Nego više sam gledao el klasiko nego naš meč. **** ga..mi smo riješili, a i meč je bio pretužan.
Atalanta
Bologna
Cagliari
Catania
Chievo
Fiorentina
Genoa
Internazionale
Juventus
Lazio
Livorno
Milan
Napoli
Parma
Roma
Sampdoria
Sassuolo
Torino
Udinese
Verona
Odavno ne vidjeh ekipu da igra lose kao Juventu. Ovo je tuzno, i tuzna je liga u kojoj je ekipa koja ovako igra bez problema prva.
Nego više sam gledao el klasiko nego naš meč. **** ga..mi smo riješili, a i meč je bio pretužan.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Lacio druga ekipa od kad je Reja postao trener.
I don't get lucky. I make my own luck.
Posto prije raspravljaste o Imobileu moram i ja "dvije" rec'.
To je igrac koji je preslab u duel, igrac ala Borini, Destro, mada mi je najblizi Boriniju. Koliko je slab sam vidio onda kad je usao u duel sa Zanetijem a Havijer ga bukvalno POJEO. Posle toga je trebao da batali fudbal.
Da skratim pricu to je igrac za male klubove tipa Torino, Sandrlend, Valensija, Sevilja i sl. Predvidjam mu karijeru Di Vaja, Tonija, Pelisiera, Di Mikelea...
Pomenuste i Cercija i Dijamantija. Ta 2 igraca su odlicna, samo ce DijamanT da se ugasi u Kinu a Cerci je umalo opalio macolu Spaniji kad je potrefio stativu u Madridu. Nevjerovatno je brz sa loptom, ima i dobru ljevacu, podsjeca na Robena.
Last edited by Tripleta; 23-03-14 at 23:36.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Strucnjak, ti si ga prvi falio odje. Inače, njegov najveci problem je tehnika, ostalo ima.
Sa Zanetijem rijetko ko može u duel.
ljudi, ne znam vise sto da kazem za seriju A ... ali ono je sve teze i teze pratit. sad uspijevam samo highlights-e da pogledam i to s mukom. mora se pod hitno nesto cinjet jer u suprotnom im prijeti propast.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
vjerni ljubitelji i obozavaoci Calcia ce je uvijek pratiti ...i kakva god, za njih ce ta liga imati nesto posebno sto je uvijek i imala, nekad vise ,nekad manje...!
sto to ima? poluprazne stadione? dosadne meceve? nema fudbalera svjetske klase (ima ih 10 max)? tu ti tamo navijanje je ostalo kao prije ali trt kad vise ni derbiji nijesu sto su bili. niko tebi ne brani d agledas a da ce je uvijek pratiti vjerni obozavaoci - demantuju te brojke u posljednjih nekoliko sezona - na mediasetu kazu da drasticno opada broj korisnika kablovske tv koji prate seriju A u odnosu na prosle sezone. na terenima je odavno polu prazno.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
ima istine ali nije tolko beznadje kao sto predstavljas, calcio je upao u fazu koja je finansijskim neulaganjem prvenstveno doveo sebe do blage krize ali i sada ima svoju specificnost i smek, to nikad umrijet nece jer je to takav ambijent koji posjeduje i bogastvo za razliku od ostalih liga...ali i to ce se promijeniti i izdignut ce se iz svega! iskreno, jesi sinoc gledao real-barsa ili lacio-milan ?
Last edited by rai domenica 81; 24-03-14 at 09:45.
To ti je tako kad gledas Barselonu pa predjes na mnogo manje kvalitetne klubove. Da gledas male spanske klubove isto bi se iscrnjacio, nista strasno.
A i doduse 5-3-2 je formacija (pola klubova u Ita je igra) za reprezentaciju Haitija, Barseloni da das tu formaciju pogubila bi se. Veliki Kapelo i Spaleti su rekli da sa njom naprijed nema ali uzalud.
Ja sam samo rekao da je Interista (pokazivao davno njegovu sliku sa dresom Intera), a nikad nisam balavio na njega kao vi samo zato sto je u vlasnistvu juventusa.
On ima samo osjecaj za prostor nista vise.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Svako kolo ispratim Milan,a evo zadnjih 10-ak kola i Parmu od kad su mi se vrnuli dje im je i mjesto
Italijanska liga definitivno jedina od svih jakih 5 liga ima jos uvijek jak sjever i jug dok su ostale triibine bas puste.Atmosfera je na sve meceve da se najezis.O derbijima kao sto su Sampa-Djenova,Roma-Lacio,Torino-Juve,Milan-Inter,Kjevo-Verona ne treba puno pricat,pet gradskih derbija.Hebe taj kvalitet fudbala koji bi trebao sve ovo da isprati.
Tu je jos derbi Italije Inter:Juventus, pa Milan:Juventus, Verona:Inter (kacio link od kad datira ta netrepeljivost), pa mrznja sjevera i juga Italije, Napoli : Rimljani, i vjerovali ili ne Djenovljani (Sampa, Djenova) : Verona, Fiorentina : Juventus isto, Kaljari : Katanija (Sicilija vs Sardinija). Maxe, ne bih je zamijenio ni za sta.
Palermo isto kad se vrati bice zaebano.
Pare ce doc', Inter je kuoio stranac, Arapi ce Kaljari.
To je čak dovoljno, samo ti treba neka solidna završnica pored toga.
Inače, igrao sam skoro Gvangžu na tiket i gubili su. Ja rekoh da upalim stream da vidim oće li ga pepeljit, kad Dijamanti daje 2 gola i namješta treći. Odlična partija. Znam da je kineska liga, ali letio je.
I znam da danas je danas
ee kad se sjetim kako je nekada lijepo bilo nedjeljom u 3 odigram tiket i gledam italijane, sada kad vidim kako igraju niti me volja ih stavljati n atiket niti i h gledati.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Drug mi je trenutno u Napulj poslovno i sjedio sa nekim prijateljem Italijanom u lokal i gledao Fiora-Juve sad u Ligi Evrope. I kaže da su nevjerovatni komentari ljudi okolo na račun Juventusa, koja je to mržnja. Kad Pirlo dade gol, drug viknu - grande Pirlo. E, kako su ga pogledali veli, a ovaj mu drug odmah govori - ćuti!![]()
Inače za takvog Pirla samo konstatuju da je dobar igrač i ništa više ahahahahahahahahaa
I znam da danas je danas
A vjerujem ti slobodno. Na svaki stadion u Italiju se pjeva "chi non salta bianconero". Premrzni ste.![]()
Io Sono Romanista
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks