Originally Posted by
Gandalf_White
Da se razumijemo ovako. U CG po popisu iz 2011 ima 178k srba i 278k crnogoraca. Ja npr. upravo iz razloga sto je Mandic tamo nikada ne bih glasao DF, ali mi ne bi smetalo da bilo koja opcija koju bih ja glasao sjutra udje u koaliciju sa njima.
Jednostavno ljudima ne smetaju stvari kao sto je mahanje zastavama i pjevanje pjesama. U tom DF koji je koalicija stranaka imas srpsku nacionalnu stranku i oni isto tako kao ti albanci i bosnjaci imaju pravo da vijore zastavama i pjevaju pjesme koji oni hoce. Mogu ti isto tako reci da se ni u jednoj toj pjesmi ne spominje klanje Crnogoraca, ili bilo kakvo skrnavljenje Crnogorske drzave kao takve.
A onda glasaci DF-a koji se ne osjecaju kao srbi vec zele neku gradjansku opciju, njih nece zanimati to puno jer su gradjani a i ako ih zanima uvijek mogu glasati neku manju partiju gradjanskog toka.
Najbolje su to pokazali predsjednicki izbori.
Sto Albanci pjevaju ne bih ti znao jer ne zborim albanski.
S' druge strane ima demagogija Mila Djukanovica, koji je od 2006 do prosle godine pokusao nametnuti tu pricu da smo mi ugrozeni od strane srpske manjine, da nam ne daju jezik, ne crkvu ne drzavnost. I onda je u redovima vjernih DPS-ovaca postao taj strah. Ja iskreno ne volim Srbe jer su mi pobili skoro svu familiju posle podgoricke skupstine zamalo su nas istrazili, a sto se tice ostalog puno se ne zanimam, za razliku od ljudi koje je strah.
Mi smo multietnicka, multikonfesionalna zemlja kao npr. Amerika. Tamo imas zastavu Amerike na skoro svakom koraku, ali isto tako kad odes u Chajna town u bilo kom gradu, istaknute zastave kine. Pa onda kompletno nasumicno razne zastave Kuba, Peru, Argentina, Srbija, cak imas i Crnogorske zastave u sred Njujorka, i niko se puno na to ne obrce.
E sad sto su odredjeni ljudi opet kazem zadojeni to je malogradjanstina i njihova stvar.
pa ne moraju da skrnave zastavu Crne Gore, dovoljno je da je ne postuju zar ne. znaci ako se ne pominje klanje i sl. takav repertoar treba da mi je ok.
a kad smo kod demagogije Mila kazi mi jedno tvoje misljenje.
ovakvo slavlje sa takvim zastavama i pjesmama, po tebi jeli ide na ruku Milovoj demagogiji ili ne.
sto ti mislis dal mu pomazu sa ovakvim slavljem ili odmazu u njegovoj demagogiji da smo ugrozeni od Srba??
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Bookmarks