Da
Ne
http://www.vijesti.me/vijesti/dukano...-clanak-180214
da mu se stvarno ide u nato mislim da ovu informaciju ne bi javno iznosio, bar ne dok ne predje 50%![]()
She is only here to annoy herself!
Kovačević: Konjević priznao da NATO ucjenjuje države da postanu članice
Komentari (1) A A A
Umjesto da se bavi ozbiljnim i nagomilanim problemima u ministarstvu koje vodi, od prekoračenja ovlašćenja policije u prošlonedjeljnom hapšenju mirnih demonstranata do šikane i diskriminacije onih koji zadovoljavaju zakonske uslove da steknu crnogorsko državljanstvo od strane zaposlenih u područnim jedinicama MUP-a, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević se odvažio da besjeduje o bezbjedonosnim, geopolitičkim temema, o kojima, stiče se utisak, vrlo malo zna, smatraju u Nevladinoj organizaciji Pokret za neutralnost Crne Gore.
Filip Kovačević
Kako navode, Konjevićeva tvrdnja da je NATO „sve manje vojna organizacija“ ne odgovora realnosti NATO djelovanja.
“Dovoljno je ispratiti nedavne govore generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena ili pročitati Rasmusenove tekstove (i u lokalnoj crnogorskoj štampi), pa uvidjeti da se kao primarna misija NATO navodi izgradnja anti-raketnog štita u Evropi i kontinuirana militarizacija evropskog prostora. NATO misija je u najvećem djelu vojno-ekspanziona i ofanzivna, a sve ostalo, uključujući i Parlamentarnu skupštinu i programe finansiranja nauke i obrazovanja, je marketinška fasada kojom se „vojna čizma“ (stotine aviona, brodova, balističkih raketa) želi učiniti manje vidljivom. Nameće se neizbježan zaključak da Konjević o tome ništa ne zna ili se pravi da ne zna u cilju kreiranja lažne slike o NATO u crnogorskoj javnosti“, ističe Filip Kovačević iz ove NVO.
Najinteresantnije je, kako se ističe, što zbog svog očiglednog nesnalaženja u materiji koju diskutuje, Konjević otkriva suštinu NATO odnosa prema državama koje nijesu članice.
“Govoreći o pomoći NATO u slučajevima elementarnih nepogoda i vanrednih situacija, on priznaje jednu izuzetno bitnu stvar, a to je da su jedna pomoć i procedure kada ste dio tog sistema, a druga kada nijeste. Ima li bolje potvrde od ove, koja uostalom dolazi sa ministarske adrese NATO promotera, da NATO u svom djelovanju, poput gradskog reketaša, ima dvostruki standard? Naime, ako platite reket, onda će vam se u trenutku nevolje pomoći, a ako ne, onda ćete biti ostavljeni na milost i nemilost patnje i stradanja. Ovom izjavom Konjević je raskrinkao odnose sile koji vladaju u okviru NATO i dao na uvid dodatni razlog zbog kojeg se ta organizacija mora smatrati kao faktor prijetnje i nestabilnosti, a ne kao humanitarni činilac zainteresovan za demokratiju i ekonomski razvoj“, navodi Kovačević.
Kako zaključuje, građani i građanke Crne Gore imaju visok stepen samouvažavanja i dostojanstva da bi dopustili da njihova budućnost zavisi od ucjena ovog ili bilo kog drugog vojnog saveza, a da je ucjenjivanje ljudi sramno
Ja bih pare dao da ne udjemo u NATO pa da opet uvedemo vojni rok. Kako bi se pojedini ubili odma...
Da oćemo uć u taj nato kao i u EU, da možemo narednih 30 godina da razmišljamo o realnim stvarima i o našem dvorištu. Ovako samo palamudmo o svjetskoj politici.
You can kill a player, but you can't kill the game
Brale moj to ti je neminovnost, mi cemo biti zaduzeni za odbranu nase teritorije. Sluzio sam vojni rok, prosao pjesadijsku obuku i dozivio povredu nerava u nozi, zbog marsiranja i zajebancija, i poslat sam kuci. Da vidis sta je zivot, nosis na sebi blatnjavu uniformu 3 mjeseca, jedes prljavim rukama, nekad u zavisnosti od radnih tacaka ne jedes ni cijeli dan, sreces se sa svakakvim tipovima, ne smijes da pokazes slabost ni u jednom momentu, a ne danas ovi sa frizuricama i markiranom garderobicom i pomadicama i jos dodju na forum i prave se pametni za neke stvari.... Sjutra bih potpisao da se vrati vojni rok...
ja sam sluzio vojsku 1989,u staroj JUgi,godinu dana.i bilo bi dobro da se vrati vojni rok.to je iskustvo,koje treba da prodje svaki covjek.
Ti ako si uzivao u tome da si glibav, smrdeljav i gladan, ti to i bez vojske mozes. A to da ne smijes pokazati slabost, ta vojna maltretiranja i izivljavanja od strane svakakvih poremecenih licnosti koji uzivaju u tom sado-mazo odnosu, to ja nikome ne bih dozvolio.
A ako ste se ti i jokac uzeljeli toga, ajte u Legiju stranaca, oni vazda primaju, al nesto ne vidjeh da ste potrcali. Ili u neki od mexickih zatvora? Prekalice te tamo vrlo brzo, ako si vremenom omeksao.
Kome je da se celici, ima zdravijih nacina za to.
Hahaha Mojsije prskalica :mrgreen:
To je ta zdrava vojska u koju ste vi sluzili...
Srbija Sudu u Strazburu: Vojnik se sam ubio, majka da vrati odštetu http://blic.rs/i/444908
Vele da se dvaput sam upucao...
Last edited by Lucas; 24-02-14 at 17:01.
Nato je terroristicko-politicko vojni savez - NE.
Немамо ми тај пиједастал са којег би могли говорити о нечјијој моралности...
Кад чујем причу о међународном праву из уста оних који су први то право развалили на овим просторима, кроз главу ми прође она стара: "Ко о чему, курва о поштењу."
Не односи се ово не тебе него на политичаре у ЦГ и Срб од којих си чуо ту крилатицу.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nato primjenjuje silu samo tamo dje SAD imaju neku ekonomsku-ideolosku korist jer u sustinu sve je to maslo amerike jos iz vremena drustva naroda pa sve do UN-a.
Zasto Nato nikad nije upozorio Izrael ili primjenio silu na tu drzavu a pravi genocid eo 50 godina nad palestincima pred cijelim svijetom?
Ocekujem posten odgovor.
Hvala
Last edited by Taxman; 24-02-14 at 17:55.
Ниједног тренутка нисам имао дилему о томе што је НАТО и како ради.
НАТО је извршни орган спољне политике САД и Европских земља и то тек онда кад се договоре.НАТО није учествовао у Ираку јер су Њемачка и Француска биле жестоко против.
НАТО је средство Америчке политике онолико колико јој остале чланице дозволе.Некад је утицај осалиh чланица био само формалан, а данас је све јачи и јачи.
О спољној политици САД имам врло лоше мишљење и славићу дан кад се повуку са европског конитинента.Ја сам германофил и еуроцентриста.
Исто мишљење имам према Руској политици.
Али то су велике силе и ми смо много мали да би им држали морално слово.Тим прије што смо ми наш морални пиједастал сломили о зидине Дубровника.
Ми само морамо да гледамо наш интерес, а наш интерес је дефинитивно чланство у НАТО.
Last edited by BAR; 24-02-14 at 19:58.
24
![]()
![]()
Većina od 27 potpisnika tužbenog zahteva, bilo da su prilikom bombardovanja Varvarina ranjeni ili da su im smrtno stradali njihovi najbliži, nije gajila iluziju da bi nemački sud mogao da presudi protiv sopstvene države. Zato ih nije zatekla odluka Ustavnog suda u Karlsrueu da se njihovi odštetni zahtevi odbace uz objašnjenje "da obeštećenje mogu zahtevati države, ali ne i privatna lica" i cinično tumačenje da njihova država i nije učestvovala u bombardovanju, već da je samo sastavljala listu mogućih ciljeva među kojima je, priznaju, bio i varvarinski most!
Svet zna da su ubijeni nevini civili: Zoran Milenković
Ipak, veruju da je ovo suđenje u Nemačkoj imalo nekog efekta, jer su na taj način držali pažnju ne samo srpske već i svetske javnosti o stradanju žitelja ovog malog gradića nadomak Kruševca.
- Očekivao sam takvu odluku Ustavnog suda Nemačke, imajući u vidu kako se ceo proces odvijao, koliko se odugovlačio i sa jasnim stavom da nemačka država neće da prihvati odgovornost za taj ratni zločin. Ali mislim da smo postigli efekat, da su mediji preneli deo istine o onome što se dešavalo prilikom NATO agresije i da je očigledno da su ubijeni nevini civili, među njima i moja petnaestogodišnja ćerka Sanja pred kojom je bila blistava budućnost - priča Zoran Milenković.
Sanja je bila najmlađi stradalnik zločina u Varvarinu. Tog nedeljnog podneva 30. maja 1999. godine, kada je cela varoš obeležavala slavu Svetu trojicu i okupljala se u porti obližnje crkve, Sanja se sa dve drugarice zatekla na mostu baš u momentu kada su ga pogodili NATO projektili. Devojčice su pale u vodu i zahvaljujući jednom stubu bile lakše povređene.
Milivoje Ćirić sa sprugom Dušicom
Žalba Strazburu?
Evropski centar za konstitutivna i humana prava će uskoro, kako je najavljeno u njihovom saopštenju, razmotriti mogućnost podnošenja žalbe Evropskom sudu za međunarodna prava.
- Skandalozno je da oštećeni u ovom ratnom zločinu ni posle skoro 15 godina posle bombardovanja nemaju mogućnost da dobiju odštetu i to iako su Nemačka i njeni NATO partneri priznali da su vodile rat iz humanitarnih razloga - prokomentarisao je advokat Volfgang Kalek odluku Ustavnog suda.
Sanja, mladi matematički genije, osvajačica mnogih medalja na saveznim i republičkim takmičenjima, odmah je krenula da se izbavi iz vode i dokopa dela mosta koji još nije bio porušen. Nije mogla da poveruje da će zločinac da se vrati na mesto zločina. A upravo se to desilo. Kada je most ponovo gađan ona je smrtno ranjena. Odmah posle prvog naleta sejača smrti, Sanjini roditelji, baš kao i većina Varvarinaca, krenuli su ka mostu. Sanja je još davala znake života kada ju je majka Vesna pronašla. Preminula je u njenom naručju na putu do kruševačke bolnice.
Žrtva NATO bombi: Sanja Milenković
- Nisam učestvovao u toj tužbi da bi mi neko platio smrt deteta, već da zemaljska pravda bude zadovoljena. Sada nam ostaje da verujemo da će božanska pravda da odradi svoje, verujem da neki piloti imaju psihičkih problema - kaže Zoran Milenković.
Baš kao i on i Verica Ćirić, ćerka ovdašnjeg sveštenika Milivoja, nije verovala da će nemački sud suditi po pravu i pravdi, već po interesu svoje države.
- Ovo je bio način da za stradanje naših najmilijih čuje ceo svet, a ne samo Srbija i da zločinci kako-tako budu prozvani. Znate kakvi smo mi kao narod, brzo zaboravljamo i tako strašne i tužne stvari koje su nam se dešavale - kaže Verica, prisećajući se s teškom mukom tog kobnog 30. maja 1999. kada niko od njenih sugrađana nije imao hrabrosti da joj kaže da je telo njenog oca Milivoja pronađeno bez glave.
- Išla sam do crkve, do mosta, pa do Doma zdravlja - nema gde se nisam raspitivala, kosa mi je bila puna opiljaka od projektila. A, onda u kapeli, kada sam došla, nisu hteli da mi je otvore. Tek na nagovor mog školskog druga koji je radio u Narodnoj odbrani su mi dozvolili da uđem u kapelu. Ne mogu vam opisati tu jezivu sliku. U gomili stradalih, odmah sam prepoznala mog oca kojem je glava bila odvojena od tela - ispričala je Verica.
Izostala odgovornost Nemačke
Simbolična odšteta
- Radi se o malim odštetama, jer smo u toku žalbe morali da korigujemo zahteve na dole, pošto bi nas nemački sudovi na osnovu neosnovanosti zahteva odbili na samom početku. Za porodice ubijenih je zahtevano po 5.000 evra, a najveća odšteta je tražena za Vesnu Milenković, majku pokojne Sanje, kojoj je dete umrlo na rukama, i kod koje se zbog psihičkog bola i stresa radi o nešto većoj sumi - kažu sagovornici "Vesti".
"Loša vest - civilne žrtve NATO napada na most u Varvarinu ne dobijaju ništa od nemačke države. Time se posle 14 godina zatvaraju akta jednog prilično mračnog poglavlja novije istorije ratnog međunarodnog prava", komentariše Maksimilijan Štajnbajs u svom "ustavnom blogu" u Nemačkoj.
Baratajući vešto pravnom terminologijom Štajbajs dalje zaključuje: "Ako civilna žrtva tuži državu, ne može se jednostavno poslati kući sa obrazloženjem da svako ko nije u stanju da dokaže svoju tvrdnju - jednostavno ima peh. Međutim, radi se o osnovnim pravima. Zahtevi za naknadu štete od države zaštićeni su članom 14 Osnovnog zakona, a ako tužitelji nemaju pristup u unutrašnje stvari uprave, pa stoga ne mogu da podnesu dokaze, sud ne može da se ponaša kao da je to problem tužitelja. To varvarinskim žrtvama, naravno, ne znači mnogo".
Nezavisni radio Drajekland se takođe oglasio povodom odluke u Karlsrueu: Nakon činjenica i trenutnog stanja sve ukazuje da se ova mera u osnovi ne razlikuje od one koje su doneli Viši i Savezni sud. Državna odgovornost je izostala, jer NATO zakoni ne predviđaju prethodno informisanje nacionalnih nosilaca odluka! Pojedinačne zahteve za odštetu Savezni ustavni sud neće uzimati u obzir prema odredbama međunarodnog prava. Kako je zgodno - to ustavno osvećenje NATO rata bez mandata UN-a protiv sopstvenih civilnih žrtava!, sarkastično komentariše pomenuti radio.
"Nemački vojnici nisu prekršili svoja pravila službe jer nije dokazano da su nadležni oficiri bili informisani o konkretnim okolnostima planiranog napada", izdvaja "Dojče Vele" obrazloženje nemačkog Ustavnog suda . Osim toga, Nemačka je, kako se navodi, bila uključena samo u "preventivno sastavljanje liste mogućih ciljeva na kojoj je bio i varvarinski most", ali, kako smatra sud, "time nije doneta odluka o napadu na most". Tek pri donošenju konkretne odluke da se most napadne potrebno je postupiti sa posebnom pažnjom, ali u toj odluci Nemačka nije uzela učešće, niti je, kako to nalažu pravila NATO, bila obaveštena o predstojećem izvođenju konkretnog napada".
Јако је тешко причати о томе, али већина становништва Србије је тада подржавала политику Слободана Милошевића, која је за вријеме бомбардовања увела ембарго на савезној и на републичкој граници за увоз хране у ЦГ (која је тада имала 100.000 избјеглица).Иста та политика је ликовала кад год би НАТО убио цивиле јер су преко тога учвршћивали своју подршку у народу.Сјетимо се само РТС-а или како су планирали да изазову и замало изазвали бомбардовање Луке Бар!
Иста та политика је читаво вријеме добијала информације од НАТО што ће и кад бити бомбардовано да би се избјегле цивилне жртве, али често те информације нису прослијеђивали на терену зато што је интерес тадашње Милошевићеве елите био да погине што више људи.
Ја Србију волим, али све што се догодило Србији догодило се јер су бирали вође који су се понашали на Балкану онако како се данас понашају свјетске силе Америка, Русија, Кина по свијету.
Србија има своје битке да бије, своју новију историју да преиспита, и да добро промисли о својој будућности.
Ово је тема о будућности Црне Горе, и на њој треба да се бавимо интересом и будућности Црне Горе.
Last edited by BAR; 24-02-14 at 20:57.
DJe ono bjese Murino?Ubijeni su drzavljani Crne Gore.
U Murini obilježeno 13 godina od NATO bombardovanja
Tog 30. aprila 1999. godine život su izgubili djeca Miroslav Knežević (1985), Olivera Maksimović (1986), Julija Brudar (1989)
Uvecaj! (Foto: Amil Ibrahimagić)
U organizaciji NVO „Udruženje žrtava NATO vazdušnih napada 1999. godine“ i Mjesne zajednice Murino uz prisustvo brojnih mještana iz tog i ostalih krajeva plavske opštine, u Murini je obilježeno 13 godina od NATO bombardovanja ove varošiće, kada je stradalo šest nevinih žrtava, od kojih troje djece.
Nakon pomena koji su služili sveštenici Budimljansko-nikšićke eparhije ispred spomen-obilježja nevinim žrtvama, prisutnima se ispred organizatora obratio Zoran Jočić.
„Svjesni da nikad nećemo dobiti odgovor, uvijek se pitamo zašto. Zašto baš 30. aprila, zašto baš Murinu, zašto uoči praznika rada 1. maja i mogu vam reći, da tim činom već 13 godina ovaj praznik je izgubio draži praznika. Umjesto radosti, on nas sa sjetom podsjeća na razaranja, tugu i agresiju i na nevine žrtve, a posebno djecu. Imamo želju, da se ovako nešto nigdje i nikada ne desi“, kazao je Jočić.
Predsjednik MZ Murino Brano Otašević kazao je da je cilj okupljanja da pamtimo sve zločine koji su se desili narodu ovoga kraja, ali ne da bi se svetili, nego da svojim uljudnim ponašanjem skrenu pažnju moćnicima svijeta da ovakve zločine nigdje ne rade.
Lakić: Nezapamćeni zločin
Akademik prof. dr Zoran Lakić kazao je, da se 1999.godine u Murini desio nezapamćen zločin u istoriji ratovanja.
Uvecaj!
„Surova riječ genocid biće preblaga za zločin koji je i do danas ostao nekažnjen. Nevine žrtve NATO bombarovanja, vama se sada obraćam, kao naši heroji zauvijek ostajete u sjećanjima svih živih, koji vam i danas poručuju, hvala vam naša djeco, prenijeli ste nam nauk predaka da u starog dušmanina ne tražimo novog prijatelja, pa oni su nas bombardovali i 1944. godine, kada smo bili čak i vajni ratni prijatelji i kada smo spasavali na stotine njihovih avijatičara. Počivajte u miru i tišini, uvijek ćete biti u srcima vašeg naroda koji vas nikada neće zaboraviti“, kazao je Lakić.
U sali murinskg doma u organizaciji mreže NVO „Ne u rat-ne u Nato“ na čelu sa predsjednikom Gojkom Raičevićem, govorili su vojni veterani, potpukovnik Đorđe Aničić i posada Protivvazdužne odbrane, koja je srušila „nevidljivi“ avion, te veterani 63. padobranske brigade.
Na obilježavanju 13. godišnjice od NATO bombardovanja Murine, prisustvovali su gradonačelnici Plava i Andrijevice, predstavnici političkih partija, Srpskog nacionalnog savjeta, Udruženja boraca ratova 1990-1999, republički poslanici, Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, te mještani Murine, Plava, Gusinja i okolnih opština.
Tog 30. aprila 1999. godine život su izgubili djeca Miroslav Knežević (1985), Olivera Maksimović (1986), Julija Brudar (1989), te Vukić Vuletić (1953), Milka Kočanović (1930) i Manojlo Komatina (1927).
ajde da stavimo jos jedan clanak,nemojte pogresno shvatit djeca su u pitanju,pustimo se podjela na srbe,crnogorce i ostale...... Komentara 13
6
![]()
![]()
Trinaest godina posle bezumnog i krvničkog bombardovanja Murina, varošice između Andrijevice i Plava, koje su NATO američki avioni izvršili u dva navrata 30. aprila 1999, porodice šestoro stradalih, prvenstveno troje dece, traže da im država Crna Gora plati kakvu-takvu nadoknadu na ime pretrpljenih bolova zbog gubitka najdražih - koliko da im podignu spomen-obeležje kao opomenu i onima koji su tog dana tako nemilice sejali smrt i onima koji nisu ništa učinili da preduprede i umanje stravične posledice.
Unesrećene porodice su same podigle spomen obeležje srtradalima
U sudnici Osnovnog suda u Podgorici, u kojem se raspliće ova dugotrajna sudanija, prekjuče nije bilo oka koje nije zasuzilo dok su Gordana Krdžić i njena ćerka Ivana svedočile kako su surovo izgubile trinaestogodišnju ćerku, odnosno sestru Oliveru i sestričinu, odnosno sestru od tetke Julijanu Brdar.
UBILE IH NATO BOMBE: Olivera, Miroslav i Julijana
- Kad je počelo bombardovanje majka i tetka su nas sklonile sa Kosova i poslale u Murino kod babe, uverene da nam je tu najsigurnije - počela je priču Ivana i nastavila.
- Tog strašnog dana, ne sluteći nikakvo zlo, ja sam sa sestrom Oliverom i sestrama od tetke Julijanom i Teodorom, otišla do obližnje prodavnice da kupimo što nam je potrebno da bi napravile kolače za mamu i tetku koje smo očekivale da nam dođu tog ili narednog dana sa Kosova. Olivera i Julijana su ušle u prodavnicu, a Teodora i ja smo ih čekale u blizini mosta na Limu. U tom trenutku Murino su nadletela dva aviona, od kojih jedan veoma nisko. Prestravljena Teodora je počela da vrišti, ja sam je zgrabila za ruku i potrčala prema obližnjoj stambenoj zgradi da se sklonimo, tako su nas učili na Kosovu. Sklonila sam Teodoru pod stepenište a ja sam se vratila da sretnem Oliveru i Julijanu. Nažalost, već je bilo kasno, jedna od sedamnaest bombi je pogodila malu prodavnicu, a u gomili šuta i građe ležala su njihova raskomadana tela...
Ojađena Oliverina majka Gordana, koja, kako je kazala, već trinaest godina nema sna, ispričala je da je decu sklonila iz kosovskog ratnog pakla i poslala ih kod babe u Murino, uverena da to ubogo mestašce ne može biti cilj suludih NATO američkih bombarderskih planova.
Porodice stradalih su posebno uvređene što se država Crna Gora ni kasnije nikada nije na adekvatan način odužila i ispoštovala nevine murinske žrtve, a njihov advokat Velija Murić smatra da je odšteta od po 35.000 evra koju traže minimum "kazne" za one koji nisu ništa učinili da preduhitre nesreću, a potom zaboravili i na pijetet koji su morali da ispolje prema nevinim žrtvama.
Ne ponovilo se......
Kosa na krvavom kamenu
- Tog dana sam i ja umrla. Umesto Olivere i devetogodišnje sestričine Julijane u razorenom Murinu me dočekao krvavi kamen na kojem su još bili tragovi njihove kose - kazuje Gordana, ogorčena na državu Crnu Goru koja nije ništa učinila da na vreme upozori građane na opasnost, jer da je iko, makar jednom sirenom, najavio bombardovanje i Olivera i Julijana i još četvoro poginulih iz Murina bi i danas bili živi.
Žrtve
Iako Murino, mestašce na obali Lima, na sredokraći puta Andrijevica - Plav, nije bilo nikakav vojni i strategijski cilj, iako verovatno nije ucrtano ni u jednoj vojnoj mapi na svetu, NATO američki bombarderi su 30. aprila 1999. godine u dva navrata baš nad ovim mestom istovarili svoj smrtonosni tovar. Tom prilikom je poginulo troje dece - Olivera Maksimović, Miroslav Knežević i Julijana Brdar - i tri odrasle osobe -Manojlo Komatina, Milka Kočanović i Vukić Vuletić, a sedamnaest meštana je teško povređeno.
To da nije bio vojni i strategijski cilj je daleko od istine... El Re je odlično objasnio u jednom svom postu situaciju u Murinu... Nevine žrtve niko i ništa ne može opravdati, ali ovo šta rade sa tim žrtvama i kako ih koriste je žalosno (nijesam daleko da pomislim da su ih namjerno smjestili odmah pored mete za koju su znali da će biti bombardovana)...
#fakenews
Морам да се захвалим што помињеш злочин у Мурину, јер мислим да је јако корисно да говоримо о томе и да пробамо да одговоримо на нека питања.
Ко је у сред бијела дана нескривено вршио помјерање механизованих јединица преко моста у насељеном подручју?
Ко је ту дјецу смјестио у објекат који је тик уз потенцијалну мету, зашто цивили нису евакуисани на вријеме из околине објеката који се користе у војне сврхе као што је тај мост?
Ко је ту дјецу подметнуо ту да буду мете!?
Подметнула их је ту Милошевићева црвена камарила, којој су требале жртве, а посебно жртве у Црној Гори.
Исто тако су изазивали да НАТО бомбардује Луку Бар, да испарења из нафтних резервоара побију пола града.
Пуцали су на НАТО авионе у ниском налету са резервоара за нафту и са бродова који су се налазили испод лучких дизалица и то на начин што би се старешине стратешки повукле и оставиле војнике да сами дејствују и погину.
Тој политици су требале жртве и та политика је учинила све да их буде што више, посебно у Црној Гори.
Ипак ми смо имали срећу да нас од лудог диктатора чува разумна власт и храбра и пожртвована Црногорска Војска легализована у Полицији Црне Горе.
Last edited by BAR; 24-02-14 at 21:43.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks