Page 178 of 729 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278678 ... LastLast
Results 4,426 to 4,450 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

bilo jednom jedno kraljevstvo, imalo je princezu. i tako mi i dalje zivimo u svijetu maste.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

eto, a cekamo princezu da nam objasni kako ce ona "podmornica" da se spusti na 20 i 40 metara, i to da bude mastovito, bez ozbiljnih dodataka o scfi kursevima za podmornice, bez motora i skalamerije, price o kompresiji i dekompresiji u slucaju ovog i onog i to sve za turiste ...i to bez godisnjeg gundjanja o"etickom" ukusu divljaci za ljubitelje istog... ...no brodici u diznilendu su super.. stvarno masta ucini svasta ...od coeka do Princeze...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-03-14 at 22:30.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

e tako sam ja zivio u svijet maste , bio svuda po svijetu, poznavao razne predsjednike , vlade, ministre i gospodje ministarke. pametovao po forumu, a u isto vrijeme letio, jeo divljac, divlju ribu, pitomu ribu, u Kinu sam i pse jeo. u jednom momentu sam na Maldive a u drugom Bahame, pa sad u sekundi u Monte Karlo i tako stalno.
    onda se pohvalim na forum o tome dok se vozim HR primorjem, pa sa svojim Bosancima zbijam sale. ah kako ih volim.
    i sve to uspijem dok sam u sobi, u svom svijetu maste.
    mastam ja tako stalno, i pljujem po Cg jer ovdje nista ne valja, iz moje sobe sve se to dobro vidi. kad pogledam kroz prozor sve ja dobro vidim, a to sto vidim nista ne valja.
    sto se turizma tice isto tako, cak nam ni turisti ne valjaju. svi ti turisti su poltroni DPSa i oni samo dolaze kod nas da bi punili budzet i da bi DPSu bile bolje.
    acak i ovo sunce ne valja, nekako lose sija u CG, a i on je poltron DPSa. cim sto sija ljeti da bi turisti dolazili koji su poltroni .
    eh kako je meni lijepo u svijet maste.
    hvala lepo svima sto ste sa mnom u svet maste.
    Last edited by lepetanac; 30-03-14 at 13:28.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Pa što bi na kraju je li podmornica ili brodić :-).

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

samo da mi posluze dorucak ...svezi, ukusni dominikanski mango, maracuju, pecene koktel banane, njihov preslatki ananas ( nije kao onaj koji mi posluze na hawaiiali ok..), svezi kokosov sok, domenikansku kafitzu i sacekacu odgovor "mastovite dps princeze", kako dpsovci mogu da uzivaju u barci za decu mastajuci kako s njom idu u dubine na 20 - 40 metara ispod nivoa mora... dps im kaze da je to to i eto oni vjeruju i klevetali bi i vrijedjali sve koji bi se nasmijali njihovoj gluposti... zato takve princeze sa lepetana zive od dps mrvica maste ubijedjenE da odavno vide most na Verige, hahahaha i ostale price za malji deca, koje im serviraju bajkoviti pr partija dok im glavni sefovi sa porodicama lagodno sopinguju po svijetu... mi sa zapada sve to posmatramo i smijemo se zaglupljenom narodu koji partijcima daju neradom i nesposobnoscu dobijene privilegije.... mi sa zapada eto zivimo u realnosti...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-03-14 at 15:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ne treba ismijavati ni jednu ideju koja može proširiti turističku ponudu. Te podmornice nisu predviđene za velike dubine, spuštaju se svega 1,5-2 metra, a ljudi koji su probali kažu da je zanimljivo. U Dubrovniku se čekao red za ukrcaj. Sigurno da se neće spuštati do 20 ili 40 metara, ali i dva metra ispod površine ljudima može bit zanimljivo. Vidim da su cijene vožnje iste u Boki i u Dubrovniku. 12 eura nije puno, a kako izgleda izlet može se vidjeti ovdje.

Evo naše dubrovačke: http://dubrovacki.hr/clanak/52955/du...je-perspektive

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ne treba ismijavati ni jednu ideju koja može proširiti turističku ponudu. Te podmornice nisu predviđene za velike dubine, spuštaju se svega 1,5-2 metra, a ljudi koji su probali kažu da je zanimljivo. U Dubrovniku se čekao red za ukrcaj. Sigurno da se neće spuštati do 20 ili 40 metara, ali i dva metra ispod površine ljudima može bit zanimljivo. Vidim da su cijene vožnje iste u Boki i u Dubrovniku. 12 eura nije puno, a kako izgleda izlet može se vidjeti ovdje.

ma nije to smijesno samo po sebi nego kad odrasla osoba ne vidi zbog cega se ovaj staklarnik ne moze spustit na vecu dubinu od par metara..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

I možemo zaključiti da je u ovom, ko zna kojem po redu, "obračunu" Lepetanac vs Maja, pobjedu odnijela Maja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ma nije to smijesno samo po sebi nego kad odrasla osoba ne vidi zbog cega se ovaj staklarnik ne moze spustit na vecu dubinu od par metara..
    Spuštanjem na veću dubinu bi dobili konzervu s 12 sardina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post

Ma vi u Dubrovniku se sitnicama zadovoljite, ali kod nas je muka jer svi plovili po par mjeseci na brodu Kustoa, ronili veljim podmornicama, bar po pet torpeda opalili i po tri morska pasceta na lanac svezali da po noći ne laju. Vasa igracka od stotinjak iljada eura plovi pod barjakom Svetoga Vlaha, a kod nas će morati referendum da se odredi pod kojom zastavom, koja će biti registracija, koji će je pop prekaditi, pa provjeriti da to nije radjeno po nacrtu Mahmut pase Busatlije Crnojevića....... Nije onda cudo da se oko toga u ekoloskoj drzavi toliko prdi, ali bilo bi cudno da je drugacije.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

dovoljno je posjetiti diznilend...ne onaj sto su cg zatucani politicari odbili da se gradi na jazu...jer sad ne bi imali gdje madonu dovest', a utoparking na ljivadu naplacivati, slaufe prodavati, ilegalno kuce graditi, toalete za bolju turisticku ponudu naplacivati itd...zato odose u pariz, a cg ni gratis shelovog autoputa, bez veceg tivatskog aerodroma i klima uredjaja u sezoni..ali zato politicko samozadovoljavanje i dec,enijsko zivotarenje sa medjedima traje...traje...i indoktrinirano ce trajati i dalje....
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Ok, ajmo na ozbiljnije teme

Hotelijeri traže smanjenje PDV-a na sedam odsto

"Primjena niže stope PDV-a za ugostiteljstvo mogla bi doprinijeti rastu investicija i većem zapošljavanju, što je bilo iskustvo i drugih zemalja koje su snizile tu stopu", kazali su predstavnici sektora hotela u CTU.
    Oni su podsjtili i da u većem broju zemalja EU stopa PDV-a iznosi u prosjeku od pet do deset odsto, prenosi agencija MINA-business.

+

Konačno se neko dosjetio u 2014-oj

...sistem naplate konzumacija, koji trebalo da omogući da se fiskalni računi izdaju nakon obavljene usluge kroz sistem otvorenih stolova.
    "Sistem otvorenih stolova podrazumijeva izdavanje fiskalnog računa kada ga gost zatraži, a ne po pojedinačnoj narudžbi", objašnjeno je iz CTU.

Oni očekuju pomoć i pri rješavanju problema davanja napojnica za konobare, koji je u svjetskom ugostiteljstvu odavno riješen uvođenjem posebnog polja na fiskalnom računu.

"U to polje se naknadno, po želji gosta, na ukupan račun upisuje dodatna cifra kao nagrada za uslugu. Predviđanjem takve mogućnosti značajno bi se uticalo i na promociju zanimanja u ugostiteljstvu, koja su deficitarna i neatraktivna za mlade", kazali su predstavnici CTU.
    Izvor: Portal CDM
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja nijesam pricao o staklarniku niti o bilo cemu, ako bolje procitas pricao sam o Crnogorskom podmorju sto se sve ima vidjeti a sta nema. posto je prva recenica bila o tome kako se kod nas samo ima vidjeti smece, ves masine i gospodje ministarke. sada ti i gospodjica nadjite dje sam ja rekao da se sa time spusta na 30 i 40 metara.
    ja sam pricao o ronjenju i pitao jel ko ronio na tim dubinama pa zna sta ima a sta nema dolje.
    ako ne nadjes da sam o tome pisao ocekujem bar da se ti izvines kad vec kvalifikujes tako sve i svasta i drzis joj stranu a ne znas ni o cemu sam pricao.
    a o njenim snovima i mastarenjima i ne ocekujem vise nego ono sto i pise. ali vi bar ostali mozete bar biti korektni i komentarisati ono sto se napise a ne ono sto mislite da se napisalo

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,786
    Thanked in
    2,719 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    prva recenica bila o tome kako se kod nas samo ima vidjeti smece, ves masine i gospodje ministarke.
    Lepetanac, očigledno roniš u plićaku..

Prenosim tekst star dvije godine; vjerujem da je i dalje isto, ako ne i gore stanje

PODMORJE BOKE - NEMA VIŠE, KORALA, PALASTURA...

Da su more i obala Boke sve ugroženiji zbog ljudskog nemara i inertnosti nadležnih da zaustave bahatost pojedinaca, pokazalo je i današnje čišćenje akvatorijuma Perasta. Kotorski ronioci su u akciji Instituta za biologiju mora i JP „Morsko dobro" ,uz podršku kompanije „Yu briv",koja je, bez finansijske nadokande, ustupila svoje plovilo i mehanizaciju, izvadili tone otpada.

Dizalica je izvlačila olupine automobila i korpe pune metalnih predmeta i plastike. Eto odgovora i zašto nam je more sve zagađenije, a ribe je u njemu sve manje.

- Ja sam nekada ovdje davno ronio prije zemljotresa, bilo je prelijepo, a sad ima mnogo smeća, oklopa auta, građevinskog materijala, alata, mašina, cijevi... nema više riba, nema korala, nema palastura. Vidite i sami kako se istovara u more. Za par dana nekoliko deponija šuta, uz perašku obalu - priča nam Dragan Uljarević iz Ronilačkog kluba „Kotor".

Njegov kolega Željko Uljarević, koji roni desetak godina, upoređuje morsko dno i kaže da je svake godine sve gore.

- Sve je više otada, a manje ribe. Nismo ništa ni viđeli sad, samo nešto sitno, ali zato smeća na tone!
    Dvoje austrijskih turista i po neki mještan su se zaustavljali prilikom akcije vađenja otpada, misleći da je kakva saobraćajna nesreća. A kada su čuli o čemu je riječ, podržavaju inicijativu. Austrijanci kažu da je kod njih ovakav odnos prema prirodi rijetkost i da se strogo kažnjava. Mještanin Radoš Leovac smatra da treba očistiti cijeli zaliv koji je krcat šporetima, olupinama, plastikom. Ne vjeruje da se može mnogo promjeniti svijest nemarnih stanovnika.
    Za razliku od njega dr Vesna Mačić iz Instituta za biologiju mora, koja godinama istražuje naše podmorje i traži od bokeljskih opština, Morkog dobra, resornog Ministarstva, da povedu opsežnu akciju vađenja otpada sa dna mora, vjeruje da ima lijeka.
    - Osim edukacije, moramo da radimo na kažnjavanju i ažurnosti inspekcijiskih službi. Znam da nemaju u zakonima dosta jasne instrukcije ali ne smiju biti toliko inertni. Ja sam doktor nauka i nije moj posao da čsitim smeće, ali mislim da dajem prmjer da kažemo da te stvari postoje i da svi zajendo možemo nešto da doprinesemo - priča nam dr Mačić.
    Osim podmorja kod Perasta, najugroženiji lokaliteti su u zalivu Boke još kod Orahovca i Veriga. Jer, tu je najviše karoserija automobila, kamiona, veš mašina, mješalica! Na pitanje kako se ovakav otpad koji leži na dnu mora odražava na životnu sredinu dr Mačić kaže:
    - Prije svega tu je fizički uticaj i kompletno uništavanje onoga što je prije živjelo na morskom dnu, a zatim je i trajno zagađenje, jer u olupinama ima teških metala, zauljanih materija, benzina, kiseline iz akumulatora... Sve to utiče na živi svijet, ne samo na ovoj lokaciji nego zagađuje cijeli akavtorij, tako da se u većem broju organizama osjeća negativan uticaj tih olupina.
    U JP „Morsko dobru" tvrde da neće stati sa ovom akcijom:
    - Ovakvim ponašanjem i navikama pojedinaca ozbiljno su ugrožena posebna staništa i zaštićene vrste koje se nalaze u ovom dijelu zaliva koji je pod zaštitom UNESCO-a. Apelujemo da se sa ovakvim ponašanjem prestane. Lučka kapetnaja će sigurno pojačati nadzor i kažnvanjem onih koji devastiraju more i podmorje dati veći doprinos - kaže nam pr „Morskog dobra", Sandra Radulović.
    Ipak, znamo da su crnogorskim zakonima predviđene kazne za bacanje otpada izvan deponija i zagađenje sredine, kao i za ribanje dinamitom, za izlov kočama, za vađenje prstaca... Samo nema još vijesti da je neko zbog toga sankcionisan.
    Izvor: Radio Jadran

+

CG: Plastika guši podmorje

16. mart 2014

Dno južnojadranskog mora iz dana u dan je sve punije otpada, među kojem dominira plastika

SVOJ najveći prirodni resurs Crna Gora veoma slabo štiti. Dno južnojadranskog mora iz dana u dan je sve punije otpada, među kojem dominira plastika, taj najveći neprijatelj zdrave sredine. Upozorenje stiže sa svetskog ekološkog portala, u kom piše da je koncentracija otpada na dnu Jadrana, odnosno njegovog južnog dela među najvišima u Evropi, odmah iza severoistočnog dela Mediterana i Keltskog mora.

Na ovu činjenicu već duže vreme upozoravaju i stručnjaci iz Instituta za biologiju mora u Kotoru, uz napomenu da su ronioci otkrili na morskom dnu velike količine smeća - plastike, guma, raznih kućnih aparata, automobilskih karoserija...

A koliko ti predmeti loše utiču na prirodu, objašnjavaju svetski stručnjaci. Najduži period degradacije otpada je kod - plastike. Za potpuno razlaganje, recimo, plastičnih kesa koja najčešće stižu u vodu, treba od 450 do 1.000 godina! Isti je slučaj sa sintetičkom odećom, dok je za limenke taj period od 10 do 100 godina.
    Koliko porazno sve to deluje na žive organizme u moru, pokazuje i podatak da svaka treća kornjača u Jadranskom moru ima u svom stomaku plastiku, koja uzrokuje njihovu smrt.
    Izvor: Novosti
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Lepetanac, očigledno roniš u plićaku..
    nijesam ronio ima taman 2-3 godine, ali opet karikirano. kako se kod nas ima vidijeti samo smece. ja i dalje tvrdim da se ima vidjeti jos po nesto sem smeca. posebno ko roni pa zna dje treba da roni i sta da trazi.
    a prvi tekst ti je da se cisti podmorje a drugi iz novosti koji redovno objavljuju da ima bijelih ajkula u Cg, meningitisa itd itd.
    da smeca ima ja cu prvi potvrditi.
    ja sa kumom ronim i digao se mulj i izgubismo se iz vida. u tom slucaju imali smo pravila da ja njega trazim a on cega na jednom mjestu. i kad sam ga nasao sjedao je na ves masinu i kao cita neke novine sto je nasao.
    znaci ima svega dolje ali isto ima i svasta nesto lijepo za vidjeti nije samo smece dolje.
    ali moj post je bio o tome kako neke ovdje osobe izmisljaju da sam rekao nesto sto nisam i napravise citavu pricu o tome.
    e meni su takvi likovi(likuse) zanimljivi, posebno jer moje dijete od 2,5 godine ima istu takvu mastu. vecinom pustim da pisu ali kad pretjeraju sa lazima moram demantovat da ne budu kao Medojevic da su uvijek u pravu.

i jos bi nesto dodao, ja bi onog ko baci bilo sta u more odmah kaznio. kao sto je bila dobra ideja eko patrole te patrole bi uveo i oko obale.
    nego nam dzaba sve kad vidim kako sut, zemlju i sl istovaravaju na obalu, o cemu dalje pricati kad se nema svijest da ni zemlju ne traba sipati u more.
    da ga pitas zasto to radi , dobio bi odgovor more ce to ponjeti. a to sto u krugu 500 m ne moze vise nista da opstane u more nema veze.
    Last edited by lepetanac; 30-03-14 at 20:06.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

komsijaaaa.. ovo bi dr. Grujic u klompama lako definisao uz turisticku pesmu bilecanka -"cuje se odjek koraka po kamenju hercegovskom"..uz karakternu osobinu i nezaboravno,turisticki dakako -"sadomarksisto"!....
    kod coeka karakter i turista, kod... ni jedno ni drugo..ali roooone cudo jedno
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-03-14 at 23:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Hrvatska lani od turizma prihodovala 7,2 milijarde eura
    01. april 2014.

P
    rema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), Hrvatska je u 2013. godini od turizma ostvarila 7,2 milijardi eura prihoda, što predstavlja godišnji rast od pet odsto. Prošle godine je udio prihoda od turizma, odnosno putovanja u BDP-u iznosio 16,5 posto, što predstavlja rast udjela od jedan odsto u odnosu na 2012, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo turizma.
    Koliki je udio u BDP-u kod nas zna li ko?

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://m.vijesti.me/vijesti/na-bulev...-clanak-191944
    hahahahaha poboljsavaju tur. ponudu PG...hahahaha aprilci
    "Vujica"za maskotu PG...obavezno u trenerci sa cipom..
    p.s. za dpsovce vijest... samo bez histerije kao oko barkice...
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 01-04-14 at 15:50.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

20% u cg.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Od danas Rajaner uvodi liniju London - Podgorica

Uvecaj!
    Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Niskobudžetna aviokompanija Rajaner od danas uvodi liniju London – Podgorica, te zvanično najavljuje raspored letova sa podgoričkog aerodroma za London (Stansted aerodrom) i Brisel (aerodrom Charleroi). Na ovim letovima se očekuje oko 60.000 putnika godišnje.
    Letovi će se realizovati utorkom i subotom ka Londonu, a ponedjeljkom i četvrtkom ka Briselu.

Kako je najavljeno iz kompanije Rajaner, cijene karte kretaće se od 19.99 eura za London i od 25.99 eura za Brisel, uključujući i aerodromske takse za letove u maju i junu. Po cijeni od 28.99 eura karte se mogu rezervisati do četvrtka, 3. aprila 2014. do ponoći.
    "Nastavićemo intenzivne aktivnosti sa ciljem daljeg poboljšanja avio dostupnosti Crne Gore kroz širenje postojećih i uvođenje novih aviolinija. Shodno Agendi reformi u turizmu, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone. Kako će se ovi letovi realizovati tokom trajanja ljetnje IATA sezone (mart-oktobar), to će uticati na povećanje broja turističkih dolazaka i u pred i post sezoni.
    Osim toga, prema dosadašnjim istraživanjima, najveći broj turista iz Velike Britanije koji posjete Crnu Goru dolazi posredstvom turoperatora preko aerodroma Ćilipi, Dubrovnik. Uvođenjem letova Podgorica - London po prihvatljivim cijenama, postiže se približavanje još jednom važnom emitivnom tržištu Zapadne Evrope", navodi se u saopštenju Ministarstva oidrživog razvoja i turizma.
    Rajaner je niskotarifna aviokompanija, koja realizuje više od 1.600 letova dnevno (preko 500.000 godišnje) sa 57 baza, povezuje 182 destinacije u 30 zemalja i ima flotu od preko 300 novih aviona Boeing 737-800. Kompanija trenutno ima tim od preko 9.000 profesionalaca i planove da preveze preko 81 milion putnika ove godine.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Cuh danas da je viza za uk sa 150 skocila na blizu 300 eura.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    598
    Thanked in
    449 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Cuh danas da je viza za uk sa 150 skocila na blizu 300 eura.
    hoce Britanci da se obogate na nas tacun da dopune budzet malo.
    jos jedno dvije tri destinacije ovakve i bilo bi vrh

Page 178 of 729 FirstFirst ... 78128168174175176177178179180181182188228278678 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)