1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
Iza kijevskih snajperista stoje majdanovci, a ne Janukovič, ministar potvrdio autentičnost razgovora!
http://www.novosti.rs/vesti/planeta....nost-razgovora
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Mislim da grijesis. Kosovo je bilo Autonomna Pokrajina dok je Krim Autonomna Republika, sto znaci da su i jedni i drugi vec imali odredjenu dozu autonomnosti/samouprave, e sad ukoliko te republike/pokrajine zele jos vecu autonomnost(citaj nezavisnost, ili zavisnost od neke druge zemlje) ne vidim razlog zbog cega bi to neko branio ukoliko su to izglasali na legitimnom referendumu.
Ukoliko na Kosovu imas oko 2miliona stanovnika, od kojih je 30 000 Srba a milion i devet stotina hiljada Kosovskih Albanaca, zasto da ti ljudi nemaju pravo da se izjasne na izborima da li zele/ne zele biti dio zemlje/nacije koja blage veze nema sa onim sto su oni.
Situacija na Krimu nije identicna ali je slicna imas nekih 65-70% ljudi koji sebe smatraju Rusima a ostatak su Ukrajinci i Tatari. Zbog cega da se tim ljudima ne omoguci da glasaju na referendumu?
Ne sporim ja da su ovdje i EU i SAD umjesali svoje prljave prste. Ne sporim ni da su Rusi iskoristili priliku i navalili ko gladan na pitu zeljanicu, ali smatram da ukoliko ljudi izglasaju da ne zele biti dio jedne a zele biti dio druge zemlje to je njihovo pravo.
Mislim ljudi nas to sjutra isto ocekuje sa opstinama Ulcinj, Tuzi, Gusinje, Plav itd... I sad da li ja treba da idem da ratujem za nesto gdje nemam interesa i sto nije moje i gdje sam manjina od manjine ili treba da kazem halal vam braco samo izvolite sto je vase vase je. ? .
Trebate shvatiti ljudi da u politici nema mjesta emocijama. Kada to svi shvatimo, lakse ce nam biti da procesuiramo informacije.
One Ring to Rule them all...
Posto obozavate ove vijesti o zveckanju oruzjem evo vam jedna-americki nosac aviona Dzordz Bush, zajedno sa jos 17 brodova, stize na Crno More.
Deserve's got nothing to do with it.
http://espreso.tv/new/2014/03/05/tur...ianoscyu___zmi
Ne brini, ta flota je samo za pokazivanje, ne za dejstvovanje. Nego ljudi gledaju previse filmova sa Kevinom Kostnerom i citaju previse "alternativnih" portala pa im se prividjaju hladni ratovi, nuklearni obracuni i slicne stvari na sve strane![]()
A ja vazda NAIVNO mislio da se apokaliptičarima ništa ne može vjerovat.
Ovo je mnogo više od demonstracije sile!
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
a dabooogda nuklearke pocele da sijevaju zbog Ukrajine..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Samo si jednu sitnicu zaboravio.
Ukrajinci nijesu krenuli da etnički očiste Krim (sjeti se samo kolona izbjeglica u Crnoj Gori i slika iz Makedonije), ni hladnjačama razvozili po ostatku Ukrajine "organizovano nesrećno stradale" na Krimu.
Ruku na srce nemaju ni Rusi u Krimu "žutu kuću", što jeste jeste.
Ispadoše oni mnogo veća gospoda od naših komšija. Još će na kraju sve diplomatski riješit, dok se kod nas (regionu) nijesu dozivali pameti dok ne padne više hiljada žrtava.
Znaci,ukoliko Tuzi dobiju opstinu,odrze nekakvi referendum kojim hoce da se odcijepe od Crne Gore,pritom osnuju Oslobodilacku Vojsku Malesije,kojom napadaju crnogorske policajce i naravno terorisu ih,a te frakcije koje su na vrhu te OVM su inace pripadnici narko klanova koji prenose drogu za EU. Onda drzava bi im trebali izac u susret i omogucit im da se odcijepe? (Daleko bilo da opravdavam zlocine nad Albancima,ali vam je prica pecka!)
Dobro je. Ovo je samo rekla kazala, nista jos nije sigurno i nisu potvrdjene informacije.
Posto svi pratimo situaciju od pocetka, i evo da budemo malo analiticari. Molim te reci mi kako bi se Obama osjecao da ruski brodovi plove u vodama oko Havaja ?
Ne mozemo zaboraviti Kubansku krizu, tada je civilizacija dozivjela da svane jos jedan dan.
Putin je toliko nepredvidiv da je mene iskreno strah od njega i njegovih odluka. Mislim da je cak i psihicki obolio i da ima jedan velikiiiii VELIKI kompleks Boga. Okruzen je ljudima koji su navikili jos od vremena SSSR da slijepo slusaju naredjenja i ne postavljaju pitanja.
Mislim da bi putin ulazak Amerikanaca u Crno more shvatio kao ozbiljnu provokaciju, a mislim da Amerikanci nijesu toliko glupi da dolivaju ulje na vatru.
EU i SAD su mislili/nadali se da ce poceti rat na Krimu. Mislili su da ce Rusi uci i poceti da pale i zare kao u Gruzijskoj krizi. Ali Rusi se uce na svojim greskama, i rade sve apsolutno 1/1.
Samo par pitanja
1. Poznajes li koga iz Gusinja, Plava ili Rozaja ?
2. Imas li familije u Tuzima, Ulcinju ili ova 3 grada.
3. Imas li ti ili neko koga poznajes nekretninu/zemlju u nekim od ovih gradova?
4. Da li si nekada Bio u Gusinju,Plavu ili Rozajama ? I ako jesi zbog cega? Ja sam iskreno samo u Rozajama bio i to kad smo isli navijaci Celika da navijamo protiv Ibra...
5. Pecka je ova prica koja ima osnov. A tvoja prica da Albanci diluju drogu je puna predrasuda. Sta je sa ovim nasim na vlasti, koji su se obogatili od trgovine naftom, cigaretama, drogama, ljudima. Sta je sa njihovim sledbenicima koji slobodno ubijaju, bivaju amnestirani itd ? Ja iskreno jos ne cuh da je dosao i jedan pripadnik Albanske manjine i ubio nekog na pravdi boga kao sto to ucini onaj Bujic u Baru ili sad ovaj idiot na Starom u PG ...
Last edited by Gandalf_White; 05-03-14 at 20:14.
U tom Ugovoru ima klauzula da se moze raskinuti sa trogodisnjom najavom. Mentori "majdanovaca" ih ubjedjuju da je to mogućnost da na primjer Ukrajina danas kaze "Ugovor se raskida 2017", a tadasnje objasnjenje potpisnika je bilo da se najava raskida ne moze ni objaviti (pravno je navazna) prije 2043. godine. Da se ne bi nagadjalo biće referendum, a njegov rezultat je manje vise unaprijed poznat.
Niko od vas nije predvidjao niti ovo na Krimu, nego ste mastali o brzim pregovorima i rjesavanju stvari prije zavrsetka olimpijade a sve to uz lEptop u krilu i topli caj sa cimetom.
Zato, batalite vasu bujnu mastu nego kacite te informacije, politicari i analiticari, ekonomisti i komadanti.
I am so post-rock I shit sad birds.
Odakle. Putin je sve, samo ne neko sa manijom velicine. Putin je diktator, ali i tvrdokorni realista. Zna on i te kako dobro da je njegov spoljnopoliticki projekat moguc samo u dalekoj buducnosti i tek ako se sve kockice poklope. Medjutim, obzirom da je diktator i da kod kuce zeli apsolutnu moc, on mora antagonizovati Zapad jer mu treba opravdanje za autoritarizam kod kuce (spoljni neprijatelj, "brana" protiv zapadnog imperijalizma i slicne stvari). Zato i izaziva krize i konflikte-jer mu treba sukob, ali kontrolisani sukob. Mogao je on da zauzme Donjeck, Harkov...isto kao i Krim ali tada bi reakcija Zapada bila mnooooooogo jaca i morao bi prije ili kasnije da se povuce, sto bi na njegov rezim kod kuce izazvalo isti efekat kao sto je povlacenje sa Kosova uticalo na Milosevicev (rapidni pad popularnosti).
Medjutim, posto ce Putinu neminovno trebati u buducnosti sve novi i novi konflikti, te ce Rusija od sad pa nadalje stalno praviti krize i probleme, potrebno je zaustaviti ga sada. Najbolje resenje je predlozio Elmar Brok-zamrzni racune oligarha.
To što si napisao je toliko nerealno da je u domenu naučne fantastike. Toliko ima razloga da se to smatra naučnom fantastikom da je vjerovatno i glupo počinjati sa objašnjavanjem. Evo samo nekih: a) samo se sjeti od kada problem Kosova datira, i šta se sve zbivalo u desetljećima b) mi ni nemamo naznake problema Tuzi ili slično c) uzmi u obzir vjersku podjelu naciona koji naseljava tu oblast (jedina realna opasnost od konflikata, nažalost što i ta postoji, je opasnosto od međusobnog konflikta između Albanaca)
Sad zaboravi ovo što sam napisao i ajde na momenat da se uživimo u radnju tog SF-a i potražimo odgovor na "opasnost" koja nas vreba.
Koliko god to tebi nelogično zvučalo, jedina moguća a u isto vrijeme veoma kulturna i na civilizacijskim načelima zasnovana odbrana i sigurnost od "opasnosti" je ulazak u Nato.
Najveći paradoks u Crnoj Gori je što isti ljudi koji vjeruju u razne teroje zavjere i priče da će Albanci raskupsti Crnu Goru su najglasniji protivnici ulaska u Nato.
Uff, odosmo u off u tri lijepe, isključujem se iz priče.
Pozdrav
Zato sto je Putin autoritarni lider. Diktator, ukratko. A svaka diktatura mora da ima svrhu za domacu upotrebu-jer ako je nema, Rusi ce se kad-tad zapitati, pored sve njegove popularnosti, kojeg nam djavola ovaj lik uskracuje sve ovo ovdje sto uskracuje. Indikativno je da su Putinove provokacije (Snouden, pa Sirija, pa sad ovo) pocele onda kad je njegova partija na najnizem nivou popularnosti u proteklih 6-7 godina, kao i on sam (mada ga i dalje vecina Rusa podrzava, da se razumijemo). To je pouzdan znak da je njegova diktatura bila pocela da gubi svrhu. I kako naci razlog ponovo-najlakse preko spoljnjeg neprijatelja. A niko nije bolji spoljni neprijatelj od onih koji su pobijedili SSSR u Hladnom ratu i izazvali "najvecu geopoliticku katastrofu naseg doba". I zato antagonizuje Zapad izazivajuci krize i diplomatske svadje-jer kod kuce onda moze da isti taj Zapad predstavi kao imperijaliste koji bi da Rusiju svu pokradu i vrate je u kameno doba, a sebe kao jedinu branu protiv toga.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Putin je predlozen za Nobelovu nagradu za mir, a vala kad je dobio Obama slobodno je i njemu mogu dati i eto odma' rat![]()
ahahaahahahahahaha e cudo stvarno.Nisam te ja pitao kolko je moguca ta situacija da nas zadesi,da Bog da nikad! Nego sam pitao tebe i Recordare,da se taj moj SF desi,da li bi nasa drzava trebala da se odrekne te teritorije jer na referendumu i terorizmom ovi zatraze? By the way Kocho Danaj se ne slaze sa tobom... A ni oni iz akcije Orlov let...
Dosta zanimljivo razmisljanje/stav.
Trebao bi uzeti u obzir sledece:
EU i SAD su prirodni saveznici i kao takvi EU ce uvijek biti na strani SAD. Koliko god mi drvili da EU ekonomija i energetski sektor djelimicno zavisi od Ruske (sto je istina), postoji problem da je i Ruska ekonomija zavisna od ekonomije EU. Evo prilazem i clanak koji pokazuje u kolikom je deficitu ekonomija EU sa Rusijom http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cac...2014-AP-EN.PDF
E sad trebas razumijeti da su to novci koji se ulivaju u ekonomski sistem Rusije.
Evo i koliki je bio deficit SAD - http://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html
E sad zamisli (dugorocno) da im neko uskrati ove novce. Isti ti oligarsi bi na svojoj kozi osjetili sta je kriza i otkazali poslusnost Putinu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks