View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 140 of 273 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190240 ... LastLast
Results 3,476 to 3,500 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svijet "OVO", svijet "ONO".... pa je li moguće da se još neko prima na ovakve provokacije?

Koliko se samo "demokratskih" zemalja udružilo protiv Libije DA IH SATRU DO TEMELJA, uveli im sankcije, savjet za ljudska prava im okrenuo leđa, ujedinjene nacije isto, sud u hagu isto tako, uveli zabranu letova, zamrznuli sav novac libijske vlade i sav taj novac poslije dali pobunjenicima, HEJ PAMETI... Tada se za mandat savjeta bezbjednosti niko nije ni hvatao.

Besmisleno je više i ponavljati, ali se mora da se ISTINA UVIDI, da se progleda!

Uvijek ista "žvaka", kao institucije rekle ovo, institucije rekle ono... KOJE INSTITUCIJE?! Pa veličanje nekih zemalja da bi se oskrnavile druge, ŽALOSNO!

Evo što takva zapadnjačka i otrovna "priča" načini od jedne zemlje...

Ništa drugačije nije ni u još sijaset drugih zemalja koje nisu imale mogućnosti da se suprotstave zapadu!

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Flexbux View Post
    Znaci Amerika se buni i salje "ostra" upozorenja, Kina uzdrzana i "ostro" poziva na rjesavanje svih konflikata bez sile, Rusija radi svoj posao i svi zadovoljni.

Vise "vatre" ima odje na forumu
    Videćemo šta će biti sutra.
    Sam referendum nije nešto izuzetno. Pa danas se i u Veneciji održava referendum o nezavisnosti regije Veneto od Italije, ali zvanični Rim kulira.
    Čak ni samo proglašenje nezavisnosti nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Postoji mišljenje o tome MSP-a u vezi kosovske deklaracije o nezavisnosti. Time se navodno ne krši medjunarodno pravo.
    A Albanci su recimo svoj referendum o nezavisnosti održali još 1991 godine.

Bitan je stav koji će sutra zauzeti Rusija. Pretpostavljam da će to biti sutra.
    Generalno, pred svetom su najdramatičniji dogadjaji od završetka Hladnog rata.
    Rusija i Kina svakako da već duže vreme imaju ambicije da svetu vrate multipolarnost, ali s obzirom da su Amerikanci u dobroj meri destabilizovali Ukrajinu i produbili krizu koja je počela protestima protiv Janukoviča, može se reći da je Putin izazvan i primoran da reaguje i svoje mišiće pokaže ranije nego što je planirao. Ako bi sad prisvojio Krim, a to prodje samo sa verbalnim osudama od strane Zapada, onda će pokazati svima da može raditi šta hoće, kao i Amerikanci.

Ne isključujem i dalje neki kompromisni potez Putina, mada sam 99% siguran da će priznati nezavisnost Krima već sutra. Pitanje je koliko će prolongirati odluku o pripajanju Rusiji. Tu postoji malo prostora za manevar, ali pojačano rusko vojno prisustvo na Krimu neće se dovoditi u pitanje.

Generalno je jako teško predvideti šta će se dešavati, jer nisam siguran da Kremlj i Bela Kuća uopšte imaju isplanirane poteze...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by salex View Post
    Ja ne lažem. Rek'o sam ti, ovo mjesto shvatam kao ,,rekreaciju''. Nisam se uživio kao ti u neku virtuelnu ulogu eksperta za međunarodne odnose. Čak mogu te i citirati ,,ako neko ne vidi da ovo vodi u rat sa Srbijom, onda je taj slijep'' ...
    Pokaži taj post ili prekini da smaraš laganjem.... Ili nemoj, sve je u vezi tebe odavno jasno i poznato.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Parlament ukrajinske autonomne republike Krim donio je juce Deklaraciju o nezavisnosti Krima u cijoj preambuli se poziva na slucaj Kosova i savjetodavno misljenje Međunarodnog suda pravde UN od 22. 07.2010. godine kada je ovaj sud u Hagu saopstio "da jednostrano proglašenje nezavisnosti od dijela države ne predstavlja kršenje bilo kojih normi međunarodnog prava”.
    Tako je Kosovo stiglo i u prve pravne akte nezavisnog Krima. Jer, Zapad se 2008. i 2010. godine svojski potrudio da duh izađe iz boce i sada taj duh lebdi sa samo jednim pitanjem: ko je sledeci?
    Vajdaság tj Vojvodina?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Navedi/nabroj ko to u Svijetu "ima razumijevanja" za ruske stavove?... Evo, biće svima zanimljivo da čuju....
    Biće da ti je samo malo dosadno, zar ne? Pa onako, pišeš bez veze...
    Pročitao sam isto onamo gdje si i ti pročitao da je Kina osudila Rusiju.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Navedi/nabroj ko to u Svijetu "ima razumijevanja" za ruske stavove?... Evo, biće svima zanimljivo da čuju....
    Biće da ti je samo malo dosadno, zar ne? Pa onako, pišeš bez veze...
    Ja imam razumevanja. A siguran sam još mnogo njih širom sveta.
    Ubedjen sam čak i da dobar deo američke političke elite razume ponašanje Rusije.
    Mnogo njih razume, samo mnogo njih priča drugačije.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Vajdaság tj Vojvodina?
    Postujem tvoje zelje...ali sta sa 70% Srba koji zive tamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Ja imam razumevanja. ....
    Aaa, ti znači "imaš razumijevanje"?..E pa to onda bitno mijenja situaciju...Onda Rusi ne moraju da brinu. Sve će biti u redu...
    Čim čuju ima da im lakne...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Svijet "OVO", svijet "ONO".... pa je li moguće da se još neko prima na ovakve provokacije?

Koliko se samo "demokratskih" zemalja udružilo protiv Libije DA IH SATRU DO TEMELJA, uveli im sankcije, savjet za ljudska prava im okrenuo leđa, ujedinjene nacije isto, sud u hagu isto tako, uveli zabranu letova, zamrznuli sav novac libijske vlade i sav taj novac poslije dali pobunjenicima, HEJ PAMETI... Tada se za mandat savjeta bezbjednosti niko nije ni hvatao.

...
    Drz' se teme jer bio jedan koji sve ove slike stavljao pa se nesto naljutio.... a ima posebna tema o Libiji

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Aaa, ti znači "imaš razumijevanje"?..E pa to onda bitno mijenja situaciju...Onda Rusi ne moraju da brinu. Sve će biti u redu...
    Čim čuju ima da im lakne...
    Pa pitao si "ko ima razumevanja?" .
    Naprotiv, nadam se da Rusi brinu i da Putin zna šta radi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Pročitao sam isto onamo gdje si i ti pročitao da je Kina osudila Rusiju.
    Ja te pitah da navedeš "ko to (po tebi) ima razumijevanje za ruske stavove?"... Ne bježi sad ko jegulja...
    I nikada nijesam napisao bilo đe da je Kina osudila Rusiju. Ali vidim da podmetanja prelaze u sport...Pokaži đe sam to naveo?...
    Ah, da zaboravio sam... To je neđe uklesano u mnogobrojnim mitovima kojima ste skloni...

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Brate smarate sa ovim svadjanjima ko je vise slagao...ajte na private pa udrite.

Kad moderator reaguje onda kmecite...

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Kinezi imaju apsolutno razumevanje za ruske stavove i poteze.
    Njihov uzdržan stav samo proizilazi iz principijelne politike koju žele javno proklamovati, a tiče se poštivanje teritorijalnog integriteta nezavisnih država. S obzirom da i sami imaju separatistička žarišta, normalno je da neće javno biti neprincipijelni ko neki drugi.
    Ali svakako da razumeju ruske poteze i stavove.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Postujem tvoje zelje...ali sta sa 70% Srba koji zive tamo.
    Siguran sam da ako izbor bude medju direktnim ulazkom u EU i beogradskim pasalukom izabrat ce prvu opciju. Zasto bi se trebali razlikovat od svoje vlade koje je prodala pravo na Kosovo za perspektivu prikljucenja Europskoj Uniji?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja te pitah da navedeš "ko to (po tebi) ima razumijevanje za ruske stavove?"... Ne bježi sad ko jegulja...
    I nikada nijesam napisao bilo đe da je Kina osudila Rusiju. Ali vidim da podmetanja prelaze u sport...Pokaži đe sam to naveo?...
    Ah, da zaboravio sam... To je neđe uklesano u mnogobrojnim mitovima kojima ste skloni...
    Ne samo u mitovima, nego i u azijskoj kulturnoj DNK matrici. Kojoj ti nisi sklon dapače. Jer si se rodio i živio u pravom uređenom društvu. Koje onako, odiše estetskim doživljajem, društvenim redom, zakonom, visokim stepenom privredne aktivnosti. I Ekologija je na visokom nivou da se razumijemo. Nema baračina i hangara pored svakog puta, ni divljih priključaka preko svake pruge, ni nelegalnih deponija, ni shanty naselja.

Jer pobogu, đe u ovom Rimu da bude toga. U ovom megalopolisu, u ovoj Ženevi jugo-istoka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Brate smarate sa ovim svadjanjima ko je vise slagao...
    Izvini, ko bješe ti? Ah da, ti si neki što se registrovao prije par neđelja i napisao do sada 27 postova?... I to antologijskih! To zaslužuje poštovanje, nema što...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne samo u mitovima, nego i u azijskoj kulturnoj DNK matrici. Kojoj ti nisi sklon dapače. Jer si se rodio i živio u pravom uređenom društvu. Koje onako, odiše estetskim doživljajem, društvenim redom, zakonom, visokim stepenom privredne aktivnosti. I Ekologija je na visokom nivou da se razumijemo. Nema baračina i hangara pored svakog puta, ni divljih priključaka preko svake pruge, ni nelegalnih deponija, ni shanty naselja.

Jer pobogu, đe u ovom Rimu da bude toga. U ovom megalopolisu, u ovoj Ženevi jugo-istoka.
    Samo ti navedi koje to zemlje imaju (kako reče) - "razumijevanje za ruske stavove"? Ah da - nema ih, zar ne?
    Pušti se jadan trolovanja..Stani iza onog što izjaviš i brani to...
    Last edited by El Re; 16-03-14 at 18:36.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

7% za ostanak u Ukrajini.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Siguran sam da ako izbor bude medju direktnim ulazkom u EU i beogradskim pasalukom izabrat ce prvu opciju. Zasto bi se trebali razlikovat od svoje vlade koje je prodala pravo na Kosovo za perspektivu prikljucenja Europskoj Uniji?
    Au druze kako je tebi dobro.. Sve si u pravu i svaka ti cast, super si... I nebi te vise zadrzavao...

Fascinira me jedinstvo stavova "momcadi" ( AA, ER, BdU)..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvini, ko bješe ti? Ah da, ti si neki što se registrovao prije par neđelja i napisao do sada 27 postova?... I to antologijskih! To zaslužuje poštovanje, nema što...
    Svaki čovjek i njegovi stavovi zaslužuju poštovanje. To što si ti nadut i misliš da si Apolon ne daje ti za pravo da omalovažavaš druge. On sa 27 postova je isto ravnopravan kao ti sa svojih 5.000 ...

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Prije svakog rata krece medijski rat, Ruse unapred optuzuju za buduci sukob. Uhodani scenarij: Irak ima oruzje za masovno unistenje, Sadam je manijak, Gadafi siluje maljotnice, Talibani su napali ameriku, Iran je prijetnja svjetskom miru...

A najveca je provala kad ameri pozovu na postivanje teritorijalnog integriteta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo ti navedi koje to zemlje imaju (kako reče) - "razumijevanje za ruske stavove"? Ah da - nema ih, zar ne?
    Pušti se jadan trolovanja..Stani iza onog što izjaviš i brani to...
    Ne vjerujem da se računaju, jer se radi o zemljama sa visokim nivoom azijske kultune matrice, (u nastavku diskusije AKM). Mislim nešto preko 34 promila.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by salex View Post
    Svaki čovjek i njegovi stavovi zaslužuju poštovanje. To što si ti nadut i misliš da si Apolon ne daje ti za pravo da omalovažavaš druge. On sa 27 postova je isto ravnopravan kao ti sa svojih 5.000 ...
    Da sam ja za svojih 1186 postova sakupio samo 80 poena (ko ti) umro bih od stida....Šta drugo da ti rečem. Živ mi bio.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne vjerujem da se računaju, jer se radi o zemljama sa visokim nivoom azijske kultune matrice, (u nastavku diskusije AKM). Mislim nešto preko 34 promila.
    Samo ih ti navedi koje su, a mi koji čitamo ćemo procijeniti kakve su...Ajmo sokole, daj obrazuj nas kad već tvrdiš kako Rusi u Svijetu za ovo što čine imaju podršku. Đe je ta podrška?? Kamo je?

Page 140 of 273 FirstFirst ... 4090130136137138139140141142143144150190240 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)