73,4 % glasalo
1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
Takvom se izlaznošću malo ko može pohvalit.
Svaka čast stanovnicima Krima, sa takvim ljudinama na svojoj strani ništa izgubljeno nije!!!
Vidi ti..., ja mislim da sebi daješ previše na značaju, i mislim da previše ozbiljno shvataš raspravu na forumu (kao još neki ovdje). Čvrsto sam ubijeđen da ti misliš da mene na neki način sankcionišeš što eventualno nećeš odgovarati na moje postove. Ja sam na ovom istom forumu prošle godine čitao tvoje postove kako će Srbija napasti Crnu Goru kroz koji mjesec. Evo prošlo je sijaest vremena od tvojih proročanstava ni traga. Što se tiče Ukrajine, samo 50 - 60 listova unazad na ovom topiku mogla se pročitati tvoja rečenica (parafraza) ,,Rusija će Ukrajinu napasti još koliko večeras'' ... Ako ne vidiš da griješiš i da baš nisi bogom dan, to je već tvoj problem.
To što ja smatram da je za čitavu ex-YU jedina perspektiva EU, a NATO samo uslovno, ne znači da ću ovdje silovati svoj i razum drugih i na sva zvona kuditi Krimljane, a na pravni masakr nad ustavnim poretkom revolucionarne vlasti - da neću reći ni riječ. Ne! I opet, kažem ti da previše ozbiljno shvataš ove rasprave. Većina ljudi, pogotovo kad vide post ,,kao ponjava'', neće pročitati niti jednu jedinu rečenicu. Tvoja ili moja djelatnost na ovom forumu na mišljenje javnosti o NATO paktu neće uticati ni onoliko koliko makovo zrno čini na tasu protivtežu givitu od 20Kg.
I za razliku od tebe ovde sam citirao sajtove od ,,Glasa Amerike'', ,,Slobodne Evrope'', preko ,,Dojče Vele'' i izraelskih novina do ,,Glasa Rusije'', ,,Politike'' i mnogih drugih stranih i domaćih portala. Ti si mnogo više bio skoncentrisan na mišljenje samo jedne strane. Priča, na jednoj strani su nevini mali Ukrajinici i ostatak ,,demokratskog svijeta'', a na drugoj su šovinisti sa Krima i Ruska Federacija - stvarno nema uporište u racionalnom i objektivnom.
Ne parafraziraj i ne izmišljaj.... Pronađi post u kom sam napisao da će Srbija napasti Crnu Goru ili post u kom sam (kako reče) "prije 60 strana" najavio napad Rusije na Ukrajinu. Uzgred taj napad jeste desio i zbog njega se Svijet evo zabavio o jadu već 15-ak dana, no ti je promaklo jer se u informisanju oslanjaš na Politiku i drugo smeće. Mnogo štošta od onog što se desilo sam odavno najavio, no ne sjećam se da sam najavio agresiju Rusije na Ukrajinu. Ne vjerujem da sam ih tada toliko glupima smatrao, koliko su se glupima uspjeli predstavit.
Dakle, pronađi i objavi te postove. Ako to ne učiniš smatraću da si ne samo indoktriniran, već i patološki lažov.
Ostalo što si tamo nakitio nije vrijedno komentara.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
@salex
Sa telefona kucam pa ne mogu da se vratim o da iskopiram kakve si gluposti pricao prije samo nedjelju dana. Kada smo ja i Recordare bili glavom u zid a drugi se krstili.
Zadnja 2 3 dana copy paste lako dostupne vijesti, sto je dosta lagano. Ono sto nije lagano je da kada pokusas da se analiticki osvrnes na to sto pejstujes blage veze nemas o cemu pricas. Za razliku od El Rea, rekordarea, shamroka i ostalih koji svoje misljtrenje daju na osnovu licnih stavova koji su makar citljivi. Ne moras ti sa nikim da se slazes ali kao sto sam ti rekao desetak puta, makar provjeri informacije prije nego lupis, u 21v vrijeme je novac i postedi nas od trosenja istog na citanje nonsensa.
On topic
Izlaznost ce izaci na skoro 90% svaka cast tome narodu.
"Brat", iliti DRUG, ne mora mnogo da se misli, jer je na vrijeme pokazao ko je muško u svojoj "kući".
Tu žena ne nosi pantalone, i ne uzvikuje SIEG-HEIL, NE! Već brine o đeci, da sve bude čisto i zakrpljeno, da se štogod kuvano pojede, i da se uz osmijeh muž sa posla dočeka.... ali umije ona da brine i o državi kad pritreba!
Sto li ce sad crni tatari napravit, posto rusi vec slave na Krimu.
Niko nije brojao ruske vojnike tamo, a koliko ja znam iz prve ruke informacije se mogu dobiti samo iz Ministarstva odbarne Ruske Federacije, ili možda lično od Putina ()... Čisto sumnjam da si ti toliko važan da bi raspolagao takvim podacima, i još se njima švrćkao po forumu gdje se dokoni u besvijest. Medji naklonjeni NATO paktu pišu jedno, a ovi što gledaju prema Rusiji drugo. I da je tako, pa da ih ima 40.000 to ne opravdava grijehe ,,Majdan bojsa'' ... naravno, ni Krimljana.
Mislim da to pitanje već zagušuje temu o kojoj rasrpravljamo. Ali ako se posmatra sa pravnog aspekta, ja nikada nisam čuo niti sam vidio tokom suđenja (i onog što se moglo pročitati iz štampe) da je SRJ imala neki svoj ratni cilj u Bosni. Znam da je sva materijalna podrška dolazila od Srbije i Crne Gore (uostalom to je jedina forumula uspijeha Srba iz Bosne), ali smatram da trgovina (ili poklanjanje oružija) nikako ne znači čin objave rata ili agresiju. Čak postoji brdo dokaza koji govore o disharmoniji Pala i Beograda. Recimo, u Hagu su strani političari i diplomate govorili da je Milošević vršio pritisak na Karadžića da ne zauzima enklave Žepa, Srebrenica, Goražde - a Karadžić je ipak to uradio. Srbija i Crna Gora su usvojile novi ustav tokom rata koji je jasno teritoriju SRJ definisao bez ,,Srpske Republike Bosne i Hercegovine'' i ,,Republike Srpske Krajine''. Onda parlament SRJ je usvojio plan kontakt grupe prema kojem se dijeli Bosna po entitetskim linijama u omjeru 49% na 51% u korist Federacije, a VRS tada drži više od 75% teritorija Bosne.
Znaci Amerika se buni i salje "ostra" upozorenja, Kina uzdrzana i "ostro" poziva na rjesavanje svih konflikata bez sile, Rusija radi svoj posao i svi zadovoljni.
Vise "vatre" ima odje na forumu![]()
Kako da ne. Cudim se sto nisu ostvarili omiljeni ruski rezultat 146%.
Evo sti pise na Fejsbuku jedna zena iz Simferopolja:
https://www.facebook.com/olya.verner...3?stream_ref=5Jutros se zakucalo na vrata. Javili se dvojica policajca s kalasnikovima te zena iz biracke komisije. Rekli su nam da su dosli pozvat nas na danasnji referendum ...
Evo kako zapad polako gubi kredibilitet koji je dugi niz godina uživaO u međunarodnim institucijama.
Jučerašnji dan, 15. mart
Američka predstavnica Samantha Pover vrišti (dok joj se svi okupljeni smiju) na ruskog ambasadora Vitalij Čurkina nakon što je Rusija blokirala neosnovani SAD nacrt rezolucije "o situaciji u Ukrajini" na sastanku Savjeta bezbednosti
Ali kako naš narod to lijepo kaže: "Ko gubi ima pravo da kokodače!"![]()
Odlicni clanak na engleskom. Skoti objasnjavaju Rusima zasto Skotska i Krim nisu jedno te isto, kako to tvrdi Predsjednica gornjeg doma ruskog Parlamenta.
http://www.heraldscotland.com/commen...a-2.1394792449
Za ovaj referendum na Krimu, onaj crnogorski iz marta 1992., bio je najveći domet demokratskog izjašnjavanja. Onaj crnogorski referendum primile su k znanju sve velike sile, ali (zbog načina, uslova u kojima je održan i nekih drugih razloga) to nije bilo dovoljno da se SRJ prizna kao država i slobodno društvo. Za one koji ne znaju SRJ je međunarodno priznata tek u novembru 2000., (nakon pada Miloševića) a zastavu mrtvorođene države na jarbol ispred sjedišta UN-a podigao je tadašnji savezni ministar vanjskih poslova Goran Svilanović.
Takođe, za one koji ne znaju, jedini rederendum ikada održan na evropskom tlu u uslovima okupacije, dogodio se 10 aprila 1938. u Austriji, nakon što je Hitler 12. marta iste godine na tenkovima upao u bivšu domovinu pozivajući se na to da je neophodno zaštiti ugroženi njemački narod, jer se (citat" Austrija nalazi oteta rukama jevrejskih glodara, a Beč je (po njemu) postao "Vavilon rasa"".
Čitav Svijet se ujedinio u osudi onog što čini Rusija (čak su i Kina i Bjelorusija uzdržane), ali u nesretnoj Crnoj Gori eto postoji neki narod kome tu "nešto nije jasno i potpuno čisto" i zamislite, vidi ono što drugima u Svijetu promiče.
Dakle, može Putin referendume organizovati i na Mjesecu, te njegove referendume Svijet će priznati kada i one u Abhaziji, Južnoj Osetiji i Transinistriji.
![]()
Last edited by El Re; 16-03-14 at 18:03.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Mislio si ,,legitimno'' možda, a ne ,,legalno'' ? Sasvim je legalan copy/paste, pa i davanje mišljenja o nečemu o ,,čemu nemam pojma'' - kako ti reče. Ne vidim kakav sam prekršaj ili krivično djelo načinio takvim ponašanjem. Sasvim je prihvaćeno da je opozivanje sudija Ustavnog suda Ukrajine neustavan čin i preuzimanje sudskih ingerencija od strane ,,Vrhovne Rade''.
Rusija nije napala Ukrajinu, postojale su informacije o prelasku vojske preko administrativne linije koja odvaja ostatak Ukrajine od Krima. Međutim, ne sumnjam da je nekima dovoljno i to da proglase ratom. Možda je napane sutra, prekosutra, za dva mjeseca, godinu, ali sada ne postoje nikakvi oružani konflikti. Šta više, proruske snage koje su opkolile baze dopuštaju redovno sadbijevanje vodom, naftom, hranom, drvima i ostalim potrebštinama u dvije-tri preostale kasarne koje se nisu ,,samoraspustile''...
Reći za čitav tim ljudi da su glupi, za mene je nešto što je bezpredmetno za čitavu rasrpavu. To bi isto bilo k'o kad neko kaže ,,Obama je glup što nije odobrio javne isporuke oružija Ukrajini''.
Što se tiče postova. Najmanje je što ću sada uraditi je da tražim tvoje postove.Ja sam rek'o što sam pročitao i vidio u tvojim tekstovima, a znam da to nije pis'o niko drugi do ti, i to za čitavo vrijeme promovisanja tvog stava o ,,nacionalnoj važnosti'' ulaska Crne Gore u NATO.
Parlament ukrajinske autonomne republike Krim donio je juce Deklaraciju o nezavisnosti Krima u cijoj preambuli se poziva na slucaj Kosova i savjetodavno misljenje Međunarodnog suda pravde UN od 22. 07.2010. godine kada je ovaj sud u Hagu saopstio "da jednostrano proglašenje nezavisnosti od dijela države ne predstavlja kršenje bilo kojih normi međunarodnog prava”.
Tako je Kosovo stiglo i u prve pravne akte nezavisnog Krima. Jer, Zapad se 2008. i 2010. godine svojski potrudio da duh izađe iz boce i sada taj duh lebdi sa samo jednim pitanjem: ko je sledeci?
Kurdistan
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Čitav svijet se nije ujedinio u osudi onog što čini Rusija. Ujedinio se jedino zapad, a ostatak svijeta varira od uzdržanog ka "razumijevanju" za Ruske stavove.
A Crnogorcima je naprotiv, sve jasno, evo vidim da većina ovo na forumu naziva slično - sukob golog interesa velikih sila. Postoje doduše i neki, koji ovo smatraju udarom tiranske Rusije na nevini i rajski zapad koji se jadan ne ogriješi nad nikim, a ponajmanje nad pravom.
Last edited by Shamrock; 16-03-14 at 18:10.
You can kill a player, but you can't kill the game
Cecenija,Gruzija...polako tek ce se razgoret.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks