pitanju.
    Drzavljani CG koji su u medjuvremenu stekli i neko drugo drzavljanstvo bi trebali da izgube CG ALI drzava treba da pokrene upravni postupak protiv takvih lica. Taj postupak je u slucaju Peca Popovica trajao par godina i pokrenut je iz razloga sto se doticni javno hvalio i provocirao drzavu tipa : uzmite mi ga ako smijete.
    MAndic i Danilovic su isto tako vjerovatno uzeli srpsko ali se nijesu isticali u vezi toga, pa drzava nije pokretala postupak protiv njih.
    Evo ti slucaj kosarkasa Nikole Mirotica koji je 2010 dobio spansko drzavljanstvo i koliko ja znam nashe mu jos nijesu oduzeli iako je na njega bilo bacano drvlje i kamenje 2010 i 2011.
    Sada cak postoje sanse da zaigra pod CG zastavom i savez cini sve da se to i dogodi. A po zakonu bi treba da se pokrene postupak protiv njega i oduzme mu se pasos CG
    Last edited by Moracikus; 05-04-14 at 23:41.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dajte, momci, podignite diskusiju na veći nivo...

Ne raspravljajte o činjenicama koje poznaje svaka elementarno informisana osoba...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post

Ne raspravljajte o činjenicama koje poznaje svaka elementarno informisana osoba...
    Poznaje svaka elementarno informisana osoba, ali nekima nije jasno kako to može bit'
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Tema o CG drzavljanstvo je bila aktivna prije par godina ali vidm da je sada obrisana.
    Back to topic.
    Snimak bi mogao da bude i namjestaljka DPS-a MANS-u. Ako se slucaj ekspresno rijesi za par dana, onda je to i najvjerovatnija opcija.
    Uglavnom, zvuci kao teski amaterizam MANSA i DAN-a
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Moracikus View Post
    ...Uglavnom, zvuci kao teski amaterizam MANSA i DAN-a
    Prije bih rekao da zvuci kao klasicni predizborni profesionalizam DPS-a.

A sve i da nije, u ovoj atmosferi, u kojoj citava serija takvih ociglednih skandala nije razrijesena na zadovoljavajuci nacin od strane sudova i tuzilaca, tesko je i zamisliti rasplet koji ce se negativno odraziti na MANS i Dan.

Sta, tuzilac ce reci da nema dovoljno dokaza za postupak ili da je ovaj tip djelovao samostalno? Ko ce mu u danasnjoj Crnoj Gori povjerovati?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

A sve i da nije, u ovoj atmosferi, u kojoj citava serija takvih ociglednih skandala nije razrijesena na zadovoljavajuci nacin od strane sudova i tuzilaca, tesko je i zamisliti rasplet koji ce se negativno odraziti na MANS i Dan.

Sta, tuzilac ce reci da nema dovoljno dokaza za postupak ili da je ovaj tip djelovao samostalno? Ko ce mu u danasnjoj Crnoj Gori povjerovati?
    Ne budi toliko pristrasan.

Slušajući snimak svako mora zaključiti da je ili lažan ili su razgovarala 2 mentalno zaostala čovjeka tako da će prije biti da je slučaj ovo prvo

Ponavljam, VJERUJEM da kupuju dokumenta ali snimak je providan do bola.

Da je bilo nešto tipa:

"Da li je to Marko Marković"
    "Jeste"
    "Ovdje taj i taj, na vas me je uputio Jovan Jovanović, da se interesujem oko para"
    "Kakvih para ? "
    "Za lične karte, nabavio sam x komada pa me interesuje koliko bi ste ih otkupili"
    "Nemojmo o tome preko telefona"

Kasnije se objelodani informacija da je Marko Marković neko iz DPS-a i TO JE TO.

A ne krajnje providno ili retardirano

"Dobar dan, taj i taj me je uputio na vas"
    "Aha"
    "i rekao da vi iz DPS-a kupujete lične karte"
    "Da"
    "A koliko bi ste mi vi iz DPS-a platili za njih"
    "90 € svaka"
    "Znači vi iz DPS-a bi ste mi platili 90 € za lične karte ?"
    "Da"
    Last edited by Rakun; 06-04-14 at 03:19.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Divlja gradnja još jedan vid teške korupcije i manipulacije pred izbore o kojem se vrlo malo govori, a koji se ogleda u odobravanju izgradnje nelegalnih objekata u zamjenu za glas.

Uoči izbora u okolini Podgorice niču gradilišta

Djelovi Malog brda, Kakaricke gore i Park šume u Zagoriču posljednjih nekoliko mjeseci izgledaju kao veliko gradilište, a mještani juče nijesu bili voljni da sa novinarima "Vijesti" pričaju o kakvim radovima je riječ.

Naselja na ovim mjestima se u Podgorici često nazivaju "nelegalnim", jer ne postoji prostorno-urbanistički plan za ova mjesta, dok su građani godinama unazad "na divlje" prisvajali državna imanja i gradili kuće.

Dok je zapadna strana Malog brda većinom izgrađena, na istočnoj strani se uveliko grade kuće i krče šume kako bi se pravili putevi.

Zidar, koji je trenutno zaposlen na Malom brdu i želio je da ostane anoniman, smatra da se radi o predizbornoj kampanji.

"Čovjeku kod kojeg trenutno radim, došao je mještanin, koji je zadužen za ovaj dio, i kazao mu da može da završi sprat i da ga niko neće dirati. Tamo sada dovode vodu, struju, a svako gradi da izgradi što više prije izbora", kazao je.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 6. april

Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Nemoj da im dizes rejting molim te. Ovako providnu pricu smo mogili je i ti da im uvalimo.
    A MANS i Dan su ipak odlucili da nesto ovako tupavo i objave
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To je to. I sad taj kojem je rečeno da će moći da nelegalno gradi će glasati DPS jer će mu druga vlast možda zabraniti da gradi ili srušiti to što je izgradio.

Pozatvarali su sve fabrike, ljudi su zašli u sivu ekonomiju i stvorila se potreba za zaradom na lopovluku. I sad ti glasaju DPS da bi mogli da i dalje spajaju kraj s'krajem na u normalnim zemljama ne baš legalne načine koje bi im druga vlast možda zabranila.
    Last edited by Rakun; 06-04-14 at 03:18.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Upravo tako. Začarani krug - narod koji želi vlast koja će mu omogućiti da krši zakon, i vlast koja će učiniti sve samo da dobije glas od tog naroda, pa i omogućiti devastaciju prostora i neplaćanje poreza državi.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

divlja gradnja je postojala i prije DPSa a postojaca i poslije DPSa, i na divlje se gradi prije , za vrijeme i poslije izbora.
    evo je DF izglasao zakon koji je predlozio i rekao da vise ne moze biti kradja pred izbore, ali opet oni sami sebi stvaraju alibi za svaki slucaj ako izgube.
    sad im nece biti krivi oni sto su zaposljavali nego oni sto su zidali.
    u sred njihove afere kako je NOVA zaposljavala svoje glasace nikla je tako losa afera da je to i vise nego providno koji je njen cilj. da se skrene malo paznja od domace kuhinje.

meni je zanimljivo kako NEKI rijeci ne reckose o aferi u DF a ovdje o ociglednoj namjestaljci pricaju 3 strane.
    ja iskreno cisto sumnjam da je DPS toliko naivan da ce ista vise reci preko tel, cak mislim da ce poceti da se gase tel kad se prica o tome, kontrola od bubica i sl.
    ako poslije toliko afera ovako lagano padaju onda su ili previse bahati ili glupi nema trece
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    divlja gradnja je postojala i prije DPSa a postojaca i poslije DPSa, i na divlje se gradi prije , za vrijeme i poslije izbora.
    Izvini ali ja se sjećam vremena prije DPS-a samo kroz maglu tako da ću te što se tiče vremena prije DPS-a morati držati za riječ
    Last edited by Rakun; 06-04-14 at 06:19.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    nema ga na ni jedno jer ak je dobio drzavljanstvo nije dobio pravo da glasa, da ima ne sjekiraj se Vijesti bi to davno postavile na naslovnoj.
    Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Jedna je stvar sto Sinavatra NIJE GLASAO a druga je sto IMA PRAVO da glasa tamo gdje je prijavljen. On jednostavno nije zaintresovan.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Drzavljanstvo po nasem zakonu ne garantuje i pravo glasanja i
    Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne smatram da sam arogantan, samo volim da sirim pricu sve dok za istu imam argumenata koje mogu da branim, kao sto sam veceras pokazao. Druga stvar je sto ti koristis svaku priliku da svaki moj stav napadnes, nije bitno da li si u pravu ili ne.
    Sto se tice bisera, recenicu si formuslisao na nacin na koji si je forumilisao a ispravio si se tek pola sata kasnije. Tako da po mome ja sam u pravu. Po tvome ti si...
    meni je milo kad si ti u pravu a ja nisam, posebno kad ja lupam a i formulisem pitanja ko zna kako.
    sad ce opet biti da sam nesto radio na edit ili sl. veliki poznavaocu svega i svacega. ti i jos jedna osoba ovdje sto navraca ste najpametniji i poznajete svaku materiju, a u stvari ste toliko sitni i losi sagovornici da se dosta cesto pokajem sto se u opste upustam u bilo kakvu diskusiju sa vama.
    sto je najgore od svega oboje imate obicaj da nastavite pricu sa necim izmisljenim da sam rekao a toga nidje nema bar od mene.
    nego niste vi krivi nego ja sto se ne mogu suzdrzati da odgovorim na vasa piskaranja kao sto to radi vecina forumasa ovdje.
    ali kad vidim da neko pise o necemu a pojma nema o tome ali po pisanju je sigurno u pravu moram iskomentarisati.

iz slicnih razloga primjetio sam da se sve manje forumasa odlucuje pisati ovdje (politika) jer se ulaze u neke rasprave , dje se brzo pocinje omalovazavati sagovornik.
    zavrsavam raspravu o ovome

na temu

jel neko primjetio da SNP u HN kandidovao Obrada Gojkovica za gradolnacenika iako je Mandic uziva osvu podrsku kod naroda. na izbore je znao da ponese vise glasova nego citava opozicija zajedno.
    po meni covjek na svom mjestu i mislim da ce SNP vise da izgubi nego da dobije sada. nego izgleda da se glavni odbor SNPa nije tu ni pitao , sve je odradjeno u HN i ovima su svezane ruke.

sto se Tivta tice tu ce da bude stari predsjednik Kankaras koji je htio da se povuce ali iz DPSa mu je receno NJET.
    nemaju koga da postave posto im je kadar i onako katastrofalan, pa njega i dalje guraju. a ovome se ide jer naravno da zeli da malo uziva u onome sto je prihodovao za sada.
    upala mu kasika u med jer je bio gradonacelnik u vrijeme Porta pa se imalo odakle zaraditi po neki stan u BG, PG i Tivat
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ovo mi lici na gradjane CG pred svake izbore:

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,045
    Thanks Thanks Received 
    6,293
    Thanked in
    2,925 Posts

Ima zakona koji su ... ajd' nazovi problematični (ja lično mogao bi napraviti spisak), ali, zakon je takav kakv jest i tu je da se poštuje.

I moja supruga je strani državljanin, na osnovu udaje ima boravište u CG, a na osnovu boravišta ima sva prava kao i ja osim prava glasa. Nakon pet godina stiče pravo na dobijanje državljanstva. Stiče pravo, što ne mora značiti da će ga dobiti.
    Moje djete ima državljanstvo CG (rođeno je ovdje, a i živi u CG), ali isto tako može imati državljanstvo i države odakle mi je supruga (s' tim da zvanični organi CG ne znaju za to jer se to po našem zakonu ne smije).
    Da li da prekršim zakon? Hm, oduzimat djetetu mogućnost izbora mi kao roditelju djeluje ... u najmanju ruku neodgovorno. No, opet, kršiti zakon je isto tako ... Ma, nije isto ...

Državljanstvo CG se može dobiti i ako se nema boravak na teritoriji CG (posebnom odlukom) a samim tim što se nema boravište u CG ne postoji ni pravo glasanja u CG.

Osobe koje žive u inostranstvu a i dalje imaju kao mjesto življenja Crnu Goru (bez obzira kakav status imaju u zemlji u kojoj trenutno borave/žive) na osnovu toga imaju prava glasa.

Inače, neko je pravilo, što je država manja teže je dobiti njeno državljanstvo. U Evropi je, mislim, daleko najteže dobiti državljanstvo Lihenštajna.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Više se ulica izasfaltiralo i pokrpilo u martu nego u prethodnih 40-ak mjeseci
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ko je sitan sagovornik to mozda najbolje pokazuje sposobnost jednoga da razgovara. Debata/razgovor nije napadanje nekoga samo zbog toga sto uvijek ukaze na greske I sto te je par puta spustio na mjesto gdje pripadas
    Tvoja prica uvjek je odprilike da u nedostatku argumenata/neznanju skreces sa teme kako bi tacke I zareze preispitao. Tako je bilo sinoc kad sam pokusao dokazati da je oduzimanje drzavljanstva Malogradjanstina, tako je bilo kada sam dokazao da za objavljivanje spiskova za kradju u Beranama nema pravnog osnova(vrijeme pokazalo) itd it'd.
    To sto ljudi ne pisu na forumu popitika.. Mozda im je dosadno partijsko jednoumlje I poistovjecivanje drzave sa DPS-om jer imaju ljudi I u komsiluku dosta aktivista I skrivenih spijuna
    Par puta si spomenuo kako niko ne osudjuje DF. DF nije zaposljavao kao partija, vec je individua iz partije radi licne dobiti zaposljavala aktiviste svih partija. Nije zaposljavao DA bi se glasao DF vec da bi on bio tu dje je.

Sto se tice omalovazavanja sagovornika jedino vidim da ti to ovdje radis, u nedostatku argumenata/strpljenja/ili neceg treceg, odmah napadnes sagovornika na neki ala street nacin.

Sto se tice divlje gradnje pred lokalne. Gradjevinska insp. Ne izlazi na teren do posle izbora. To je tako ima mjesec.

Quote Originally Posted by wulfy View Post

Osobe koje žive u inostranstvu a i dalje imaju kao mjesto življenja Crnu Goru (bez obzira kakav status imaju u zemlji u kojoj trenutno borave/žive) na osnovu toga imaju prava glasa.

.
    Ovo je bila moja poenta cijelu noc. Dodje prijavi se kad preda za pasos, da adresu neku lijevu I po automatizmu to im je prebivaliste I dobiju pravo glasa. Tu se ne racunaju pocasna dtzavljanstva ili ona data sportistima gdje ne mora imati prebivaliste...
    Niko tebe ne provjerava jesi li kuci 2 godine ili dje si... Bitno je da si prijavljen

Nego ima ovih sto bi da brane Crnu Goru od Crnogoraca. Treba zastiti DPS sto bolje. Sve je laz i obmana, samo je istina sto gospodar kaze...
    Last edited by Gandalf_White; 06-04-14 at 10:55.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Moje djete ima državljanstvo CG (rođeno je ovdje, a i živi u CG), ali isto tako može imati državljanstvo i države odakle mi je supruga (s' tim da zvanični organi CG ne znaju za to jer se to po našem zakonu ne smije).
    Da li da prekršim zakon? Hm, oduzimat djetetu mogućnost izbora mi kao roditelju djeluje ... u najmanju ruku neodgovorno. No, opet, kršiti zakon je isto tako ... Ma, nije isto ......
    Ne mozes djetetu oduzeti to pravo jer kad bude punoljetan sam moze traziti sto mu sljeduje Zavisi odakle ti je supruga jer neke drzave ogranicavaju da do 23 godine moze to pravo iskoristit. Mozda i ti imas pravo na drzavljanstvo ali ako se ne iselis iz Crne Gore tesko da u toj drzavi mozes glasati bez boravka.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ne budi toliko pristrasan.

Slušajući snimak svako mora zaključiti da je ili lažan ili su razgovarala 2 mentalno zaostala čovjeka tako da će prije biti da je slučaj ovo prvo

Ponavljam, VJERUJEM da kupuju dokumenta ali snimak je providan do bola.

Da je bilo nešto tipa:

"Da li je to Marko Marković"
    "Jeste"
    "Ovdje taj i taj, na vas me je uputio Jovan Jovanović, da se interesujem oko para"
    "Kakvih para ? "
    "Za lične karte, nabavio sam x komada pa me interesuje koliko bi ste ih otkupili"
    "Nemojmo o tome preko telefona"

Kasnije se objelodani informacija da je Marko Marković neko iz DPS-a i TO JE TO.

A ne krajnje providno ili retardirano

"Dobar dan, taj i taj me je uputio na vas"
    "Aha"
    "i rekao da vi iz DPS-a kupujete lične karte"
    "Da"
    "A koliko bi ste mi vi iz DPS-a platili za njih"
    "90 € svaka"
    "Znači vi iz DPS-a bi ste mi platili 90 € za lične karte ?"
    "Da"
    Od desetak ljudi sa kojima sam usput popricao o ovome niko ne sumnja da je istinito. A neki glasaju vladajuce stranke. Jednostavno je svako poovjerenje izgubljeno kroz niz slicnih skandala.

Slusao sam ovaj snimak, a i cuo par stvari o tome kako je napravljen. Prihvatljivo mi je objasnjenje (koje sam dobio) da se radi o provokatoru koji zove DPS aktivistu, a da ovaj tupavo odgovara. Nije nista tupaviji od dosadasnjih prica DPS aktivista u slicnim situacijama. To sto se tice argumenta da niko nije toliko glup.

Nije nemoguce ni tvoje objasnjenje. Mada je ta rasprava gotovo irelevantna. Sustina je da se toliko puta desilo nesto slicno da im danas miko ne vjeruje kad kazu "izmisljotina".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Meni nije jasno zašto nijesu otišli korak dalje (ako nije namještaljka).

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Od desetak ljudi sa kojima sam usput popricao o ovome niko ne sumnja da je istinito. A neki glasaju vladajuce stranke. Jednostavno je svako poovjerenje izgubljeno kroz niz slicnih skandala.

Slusao sam ovaj snimak, a i cuo par stvari o tome kako je napravljen. Prihvatljivo mi je objasnjenje (koje sam dobio) da se radi o provokatoru koji zove DPS aktivistu, a da ovaj tupavo odgovara. Nije nista tupaviji od dosadasnjih prica DPS aktivista u slicnim situacijama. To sto se tice argumenta da niko nije toliko glup.

Nije nemoguce ni tvoje objasnjenje. Mada je ta rasprava gotovo irelevantna. Sustina je da se toliko puta desilo nesto slicno da im danas miko ne vjeruje kad kazu "izmisljotina".

A evo da opet ponovim ovim skepticima. Na pocetku razgovora provokator se poziva na odredjenog Mihailovica koji je iz DPS-a... To ti je isto ka' da dodjes u prodavnicu i kazes poslala me majka da kupim hleb...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    To je to. I sad taj kojem je rečeno da će moći da nelegalno gradi će glasati DPS jer će mu druga vlast možda zabraniti da gradi ili srušiti to što je izgradio.

Pozatvarali su sve fabrike, ljudi su zašli u sivu ekonomiju i stvorila se potreba za zaradom na lopovluku. I sad ti glasaju DPS da bi mogli da i dalje spajaju kraj s'krajem na u normalnim zemljama ne baš legalne načine koje bi im druga vlast možda zabranila.
    Ja bi rekao da je to ona druga filozofija "da ja sad napravim i počnem da zidam, pa mi posle neće moć ništa" i onda kad im stvarno dođu da ruše, onda bude kuku lele, ja ulaga para, krenu da se vješaju o kvaku, polivaju benzinom itd.

Da sam ja kradonačelnik, dodao bi im kerozin.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Mogli bi bar da se slozimo oko ove gradnje pred izbore.Kad je opste poznata cinjenica medju narodom da kad treba nesto nelegalno graditi, dogradivati itd uzima se period pred izbore jer te tada dirati niko nece 100%.To svi znaju i to nije nikakva tajna.
    Mnogi moji poznanici ovamo po primorju znaju da citave hotele preoblikuju i izmijene u ovom periodu a da ih niko i ne provjeri ni prije ni poslije izbora.
    Istina mnogi od njih su aktivisti dps-a.Neki to i nisu ali ce dati glas dps-u jer su svjesni da kad im ne bi bilo njih ne bi mogli raditi to sto rade.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Meni nije jasno zašto nijesu otišli korak dalje (ako nije namještaljka).
    A korak dalje je...?

(Korak dalje je Tužilaštvo, koje je prva instanca koja treba da se pozabavi ovakvim slučajevima)

Page 48 of 185 FirstFirst ... 384445464748495051525898148 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)