Ne znam kako si to zakljucio
Sent from my SM-N9005
pa imam osjecaj da si i ti ko fabia slomio pare na svog BMW ispravi me ako grijesim i reci koliko trosis godisnje na odrzavanje svog BMW (ne racunaj regu i potrosne djelove) ?![]()
Pa moj post je bio vezan za jolevo dosipanje ulja, zato rekoh ne mijenja ga svako![]()
Ne znam koliko trosim na godisnjem nivou, mozda nekih 2,5-3k za 4 god, ne racunajuci gume, ulje, i ostale servise, ali sam znao i prije kupovine da me to ceka, ne mislim da sam ih "slomio"
Sent from my SM-N9005
ne znam malo mi je mnogo to s obzirom da znam o kojem se autu radi i ko ga je vozio prije tebe i odrzavao ako ti nije problem reci mi sta si to mjenjao za te 4 god ne racunajuci gume i ulje i filtere pa si potrosio 3000e i koliko si presao km sa njim za te 4god?
Prešao sam 80kkm. Lako se dođe do te cifre vjeruj mi, posebno kad su u pitanju kvalitetni djelovi. Obije viljuške, 3-4 para silent blokova, spone, krajevi spona, silenti na kardanu, zadnjem mostu... stope diferencijala, motora, mjenjača, sva 4 amortizera i šolje amortizera, MAF, senzor bregaste, radilice, CCV, lambda sonda, final stage resistor, hladnjak, posudu za rashladnu tečnost, dihtunzi od dekla, kućište filtera od ulja, sva 4 diska+pakne,... vjerovatno ima još po koja stvar, ali se ne mogu sjetiti... na sve to još 8 guma, ugradnja plina i redovnih servisa.. nabere se dosta
Pa fala bogu, sve pare što auto popije pored goriva i registraciju su "održavanje"
Ja sam sa servisima i promjenom djelova za 5 godina ulozio oko 1000, pa mi je malo cudno sto vele ovi ljudi, a auto mi je tu nedje njihovog godista, mozda malo mladje, prelazim 10k godisnje. S tim sto sam prvi servis radio u ovlasceni pa su me odrali.
Bocicu smo ja i fabija mijenjali bas sad prije mjesec dana
Sent from my SM-N9005
Vala fabia onda uzmi novo neko auto, pa sem ulja i filtera nemas sto mijenjati... Drugo je kad ode nekome radilica, zamajac itd pa bude ulaganja...
Sent from my Z1
Odrzavanje za moje buduce automobile ce biti minimalno. Ulje u motor svakih 20 000, ulje u getribu svakih 50 000, filtere, glicerin svake 2 godine, pakne svakih 150 000 km, antifriz motora i getribe svakih 50 000 km. I to je sve. Kaiseva nema, natezaca nema...
đe uzimaš te pakne što traju 150k živ ti ja?
ma pogresio covjek mislio je 15000km![]()
Ne kuzis poentu i onda mislis da trose diskove.
šala šega komika
BMW rulez...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks